Ειδησεις απο την Ελλαδα (Part 1)

Ειδαμε και μια ασπρη μερα με το ΠΑΣΟΚ:p

http://dai.ly/e8TBRB

Γιατι Αλεκα μου, σε εισαγωγικα το “θα σας παρουν με τις πετρες”, φοβασαι μη τους τρομαξεις? :-k

Isis ναι και εγώ το είδα και σάστισα λίγο γιατί σκέφτηκα ότι εγώ τις πέτρες δεν τις βάζω σε εισαγωγικά. Ούτε ο ίδιος ο ΓΑΠ ο οποίος το είπε δεν έβαλε εισαγωγικά. κανονικές εννοούσε…

Κατά τα άλλα Giannis εύστοχο σχόλιο ρε :stuck_out_tongue:

δε σχολίασε η αλέκα όμως τα λεγόμενα του παπανδρέου για τον 902 και την τυποεκδοτική…

εντιτ:

Δεν είναι πια διακήρυξη αλλά πραγματικότητα...
Έδιωξαν τους πρώτους από τους 60 που είπαν ότι θα διώξουν.

Χριστουγενιάτικο δώρο του ΚΚΕ στους εργαζόμενους του. Έδιωξαν τους πρώτους από τον 902 και τους έδωσαν και τις αποζημιώσεις. Σημείωση:Ανάμεσα στους πρώτους που απολύσαν, βρίσκονται άνθρωποι πρωτεργάτες στον συνδικαλισμό που έχουν λιώσει τα παπούτσια τους στις διαδηλώσεις και ΔΕΝ ήταν μέλη του ΚΚΕ. Έτσι για να βλέπουμε ποιους δίωχνει πρώτους-πρωτους το “κόμμα της εργατικής τάξης” και ποιους στοχοποιεί συκοφαντικά ως εχθρούς του κινήματος. ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΤΣΙ ΠΑΠΑΡΗΓΑ!

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1235000

Μη κολλάμε εκεί όμως, έξω από τη βουλή τα εισαγωγικά βγαίνουν.

Τώρα για τα υπόλοιπα ποστ με αναπαραγωγή συγκεχυμένης “αντί” (εδώ γελάμε) πληροφόρησης από το βασίλειο των τρολ και σάιτ που είναι η χαρά του ασφαλίτη indymedia τα σχόλια είναι περιττά.

Η ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (Ε.Τ.Ι.Τ.Α) ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ 902. 
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η ? Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ
Καταγγέλλουμε την Διοίκηση του τηλεοπτικού σταθμού 902 για τις αιφνίδιες και αναιτιολόγητες απολύσεις εργαζόμενων τεχνικών. Η θέση μας είναι σαφής: δεν είμαστε διατεθειμένοι να χαρίσουμε ούτε να θυσιάσουμε τίποτα. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επιτρέψουμε να γίνουν οι εργαζόμενοι θύματα. Γι? αυτό σήμερα είναι πιο επιτακτική η ανάγκη να διεκδικήσουμε να ζούμε με αξιοπρέπεια από το μισθό μας. Ακόμα πιο ξεκάθαρα λέμε, ότι καμία απόλυση, καμία αυθαιρεσία, καμία μείωση ή περιορισμός των δικαιωμάτων και των κατακτήσεών μας δεν θα γίνει ανεκτή στο όνομα των «δυσκολιών» και της κρίσης. Ζητάμε από την Διοίκηση του 902 την άμεση ανάκληση των αυθαίρετων και παράνομων αυτών απολύσεων συναδέλφων μας τεχνικών. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους τεχνικούς να αντισταθούν με κάθε τρόπο στις συνθήκες ανασφάλειας και ανέχειας. Θεωρούμε ότι κάθε ολιγωρία είναι ανεπίτρεπτη και επικίνδυνη για όλους μας.

Για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

2)ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ? ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. κηρύσσει 4ωρη στάση εργασίας για σήμερα Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010 από ώρα 20.00μ.μ. της Παρασκευής μέχρι και ώρα 24.00μ.μ. ξημερώματα Σαββάτου 11 Δεκεμβρίου 2010 στον τηλεοπτικό σταθμό 902 αντιδρώντας στις απολύσεις.
για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ορίτζιναλ θα σχολιάσεις κάτι ή απλά θα κάνεις κόπη πέηστ;

Ρε συ redrum το αν υπάρχει η αντιπληροφόρηση ή το αν το indymedia είναι η χαρά των τρολ και των ασφαλιτών πως σχετίζεται με την είδηση και με το γεγονός αυτό καθαυτό όμως?

Το σωματείο των τεχνικών ραδιοφώνου είναι η Ε.Τ.Ε.Ρ. και δεν είναι η ΕΤΙΤΑ . Η ΕΤΕΡ απόσο ξέρω δεν έχει προκηρύξει κάποια στάση εργασίας ή απεργία η ό,τι. Το σχετικό ποστ στο indymedia είναι όντως κάπως παραπλανητικό.

@γράκχος

δε χρειάζεται σχόλια.

Όπως θες. Τότε δε χρειάζεται και ν’ απαντήσω (ακόμα).

Φίλε ζούγκλα έχει σχέση με το πως τίθενται στην κουβέντα κάποια πράγματα.

Αν δε μπορείτε να ξεχωρίσεετε την χυδαία επίθεση στο ΚΚΕ με το υπαρκτό ζήτημα στον 902, δε μπορώ να κάνω και πολλά.

Ε ναι προφανώς έχει σχέση το πως τίθονται τα ζητήματα και από ποιον. έγραψα εξάλλου και την άποψη μου για το ποστ του indymedia . Επίσης πιστεύω ότι πολύ έκανε η παπαρήγα και είπε στον ΓΑΠ ότι στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί. ( και άντε γαμήσου ρε παπάρα γαπ που τολμάς και κάνεις κριτική να του λεγε δίκιο θα χε) Μαζι σου σε αυτό . Το θέμα υπάρχει πάντως ,αλλά δεν είναι για να το συζητήσουμε εδώ στο φόρουμ.

Ρε ΚΚΕδες ανοιξτε μας λιγο τα ματια μιας και ειμαστε λιγο καθυστερημένοι (πολιτικα παντα) και μιληστε για το θεμα.

Μείωση προσωπικού, απολύσεις δηλαδή, λόγω τραγικής οικονομικής κατάστασης. Για τις απολύσεις ευθύνεται ξεκάθαρα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που περιέκοψε κατά 40% την κρατική επιχορήγηση που έπαιρνε το ΚΚΕ, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας πήγαινε στον 902 και ακόμα πιο συγκεκριμένα, στη μισθοδοσία του.

Τί άλλο θες να μάθεις.

Τιποτα. Με κάλυψες. Τι να κανεις… Γαμημένος καπιταλισμός… Και ο ΓΑΠ σοσιαλιστης ειναι αλλα τι να κανει ο άνθρωπος, γινεται δεξιος μεσα σε αυτο το κωλοσυστημα… [-X

Καμία απολύτως σχέση βασικά, αλλά έχεις δίκιο στο εξής:

Γαμημένος καπιταλισμός.

Γι’ αυτό, ξήλωμα αυτού του σάπιου συστήματος εδώ και τώρα.

Θα σε παρακαλούσα να μη δημιουργείς εντυπώσεις πάνω σ’ αυτό το θέμα, γιατί εκτός των άλλων αφορά άμεσα και εμένα.

Ναι, μόνο που μέχρι να γαμησουμε τον καπιταλισμό, το κρατος και το κεφάλαιο και να τελειωνουμε οριστικά με αυτες τις μαλακιες, όταν ένας εργοδότης απολύει κόσμο θα τα βαζουμε με τον εργοδότη. Στ’ αρχιδια μου αν του κόβουν επιχορηγήσεις και στ’αρχιδια μου αν ειναι “θυμα της κρίσης” ο καημένος. Ακριβώς το ίδιο ισχύει και για την Τυποεκδοτική και τον 902. Όταν απολύονται καποιοι τα βάζουμε με αυτον που απολύει. Απλά είναι τα πραγματα. Όποιος απολύει κόσμο ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΓΑΜΗΘΕΙ. Αυτα απο εμενα εντελώς ξεκάθαρα, χωρίς καμία “δημιουργία εντύπωσης”.

Βασικά η περίπτωση 902 θα’πρεπε πρώτα να προβληματίζει και μετά να χρησιμοποιείται για πολιτικό παιχνίδι. Και λάθος των εκπροσώπων του κκε που δεν βγαίνουν να πουν την αλήθεια σταράτα για το θέμα και κάνουν τον κάθε τιποτάδωνι να φαίνεται ‘γαμάω’.

Γενικότερα τέτοια δέσμη καταστροφικών μέτρων πρέπει να’χαμε να δούμε απ’τον καιρό του μητσοτάκη αλλά δεν παίρνω όρκο. Τουλάχιστον η κυβέρνηση δείχνει πλέον να χάνει οριστικά και την μμε ασυλία της (χαρακτηριστικό όλων των κυβερνήσεων πασοκ που θυμάμαι) και γλιτώνουμε την κοροϊδία. Νταξει σιγά τα ωα. Έβλεπα χτες τη συνέντευξη της κατσέλη στο χατζηνικολάου. Σκέτη θλίψη.

Δεν ξέρω πάντως αν η ιστορία θα δικαιώσει τον γαπ και θα του παραχωρήσει τον τίτλο (που ως τώρα κρατούσε ο χοντρός καραμανλής) του χειρότερου πρωθυπουργού μετά τη μεταπολίτευση, ή θα του αναγνωρίσει το ελαφρυντικό της κυβέρνησης προτεκτοράτου. Ίσως στο μέλλον να τον θυμάται μόνο το τρίβιαλ περσούτ. Όπως και νά’χει καμία αισιοδοξία. Όσο πιο γρήγορα φύγει αυτός και το δντ τόσο καλύτερα.

Πολύ κοντόφθαλμη λογική, έως και επικίνδυνη.

Σα να λες ότι ο καπιταλισμός γενικά είναι καλός, αλλά υπάρχουν “κακοί” εργοδότες που απολύουν και “καλοί” που δεν απολύουν.

Οι απολύσεις, οι μειώσεις μισθών και όλα τα συναφή δεν γίνονται επειδή το κάποιοι αδίστακτοι αιμοδιψείς εργοδότες. Είναι αποτελέσματα των αντιθέσεων που γεννάει ο ίδιος ο καπιταλισμός. Είναι αναπόφευκτες καταστάσεις. Ειδάλλως, αν δεν απολυόταν κανένας, αν η ανεργία ήταν σε μηδενικό επίπεδο, αν οι μισθοί ήταν υψηλοί και ίδιοι για όλους, αν δουλεύαμε 5 ώρες τη μέρα γιατί να αλλάξουμε τον καπιταλισμό?

Καλώς ή κακώς ο 902 και ο κάθε 902 λειτουργεί μέσα σε καπιταλιστικό σύστημα και χρειάζεται ένα κεφάλαιο για να καλύψει τα λειτουργικά του έξοδα. Αν το κεφάλαιο δεν υπάρχει πρέπει να γίνουν περικοπές. Αν όμως αντί για το σύστημα που γεννάει αυτή την ανωμαλία (της μισθωτής εργασίας γενικότερα) εσύ επιλέγεις να πεις “γαμιέται ο κακός 902 που απολύει κόσμο” τότε πάει, το χάσαμε το παιχνίδι. Δεν παλεύουμε εναντίον ατόμων, εναντίον ενός συστήματος παλεύουμε.

Ειπε κανεις πως ΔΕΝ πολεμάμε το σύστημα που γεννά την μισθωτη σκλαβιά αλλα μονο τα κακα αφεντικα; Την φράση “Σα να λες ότι ο καπιταλισμός γενικά είναι καλός, αλλά υπάρχουν “κακοί” εργοδότες που απολύουν και “καλοί” που δεν απολύουν” ήθελα να ξερα που την ειδες μέσα στα λεγομενα μου. Να ξαναπω λοιπόν πάλι αυτό που πιστεύω, με άλλα λόγια και πιο αναλυτικά για να μην δημιουργούνται εντυπώσεις:

Στον ταξικό πόλεμο υπάρχουν δυο πλευρες (προφανώς με πολλές διαβαθμίσεις στο εσωτερικό τους). Οι εργάτες μιας επιχείρησης είναι από την μια πλευρά, οι εργοδότες τους είναι από την άλλη-από αυτην του συστηματος. Όταν κάποιος σε απολύει στρεφεσαι εναντιον του όχι επειδη είναι “αδίστακτος” και αιμοδιψής" αλλα (συν τοις άλλοις) επειδη βρίσκεται στην αντίπερα όχθη. Όπως γραφείς: “Δεν παλεύουμε εναντίον ατόμων, εναντίον ενός συστήματος παλεύουμε”. Οι εργοδότες (και φυσικά δεν μιλάω για τους μικροαστους-για να μην εξηγούμε τα αυτονοητα ξανα) είναι κομμάτια αυτου του συστημάτος. Δεν είναι απλά κάποια ατομα που είναι όμηροι ενός συστήματος όπως οι εργάτες, είναι οι υποστηρικτές του, οι άμεσα κερδισμένοι από την λειτουργία του συστήματος. Δεν ξερω γιατι τα λεω αυτα, εσυ ειδικα Κρισπ νομιζω πως τα έχεις ξεκαθαρισμένα.

Απλα και όμορφα λοιπόν: Δεν με απασχολεί αν δεν βγαίνει το κεφάλαιο στο ΚΚΕ για να καλύψει τα έξοδα του καναλιου του και δεν θα το δικαολογήσω επειδη εχουμε καπιταλισμό. Αν έμπαινα στην λογική αυτή, θα ήμουν και εγω εργοδότης και άρα στην αντίπερα όχθη. Με απασχολεί ότι ένα ΑΦΕΝΤΙΚΟ (άρα κάποιος που έχει διαλέξει ξεκάθαρη θέση στον ταξικο πόλεμο και αυτή είναι υπέρ του καπιταλισμού) απολύει κόσμο. Στ’αρχιδια μου και μένα αν δεν βγαίνει οικονομικα, και ο πουσταρας ο Πρετεντέρης που διωχνει κοσμο στον Βημα το ίδιο λεει. Να τον δικαιολογήσουμε και αυτόν επειδη ο ΔΟΛ “λειτουργεί μέσα σε καπιταλιστικό σύστημα και χρειάζεται ένα κεφάλαιο για να καλύψει τα λειτουργικά του έξοδα. Αν το κεφάλαιο δεν υπάρχει πρέπει να γίνουν περικοπές”;