Ωραία, Μάνσον, σε προσκαλώ τη Δευτέρα το πρωί έξω απ’ τον Περισσό να διαδηλώσουμε εμείς οι δυο εναντίον του “αφεντικού” ΚΚΕ. Εγώ επειδή θα χάσω τη δουλειά μου κι εσύ για αλληλεγγύη επειδή όλοι οι εργοδότες “είναι απέναντι” και “να πάνε να γαμηθούνε”. Και μετά την κινητοποίησή μας αυτή να τη στήσουμε καραούλι στο κέντρο της Αθήνας και όταν μάθουμε ότι η τάδε μικρομεσαία επιχείρηση απέλυσε τον υπάλληλό της να πάμε απ’ έξω να τα κάνουμε κι εκεί πουτάνα με το σύνθημα “στ’ αρχίδια μας αν είσαι έτοιμος να βάλεις λουκέτο, είσαι ΑΠΕΝΑΝΤΙ”. Και μετά απ’ αυτό να κάτσουμε να γράψουμε ένα βιβλίο όπου θα καταγγέλλουμε το Μαρξ για τις παπαριές που έγραφε για τη διαφορά μεταξύ της απλής εμπορευματικής παραγωγής και της κεφαλαιοκρατικής παραγωγής, τα στάδια της συσσώρευσης του κεφαλαίου κτλ. Κι αυτός αφεντικό πρέπει να ήταν, δηλαδή ΑΠΕΝΑΝΤΙ, ή να δούλευε για κάποιο αφεντικό ΑΠΕΝΑΝΤΙ και ήθελε να το δικαιολογήσει.
Καλό το εργατίστικο παραμύθι σου, αλλά δεν έχει δράκο.
Λολ… Τα μαγαζια του ΚΚΕ εγιναν ξαφνικα μικρομεσαιες επιχειρήσεις; :lol:
Το ίδιο ισχύει και την Τυποεκδοτική Α.Ε. φανταζομαι… :roll:
Τι εγινε; Ο Θέμος δεν πληρώνει πια καλα;
Αφού θες να στο κάνω λιανά, η αναφορά στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν έγινε επειδή οι επιχειρήσεις του ΚΚΕ είναι τέτοιες από άποψη μεγέθους, αλλά επειδή έχουν το εξής κοινό, ότι διαφέρουν από τους μονοπωλιακούς ομίλους οι οποίοι απολύουν εργαζόμενους για να μεγαλώσουν τα κέρδη τους. Στην περίπτωση που εξετάζουμε, τα συμφέροντα “της εργοδοσίας” (που δεν μπορεί να είναι μόνο οικονομικά) είναι δεμένα μ’ αυτά των εργαζομένων κατά τρόπο ανάλογο μ’ αυτό που συμβαίνει στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Γι’ αυτό λέμε ότι η καπιταλιστική κρίση δε χτυπάει τους καπιταλιστές, αλλά (εξ’ ίσου) την εργατική τάξη και το στρώμα των μικρομεσαίων, επειδή σημαίνει αύξηση της ανεργίας για τους πρώτους και οικονομική καταστροφή για τους δεύτερους, δηλαδή λίγο-πολύ χειροτέρευση της κατάστασης ως το σημείο της εξαθλίωσης και για τις δύο κατηγορίες.
Αλλά ξέχασα, οι επιχειρήσεις του ΚΚΕ έχουν την ατυχία να απασχολούν δεκάδες εργαζόμενους κι όχι μετρημένους στα δάχτυλα του ενός ή των δύο χεριών, άρα “θα πρέπει” να είναι καπιταλιστικές… Εκτός από εργατισμός λοιπόν, και οικονομισμός. Εύγε, το ιδεολογικό σου οπλοστάσιο κάνει την αστική τάξη να χέζεται απ’ το φόβο της.
Ωραία λογική. “Βαφτίζουμε” ετσιθελικα τα συμφέροντα ενός αφεντικου “δεμένα μ’ αυτά των εργαζομένων” και ξεμπερδεύουμε. Δεν ξέρω αν κάνω την αστική τάξη να χέζεται πάνω της αλλά εσυ τις δινεις ιδέες για καινούρια επιχειρηματα…
ΟΚ, βαρέθηκα να προσπαθώ να σου εξηγήσω γιατί η λογική σου “από τη μία τα αφεντικά έτσι γενικά κι απ’ την άλλη οι εργάτες” μπάζει από παντού. Τέλος από μένα. Μείνε με τις εμμονές σου. Δε με πειράζει και πολύ, στην τελική.
παιδιά ο manson21 έχει δίκιο 2 ομάδες υπάρχουν στο κόσμο οι λεφτάδες που είναι τα αφεντικά και οι εργάτες…
Δεν υπάρχει άλλο πράγμα…
Ο Μάρξ το είχε πει στο μανιφέστο του και δεν είμαι κομμουνιστή του ΚΚΕ αλλά ρε μάγκες δεν το πιάνετε?
Ποίοι έχουν την εξουσία και ελέγχουν τα ΜΜΕ???
Έχει διαφορά η θεωρία από την πράξη. Και η Παπαρήγα και ο Σύριζα αριστερά θεωρούνται, άλλα δεν βλέπω να υπάρχει τίποτα από την θεωρία τους σε αυτούς. Θυμίστε μου τι περιουσία έχει ο Αλαβάνος και η Παπαρήγα και αν έχουν στον έλεγχο τους κάποιο ΜΜΕ, και μετά συγκρίνετε τα αποτελέσματα με την θεωρία που και καλά πιστεύουν. Δεν νομίζω να συμβαδίζουν
Δεν ανήκω στο ΚΚΕ το όποιο είναι το ΄ψεμμα της Αριστεράς ρε συ Βάγγο…
Έχει και την τυποεκδοτική απο ότι έχω ακούσει και έκανα πρόσφατα ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ…
Εγώ το θέτω σε ταξική βάση και θέση…
Ο Μάρξ το έχει αναλύσει πολύ καλά στο Κεφάλαιο μπορώ να σου στείλω link αν θέλεις!!!
Ακριβώς! Ψελλίζει κάτι για “μικροπρέπεια” προς τον ΓΑΠ, αλλά δεν τολμά να του πεί πως λέει ψέματα γιατί η πολύ απλά η αλήθεια είναι:
8O8O
:papas: Aνάσταση!
Το ήξερα πως μία μέρα θα ερχόσουν στα λόγια μου σχετικά με το αν η μισθωτή εργασία είναι “δικαίωμα” ή όχι!
Σοβαρά τώρα: To δικαίωμα αυτό της επιχείρησης να κάνει τα απαραίτητα για την οικονομική της βιωσιμότητα το ΚΚΕ δεν το έχει αναγνωρίσει σε κανέναν άλλο εργοδότη. Τολμά μία βιοτεχνία, μία στριμωγμένη βιομηχανία να κάνει απολύσεις και βλέπει το όνομα της φαρδύ-πλατύ στον ριζοσπάστη και το ΠΑΜΕ έξω από την πύλη της να κουνά σημαιάκια και να οργανώνει απεργίες! Όταν το ΚΚΕ κάνει το ίδιο ακριβώς πράγμα, πρέπει να επικρατήσει η Ομερτά! Και αν κάποιος τολμήσει να το επισημάνει, να εγκαλείται ως μικροπρεπής! #-o
Κάνεις πολύ μεγάλο λάθος. Το ΚΚΕ δεν έχει κάνει ποτέ κινητοποίηση έξω από εταιρεία που κινδύνευε με λουκέτο και γι’ αυτό έδιωξε κόσμο. Θα ήταν παράλογο. Οι κινητοποιήσεις αφορούν σε μεγάλες εμπορικές και βιομηχανικές επιχειρήσεις που απλά είναι βλάκας όποιος πιστεύει ότι αντιμετωπίζουν πρόβλημα βιωσιμότητας.
Όσο για τον ΓΑΠ, ένα λάθος έκανε η Γενική Γραμματέας στην απάντησή της: που δεν πήγε εκεί που καθόταν να του ρίξει μια ροχάλα. Θέλει πολύ θράσος να κατηγορείς κάποιον για κάτι, για το οποίο ο υπεύθυνος είσαι εσύ και η κυβέρνησή σου, με την πολιτική του μεθοδικού οικονομικού στραγγαλισμού του ΚΚΕ.
Αυτά για την ώρα καλέ μου Mule, ελπίζω να έρθει σύντομα η επόμενη φορά που θα νομίζεις ότι στρίμωξες το ΚΚΕ, γιατί απ’ ότι φαίνεται αυτή η αυταπάτη σου δίνει μεγάλη χαρά. Win - win.
Α, και προφανώς ουδέν σχόλιο για τις αρλούμπες που πάνε να ψελλίσουν τα δύο παραπάνω απολίτικα.
Δεν κάνω καθόλου λάθος! Γνωρίζω πολύ καλά για τι μιλάω και όταν βρεθούμε από κοντά (έλα να παίξεις καμία μπάλα ρε!) θα σου αναφέρω και συγκεκριμένο παράδειγμα μεγάλης εταιρείας που όμως αντιμετωπίζει χοντρό θέμα βιωσιμότητας και έχει και το ΠΑΜΕ να την κλείνει όποτε γουστάρει!
Κατά τα άλλα τώρα, αν είναι να γυρίσουμε τον κοινοβουλευτισμό στις ροχάλες, πάρτε για ΓΓ τον Διαμαντίδη αντί για την Παπαρήγα, τα πάει καλύτερα σε κάτι τέτοια! :lol:
Ρε, γράψε εδώ το όνομα της εταιρείας που λες! Ξεκαθαρίζω όμως εξ’ αρχής: όταν εγώ μιλάω για πρόβλημα βιωσιμότητας δεν εννοώ το “έχουμε μείωση ποσοστού κέρδους ή ακόμα και κερδών, άρα πρέπει να σημειώσουμε άμεσα αύξηση ώστε να πλασαριστούμε σε καλή θέση στον ανταγωνισμό”. Ξαναλέω, εγώ δε μιλάω για την καπιταλιστική παραγωγή, αλλά για την απλή εμπορευματική παραγωγή, αυτή δηλαδή που πραγματικά πλήττεται σε συνθήκες καπιταλισμού και ακόμα περισσότερο σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης.
Επίσης αν υπάρχει ένα κόμμα το οποίο να έχει δώσει αγώνες ώστε να μην κλείσουν επιχειρήσεις (και μετά να ξανανοίξουν έξω βέβαια, όχι τίποτε άλλο), αυτό είναι το ΚΚΕ. Το ότι εμείς φταίμε για το φαινόμενο να κλείνουν επιχειρήσεις είναι από τα πιο χοντρά ψέμματα της κυρίαρχης πολιτικής.
Για να σου λέω πως δεν μπορώ να το γράψω έχω τους λόγους μου!
Μη βάζεις πάντως το χέρι σου στη φωτιά για τον ρόλο του ΚΚΕ/ΠΑΜΕ. Μπορεί να μην το αντιλαμβάνεσαι άμεσα, αλλά όταν ένας μήνας έχει 22 εργάσιμες π.χ. και 3-4 χάνονται λόγω ΠΑΜΕ η χαμένη παραγωγή/πωλήσεις σπρώχνει τη ζορισμένη εταιρεία πιό βαθιά στο λάκκο και θέτει θέσεις εργασίας σε μεγαλύτερο κίνδυνο.
Mule τώρα αυτό που γράφεις δεν είναι επιχείρημα. είναι ένα λογικό άλμα πίστης. Μόνο ο μπάμπης ο παπαδημητρίου θα συμφωνούσε μαζί σου σε αυτό
Όσον αφορά την απάντηση στο ΓΑΠ το ξαναγράφω, μια χαρά ήταν και μακάρι να του χάριζε και μερικά γαμοσταυρίδια και μια ροχάλα στην μαπάρα του . Να στο θέσω και αλλιώς. Έστω ότι έρχεται ο Όσκαρ και κάνει δηλώσεις και λέει ότι ο Μιραλάς κρύβεται και δεν παίρνει πρωτοβουλίες(άντε μπορεί και να το έκανε σε ένα παιχνίδι) . Ε δεν θα εξετάσεις καν το θέμα, θα πεις ένα “δε μας χέζεις ρε νταλάρα” και θα προχωρήσεις. Δλδ για όνομα του lemmy ΚΑΝΕΝΑΣ δεν οφείλει ΚΑΜΙΑ απάντηση στο ΓΑΠ.
Noldor μια παρατήρηση μόνο. Ο Μαρξ ήταν αστός. Να τον διαγράψουμε ή είναι κομμουνιστής? Ο κροπότκιν είχε φράγκα και είχε και αριστοκρατική καταγωγή, να τον καταγράψω ως καπιλιστή? Ο αλαβάνος έχει ( μάλλον ε?) περιουσία ( υποψιάζομαι ότι δεν είναι και κόκκαλης :p) , είναι αριστερός?
Όταν σε μια κουβέντα ο μανσον συμπλέει με το mule, δηλαδή ο πρώτος υπερασπιστής του συστήματος με τον αναρχοσυνδικαλιστή, που συνήθως “τις παίζουν” μεταξύ τους, ακόμα και ο πιο αδαής έχει καταλάβει περί τίνος πρόκειται.
Πιθανόν σε μια συζήτηση να έρθει κάποιος χρυσαυγίτης και να γράψει ότι είναι κατά του μνημονίου. Συμπλέει μαζί σου? Η μαζί μου? Όχι προφανώς, υπαρχουν διαφορές. Από άλλη σκοπιά το λέει ο καθένας.
δεν ειπε αυτο… αν καταλαβα καλα ειπε οτι κοπηκε κατα 40% η επιχορηγηση του ελληνικου κρατος στο ΚΚΕ. Καθε κοινοβουλευτικο κομμα δεχεται ετησια μια επιχορηγηση απο το ελληνικο κρατος. Τωρα, αν το ΚΚΕ θελει να αγορασει σταφυλια με αυτα τα λεφτα ή να τα ριξει σε Τυποεκδοτικη/902 ειναι δικο του θεμα.