Ειδησεις απο την Ελλαδα (Part 1)

Σιχαμένη η πολιτική της, δεν παλεύεται

3 Likes

Αυτή η πρόταση θα ήταν αληθής, αν ήταν διαθέσιμα τα εμβόλια για όλο τον πληθυσμό. Μη βλέπεις τι γίνεται τώρα, που έχουν περάσει 7 μήνες και όλοι μπορούν να εμβολιαστούν (κι αυτό με αστερίσκους, χρειάζεται ένα χρονικό διάστημα). Όσο περνάει ο καιρός και η διαθεσιμότητα των εμβολίων δεν επαρκεί για όλους, τότε αναπόφευκτα θα υπάρχουν μεταλλάξεις και προβλήματα. Δεν έχουμε τη λύση στα χέρια μας, έχουμε ένα μέρος της λύσης στα χέρια μας και κανονικά θα έπρεπε να προσπαθήσουμε να τη μεγιστοποιήσουμε, πράγμα που δεν έγινε.

2 Likes

Σωστό θεωρητικά αυτό που λες @nnnkkk αλλά πρακτικά, και άπειρα εμβόλια να είχαμε, πάλι τα ίδια θα γινόντουσαν. Αυτό λέει η εμπειρία μου τουλάχιστον. Δεν είναι πρόβλημα η ποσοτική ανεπάρκεια των εμβολίων, πρόβλημα είναι πως ο κόσμος δεν πάει να εμβολιαστεί.

Προσωπικά έχω φτάσει σχεδόν στα όρια της απελπισίας με όσα βλέπω τριγύρω μου, γιατί επικρατεί μια τρέλα και δεν υπάρχει κανένα φως στο τούνελ. Δευτέρα πάω για δεύτερη δόση Φάιζερ, ας μπει μέσα μου ο Βελζεβούλης να με βγάλει από αυτό το μαρτύριο.

6 Likes

Δεν είναι θεωρητικό, είναι απόλυτα πρακτικό. Αν απ’το Γενάρη υπήρχαν τα εμβόλια πχ για όλους, δε θα μπαίναμε σε lockdown (τουλάχιστον εκταταμένο) και το πως θα περνούσε στον κόσμο το να κάνει το εμβόλιο θα ήταν διαφορετικό. Η ποσοτική ανεπάρκεια των εμβολίων χρειάζεται και σωστή διαχείριση από πολιτικές.

Σκέψου το κι έτσι, όσο η Arsenal αγόραζε παίχτες έπαιρνε πρωταθλήματα και ήταν ομαδάρα. Μόλις έφτιαξε το Emirates, δεν υπήρχε η δυνατότητα αυτή αλλά έμεινε ο Wenger και έκανε πάρα πολύ καλή διαχείριση παρά την μειωμένη επάρκεια παιχτών σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια. Μόλις έφυγε κι ο Wenger και ήρθαν χειρότεροι διαχειριστές, παρόλο που τα σκάνε ξανά δεν πάνε τόσο καλά τα πράγματα :stuck_out_tongue:

1 Like

Βρε σωστά τα λες και συμφωνώ, αλλά και η καλύτερη διαχείριση να γινόταν, το πρόβλημα των ανθρώπων που δεν εμβολιάζονται θα παρέμενε. Σϊγουρα εν προκειμένω το έχει χάσει επικοινωνιακά η κυβέρνηση, η οποία έχει αποτύχει οικτρά να πείσει έστω και έναν που αρνείται να πάει να το κάνει το ρημάδι (και μην μου πείτε για το αίσχος των 150 ευρώ στους νέους). Σε κάθε περίπτωση, δεν ξέρω αν πραγματικά θα αποφεύγαμε τα όσα συμβαίνουν τώρα ακόμα και με σωστότερη πολιτική από τους κυβερνώντες.

2 Likes

Και τα δύο είναι προβλήματα.

1 Like

Συμφωνώ. Ήθελα να σταθώ στο ένα από τα δύο. Δεν το διατύπωσα και εντελώς σωστά τώρα που το ξαναβλέπω. Ένηγουεη, συμφωνούμε.

Το πρόβλημα των αρνητών θα παρέμενε, αλλά τώρα στους αρνητές υπάρχουν και πολλοί δύσπιστοι που με άλλο επικοινωνιακό χειρισμό θα ήταν πολύ λιγότεροι. Από ένα σημείο και μετά, βέβαια, δεν φταίει μόνο η ελληνική κυβέρνηση, αλλά γενικά η Ευρωπαϊκή πολιτική γύρω από το εμβόλιο και τις μικροπολιτικές με το Astra Zeneca.

Του είπανε του ζαβού να κλάσει και χέστηκε… Ό,τι και να κατάφερε με τα 150Ε το ακύρωσε εις διπλούν όταν βγήκε λίγες μέρες μετά και αντί για θετικά μέτρα το άλλαξε σε αρνητικά, και δίχασε ακόμη παραπάνω τον κόσμο… Απαράδεκτος ακόμη και στον τρόπο που αναπνέει…

1 Like

Ναι, εννοείται ότι ευθύνες δεν έχουν μόνο οι δικοί μας. Σε μεγάλο βαθμό αυτοί που δε θέλουν να εμβολιαστούν, με διαφορετική επικοινωνιακή προσέγγιση θα πήγαιναν τελικά.

1 Like

Με αυτά και με αυτά στην δουλειά είχαμε θετικό κρούσμα (ανεμβολίαστος πιτσιρίκος) γνωστό στον εργοδότη από Πέμπτη, αλλά αποφάσισε να μας ενημερώσει ΧΤΕΣ. Φυσικά γίνεται πόλεμος τώρα.

Τον καταγγέλλεις με ρίσκο να χάσεις την δουλειά σου από τα πρόστιμα και τα λουκέτα? Ιδού το ερώτημα του αιώνα.Γενικά η χώρα είναι παραδομένη σε άθλιους επιχειρηματίες κολλημένους σε συνθήκες 80ς και με μίσος προς την τηλεργασία, σε κυκλώματα trafficking που κάθε εβδομάδα βγαίνει και κάτι άλλο, εννοείται με την ανοχή ή σε περιπτώσεις και την οργάνωση κιόλας να παρέχεται από κύκλους της αστυνομίας, και σε πολιτικούς ελιτιστές τύπου Κεραμέως και Μητσοτάκη, της λογικής να πεθάνει η πλέμπα και να ζήσουμε εμείς και 100 οικογένειες παρατρεχάμενων μας.

8 Likes

Αχχχ αυτά τα google ads

Εγώ μπορεί να είμαι χουντικός αλλά είναι δυνατόν το site να αφήνει τέτοιες διαφημίσεις στο domain του?

219644227_2944189259243240_1345352182860637234_n

4 Likes

Άρεσε και του Άδωνι.

4 Likes

Εγώ το ένα που κατάλαβα είναι ότι εδώ μέσα (και σε Ελλάδα) μετατρεπεπετε τα πάντα σε πολιτικό θέμα, είτε το θέμα εμβολίων, είτε το εκπαιδευτικό, είτε το τι ώρα θα ξημερώσει αύριο.

Ο κόσμος πρέπει να κάνει εμβόλιο για το κοβηντακι, τέλος. Είναι προσωπική απόφαση, κι όποιος δεν την παίρνει μπορεί να κατηγορεί ό,τι άλλο θέλει, αλλά είναι ο μόνος υπαίτιος

8 Likes

Εγώ για 5 μήνες δεν μπορούσα να κάνω εμβόλιο μαν μου χωρίς δική μου υπαιτιότητα

4 Likes

Κι εγώ μπορούσα για πολύ καιρό να κλείσω ραντεβού μόνο για συγκεκριμένο εμβόλιο. Είναι και πολιτικό ζήτημα, εννοείται.

2 Likes

Καλά το μόνο σίγουρο είναι ότι ότι δεν έχει καμία σχέση συγκεκριμένα με Ελλάδα.

Ενδεικτικά, τα ποσοστά της Ελλάδας αυτή τη στιγμή είναι στο 52%-45%, της Ε.Ε. είναι στο 56%-43%, της Ευρώπης γενικά είναι στο 46%-35% και των Η.Π.Α. στο 56%-48%. Το Ηνωμένο Βασίλειο που είχε πρόσβαση αρκετά νωρίτερα λόγω ΑΖ είναι ακόμα στο 68%-53% και το Ισραήλ που όλοι λέγαν πόσο γρήγορα πάει είναι κολλημένο στο 66%-61%.

1,5 μήνα (31/5) πριν τα αντίστοιχα ποσοστά σε ΗΠΑ, ΗΒ και Ισραήλ ήταν 50%-41%, 58%-38% και 63%-59%, πράγμα που δείχνει ότι γενικά και παρά την αυξημένη διαθεσιμότητα τα ποσοστά κάλυψης δεν έχουν αυξηθεί ιδιαίτερα και αυτό είναι γενική τάση απ’ ότι φαίνεται, τουλάχιστον στον δυτικό κόσμο.

2 Likes

3500 κρουσματα σημερα, νικαμε…
οπως δειχνει ετσι θα παει γενικως απο δω και στο εξης. ο καθενας μετα θα το εκμεταλλευτει πολιτικα για να κρυψει/πει την μ…α του οπως τον συμφερει, ειτε δεξια, ειτε αριστερα ειτε σουξου μουξου μανταλακια.

1 Like

Ότι είναι για το πέος οι δικοί μας πολιτικοί, δε σημαίνει πως δεν είναι και για το πέος και οι υπόλοιποι.

Είναι πολύ λάθος να βλέπεις μεμονομένα ποσοστά, όταν στην Ελλάδα το 52% είναι 5εκ άνθρωποι, στις ΗΠΑ το 56% είναι 175εκ και στην ΕΕ το 56% 240εκ. Το ίδιο πράγμα είναι να κάνεις roll out τις δόσεις σε τέτοιες διαφορετικές συνθήκες και πληθυσμούς και με διαφορετικά κόστη?

Στην ΕΕ πάντως είναι λογικό να υπάρχουν παραπλήσια ποσοστά στα κράτη, καθώς οι περιορισμοί ως τώρα ήταν περίπου κοινοί, αφού τα εμβόλια μοιράστηκαν “αναλογικά” με τους πληθυσμούς στις χώρες και τα δημογραφικά χαρακτηριστικά τους και η πλειοψηφία των κρατών ακολούθησε παρόμοιο εμβολιαστικό πρόγραμμα. Ο μόνος τρόπος για να δεις τους ψεκασμένους είναι να έχεις παρόμοια βάσης σύγκρισης και αυτό θα συνέβαινε αν τα εμβόλια ήταν διαθέσιμα day one σε όλους. Τώρα σιγά σιγά θα φανούν οι διαφορές μεταξύ των κρατών και μέσω των ποσοστών, αλλά θα συμπεριλαμβάνουν και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά (κούραση απ’την πανδημία και αντίδραση στο εμβόλιο πχ, πέρα απ’τους ψεκασμένους).

1 Like

Το Ισραήλ έχει εμβολιάσει αυτούς τους κατοίκους του που ήθελε. Για τους άλλους…

2 Likes

Έβαλα τα συγκεκριμένα ποσοστά ενδεικτικά για να δείξω ότι η Ελλάδα μπορεί να είναι λίγο πιο πίσω (αλίμονο αν δεν ήταν!), αλλά δε διαφέρει και τραγικά από άλλες χώρες. Θες να πάρεις Πορτογαλία, Σουηδία, Ελβετία που επίσης δεν απέχουν τραγικά; Δεν αλλάζει κάτι…

Συνδυαστικά με αυτό, το γεγονός ότι σε χωρες που η διαθεσιμότητα ήταν αναλογικά μεγαλύτερη από νωρίς (ΗΒ, Ισραήλ) μοιάζει να υπάρχει κορεσμός τον τελευταίο μήνα και γενικότερα παρατηρείται φρενάρισμα. Μπορεί από Σεπτέμβριο να αλλάξει κάτι και να αυξηθούν πάλι οι ρυθμοί αλλά με τα μέχρι τώρα δεδομένα τα 80% και 85% ποσοστά που αναφέρουν διάφοροι ειδήμονες ως όρια για τείχη ανοσίας προς το παρόν είναι μακριά.

@pantelis79: Αντιλαμβάνομαι ότι αναφέρεσαι στην Παλαιστινή η οποία έχει όντως τραγικά ποσοστά, ωστόσο το Our World In Data που πήρα τα στοιχεία την έχει ξεχωριστά. Βέβαια, αυτο δεν αποκλείει να την περιλαμβάνει και στα δεδομένα του Ισραήλ, οπότε κρατάω πισινή.

1 Like