Ειδησεις απο την Ελλαδα (Part 1)

Το σίγουρο λάθος στα ποσοστά είναι πως στο Η.Β. το 69%-54% αφορά το σύνολο του πληθυσμού (ήτοι ενήλικους και ανήλικους), ενώ στην ΕΕ μόνο ενήλικους. Οπότε με την απλή αναγωγή σε ποσοστό ενηλίκων για το Η.Β. (69,4% / 79%) - για να συγκρίνουμε μήλα με μήλα - δείχνει ότι το ποσοστό που έχει εμβολιαστεί με την πρώτη δόση είναι κοντά στο 90%.

Το γιατί μάλλον έχει πολλές παραμέτρους. Μια δεδομένη είναι πως οι Άγγλοι έχουν πολύ μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στο NHS από ότι οι Έλληνες στο ΕΣΥ.

Ώρες-ώρες σκέφτομαι πως στους Έλληνες πρέπει να υιοθετείται τακτική Καποδίστρια με τις πατάτες. Θυμάμαι τι χαμός γινόταν στην αρχή με όσους “πηδούσαν” σειρά για εμβολιασμό.

1 Like

Έχουν άδικο;

2 Likes

Μην νομίζετε πως δεν το κραζουν ανελέητα και αυτοί, και έχουν και δίκιο σε μεγαλο βαθμό. Όντας παλιότερα κάτοικος Αγγλίας για ένα χρόνο άκουσα αρκετά και πήρα και μια προσωπική αρνητικη εμπειρια με το Nhs μια και μόνο φορά ευτυχώς. Δεν λέω πως είναι χειρότερο από το μπουρδέλο του ΕΣΥ αλλά μην το φανταζεστε σαν κάτι ιδανικό.

3 Likes

Ισχύει κι επαυξάνω. Το NHS trust ήταν τραγικό πριν 20 χρονια που ήμουν κι εγώ εκεί

2 Likes

Δεν ισχύει αυτό που λες, τα ποσοστά που παρέθεσα αφορούν σε κάθε περίπτωση το σύνολο του πληθυσμού.

Μπορείς να κατεβάσεις και το excel αν θες, ενώ στο github εχουν και επί μέρους data (ηλικιακές ομάδες κτλ), αν και όχι για όλες τις χώρες.

Είναι ενδιαφέρον να παίξεις με το timeline scroll από κάτω όπου φαίνεται πως στη συντριπτική πλειοψηφία τα ποσοστά πρώτης δόσης κάνουν εμφανέστατο stall τους τελευταίους 1-2 μήνες. Ξαναλέω, μπορεί από Σεπτέμβρη ν’ αλλάξει αυτό, αλλά είναι κάτι που αποτελεί εικασία προς το παρόν.

Γενικά δεν τα έβαλα για να δείξω ποιος είναι λιγότερο ή περισσότερο ψεκασμένος ή αν είναι όλος ο πλανήτης ψεκασμένος παρά μια γενική αποτύπωση που δείχνει ότι δεν υπάρχουν τραγικές διαφορές στις περισσότερες χώρες για ν’ αρχίσουμε να το παίρνουμε απόφαση ότι είναι πολύ πιθανό να ζήσουμε με αυτά τα ποσοστά κάλυψης και το υπόλοιπο “τείχος” θα γίνει με ωραιότατη φυσική νόσηση.

Από κει και πέρα ας προσπαθήσουμε ο καθένας να πείσει όποιους ξέρει για τη χρησιμότητα, γιατί τα “μέτρα/κίνητρα/αντικίνητρα” που έχουν ανακοινωθεί θα δουλέψουν ελάχιστα σε σχέση με το διχασμό και τις εντάσεις που επιφέρουν.

2 Likes

Δεν ισχύει για την Αγγλία, επιμένω.

Μπορείς να δεις και σε άρθρο του BBC με στοιχεία από το gov.uk (πριν παρέθεσα από τον Guardian)

So far, more than 46 million people have had a first vaccine dose - almost 90% of the adult population - and more than 36 million - around two-thirds of adults - have had both doses.

Και στις ΗΠΑ νομίζω τα ποσοστά που παρέθεσες αφορούν το σύνολο του πληθυσμού και όχι ενηλίκους μόνο.

Ξαναλέω, όλα τα ποσοστά που παρέθεσα αφορούν σύνολο πληθυσμού κάθε χώρας/περιοχής. Το καταλαβαίνεις εύκολα από το 45% της Ελλάδας (4,6 ολοκληρωμένοι σε 10,4 εκ. σύνολο πληθυσμού).

Σωστός, παρανόηση. Αυτό μου με μπέρδεψε είναι το site της ΕΕ (European Centre for Disease Prevention and Control) που δείχνει την Ελλάδα με 48% των ενηλίκων πλήρως εμβολιασμένους. Είτε υπάρχει κάποιο λάθος, είτε στην Ελλάδα υπάρχουν λίγοι ανήλικοι, συγκριτικά με άλλες χώρες!

https://vaccinetracker.ecdc.europa.eu/public/extensions/COVID-19/vaccine-tracker.html#uptake-tab

Ενδεχομένως η ΕΕ να συμπεριλαμβάνει και μετανάστες/δομές φιλοξενίας (που βέβαια είναι ένα ξεχωριστό θέμα από μόνο του), ενώ και η απογραφή του 2011 έδινε πληθυσμό 10,82 εκ (με 2 εκ. περίπου ηλικές 0-19), ενώ το OWiD δίνει 10,42 εκ. και δεν κοίταξα ποια είναι η πηγή του.

Αν πάρουμε πάντως τα στοιχεία του 2011, τότε το ποσοστό ενηλίκων με τουλ. μια δόση είναι κάπου στο 68%.

1 Like

Έπεσαν χημικά στο Σύνταγμα πριν λίγη ώρα.

τι έγινε;

Έγινε συγκέντρωση ενάντια στην υποχρεωτικότητα του εμβολίου. Κλασσικά και ορισμένοι θρησκόληπτοι γραφικοί όπως και την προηγούμενη φορά.

Και κάποια στιγμή -δεν ξέρω πώς- προκλήθηκε ένταση. Έριχναν με τις αύρες από την αστυνομία, τα κλασσικά.

Εντάξει δεν έγινε και κάτι φοβερό βέβαια. Μην φανταστείτε τίποτα ιδιαίτερα επεισόδια.

2 Likes

Ψεκασανε τους ψεκασμενους δηλαδη;

16 Likes
3 Likes

3 Likes

Χαχαχ, εντάξει, μου κάνετε πλάκα, χαχα, όνειρο είναι, κατάλαβα, κάποιος να με ξυπνήσει τώρα, πλιζ. χαχαχα

4 Likes

Μλκ τι είναι αυτά, έλεος γαμώ το κέρατό μου.

3 Likes

https://www.facebook.com/2future4umag/posts/4062519000532687

2 Likes

αυτό που δεν γουστάρουν πορείες, συνελεύσεις, λόγους και λοιπά επαναστατικά σταλινομπακουνικά*, αλλά με την πρώτη ευκαιρία τη βλέπουν Gladiator και ξεκινάνε συνθήματα, να το κοιτάξουν

*όρος δικής μου επινόησης για να εκφράσω πόσο τακτοποιημένα τα έχουν όλα στο μυαλό τους

2 Likes

Θέλεις να μου κάνεις εμβόλιο και να με σώσεις? Μολών λαβέ γατάκι εγώ γουστάρω να πεθάνω και να πάρω και άλλους μαζί στον τάφο.Αμ πως.

Και φυσικά το θέμα δεν είναι πολιτικό καθόλου.Η διαχείριση η επικοινωνιακή του εμβολιασμού είναι, τα τραγικά πέρα δώθε με το Άστρα Ζένεκα επίσης, αλλά ο εμβολιασμός σαν πράξη είναι κοινωνική ευθύνη καθαρά.Για τον εαυτό μας και τους γύρω μας.Πολιτικά έχει ενδιαφέρον που διάφοροι κυβερνητικοί παρατρεχάμενοι τύπου Βουλαρίνου ή Αρκά, πήγαιναν να χρεώσουν την όντως μεγάλη δυσπιστία των Ελλήνων προς τα εμβόλια, στην Αριστερά!!

Φυσικά με μια ματιά στις τελευταίες συγκεντρώσεις πάει και αυτό το αφήγημα.Η δεξαμενή των Μακεδονομάχων που (μαζί με την σιχαμερή διαχείριση της τραγωδίας στο Μάτι από τον ΣΥΡΙΖΑ) έβγαλε την ΝΔ κυβέρνηση, βγήκε ξανά στο δρόμο, όχι για να απαιτήσει καλύτερους μισθούς ή οκτάωρα, αυτά είναι για τα ορφανά του Στάλιν, αλλά για να ζητήσει να μην της βάλει ο Bill o Gates 5G στο κεφάλι.Ότι σπέρνεις θερίζεις Άδωνι Μπογδάνε και Πορτοσάλτε.

Για το εκπαιδευτικό κομμάτι που αναφέρθηκε πριν, σε σοβαρά κράτη εννοείται ότι και αυτό δε θα έπρεπε να είναι πολιτικό (καλά μεταξύ μας όταν λέμε πολιτικό στην Ελλάδα εννοούμε κομματικό μην κοροιδευόμαστε), και να υπάρχει μια συνέχεια στις μεταρρυθμίσεις με συγκεκριμένο πλάνο και στόχους που θα ακολουθούσαν στην γενική του έστω μορφή, διαφορετικές κυβερνήσεις.Σήμερα και στο εγγύς μέλλον κάτι τέτοιο δε μπορεί να γίνει, γιατί όποιος βγαίνει κυβέρνηση νομοθετεί ξεκάθαρα ιδεολογικά κολλήματα του (η γελοία ιστορικός που έχει γράψει για συνωστισμό στην Σμύρνη), ή κάνει εξυπηρετήσεις σε συμφέροντα (πχ τώρα η Κεραμέως στα κολέγια). Όταν λοιπόν λειτουργείς μέσα σε ένα τέτοιο πλαίσιο, σε αυτό θα κριθείς.

3 Likes