Δε ξέρω αν έχετε ενημερωθεί σχετικά, αλλά η στέγαση των μεταναστών στη νομική έγινε με σχεδόν ομόφωνη απόφαση του φοιτητικού συλλόγου, ενώ στη συνέλευση τόσο ΔΑΠ όσο και ΠΑΣΠ ψήφισαν ότι τους στηρίζουν και επιθυμούν να τους στεγάσουν στο χώρο.
Για την ίστορια σε όλα τα κανάλια και όλοι οι δημοσιογράφοι και μέλοι πασπ και δαπ το έχουν διαψεύσει.
Όπως και να έχει και να το καναν δεν έχουν κανένα δικαίωμα.Η νομική δεν είναι τσιφλίκη του πατέρα τους και έπειδη η διακίνηση και μεταφορά λαθρομεταναστών είναι κακούργημα θα πρέπει να τιμωρηθούν βάση νόμου αυτοί που τους βάλαν εκεί με 10 χρόνια φυλακή.
Και σύγκρινε το έγγραφο που παρέθεσα με τη νεότερη ανακοίνωση της ΠΑΣΠ:
Την Κυριακή 23 Ιανουαρίου ,μέλη της Νεολαίας Συνασπισμού και της Αρ.Εν. δηλαδή του κομματικού της βραχίονα στα πανεπιστήμια αποφάσισαν με το ‘‘έτσι θέλω’’ και δίχως καμία νομιμοποίηση να εγκαταστήσουν στο κτήριο της Σχολής 250 μετανάστες που αιτούνται νομιμοποίησης χωρίς προϋποθέσεις . Μάλιστα αδιαφόρησαν προκλητικά για την απόφαση της Κοσμητείας της ΝΟΠΕ που απέρριψε το εν λόγω αίτημα ήδη από την περασμένη εβδομάδα.
Σ’ αυτό το σημείο οφείλουμε να διευκρινίσουμε πως ως Νέοι, επιστήμονες και προοδευτικοί πολίτες είμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα αυτών των ανθρώπων για ένα καλύτερο αύριο και έχουν την αμέριστη συμπαράσταση μας. Ωστόσο, αυτό που δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να κατανοήσουμε είναι το πώς κάποιοι επιμένουν να αντιλαμβάνονται την αλληλεγγύη με όρους μικροκομματικής σκοπιμότητας.
Ο χώρος της Νομικής Σχολής είναι χώρος Επιστήμης, Πολιτισμού και βάθρο Ανθρωπισμού. Δεν καλύπτει καμία από τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για την ασφαλή διαμονή δεκάδων μεταναστών( Χαρακτηριστικό είναι πως δεν υπάρχει θέρμανση και δεν έχουν ακόμη δοθεί προς χρήση οι τουαλέτες του νέου κτηρίου).
Δεν προορίζεται και γι’ αυτό δεν θα επιτρέψουμε να μεταβληθεί για κανένα λόγο σε αποθήκη ψυχών.
Όσοι εμπορεύονται πολιτικά το δράμα αυτών των ανθρώπων θα μας βρουν απέναντι τους.
Άλλωστε τέτοιου είδους πυροτεχνήματα όχι μόνο δεν επιλύουν το πρόβλημα αλλά στην ουσία ρίχνουν κι άλλο νερό στο μύλο της αντίδρασης καθώς υποβαθμίζουν το Δημόσιο και Δωρεάν Πανεπιστήμιο, λειτουργούν συκοφαντικά για το Άσυλο ενώ σε επίπεδο κοινωνίας τέτοιες λογικές έχουν μετατρέψει τον Άγιο Παντελεήμονα σε άβατο της Ακροδεξιάς.
Δική μας θέση είναι η λύση του προβλήματος με την άμεση εγκατάσταση αυτών των ανθρώπων σε ένα χώρο που θα προορίζεται γι’ αυτούς και όπου θα μπορούν να τύχουν αξιοπρεπούς διαβίωσης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Λύση που μπορεί να έρθει μόνο μέσα απ’ τις συντονισμένες ενέργειες του Δήμου Αθηναίων και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Περνά όμως και μέσα απ’την πολύμορφη παρέμβαση των Φοιτητικών Συλλόγων της ΝΟΠΕ στα Όργανα Συνδιοίκησης.
ΓΙΑ ΜΑΣ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ.
ΕΧΟΥΜΕ ΗΔΗ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΕΛΕΣΦΟΡΗΣΟΥΝ!!!
[I]Μάλιστα αδιαφόρησαν προκλητικά για την απόφαση της Κοσμητείας της ΝΟΠΕ που απέρριψε το εν λόγω αίτημα ήδη από την περασμένη εβδομάδα.[/I]
E αυτό λέω.Δεν συμφώνησε η πασπ.Φασιστικά και παράνομα το αποφάσισε μια ομάδα ατομων.Πάντως το θέμα είναι τι θα τους κάνουν.Γιατί μυρίζομαι ότι θα τους νομιμοποιήσουν στα μουλωχτά?
Πώς δε συμφώνησε, εδώ υπάρχει υπογραφή ΠΑΣΠ στο αίτημα στέγασης των μεταναστών στη Νομική.
Το θέμα δεν είναι τι θα τους κάνουν, το θέμα είναι ό,τι είναι να γίνει, να γίνει ειρηνικά. Έχω την εντύπωση ότι είμαστε μια ανάσα από ακραία φαινόμενα που , αν συμβούν, θα μας επηρεάσουν όλους… Μετανάστες και μη…
Είσαι ωραίος.Το έπιασες πιο ήταν το κόλπο.Να μπει η αστυνομία να γίνει πανικός και να τα σπάσοιυν οι γνωστοί άγνωστοι.Θα έχουμε και άλλα τέτοια στο μέλλον.Μπανανία λέμε.
ε μα καπου πρεπει να εκτονωθει τοση οργη του λαου…
να χωριστουμε σε “ρατσιστες” και “αντιρατσιστες” να χαβαλεδιασουμε να περασει η ωρα,να μισησουμε ο ενας τον αλλον και να ξεχασουμε τι μας κανουν απο πανω…
βρηκαν τον αποδιοπομπαιο τραγο για να γλυτωσουν οι ιδιοι…
και να συνεχισουνε τα οργια ανενοχλητοι…
Κλασσικο επιχειρημα φαστιστονε και αλλων ρατσιστονε “”“εεεε ενταξει ρε παιδια να τους δωσουμε και αλλα πανεπιστημιακα κτηρια να ζησουν εκει περα για παντα οι βρωμοαπλυτοι ,που τολμανε να διακοπτουν την πανεπιστημιακη ερευνα”[σκατα στα μουτρα της ερευνας σας].
Τεσπα,σημερα ειχε πολυυυυ κοσμο γυρω απο νομικη.Μεχρι τις 12 που ημουν εγω κανει δεν ειχε κουνησει ρουπι.Θελω να πιστευω οτι το σκεφτηκαν 2 και 3 φορες παραπανω το ντου στην νομικη[εφοσον ειχε περασει η αρχικη διορια] με τοσο κοσμο απ'εξω.
εδιτ. ο αλλος ο παπαρας εχει Οργουελ σε σιγνατουρ…Ε ρε γλεντια.
εδιτ 2 . Τουλαχιστον το νεο κτηριο ειναι διπλα απο σκαραμανγκα. Αντισπισιστες ενωθειτε
Πάντως ρε Ζούγκλα, πρωταθλήτρια στο Νewspeak είναι μακράν η αριστερά: Όταν ακούς το ΚΚΕ να καταφέρεται κατά της "ΕΕ των μονοπωλίων"΄-αυτής που απέτρεψε τη συγχώνευση Ολυμπιακής-Aegean δηλαδή #-o- και το ίδιο χτυπιέται μην τυχόν και πουλήσει ρεύμα στην Ελλάδα κανένας άλλος από τη ΔΕΗ και δεν είμαστε όμηροι της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, αν αυτό δεν είναι Newspeak τι είναι;
Aν και έχω έναν “Σωκρατικού” τύπου σεβασμό για τους νόμους και θέλω να τηρούνται ακόμα και όταν τους θεωρώ λάθος, αντιλαμβάνομαι το πνεύμα της συγκεκριμένης παραγράφου του ποστ σου και συμφωνώ. Ακόμα και αν υπάρχει παρανομία με βάση τον νόμο σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να αναρωτηθούμε ποιά είναι τα περιθώρια αυτών των ανθρώπων για νόμιμη μετανάστευση στη χώρα μας και την ΕΕ γενικότερα. Π.χ. θα μπορούσαν να θεωρηθούν πρόσφυγες με βάση τη συνθήκη της Γενεύης αφού το Αφγανιστάν ειναι εμπόλεμη ζώνη; Δεν ξέρω, αν κανένας Vic έχει χρόνο/όρεξη ας απαντήσει.
Το θέμα είναι πως δεν πρέπει να έχουμε μία αντίληψη για τα σύνορα σαν να πρόκειται για την περίφραξη της ιδιοκτησίας μας. Επειδή ακριβώς ιστορικά η μετανάστευση υπήρξε μία σχεδόν φυσική δύναμη. Οι άνθρωποι σχεδόν ενστικτωδώς -όπως θα έκανε και κάθε θηλαστικό που ζεί σε αγέλη/κοινωνία- απομακρύνονται από τον κίνδυνο και τη φτώχεια αποζητώντας ασφάλεια, ειρήνη και πόρους. Αυτή η φυσική ροπή δεν μπορεί να αγνοηθεί (το αποτέλεσμα είναι η σημερινή Ελλάδα) ούτε να αντιμετωπιστεί με μέτρα μόνο αστυνομικού χαρακτήρα, φράχτες, σκληρούς αντιμεταναστευτικούς νόμους (το αποτέλεσμα είναι οι σημερινές ΗΠΑ όπου ένας πληθυσμός σχεδόν 10 εκ. ανθρώπων -μία Ελλάδα! 8O- ζεί και εργάζεται χωρίς χαρτιά). Χρειάζεται μία πολιτική που να αναγνωρίζει την φυσική ροπή της μετανάστευσης και να την διαχειρίζεται ώστε να δίνει τρόπους στους μετανάστες να έρθουν νόμιμα αλλά και να ενταχθούν. Που να επιβραβεύει όσους έρχονται για να δουλέψουν, όσους μαθαίνουν Ελληνικά, όσους έχουν ή αποκτούν εδώ κάποια εκπαίδευση/εξειδίκευση και να τιμωρεί όμως σκληρά όσους παρανομούν.
Αυτά βέβαια θα χάλαγαν την πιάτσα σε πολύ κόσμο που αυτή τη στιγμή επενδύει πολιτικά σε πολωτικές θέσεις υπέρ ή κατά των μεταναστών.
Kαι εγώ αγαπώ τον σύγχρονο άνθρωπο και δεν το λέω με ειρωνεία όπως εσύ.
Γιατί αν είχαμε μόνο τα πρώτα, θα δαγκώναμε (κυριολεκτικά) ο ένας τον άλλο στο σβέρκο για μία μπριζόλα!
εγώ το λέω με ειρωνεία γιατί από τη μια ο σύγχρονος άνθρωπος (υποτίθεται ότι) έχει φτάσει στο κορυφαίο νοητικό και πολιτισμικό επίπεδο που ήταν ποτέ (και γενικά υποτίθεται έχει φτάσει ταβάνι σε πολλούς τομείς), όποτε θα μπορούσε κάλλιστα να επιλέξει τι 8α κρατήσει και τι όχι από το παρελθόν του, ώστε να έχουν ΟΛΟΙ παρόν ΚΑΙ μέλλον, ωστόσο για κάποιον λόγο (μάλλον γιατί ο σύγχρονος άνθρωπος αγαπάει τον σύγχρονο άνθρωπο επειδή έχει πλάσμα τηλεόραση κι όχι επειδή μπορεί να σκεφτεί και να κρίνει) επιμένει να κλείνει τα ματάκια του και όταν εν τέλει βαριέται να έχει τα δάχτυλα μπροστά στα μάτια, απλώς τα χώνει μέσα και τα βγάζει.
Περι ασύλου το παρακάτω καθημερινό παράδειγμα:
Φαντάζομαι ότι όλοι λίγο πολύ έχετε περάσει έξω από την ΑΣΣΟΕ(ή έχετε μπει μέσα) απέξω λοιπόν αρκετοί αλλοδαποί(πολλοί για την ακρίβεια) πουλάνε την πραμάτια τους(παρεμπόριο) ενοχλώντας την διέλευση του κόσμου. Όταν λοιπόν περνάει η αστυνομία όλοι αυτοί ξαφνικά μπαίνουν μέσα στην ΑΣΣΟΕ(το έχω δει με τα μάτια μου). Σας αρέσει αυτή η εικόνα?
Κάποτε η Πατησίων είχε μια από τις πιο δυνατές αγορές στην Αθήνα, τώρα τα μαγαζιά κλείνουν το ένα μετά το άλλο, δεν λέω ότι φταίνε ντε και καλά οι μετανάστες αλλά με το παρεμπόριο(παρανομία δηλαδή) επιρεάζουν σε κάποιο βαθμό.
@somnambulist: Πάει μακριά η κουβέντα όπως το θέτεις, σίγουρα θα ξεφύγουμε από το τόπικ “ειδήσεις από την Ελλάδα”, ίσως να πρέπει να πάμε σε άλλο θρεντ.
Απλά σε σχέση με το “να έχουν όλοι μέλλον” δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε πως η εξέλιξη πάντα υπήρξε μία διαδικασία φυσικής και κοινωνικής [B]επιλογής[/B] που σημαίνει πως κάποιοι πάντα αποκλείονταν από το μέλλον.
Προφανώς και άσυλο δεν σημαίνει “ζώνη μη εφαρμογής του νόμου”. Είναι τεράστια η ευθύνη των πρυτάνεων, αλλά ακόμα μεγαλύτερη αυτή των πολιτικών που έστησαν το συγκεκριμένο σύστημα ανάδειξης και (μη) αξιολόγησης τους.
Ακριβώς εκεί θέλω να το πάω, ότι κάποιοι έχουν παρεξηγήσει την έννοια του ασύλου, άλλο ελεύθερη διακίνηση ιδεών και άλλο ελεύθερη διακίνηση πάσης φύσεως παρανομοίας.
γενικά ωραίος τρόπος η φυσική επιλογή να καμουφλάρει τον κοινωνικοπολιτισμικό παραλογισμό κάθε είδους, αλλά εν τέλει παραμένουν έννοιες διακριτές. και εν τέλει η φυσική επιλογή μπορεί να είναι αποτέλεσμα στραβών πράξεων, σαν εξελιγμένα όντα που είμαστε θα έπρεπε να μπορούμε να δούμε τη διαφορά και τη ματαιότητα τέτοιων καταστάσεων.