Ειδησεις απο την Ελλαδα (Part 1)

Τα μαγαζιά κλείνουν επειδή ο περισσότερος κόσμος δεν έχει τα λεφτά για να ψωνίζει όπως παλιότερα και επειδή γενικότερα το κόστος (ενοίκια, φόροι κλπ) έχει αυξηθεί κατακόρυφα. Πιστεύεις ότι ψωνίζουν τόσο πολύ από τους πλανόδιους έξω από το Οικον. Παν/μιο ή αλλού; Όχι τόσο, ώστε να επηρεάσει σε τέτοιο βαθμό την κρίση στο εμπόριο.

Έχω απαντήσει πριν καν ρωτήσεις :wink:
Φυσικά και οι λόγοι που αναφέρεις είναι 100% σωστοί.

Ε, άρα, τί το αναφέρεις; Αφού αποδέχεσαι ότι ο βαθμός συμμετοχής του “παραεμπορίου” στην κρίση που περνάνε τα μικρομάγαζα είναι αμελητέος.

Να είμαστε λίγο πιο ρεαλιστές και πιο ορθολογιστές? από τα νέα…

Ανάσα για την Ελλάδα αποτελεί η απόφαση όλο και περισσότερων ευρωπαϊκών κρατών να παγώσουν τις διαδικασίες επαναπροώθησης στη χώρα µας λαθροµεταναστών που αιτούνται άσυλο.

Μόνο τις τελευταίες ηµέρες, τέσσερις χώρες ? Δανία, Νορβηγία, Φινλανδία και Ελβετία ? ανακοίνωσαν πως δεν θα πραγµατοποιούν το επόµενο διάστηµα επαναπροωθήσεις. Αφορµή για τη στάση τους αυτή αποτελεί η [B]καταδίκη της χώρας µας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωµάτων, το οποίο έκρινε ως πλήρως ακατάλληλες και ανεπαρκείς τις συνθήκες κράτησης και διαβίωσης των προσφύγων στην Ελλάδα καθώς και το σύστηµα χορήγησης ασύλου.[/B]

Η απόφαση του Δικαστηρίου εκδόθηκε την περασµένη Παρασκευή έπειτα από προσφυγήαφγανού υπηκόου, ο οποίος επαναπροωθήθηκε βάσει των ρυθµίσεων που προβλέπει η Συνθήκη Δουβλίνο ΙΙ από το Βέλγιο στην Ελλάδα, που ήταν και η πρώτη χώρα εισόδου του στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Ο Αφγανός µε την άφιξή του στην Ελλάδα φυλακίστηκε. Μετά την απελευθέρωσή του έµεινε άστεγος και λίγους µήνες αργότερα συνελήφθη εκ νέου.

Τι να πω ρε παιδιά. σας εύχομαι αν ποτέ βρεθείτε σε τραγική κατάσταση στη ζωή σας(όπως είναι τώρα αυτοί που κάνουν απεργία πείνας), να βρεθεί κάποιος πιο δυνατός από σας που να σας φερθεί ανθρώπινα.Δε ξέρω, δεν έχω άλλα επιχειρήματα. Εγώ προσωπικά τάσσομαι με τους γης τους κολασμένους. Και εκτός αυτού όμως, ας κάτσουμε να σκεφτούμε μήπως τα “βγάζουμε” όλα στους πιο αδύνατους από εμάς. Μήπως απλά αναζητούμε κάποιους που να πληρώσουν τα σπασμένα, [B]μιας και με τους πολιτικούς και τα αφεντικά τους δεν τα βάζουμε.[/B]

Πραγματικά θα ήθελα να συζητήσω με όποιους διαφωνούν με τους απεργούς πείνας και ιδιαίτερα όσους αντιδρούν τόσο έντονα. θα ήθελα να μάθω για παράδειγμα, ποια είναι η δική τους αντίδραση στην μείωση του δικού τους διαθέσιμου εισοδήματος και στην αύξηση της εργασιακής ανασφάλειας. Γιατί αν η αντίδραση είναι από μηδενική ως χλιαρή, τότε ενισχύεται αυτό που γράφω παραπάνω.

Και ας αρχίσω τώρα τις προβοκατόρικες ερωτήσεις :slight_smile:
Η αναδιάρθρωση τι σημαίνει?
Ή μνημόνιο ή πτώχευση ήταν το δίλημμα?
Μήπως αυτοι που συνεδριάζουν στο Νταβός μας βλέπουν όπως βλέπουμε εμείς τους μετανάστες?

Μα καλά θέλει και ερώτημα για το αν αντιδρούμε στην μείωση μισθών ή σε τόσα άλλα που μας κάνουν κάθε μέρα? Αλλά αυτό δεν μου δίνει το δικαίωμα να πάω σε μια άλλη χώρα να κλειστώ σε ένα δημόσιο κτήριο και να κάνω απεργία πέινας.
Και εν πάσει περιπτώσει, εμένα το πρόβλημα μου είναι αυτοί που τους χρησιμοποιούν για καθαρά πολιτικούς σκοπούς και το ότι τους παροτρύνουν να συνεχίσουν να παρανομούν παρά οι ίδιοι.
Και επειδή βλέπω πολύ ανθρωπιά τριγύρω μου, παιδιά όποιος μπορεί ας τους πάρει στο σπίτι του να βοηθήσει άμεσα στο πρόβλημα χωρίς μπουρδολογίες αλλά με πράξεις.

Εγώ θα πω και το άλλο: κάποιοι που σκούζουν εναντίον των μεταναστών, αν διαβάσουν την παραπάνω είδηση που πόσταρε ο Ζούγκλα και ιδιαίτερα το μπολνταρισμένο, θα χαρούν επειδή θα μειωθεί κάπως η επανεισροή μεταναστών στη χώρα; Για το γεγονός ότι η χώρα (Η ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ, όπως λένε με καμάρι) γίνεται ρόμπα, κι όχι μόνο σε επίπεδο ΕΕ (που εδώ που τα λέμε λίγο πολύ χεστήκαμε), αλλά και σε επίπεδο όλων των κυνηγημένων αυτού του κόσμου που τη θεωρούν ΚΟΛΑΣΗ, τί έχουν να πουν; Δικαιώνεται άραγε η πίστη τους ότι είναι ανώτεροι των αράπηδων, των κιτρινιάρηδων κι όλων αυτών των κολασμένων; Ή θα τους φτάσει το ότι το πρόβλημα της μετανάστευσης και της προσφυγιάς μετατοπίζεται κάπως από μας και πάει και αλλού;

Δεν ξέρω τί άλλο να πω, νιώθω αηδιασμένος. Αυτό το αντιμεταναστευτικό παραλήρημα που βιώσαμε αυτές τις μέρες δεν είναι μόνο αντίθετο προς τα συμφέροντα της εργατικής τάξης (η οποία ποτέ δε χωριζόταν σε ντόπιους και αλλοδαπούς). Δείχνει και μια ανατριχιαστική απανθρωπιά και αναλγησία. Χτες πήρα ταξί και ο ταρίφας μόνο που δεν έβγαζε αφρούς απ’ το στόμα, περιγράφοντας μια κάτι σαν χατζάρα που έχει στο δωμάτιό του και το πώς θα έκοβε το κεφάλι όποιου “σκυλάραπα” θα τολμούσε να μπει στο σπίτι του.

Εμπρός λοιπόν, ρε Ελληνάρες, άντε, πάρτε το νόμο στα χέρια σας. Γίνετε και οι χειρότεροι εγκληματίες, αφού αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα για τη συνείδησή σας.

έντιτ
Σάντοουκινγκ έλεος πια με την καραμέλα “όποιος θέλει να τους βοηθήσει ας τους πάρει σπίτι του”. Αυτό είναι το θέμα γαμώ την καταδίκη σου; Ή μήπως εμείς που κάνουμε το “λάθος” να υποστηρίζουμε τα δικαιώματα των μεταναστών έχουμε τίποτα βιλάρες, άντε για να πέσω στο δικό σου επίπεδο επιχειρηματολογίας;

Σύνελθε, αυτός ο τρόπος που βλέπεις τα πράγματα δε σε συμφέρει καθόλου.

Γρακχε ασε την κλάψα και πάρε 2-3 μετανάστες στο σπίτι σου…μπορείς!

Πάντως το διασκεδαστικό είναι το πόσο εύκολα χάνει το Focus του ο λαός. Λίγες εβδομάδες πριν το πρόβλημα μας ήταν η ΤΡΩΙΚΑ, η κρίση, το εργατικό και τώρα είναι 300 κακομοίρηδες που την κατάλυψη τους σε άλλες περιπτώσεις θα περνούσαμε στο ντούκου.

Edit : Ρε Σαντουκινγκ μην την πετάς αυτή την παπαριά συνέχεια. Πιθανόν αν ρωτήσεις το Γκράκχο θα σου πει ότι με το ζόρι βγαίνει ο ίδιος οπότε δυνατότητα να μπάσω άλλον στο σπίτι μου δεν έχω οπότε δε θα πάρει πάνω του μια ευθύνη που δε μπορεί να τη σηκώσει. Από την άλλη το κράτος καλό θα ήταν με το που βάζει κόσμο μέσα να ξέρει ότι μπορεί και να τον συντηρήσει, δικιά του είναι η ευθύνη από εκεί και πέρα. Δε μπορείς να τους κρατήσεις, στείλτους πίσω άμα είναι. Μπορείς, κράτα τους και συμπεριφέρσου τους σα να είναι άνθρωποι. Όλα τα ενδιάμεσα είναι μαλακίες που και τους ίδιους ταλαιπωρούν και εμάς.

Τί να σου πω ρε καννίβαλε, ούτε φτύσιμο δε σου αξίζει μ’ αυτό το στυλάκι που ποστάρεις.

Δες το έντιτ.

Πιστεύεις ότι μπορώ να κάτσω να συζητήσω μαζί σου? Δεν σε έχω χαρακτηρίσει ούτε μια φορά αντίθετα με σένα που απο χθες μου μιλάς με απίστευτη ειρωνία σε ότι κι αν έχω πει που απλά τυχαίνει να μην συμφωνείς. Με συγχωρείς αλλά τόσα χρόνια κάτι αριστεροί σαν εσένα με έχουν κάνει να μην μπορώ να συζητήσω μαζί τους.

Darth: το κράτος δεν τους βάζει μέσα όμως…μπαίνουν παράνομα. Βαρέθηκα τα ίδια και τα ίδια. Να τους στείλεις πως πίσω όταν δεν έχουν χαρτιά μαζί τους.

Μπαίνουν παράνομα γιατί το ίδιο έχει φροντίσει να είναι σουρωτήρι. Δικιά του αμέλεια, δικό του πρόβλημα, δικιά του ευθύνη, να κόψουν το λαιμό τους να βρούν λύση είτε έγινε σκόπιμα είτε κατα λάθος.

ρε γρακχε το προβλημα ειναι αλλο

το ειπε κ ο τυπος στο μπαρμπαγιαννη ΄τους πηδανε τις γυναικες’

πλεον ΟΧΙ μονο στη ΠΑΤΡΑ:lol:

Φυσικά να κόψουν το λαιμό τους και να βρουν λύση, απλά η Ελλάδα έχει πολύ πιο εύκολη πρόσβαση λόγω των χερσαίων συνόρων της. Είναι πολύ πιο ευάλωτη απότι η Γαλλία ας πούμε.

Γιατί η Γαλλία τι σύνορα έχει? Με υποβρύχιο πας εκεί? Απλά στην Ελλάδα ξέρουν όλοι ότι είναι ξέφραγο αμπέλι. Στο κάτω κάτω την κυβέρνηση για αυτό το λόγο την εκλέγεις, για να βρίσκει λύσεις στα προβλήματα που δε θα έπρεπε να σε απασχολούν.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα νομίζω ότι είναι στα θαλάσσια σύνορα.
Επίσης πολλοί μετανάστες (παράνομοι και μη) έχουν την Ελλάδα σαν ενδιάμεσο σταθμό.

Η Γαλλία κι αν έχει θέμα μετανάστευσης.
Αυτά που έγιναν στο Παρίσι πριν λίγα χρόνια δεν τα θυμάσαι?

Τεσπα νομίζω καταλαβαίνεις την διαφορά, στην Ελλάδα μπαίνεις από όπου θέλεις, από βουνά, από θάλασσα. Είναι πιο εύκολο. Μα ποτέ δεν είπα ότι δεν φταίνε όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων 20 χρόνων(τουλάχιστον) γι αυτό το χάλι.

ChriP: ναι έχεις δίκιο, λάθος το παράδειγμα της Γαλλίας.

Πουθενά δεν το είπες ρε παλίκαρε αλλά όλο οι μετανάστες σου φταίνε, όχι οι κυβερνήσεις που σε έχουν πηδήξει από όλες τις πάντες

Το κάνω και αφίσα αμα λάχει

Βαριέμαι να ψάχνω, αν δεις μερικές σελίδες πιο πίσω έχω ρίξει ευθύνες σε όλους! Και μάλιστα είπα λίγο πιο πάνω ότι πιο πολύ με εκνευρίζουν αυτοί που χρησιμοποιούν τους μετανάστες για πολιτικούς σκοπούς παρά οι ίδιοι οι μετανάστες.
Μην λέμε όμως πάλι τα ίδια, ο φίλος σας ο “φασίστας” κουράστηκε. Τουλάχιστον με κάποιους κάναμε μια κουβέντα με επιχειρήματα και απλά δεν συμφωνήσαμε. Αλλά η στάση του Γράκχου ειλικρινά με έκανε να ξενερώσω αφάνταστα. Ειρήνη.

Και άλλο παράδειγμα να σκεφτείς, πάλι λάθος θα είναι. Στην Ισπανία έχουν μαροκινούς και άλλους βορειοαφρικάνους, στην Ιταλία περνάνε όσοι περνάνε και εδώ, στην Αγγλία τα ίδια, οι Γερμανοί κάποτε δέχονταν παράνομους έλληνες και τούρκους.

Είναι εύκολο να λέμε “ξέφραγο αμπέλι η Ελλάδα”, ουσιαστικά αποποιούμαστε την ευθύνη φορτώνοντάς την σε κάτι απρόσωπο. Ακόμα και “φταίει η κυβέρνηση” να πεις πάλι μια τρύπα στο νερό κάνεις. Αν δεν αναλύσεις δεδομένα, αιτίες, αφορμές, αποτελέσματα είναι εύκολο να λες είτε “να πάνε σπίτια τους οι βρωμιάρηδες” είτε “να τους φιλοξενήσουμε όλους” (πιάνω και τις δύο πλευρές όπως βλέπεις).

Το πρόβλημα της μετανάστευσης από την Ασία συγκεκριμένα είναι πρόβλημα διεθνές και οφείλεται στις διεθνείς επεμβάσεις των τελευταίων 20 ετών σε Ιράκ, Αφγανιστάν, στο πρόβλημα της Παλαιστίνης κτλ. Οι συνθήκες διαβίωσης στις χώρες αυτές με ευθύνη των ΝΑΤΟικών επεμβάσεων (στο οποίο ΝΑΤΟ συμμετέχουμε όπως είναι γνωστό) έχουν εξαθλιωθεί πλήρως, οι άνθρωποι εκεί δεν ξέρουν αν θα σκάσει κάποια βόμβα στο σπίτι τους. Δεν μπορεί λοιπόν η ΕΕ να τους έχει γαμήσει τις χώρες και τις ζωές σε αγαστή συνεργασία με τις ΗΠΑ και όταν αυτοί αναζητήσουν καλύτερες συνθήκες εντός των ορίων της να τους λέει “δεν σας θέλω”.

Εσύ θα μου πεις βέβαια ότι δεν φταις σε τίποτα για τους πολέμους αλλά η αλήθεια είναι ότι φταις και μάλιστα πολύ, όσο φταίω εγώ και όλοι μας. Γιατί εμείς έχουμε επιλέξει να μην συμμετέχουμε σε τίποτα παρά μόνο σε μια γαμημένη κάλπη κάθε 2-3-4 χρόνια χωρίς να αντιδράμε σε τίποτα. Ας τα λουστούμε τώρα γιατί όταν γινόταν ο αδικαιολόγητος πόλεμος στο Ιράκ, εμείς χαζεύαμε κάτι μαλάκες αναλυτές στην TV ή στην καλύτερη κάναμε ως φοιτητές μια βόλτα στο κέντρο της Αθήνας φωνάζοντας για τους “φονιάδες των λαών” χωρίς να συνειδητοποιούμε ότι κι εμείς τέτοιοι είμαστε.

Ρε παίδες ρίχνουν κάτι στο νερό και έχουμε συλλογικές παραισθήσεις? τι μας κάνει να πιστεύουμε ότι η Ελλάδα μόνη της μπορεί να ελέγξει το μεταναστευτικό ρεύμα? τι μας κάνει να πιστεύουμε ότι με νόμους μπορούμε να περιορίσουμε ότι συμβαίνει?

Η ελλάδα αυτή τη στιγμή έχει φάει το αγγούρι. γιατί πολύ απλά η ΕΕ ( οι εταίροι μας) μας άφησαν μόνους μας να βγάλουμε το φίδι από την τρύπα. Η κυβέρνηση θα μπορούσε να δώσει χαρτιά σε όλους. Τι νομίζετε ότι θα κάνουν οι μετανάστες? θα κάτσουν εδώ? πιστευετε ότι θέλουν να μείνουν σε μια χώρα που καταρρέει??

Κάτι ρητορικές του λαος που θέτουν διλήμματα του στυλ “σε λίγο θα είμαστε μειοψηφία στην ίδια μας τη χώρα” είναι εκτός κάθε λογικής. δεν είναι αυτό το θέμα μας ρε παίδες.

Shadowking69 συγνώμη αλλά εσύ πως αντιδράς στα μέτρα της κυβέρνησης( ρωτάω γιατί δε ξέρω, μη το πάρεις στραβά)?