Ειδησεις απο την Ελλαδα (Part 1)

Aπο Πιτσιρικο :

Εξαιρετικά ευχάριστες εξελίξεις υπήρξαν στο θέμα των μεταναστών που έκαναν απεργία πείνας στη Νομική, αφού στις 3 και μισή τη νύχτα βγήκαν από το κτίριο και πήγαν σε ένα ωραιότατο νεοκλασικό για να πεθάνουν εκεί.

Το κτίριο στο οποίο μεταφέρθηκαν οι μετανάστες θα φυλάσσεται από την Αστυνομία, ώστε να μη δεχθούν οι μετανάστες επίθεση από ακροδεξιούς που μπορεί να τους σκοτώσουν πριν πεθάνουν φυσιολογικά από την απεργία πείνας.

Η επιλογή του κτιρίου έγινε μετά από δημοσκόπηση της Κάπα Research, όπου το 15% των ερωτηθέντων απάντησε πως οι μετανάστες πρέπει να μεταφερθούν στον Καιάδα, το 20% στο βυθό της θάλασσας, ενώ το 65% απάντησε «να τους πάρετε στο σπίτι σας».

Ο ιδιοκτήτης της Κάπα Research, κ. Ρουτζούνης, ικανοποίησε το αίτημα της πλειοψηφίας και τους πήρε στο σπίτι του ? ο κ. Ρουτζούνης είναι ο ιδιοκτήτης του κτιρίου στο οποίο εγκαταστάθηκαν οι μετανάστες.

[B]Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι πολλοί Έλληνες αντιμετωπίζουν το πρόβλημα των μεταναστών με τη φράση «να τους πάρετε στα σπίτια σας». Λες και η Ελλάδα ?στην οποία βρίσκονται εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες- δεν είναι το σπίτι όλων μας. Ελλάδα είναι μόνο το σπίτι τους και τους αρκεί οι μετανάστες -και όλοι οι υπόλοιποι- να βρίσκονται έξω από αυτό.[/B]

Ειναι γνωστο οτι ολη η Μ Ανατολη θελει να ερθει στον παραδεισο της Ελλαδας απο τον οποιο φευγουν μεχρι κ οι Ελληνες.

Ολοι οι νεοι απο μεσαια ταξη και κατω το μονο που σκεφτονται ειναι να φυγουν.

Εγω λεω εκτος απο το ν απαγορευτει η εισοδος στους ξενους ν απαγορευτει η εξοδος στους Ελληνες.

ΠΟΝΑΕΙ ΧΕΡΙ ΚΟΨΕΙ ΧΕΡΙ.

Και χτυπηστε το ασυλο επιτελους. Ωρα μας ειναι αφου κοιμουνται ολοι, να ξεσηκωθουν τπτ φοιτηταρια.

Οι κυβερνωντες ειναι αποφασισμενοι να μην παραβιασουν το ασυλο ως αλλη χουντα.
Θα το εχουν καταργησει πρωτα.

«Τον προηγούμενο μήνα ήρθαν να πάρουν τον Εβραίο γείτονα μου. Δεν φώναξα. Δεν ήμουν Εβραίος. Την προηγούμενη εβδομάδα ήρθαν και πήραν τον κομμουνιστή γείτονα μου. Δεν φώναξα. Δεν ήμουν κομμουνιστής. Εχθές ήρθαν και πήραν τον ομοφυλόφιλο γείτονα μου. Δεν φώναξα γιατί δεν ήμουν ομοφυλόφιλος. Σήμερα ήρθαν να πάρουν εμένα, αλλά δεν υπήρχε κανένας να φωνάξει».

και ναι καποιοι οπως υποβιβαζετε την ανθρωπινη ζωη βαση χρωματος και καταγωγης ειστε φασιστες και ρατσιστες. τι να κανουμε?
sad but true

Πάντως δεν κάνω απεργία πέινας :stuck_out_tongue: Τους βρίζω όλη μέρα και όλη νύχτα γιατί με τον μισθό που παίρνω εκτός από μένα συντηρώ και ακόμα 2 ανθρώπους-μάλλον προσπαθώ να συντηρήσω. Δυστυχώς οι ευθύνες που έχω είναι πολύ μεγάλες για να κατεβαίνω σε απεργίες. Δεν θέλω να κάτσω να αναλύσω λεπτομέρειες, ελπίζω να μην στο χαλάω. Αν εσύ κατεβαίνεις έχεις την συμπαράσταση μου. Ούτε πασόκος είμαι όμως ούτε ακροδεξιός αλλά σίγουρα δεν είμαι και αριστερός μηδενιστής.

Εμένα να δεις πόσο με έκανε να ξενερώσω η στάση σου, που σε συμπαθούσα κιόλας.

Έχεις δυο στόματα να θρέψεις με έναν ψευτομισθό, και τί κάνεις; Ωρύεσαι “να φύγουν οι μετανάστες απ’ τη Νομική, να τους πάρουν στα σπίτια τους όσοι τους υπερασπίζονται”. Επίσης “βρίζεις” την κυβέρνηση. Ναι, τους έκανες τη μούρη κρέας. Η δικαιολογία ότι δεν μπορείς να κατεβαίνεις σε απεργίες και διαδηλώσεις είναι πολύ φτηνή. Δηλαδή όσοι κατεβαίνουν δεν έχουν ευθύνες, πολλοί μάλιστα ακόμα μεγαλύτερες από τις δικές σου;

Τίποτα, έχεις βρει τον εύκολο στόχο για τα βάσανά σου - τους μετανάστες.

Βρες μου ένα σημείο που έβρισα μετανάστες ή που είπα έξω οι ξένοι ή οι μάυροι βρωμάνε!!! Είπα ότι δεν συφωνώ με την κατάληψη της νομικής-και δεν θα συμφωνούσα αν την έκαναν και εθνίκια-ότι δεν αντέχει άλλο αυτή η χώρα άλλους λαθρομετανάστες, ότι κάποια στιγμή πρέπει να παρθούν σοβαρά μέτρα.

Κι εσύ ας πούμε τι κάνεις απέναντι στην κυβέρνηση?

thx για την απάντηση shadowking69. Πέρα λοιπόν από τις ταμπέλες, θα σου πω το εξής. επειδή δεν πιστεύω ότι ψηφίζεις χρυσαυγή ή ότι κυνηγάς μετανάστες στον ελευθερο σου χρόνο δεν μπορώ να σε πω φασίστα. Ή και να σε πω, σίγουρα δεν είσαι. Δεν μπορώ να μη σου πω όμως, ότι τόσο ο τρόπος σκέψης σου όσο και αυτά τα επιχειρήματα που χρησιμοποιείς, είναι δεξιάς/συντηρητικής προέλευσης.

Και αυτό που παρατηρώ ότι η ελληνική κοινωνία όσο περνάει ο καιρός συντηρητικοποιείται. μπήκε ο Βορίδης( τρου φασίστας) και οι φίλοι του στην δημοκρατία μας. το πασόκ άφησε τα συνθήματα( ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά) και άρχισε να εφαρμόζει δεξιές πολιτικές. ο μιχαλολιάκος είναι πλέον και επίσημα στην πολιτική σκηνή. Όλα αυτά δείχνουν κάτι. Και αν συνεχίσουμε έτσι , πάμε φουλ στον πλήρη κανιβαλισμό/εκφασισμό.

Διάβασα σχεδόν όλη τη συζήτηση, αλλά είμαι πραγματικά πολύ κουρασμένος να κάτσω να γράψω τη γνώμη μου για όλα όσα συνέβησαν τις τελευταίες 3 μέρες. Στα γρήγορα: το κράτος έδειξε πανέτοιμο, από την πρώτη μέρα απεργία πείνας, να χτυπήσει με το πιο βασικό του όπλο (Μ.Μ.Ε.) την κινητοποίηση των μεταναστών. Τα ψέματα που ακούστηκαν/ακούγονται είναι γνωστά, δε θέλω να απαντήσω στο καθένα. Μπορεί ο καθένας να ανατρέξει στις ανακοινώσεις των ίδιων των μεταναστών όπου απαντάνε μια χαρά. Κι όταν λέω ψέματα, εννοώ την εικόνα που δημιουργήθηκε μέσα από τα media, ότι δηλαδή κάποιοι καϋμένοι (!) μετανάστες έκαναν κατάληψη σε σχολή που λειτουργούσε (α, ναι;) και θέλουν να μείνουν (!) εκεί για πάντα, και είναι απειλή για τη δημόσια υγεία (α, ναι;) κλπ. κλπ. Φυσικά τίποτα από αυτά δεν ισχύει, αλλά ποιος σκοτίζεται να ψάξει παραπέρα; Για όποιον, λοιπόν ενδιαφέρεται να μαθαίνει τις πληροφορίες άμεσα από τους ίδιους μετανάστες, υπάρχουν 2 blog:

http://hungerstrike300.espivblogs.net/

Αυτό είναι το blog των 250 μεταναστών απεργών πείνας που μέχρι χτες βρίσκονταν στη Νομική.

Αυτό είναι το blog των 50 μεταναστών απεργών πείνας που βρίσκονται στο Εργατικό Κέντρο στη Θεσσαλονίκη.

Βέβαια εγώ αμφιβάλω κατά πόσο κάποιοι έχουν μάθει καν ότι οι 50 από τους 300 βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη. Αμφιβάλω αν κάποιοι που σκούζουν εδώ μέσα με φασιστικά παραληρήματα όπως ο shadowking ξέρουν έστω τα βασικά. Ότι αυτά τα άτομα έχουν σπίτια, δουλειές, οικογένειες στην Κρήτη, δεν ήρθαν χτες στην Ελλάδα και ότι η απεργία πείνας είναι το ύστατο μέσο για να ζήσουν μία αξιοπρεπή ζωή. Για να μην τους εκμεταλλεύονται άλλο. Και το χαρακτηρισμό ‘‘φασίστας’’ μπορεί κάποιος να τον πάρει εύκολα, όταν αναλογιστεί ότι σε μία στιγμή κρίσης, με τους χρυσαυγίτες να αλωνίζουν, με τον Παπουτσή να αναγγέλει μαζικές σκούπες μεταναστών, με το τείχος της ντροπής να ετοιμάζεται, ΑΥΤΟΣ επέλεξε να μιλήσει κατά του πιο σημαντικού αγώνα μεταναστών που έγινε ποτέ. Για μένα το θέμα τελειώνει. Αυτές τις μέρες, με την κοινη γνώμη να διχάζεται στα 2, όποιος μιλάει για ‘‘βρωμιά και μαύρες πουτάνες’’ και τα όσα αισχρά είπε ο shadowking, όποιος μιλάει για το άσυλο, χωρίς να ενδιαφέρεται καν να μάθει τα βασικά, αξίζει το χαρακτηρισμό του φασίστα. Δε χρειάζεται να κυνηγάει μετανάστες. Αρκεί που στο σημαντικότερο αγώνα τους αυτός βρίσκεται απέναντι τους.

Eγώ μιλάω με δεδομένα αν αυτά εσένα δεν σου αρέσουν, περπάτα το βράδυ στην Πατησίων και έλα να μου πεις για τα “αισχρά” που λέω. Αν είναι φασίστας κάποιος που δεν δέχεται το βράδυ να μην μπορεί να βγει έξω από το σπίτι του από τρόμο ε, τότε είμαι φασίστας, τι να κάνουμε έτσι είναι η ζωή.

• Στον λεπερ γενικα…Παρακολουθησα τα γεγονοτα μονο ιντερνετικα αφου βρισκομαι εκτος Ελλαδας αλλα κα ιεγω κατι παρομοιο εξελαβα.Ενα κρατος που ειχε προετοιμαστει τελεια ωστε ναφτιαξει το κλιμα που ηθελε.Και ακομα και οταν ειδε οτι η αντιδραση του κοσμου ηταν αρκετα εντονη εκανε τα παιχνιδια του με τον ιδιοκτητη και καταφερε να γινει η μεταφορα σε ωρα κοινης ησυχιας ωστε να μη βγει παρα εξω οτι παρα πολυς κοσμος δειχνει αλληλεγγυη.

Το χειροτερο ειναι οτι το κτιριο που με νυχια και με δοντια μισθωσαν(???) δεν εχει ουτε τουαλετες…:!:

Αυτο μαγειρευουν τωρα, να εισαι σιγουρος

Ειρωνικα το λες? Δεν σε πιανω?

+1 στον Λεπερ.

Ναι

Ναι…

Επίσης, γαμώ τον σταυρό μου γαμω, ΔΕΝ εκαναν καταληψη οι ανθρωποι στη νομικη. Στεγαστηκαν, με την σύμφωνη γνώμη της Γ.Σ. των φοιτητων, σε ενα αχρειαστο τμημα της σχολής χωρίς να αποτελούν εμπόδιο για την λειτουργια της. Η κοσμητεία εκανε καταληψη στη νομικη!

lol :!:

Το λεει και αυτοςενω ο αγαπητος σε πολλους Μανος εχει παθει κριση.

βγάλανε και τον shadowking φασίστα επειδή δεν είναι brainwashed από την αριστερά και έχει μία άποψη μπράβο guys καλά τα λέτε κρατήστε το άσυλο σας με τούς 100 ασφαλίτες να κάνουν βόλτες το βράδυ και καθίστε ουδέτεροι σε τέτοιες καταστάσεις στην νομική.

Τι λολ;

Πού ξέρεις ότι είναι 100 οι ασφαλίτες?
Στο είπαν από μέσα ε?

Βασικά, η πίτα πρέπει να κοπεί κάπου στη μέση.

Το άσυλο είναι όντως μια παρωχημένη ιδέα. Είμαστε στην εποχή του ίντερνετ και της πληροφόρησης. Για μένα είναι ΠΟΛΥ πιο σημαντικό να υπάρχει “άσυλο” (δηλαδή ελευθερία διακίνησης ιδεών) στο διαδίκτυο, παρά σε πανεπιστημιακά κτίρια. Άλλωστε για να τα λέμε και όλα, το άσυλο έχει χρησιμοποιηθεί ουκ ολίγες φορές από διάφορους για την τέλεση αξιόποινων πράξεων.

Από την άλλη όμως, η κατάλυση του ασύλου στη ΣΗΜΕΡΙΝΗ εποχή, το μόνο που θα προκαλέσει είναι αντιδράσεις και χάος. Έχουμε βιώσει μια σειρά από κινήσεις που μας οδηγούν (:wink: όλο και πιο κοντά σε ένα ολοκληρωτικό καθεστώς (έλεγχος ΜΜΕ, πόλεμος στα blogs, προσωπικά δεδομένα, φοροκάρτες) και μια ενδεχόμενη κατάργηση του ασύλου , ακόμα και αν γινόταν με τις καλύτερες των προθέσεων , πολύ απλά θα ξεσήκωνε το κόσμο.
Με άλλα λόγια το άσυλο είναι κάτι σαν το Άγιο Όρος: όλοι ξέρουν ότι πλέον δεν έχει νόημα ύπαρξης αλλά κανείς δε τολμά να το καταργήσει.

Όμως, οφείλουμε να παραδεχθούμε πως είμαστε μια χώρα προσφύγων. Μια χώρα που βίωσε όσο λίγες το ξεριζωμό, τη μετανάστευση και τη ξενιτιά. Ως τέτοια χώρα λοιπόν οφείλουμε να στηρίζουμε τα δικαιώματα των μεταναστών και όχι να οραματιζόμαστε στρατόπεδα συγκέντρωσης, φράχτες και νάρκες στη συνοριογραμμή.
Χθες ήταν οι παππούδες μας μετανάστες.
Αύριο μπορεί να είμαστε εμείς.

Φυσικά, έχουμε υπεράριθμους λαθρομετανάστες και αυτό το γνωρίζουμε όλοι. Ποιός ευθύνεται όμως; Ο Πακιστανός που παίρνει 30 δολλάρια το μήνα στη χώρα του και είχε ως όνειρο ζωής μια καλύτερη τύχη στην Ελλάδα; Ή κάποιοι μαλάκες που για λόγους ψηφοθηρίας και δε ξέρω γω τι άλλο, ούτε μπορούν να ελέγξουν ποιός μπαίνει και ποιός βγαίνει αλλά ούτε και να αστυνομεύσουν σωστά την Αθήνα;

Αν ψάχνετε τους υπεύθυνους για ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ έχει συμβεί στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια μη πάτε μακριά. Έχει ένα ωραίο κτίριο εκεί στο Σύνταγμα με κάτι τσολιάδες απ’έξω.
Και μόλις το κάνετε αυτό, κοιταχτείτε και στον καθρέφτη και μουτζώστε τον εαυτό σας λέγοντας “να ΜΑΛΑΚΑ!”. Γιατί ΕΜΕΙΣ, ΕΓΩ ΚΙ ΕΣΕΙΣ, τους ψηφίσαμε αυτούς, μήπως και μας βολέψουν σε κάνα Δημόσιο, μήπως και ο γιος μας πάρει καμιά μετάθεση από τη Πινέζα στο εξωτικό Καβούρι και για χίλιους δυο λόγους ακόμα.
Άνεμους έσπειρες; Θύελλες θα θερίσεις μάγκα μου.
Και τώρα, όποιος δεν έχει τα @@ να παραδεχθεί πόσο ΑΠΩΝ ήταν από τη πολιτική ζωή της χώρας επειδή πέταγε γαρύφαλα σε κάτι γκόμενες στα μπουζούκια κάθε σάββατο ή επειδή “δε τον ένοιαζε αρκεί να βολευόταν σε καμια θεσούλα”, ας αυτοαποκαλείται αριστερός-δεξιός-μεσαίος και ας υποστηρίζει ότι φταίνει οι μετανάστες, οι εβραίοι, οι σιωνιστές, τα κυκλώματα, η πουτάνα η κοινωνία, ο Κοκκαλης, ο Πατέρας, ο Χ. Όλοι εκτός από τον ίδιο φυσικά.

Έτσι είναι . Πάντα οι άλλοι φταίνε. ΜΑΛΑΚΑ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ.

οοοοοκ

Συμφωνώ απολύτως όπως νομίζω και οι περισσότεροι. Απλά διαφωνούμε στο πως φεύγουνε αυτοί από τον σβέρκο μας. Άλλοι υποστηρίζουν μέσω ειρηνικών και “νόμιμων” διεργασιών και άλλοι θέλουνε να γίνουμε κι εμείς Αίγυπτο…