Ειδησεις απο την Ελλαδα (Part 1)

@Tojara ένα δάκρυ κύλησε, επιτέλους ένας άνθρωπος πήρε το μέρος μου εδώ μέσα!!!
@ manson21 αν κοιτάξεις πιο πίσω λέω τη γνώμη για τις συνελεύσεις των φοιτητών, έχω βρεθεί σε κάποιες και είναι ένα αστείο, οπότε μην μου λες για μη κατάληψη και τέτοια, δεν είμαι χθεσινός.
@ Αrg0 είσαι φασίστας γιατί δεν παίρνεις θέση και αφήνεις να εννοηθεί ότι για να φύγουν οι παράνομοι μετανάστες πρέπει να χρησιμοποιηθεί βία :stuck_out_tongue:

Ευτυχώς πήγαν όλα καλά χθες και όσοι ήμασταν μέσα ή έξω, νομικάριοι και μη, είμαστε ασύλληπτοι και υγιείς. Στηρίζουμε τον εντεινόμενο και συνεχιζόμενο αγώνα των μεταναστών για το αναπαλλοτρίωτο δικαίωμα στη ζωή και τη νόμιμη εργασία.

Παντως η αποψη που λεει οτι για τη σημερινη κατασταση φταινε μονο οι κυβερνησεις της Ελλαδας που την καναν ξεφραγο αμπελι και τα λοιπα μπαζουν.
Μπαζουν διοτι αν αναλυσουμε ξεφευγοντας απο τα [I]αιτια του φαινομενου[/I](πολεμοι,οικονομικο συστημα κλπ) και φτανοντας στα μισα του αποτελεσματος βλεπουμε καποιους ανθρωπους να φευγουν απο τον τοπο τους και να περνανε τα υδατινα και χερσαια συνορα της Ελλαδας.Τα τελευταια χρονια και λογω
1.της υπερσυσσωρευσης μεταναστων στην Ελλαδα και
2.Της γενικοτερης οικονομικης κρισης που περναει η χωρα αυτοι οι ανθρωποι δεν θελουν να μεινουν στην Ελλαδα.Ερχονται με σκοπο να πανε στην υπολοιπη Ευρωπη.Απο τις χωρες της Ευρωπης μονο η Σουηδια και η Γερμανια δεχονται εναν αριθμο με τη μεθοδο της ποσοστωσης.Ολοι οι αλλοι εχουν κλεισει πορτες…

Βαση του αποπανω και αν συνυπολογισουμε την κρισιμη θεση της Ελλαδας δεν μπορουμε να ριξουμε την πληρη ευθυνη στις ελληνικες κυβερνησεις διοτι οταν καποιοι ανθρωποι ερχονται να μπουνε παρανομα(αφου υποτιθεται ακολουθεις καποια μορφη μεταναστευτικης πολιτικης και δεν τους νομιμοποιεις) εχεις λιγες επιλογες.
α)Τους πυροβολεις.Δεν ξερω τι ποσοστο αποτελεσματικοτητας θα εχεις αλλα παραλληλα θα μειωσεις και την ανεργια με τις προσληψεις στρατιωτικων.μεθοδος αμερικα δηλαδη αντε και Ιταλιας
β)Πιανεις οσους μπορεις.Οσους πιανεις και τωρα δηλαδη στον εβρο (και τους δινεις την προσωρινη καρτα) και βαζεις βαπορια και αεροπλανα να τους στειλεις πισω.Μεθοδος Γαλλιας(?)
γ)Δινεις σε ολους καρτες παραμονης και τους νομιμοποιεις.Καποιοι θα κατσουν και θα βρουν δουλεια,καποιοι θα κατσουν και δεν θα βρουν ενω οι περισσοτεροι θα κινηθουν προς Ηγουμενιτσα και Πατρα και θα φανε πορτα.

Προσωπικα θεωρω και τις τρεις λυσεις λαθος.Τη πρωτη επειδη οκ δεν σχολιαζω,τη δευτερη(που υποστηριζουν και εδω αρκετοι) γιατι πρεπει να σεβαστεις το δικαιωμα του αλλου για επιβιωση–>διαβιωση–>αξιοπρεπεια και βαση αυτων να κατανοησεις οτι δεν μπορεις με τη βια να τον στειλεις στη καρδια του πολεμου ή σε ενα τοπο που ζει στα ορια της φτωχειας επειδη εσυ ως Ελλαδα εισαι υπεραριθμη.Η τριτη αυτη τη στιγμη ειναι λαθος αν δεν λυθει το προβλημα(που δεν θα λυθει) με τους εταιρους και βαση της στρατηγικης της κυβερνσης θα συνεχισει η γκετοποιηση και ο εκρατσισμος της ελληνικης κοινωνιας.

Με ολο αυτο το σεντονι θελω να πω οτι η κυβερνησεις ευθυνονται για τη μη καταβολη της ελαχιστης προσπαθειας ενταξης αυτων των ανθρωπων στο κοινωνικο συνολο οταν ηταν καιρος.Αλλα τους αφηνε να μπαινουν χωρις καθολου η με χαρτια που λιγο καιρο μετα(πχ αν βγαιναν στην ανεργια) θα ηταν ακυρα και για αλλους παλι λογους γκετοποιησε ολοκληρες περιοχες χωρις να λαβει υποψην της ουτε τους ξενους ουτε τους ντοπιους και λαμβανοντας υποψην της καποια συμφεροντα της ή μην παιρνοντας χαμπαρι λογω ανικανοτητας(οκ ναι υπαρχουν πολλοι παραγοντες)

Απο την αλλη πολυ μεγαλη ευθυνη εχει ολοκληρη η ΕΕ που κανει τα στραβα ματια και σφυραει αδιαφορα και ενω βλεπει οτι η Ελλαδα τωρα οντως ειναι σε μειονεκτικη θεση με τοσους ανθρωπους να στριμχνωνται εδω χωρις να εχουν ουτε τα βασικα για αλλη μια φορα.Στην τελικη αφου στηριζουμε την ελευθερη μετακινηση των ανθρωπων αυτων αυτο που πρεπει να κανουμε ειναι να πιεσουμε με οποιο τροπο γινεται την ΕΕ να κανει κατι με τη περιοβοητη συνθηκη του Δουβλινου ωστε οι ανθρωποι να μην ταλαιπωρουνται εδω οπου δεν υπαρχει καμια ελπιδα ουτε με το κρατος ουτε με τους εξαιρετικους συνανθρωπους τους η κατα κοσμος Ελληνες που φασιστοποιουνται πιο γρηγορα απο οσο γενναει μια κουνελα.

Και οσον αφορα τα πανεπιστημια το ασυλο και τη καταληψη…παρμενο απο κειμενο της Αυγης στους Σχολιαστες χωρις Συνορα

?Τα Πανεπιστήμια και εν γένει τα ΑΕΙ δεν είναι μόνον ιδεολογικοί μηχανισμοί του κρατούντος καθεστώτος που τείνουν μονοσήμαντα στη συντήρηση και αναπαραγωγή της κυρίαρχης ιδεολογίας, όπως συνηθίζεται να λέγεται σχηματικά. Είναι και θεσμοί, δηλ. εστίες εξουσίας, που εξ ορισμού παράγουν, διαλεκτικά, αντι-εξουσία.

Και είναι επίσης μαζικοί χώροι, που αποτελούν πεδία των γενικότερων κοινωνικο-πολιτικών ανταγωνισμών και ζυμώσεων?, έγραφε ο Μάνεσης στο σημείο 7 μιας έρευνας που δημοσιεύτηκε στην εφ. ?Η Καθημερινή? της 12ης Μαΐου 1978 με τίτλο ?Η κρίση στην Ανώτατη εκπαίδευση?.

Αν και δεν συμφωνω πληρως διοτι τα ΑΕΙ πλεον εχουν μεταμορφωθει(η ηταν παντα?) εστιες αναπαραγωγης της εξουσιας.

Shadowking69 πρόσεχε πάντως που βρίσκεις στηρίγματα. Ο Tojara παίζει να ναι τρου…

Mulder συμφωνώ με πολλά από αυτά που γράφεις αλλά νομίζω ότι κάνεις λάθος για το άσυλο και την χρησιμότητα του. εγώ πιστεύω ότι το άσυλο είναι πιο επικαιρο από ποτέ. ακριβώς γιατί υπάρχει μια τάση “ολοκλήρωσης”/“εξειδίκευσης” και στα πανεπιστήμια.

Syla μπράβο σου ρε άνθρωπε που πήγες. έτσι, γιατί χωρίς αλληλεγγύη δεν πάμε πουθενά

Κιράτζο προσοχή στις παρέες σου…

Αντιγραφω απο εξαιρετικο blog :

(αποσπασμα)

[B]Όταν η μετανάστευση είναι αδίκημα[/B]
του Luca d?Ambrosio (30/11/2010)

[U][I]Δικαίωμα μετανάστευσης και «οικουμενική φιλοξενία»
[/I][/U]

Η ανάπτυξη και επεξεργασία τού «δικαιώματος τής μετανάστευσης» γενικά ανάγεται στα τέλη τού δεκάτου έκτου αιώνα με την αναγνώριση τού συγκεκριμένου δικαιώματος από τον Ισπανό θεολόγο Φραγκίσκο ντε Βιτόρια βάσει μιας κοσμοπολίτικης ιδέας αναφορικά με τις σχέσεις μεταξύ των λαών, η οποία διαπνεόταν από το όραμα μιας «οικουμενικής αδελφότητας». Όπως υπενθύμισε πρόσφατα ο φιλόσοφος τού δικαίου Luigi Ferrajoli, είναι προφανές ότι η αναγνώριση τού συγκεκριμένου δικαιώματος άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας εργαλειοποίησής του, εφόσον χρησίμευε ως δικαιολογία για την εκμετάλλευση των χωρών και των λαών τού «νέου κόσμου» από τους Ευρωπαίους.

Αν και ιστορικά «ασυμμετρικό», το δικαίωμα τής μετανάστευσης θα συνεχίσει ωστόσο να αποτελεί ορόσημο για την κλασσική φιλελεύθερη σκέψη ? έτσι στα άρθρα τού σχεδίου για μια Αιώνια Ειρήνη, ο Καντ περιέλαβε όχι μόνο το δικαίωμα αποδημίας, αλλά και αυτό τής εγκατάστασης σε μια άλλη χώρα, ταυτίζοντας το εν γένει δικαίωμα με την αρχή τής «οικουμενικής φιλοξενίας», ενώ έκτοτε έχει συμπεριληφθεί και στα κυριότερα διεθνή και εθνικά νοµικά κείµενα. Από το άρθρο 4 τού Συντάγματος τού 1793 («Η άσκηση των δικαιωμάτων τού Γάλλου πολίτη αναγνωρίζεται σε κάθε άνθρωπο που γεννήθηκε και κατοικεί στη Γαλλία και ο οποίος έχει συμπληρώσει το εικοστό πρώτο έτος τής ηλικίας του· σε κάθε αλλοδαπό που έχει συμπληρώσει το εικοστό πρώτο έτος τής ηλικίας του και, διαμένοντας έναν τουλάχιστον χρόνο στη Γαλλία, ασκεί βιοποριστικό επάγγελμα εκεί ή έχει Γαλλίδα σύζυγο ή έχει υιοθετήσει τέκνο ή συντηρεί ηλικιωμένο άτομο· και, τέλος, σε κάθε αλλοδαπό που, κατά τη γνώμη τού Νομοθετικού Σώματος, έχει προσφέρει θετική υπηρεσία στην ανθρωπότητα»), [B][SIZE=“4”]μέχρι και το άρθρο 13, εδάφιο 2, τής Οικουμενικής Διακήρυξης των Δικαιωμάτων τού Ανθρώπου («καθένας έχει το δικαίωμα να εγκαταλείπει οποιαδήποτε χώρα ακόμη και τη δική του και να επιστρέφει σε αυτή»)[/SIZE][/B], όπως επίσης και σε πληθώρα συνταγματικών κειμένων, το δικαίωμα μετανάστευσης αποτέλεσε μέρος τού καταλόγου των θεμελιωδών δικαιωμάτων που αναγνωρίζονται στο άτομο.

Μετά από πέντε αιώνες αποικιοκρατίας και εκμετάλλευσης με πρωτεργάτες τους ευρωπαϊκούς λαούς, η ασυμμετρία αυτή έχει ωστόσο αναστραφεί. Εκείνοι που σήμερα εγκαταλείπουν τη γη τους για την Ευρώπη, αναζητώντας απλώς καλύτερες συνθήκες ζωής ή ακόμη και καταφύγιο από πολιτικές ή ανθρωπιστικές κρίσεις, είναι οι άλλοτε αποικιοκρατούμενοι και εκμεταλλευόμενοι λαοί.

Ενώ η αναστροφή αυτή θα έπρεπε να υποχρεώσει τις ευρωπαϊκές χώρες να λάβουν επιτέλους «σοβαρά» υπόψη τους τον οικουμενικό χαρακτήρα τού δικαιώματος τής μετανάστευσης, γινόμαστε εντούτοις μάρτυρες τής σταδιακής άρνησής του: όπως έχει ήδη υπογραμμιστεί στην ανάλυση τής Χάνα Άρεντ για τον ιμπεριαλισμό, ο οικονομικός ή ο πολιτικός πρόσφυγας ? που έχοντας αποστερηθεί τής ιδιαίτερης κοινωνικοπολιτικής του ταυτότητας θα έπρεπε να ενσαρκώνει τον ιδεώδη φορέα των (κατ? όνομα μόνο) «οικουμενικών» ανθρωπίνων δικαιωμάτων ? ουσιαστικά στερείται κάθε νομικής προστασίας, εφόσον είναι αδύνατον, πλέον, να θεωρηθεί πολίτης μιας συγκεκριμένης κοινότητας.

Αλλά όπως αποδεικνύει η σύγχρονη ιστορία, η διαδικασία αυτή δεν σταματάει εδώ. Αιωρούμενο ανάμεσα στον οικουμενικό προορισμό του και την κυριαρχία των κρατών, το δικαίωμα τής μετανάστευσης μετατρέπεται εφεξής στο αντίθετό του: σε ποινικό αδίκημα. [B]Η ποινικοποίηση τού μη καταγεγραμμένου αλλοδαπού φαίνεται να έχει γίνει το νέο τοτέμ τής Ευρώπης· εμφανιζόμενος και αντιμετωπιζόμενος ως «βάρβαρος», ως «άλλος» ή ακόμη και ως «κατ? εξοχήν εγκληματίας», ο μη καταγεγραμμένος αλλοδαπός έχει γίνει ο αποδιοπομπαίος τράγος για τις φαντασιώσεις και προκαταλήψεις που τροφοδοτούνται από τις κοινωνίες τής διακινδύνευσης και τού φόβου στις οποίες ζούμε.[/B] Ακολουθώντας το παράδειγμα τής εμπειρίας των αρχών τού 20ού αιώνα στις ΗΠΑ, η ευρωπαϊκή πολιτική ελέγχου τής μετανάστευσης μετατράπηκε σταδιακά σε ποινική πολιτική ? και μάλιστα σε ποινική πολιτική «συνοδευόμενη από κυρώσεις». Από τη στιγμή που ο «λαθραίος-εγκληματίας» διέλθει τα στρατικοποιημένα σύνορα των κρατών, εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής μιας εξαιρετικής νομοθεσίας που αποβλέπει στην αποβολή του από το «εθνικό σώμα».

Όμως, πριν να γίνει αυτό, δηλαδή, πριν την αποβολή του από την κρατική επικράτεια, μεσολαβεί η παρέμβαση τού ποινικού δικαίου, ούτως ώστε να επιτευχθεί ο κοινωνικός αποκλεισμός και εξοστρακισμός του. Αυτός φαίνεται, επομένως, να είναι ο απώτερος σκοπός του «ποινικού δικαίου τής μετανάστευσης»: μέσω ενός νομικού εργαλείου, με ουσιωδώς εξαιρετικό και «εξοβελιστικό» χαρακτήρα, καταλήγουμε να μετατρέπουμε τον μη καταγεγραμμένο μετανάστη σε σύγχρονο homo sacer, σε κάποιον που, από νομική άποψη, θεωρείται ήδη εκτοπισμένος και εξόριστος ? και μάλιστα πριν ακόμη συμβεί αυτό στην πραγματικότητα.

ολοκληρο το κειμενο για οποιον ενδιαφερεται :

Kiratzo πραγματικά πολύ ωραίο ποστ, με σοβαρότητα.
zοuglau δεν ξέρω αν είναι τρου ή όχι ο Tojara αλλά τουλάχιστον σεβάστηκε την άποψη μου και δεν με έβγαλε φασίστα με το ζόρι επειδή η άποψη μου πάνω στο συγκεκριμένο θέμα τυχαίνει να μην συμβαδίζει με αυτή των υπολοίπων εδώ μέσα. Και στο κάτω κάτω εγώ είπα τους προβληματισμούς μου πιο πάνω και όλοι έπεσαν να με φάνε. Λογικό κι εγώ μετά να απαντήσω με ίσως κάποια ακρότητα(κυρίως με το σχόλιο “πάρτε τους στο σπίτι σας”). Πιστεύεις ότι μου αρέσει να με φωτογραφίζουν σαν φασίστα σε ένα μουσικό φορουμ? Φυσικά όλο αυτό δεν πάει για σένα που τουλάχιστον προσπάθησες να διαβάσεις μια διαφορετική άποψη(που πίστεψε με είναι μαζική, άσχετα αν εδώ μέσα φαίνεται το αντίθετο) χωρίς να με χαρακτηρίζεις ως φασίστα, νεοναζί, skinhead κτλ.

Ναι ρε Σάντοου αλλά

Αν δεν πάρεις πίσω αυτά τα σχόλια όσο να ναι έχουμε ένα θεματάκι.

ΟΚ με την πρώτη πρόταση καταλαβαίνω πιο είναι το πρόβλημα σου και δέχομαι ότι είναι υπερβολική, αλλά στην δεύτερη δεν λέω τίποτα παραπάνω από αυτό που βλέπω κάθε μέρα. Δεν είναι το πρόβλημα μου οι “μαύρες πουτάνες” αν αυτό σας πειράζει, και άσπρες και κίτρινες και μπλε να ήταν θα με πείραζε ότι είναι πουτάνες.

ΓΙΑΤΙ, που να με πάρει ο διάολος;

Το ψωμί τους προσπαθούν να βγάλουν οι κακομοίρες, και έφτασαν σ’ αυτό το σημείο γιατί δεν ήξεραν πώς αλλιώς.

Ποιοί τις πηδάνε, για πες μου; Αναρχικοί και αριστεροί φασίστες; Ή μήπως Ελληναράδες νοικοκυραίοι;

Ή μήπως σου χαλάνε την αισθητική σου, απλά;

Γιατί αν δεν το πάρεις πίσω μπορεί να σε κάνουν μπαν έναν χρόνο χωρίς να σου πούνε και γιατί.Εκ πείρας μιλάω.Είναι οι γνώστες δημοκρατικές ευαισθησίες των ψευτο-αριστερών.:lol: Α ρε φιλάρα…Και αν δεν τους πεις ότι έχουνε δίκιο θα σε βρίζουν χωρίς να τους πει κανείς τίποτα.Ε στο ρόκινγκ είσαι.

ΦΥΓΕ ΡΕ ΦΑΣΙΣΤΑ :!:

Μου χαλάει και την αισθητική μου και ειλικρινά δεν με ενδιαφέρει ποιός τις πηδάει. Είναι ένα ολόκληρο κύκλωμα όμως που παρανομεί, τους νταβατζήδες τους έχεις δει στα παρκάκια και πίσω από κολώνες? Γνωρίζω περιστατικά όπου κακομοίρηδες ήθελαν να ξεκαβλώσουν και κατέληξαν στο νοσοκομείο χωρίς λεφτά και κινητά. Ε λοιπόν αυτό είναι κατάντια φίλε μου και λυπάμαι που το υποστηρίζεις. Εγώ όμως όση καλή διάθεση και να έχω απέναντι σου εδώ θα διαφωνήσω.

ΠΑΜΕ ΜΩΡΗ ΔΕΞΙΑ
ρεζιλευτίτε λίγο 8)

shadowking69 καταλάβαμε όλοι το πρόβλημα και αυτά που λες το πως τα διατυπώνεις είναι το θέμα

Μα δεν το υποστηρίζω γαμώ την τρέλα μου, είναι δυνατόν να υποστηρίζω κυκλώματα, υποκόσμους, την εκπόρνευση της γυναίκας; Σου εξηγώ όμως ότι είναι μια πραγματικότητα για την οποία δεν ευθύνεται κανένας “αριστερός” και κανένας “αναρχικός” (αν είναι δυνατόν).

Φεύγω.Ζήτω το άσυλο ελευθερίας ιδεών που επί 3 χρόνια πλακώνουν τους φοιτητές της νεολαίας του λα.ο.ς και δεν τους αφήνουν να κατεβούν καν στις εκλογές.Ζήτω στο άσυλο των αδικημένων φοιτητών που χτίζουν τους καθηγητές μεσα στα γραφεία.Ζήτω το άσυλο των ταγματασφαλιτών ες ες αναρχικων που προστατευουν το παρεμπόριο έξω από το πανεπιστήμιο δέρνουν τους αστυνομικούς καίνε περιπολικά και φυγαδεύουν ότι εγκληματικό στοιχείο υπάρχει.Ζήτω και πάλι ζήτω και καληνύχτα Ελλάδα.

Καλά σας κάνουνε ρε ανθρωποειδές.

Άντε, στα τσακίδια.

εμ αυτο ειναι ολο το νοημα που συζηταμε…οτι στην ελλαδα κατι τετοιο θα κανεις για να επιβιωσεις ειδικα οπως ειναι τωρα τα πραγματα…

κι άλλη αποχώρηση? :vibrate:

Ρε τους αλήτες τους αριστερούς/αναρχικούς!

έντιτ
Βλήδιν, το χουμε ελπίσει πολλές φορές στο παρελθόν, πού τέτοια τύχη… =Ρ