@manson21 ναι μου χαλάει ΚΑΙ την αισθητική μου αλλά δες και τι γράφω παρακάτω, και σε παρακαλώ μην ακολουθείς τακτικές κακής δημοσιογραφίας. Ευχαριστώ.
mule τ αρχαια χρονια στην Ελλαδα ειχαν ασυλο στους ναους.
τ ασυλο δεν ειναι αβατο ανομιας γιατι για αυτοφωρα αδικηματα αιρεται εκεινη τη στιγμη.
Το πανεπιστημιο δεν ειναι αντρο εγκληματικοτητας οπως προσπαθουν καποιοι να πεισουν τον κοσμο.
Καντε μια συγκριση τι κοινες παρανομιες (βιασμοι, κλοπες, ναρκωτικα) γινονται εντος κ τι εκτος ασυλου. Δε λεω οτι δε γινονται αλλα γινονται σε σαφως μικροτερο βαθμο.
Αν θες να χτυπησεις τα ναρκωτικα δε χτυπας το ασυλο - χτυπας τα μαγαζια στη παραλιακη, για παραδειγμα. Το ψαρι βρωμαει απο το κεφαλι.
Ναι αν καταργηθει το ασυλο θα βγαλεις εξω καποιους εγκληματιες απο το πανεπιστημιο αλλα δεν θα εξαλειψεις την εγκληματικοτητα αυτη γιατι το πανεπιστημιο ειναι απλα μερος της κοινωνιας μας.
Τα εγκληματα που γινονται στα πανεπιστημια μεσα ειναι κατα βαση οικονομικα και ειναι απο κατι διαχειριστες των χρηματων.
Μ.Γλέζος:
“Παραμένει ως αδιαπραγμάτευτη κατάκτηση των αρχών του δικαίου, ως η πιο ανθρωπιστική ιδέα στην πορεία της ανθρωποποίησης του ανθρώπου. Το Πανεπιστημιακό άσυλο καθιερώθηκε, ιδιαίτερα, μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, όχι μόνον ως χώρος ελεύθερης διακίνησης των ιδεών, αλλά ως άσυλο ? προσφυγή κάθε αδικημένου”.
Ειναι ντροπη την ωρα που σκαρφιζονται νεους νομους για υπουργικη ασυλια κτλ να στοχοποιουν το ακαδημαικο ασυλο. Την ιδια ωρα που ψηφιζουν μονοι τους παρακαμπτηριους νομους ωστε ο υπουργος οικονομιας ν αποφασιζει και να πραττει χωρις βουλη.
αυτα.
Και το πιο σημαντικο μη συγχεετε το μεταναστευτικο, με το ασυλο και το συγκεκριμενο συμβαν.
δεν ειπα να καταργηθει το ασυλο…απλα το ανεφερα για να τονιζω την καταντια των σημερινων φοιτητικων νεολαιων…
παντως πως γινεται την στιγμη που συγκαλιφθηκε το μεγα σκανδαλο της siemens,την ιδια στιγμη να μας τραβαν την προσοχη και να μας εχουν βαλει να μαλωνουμε για κατι αλλο…
οι πολλοι εξυπνοι ειναι η εμεις πολυ γκαου…
Είμαι ο μόνος που δε συγκινείται από την υπόθεση και δεν έχω διάθεση να ασχοληθώ περαιτέρω; Καλός ο συμβολισμός των μεταναστών, point taken, αν και το ξέραμε εδώ και καιρό πως το σύστημα για την εκδίκαση των ασύλων έχει γονατίσει και γίνεται τρελό παζάρι για τις δικάσιμες ανάμεσα σε δικηγόρους και μετανάστες, αλλά ποιο το νόημα της τόσης μελάνης για 250 μετανάστες που έκαναν μια συμβολική κίνηση;
Δεν ξέρω, μου μοιάζει τελείως δευτερευούσης σημασίας το θέμα. Υπάρχουν άλλα πολύ πιο σημαντικά θέματα για να ασχοληθούμε, από το αν έπρεπε να κάνουν τη συμβολική κίνηση ή όχι. Δείχνουν το δάσος κι εμείς κοιτάμε το δάχτυλο.
Ήδη για αρχή, θα μπορούσαμε να ασχοληθούμε με το τι θα γίνει με αυτό το 1,000,000 μεταναστών που είναι στην Ελλάδα (κι όχι 250) γιατί εμάς μας τους φόρτωσε η Ε.Ε. (και το ΝΑΤΟ με τις επιχειρήσεις του), δε μπορεί η δικαιοσύνη με τις υπάρχουσες δομές να δει σε ποιους μπορεί να επιτρέψει παραμονή και καταλήγουμε σε γειτονιές γκέτο, από ανθρώπους δίχως ιδέα για το αύριο και που δε μπορούν να ενταχθούν στην Ελληνική κοινωνία και υπανθρώπους στο δήμο Αθηναίων.
Συζητήσεις περί ασύλου, κυβέρνησης, πρυτανείας, ελέγχου κτιρίου κλπ, εμένα μου φαίνεται πως απλώς αποπροσανατολίζουν από το πρόβλημα.
Και οι αρχαίοι γκρέμιζαν τα ταβάνια των ναών για να τους αναγκάσουν να βγουν έξω. Το είχα σκεφτεί και εγώ για μερικές καταλήψεις στη σχολή μου (θα διαφωνήσω πάντως όσον αφορά την εγκληματικότητα εντός ασύλου, κρίνοντας από Πολυτεχνειούπολη και όταν κλέβουν Η/Υ από τα εργαστήρια η αστυνομία δεν έρχεται γιατί κανείς δεν παίρνει την ευθύνη να τη στείλει)
Το πρόβλημα δεν είναι το άσυλο ως έννοια (προσωπικά μου εμπνέει σεβασμό η έννοια του) αλλά η μη τήρηση των νόμων σε περιπτώσεις που απαιτούν την άρση του. Ακόμα και σε περιπτώσεις που ο νόμος προβλέπει κάτι τέτοιο, ποτέ δε γίνεται επειδή κανένας δεν αναλαμβάνει το πολιτικό κόστος και είμαστε όλοι ευαισθητοποιήμενοι στο συγκεκριμένο θέμα λόγω του παρελθόντος. Και στις περιπτώσεις που έγινε, έγινε εντελώς λάθος (1985,1995). Στη συγκεκριμένη περίπτωση βέβαια δε νομίζω πως υπήρχε λόγος για παρουσία ή/και επέμβαση της αστυνομίας, ούτε το πανηγύρι που έγινε (κλειστοί δρόμοι κλπ).
Κανείς δε θέλει πραγματικά να καταργηθεί το άσυλο. Αν γίνει αυτό, πως θα τσιμπάνε ψήφους οι δεξιοί πολιτικάντες άλλωστε;
Μην καταργηθει ρε παιδια.Μετα εμεις πως θα καιμε αμαξια?
Να ας πούμε ο θεσμός του ασύλου δίνει πολιτική κατευθύνση στον από πάνω χρήστη. Χωρίς αυτό θα ήταν φτερό στον άνεμο.
Προβακαρα λιγο για να δω τι θα απαντησεις.Καμια εκπληξη.
Κείμενο παρέμβαση για τα γεγονότα στη Νομική Σχολή εξέδωσαν 35 καθηγητές στο ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο. Το κείμενο πλήρες κείμενο της παρέμβασης έχει ως εξής:
Αθήνα. 28 Ιανουαρίου 2011
Ως μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Αθηνών, υπογράφουμε το κείμενο αυτό διότι θεωρούμε ότι η υπεράσπιση του δημόσιου πανεπιστημίου προέχει έναντι οποιασδήποτε σκοπιμότητας που μεταχειρίζεται το πανεπιστήμιο ως πεδίο για την άσκηση ανεύθυνης πολιτικής… Οι εργαζόμενοι και όσοι σπουδάζουν στο κτίριο της Νομικής έχουν δικαίωμα στην εργασία τους και στις σπουδές τους -οι οποίες προσφέρονται δημόσια και δωρεάν.
Το δικαίωμα αυτό παραβιάζεται συστηματικά από μειοψηφίες της πανεπιστημιακής κοινότητας, αποτελούμενες από μέλη κοινοβουλευτικών και μη κοινοβουλευτικών κομμάτων, καθώς και από εξω-πανεπιστημιακές ομάδες που εισβάλλουν στις αίθουσες, διακόπτουν μαθήματα και καταλαμβάνουν χώρους σε μόνιμη βάση. Το δημόσιο πανεπιστήμιο απαξιώνεται και εν τέλει καταργείται από αυτές ακριβώς τις συμπεριφορές. Η κατάχρηση του κτιρίου της Νομικής από παντός είδους ομάδες, ακόμα και αν συμμεριζόμαστε κάποιες από τις διεκδικήσεις τους, «δεν πάει άλλο». Το κτίριο πρέπει στο εξής να προστατεύεται σε καθημερινή βάση με ενέργειες της Πρυτανείας και της Κοσμητείας και τη συνδρομή της Πολιτείας. Το κτίριο της Νομικής και ειδικά ο χώρος. που έως τα ξημερώματα της Παρασκευής 28 Ιανουαρίου βρισκόταν υπό κατάληψη, δεν είναι μόνο χώρος μόρφωσης και δουλειάς, αλλά και χώρος συμβολικός του αντιδικτατορικού αγώνα .
Με ενέργειες της Πολιτείας και των Πρυτανικών Αρχών τηρήθηκε εν τέλει η νομιμότητα, έγινε ειρηνικά η εκκένωση του κτιρίου και η μεταστέγαση των μεταναστών σε άλλο χώρο. Η ανθρωπιστική στάση και μέριμνα για τους μετανάστες πρέπει να αποτελεί κύριο μέλημα της Πολιτείας, αλλά η πλήρης καταρράκωση των θεσμών της δημοκρατίας, μεταξύ αυτών και του δημόσιου πανεπιστημίου, βλάπτει τελικά τα πιο ανίσχυρα μέλη της κοινωνίας μας, τους πιο αδύναμους πολίτες και τους ίδιους τους μετανάστες.
Υπογραφές
http://athens.indymedia.org/ .Ωραιοι οι καθηγηταδες αυτοι.Κανουν καλη πλυση εγκεφαλου.
Με τύλιξες σε μια κόλλα χαρτί
Δεν με νοιαζει τι λες παρακάτω. Μου φτανει που λες αυτο. Καλα κανεις και το λες αφου το πιστευεις απλα μην χαλιεσαι αν σε λενε φασιστα μετα…
οτι να ναι πραγματικα
που καψαν αμαξι σε ασυλο?ολα απ εξω τα καινε
Ο ιφριτ το καταλαβε,εσυ παλι οχι.
ok…
Εντάξει τότε είμαι φασίστας επειδή μου χαλάνε την αισθητική οι πουτάνες(μάυρες, άσπρες, γκρι) που κυκλοφορούν ελεύθερες 2 δρόμους κάτω από το σπίτι μου
Aυτά δεν είναι χαρακτηριστικά φασίστα, αυτό είναι τα χαρακτηριστικά του [U]μέσου νεοέλληνα ρατσιστάκου[/U].
Απορία, αυτή την αισθητική που επικαλείσαι που την πουλάνε να πάμε να αγοράσουμε κι εμείς οι άλλοι που δε μας τη χαλάνε οι μετανάστες?
Συνεχιζεις να μιλας για αισθητικη ρε πουστη λες και μιλας για ρουχα ξερω γω… Τι να πω ρε με μερικους εδω μεσα…
Θελω να ακουσω τα επιχειρηματα των υπερασπιστων του ασυλου.
Flame maker…Το 199 γρηγορα
έχουμε δημοκρατία. έχουμε δημοκρατία. έχουμε δημοκρατία. έχουμε δημοκρατία. έχουμε δημοκρατία. έχουμε δημοκρατία. πόσες φορές πρέπει να το πω για να γίνει? Φέρτε μου την Τζοβανα φραγκούλη τώρα
Red Rum και manson21 είπαμε είμαι φασίστας και πλέον και ρατσιστάκος.
Να χαίρεστε τα “προοδευτικά” σας μυαλά κύριοι.