Ειδησεις απο την Ελλαδα (Part 1)

Στην κερατεα ειχαν ενα τετοιο 8πλασιο βεβαια που πηγαινε με 10 km/h :p.Το φανταζομαι στην θεμιστοκλεους να παταει αλλα αμαξια για να την διασχισει.

Διαβαζουμε:

Και βλεπουμε τελικα…

Κωλοελληνες.

Αν θελετε να γινει η πολη σας ανθρωπινη, να σηκωθειτε να φυγετε, βρωμοζωα.

Επισης, θυμιζω :

αχαχαχαα ούτε εγώ ήξερα τί είναι η αύρα.

τα πυροβόλα νερου :lol::lol::lol::lol:

έντιτ:
ε ρε ντού κ ξυλο που θέλει η βουλή των 300.
ζητάνε λέει συνταξιούχοι βουλευτές αναδρομικά από το 2003 που αντιστοιχούν σε 250.000 ευρώ το κεφάλι…

Πραγματικα θα ντρεπομουν αν εμενα στην Ηγουμενιτσα…

εδώ ντρεπόμαστε που μένουμε Ελλάδα…

Μόνο σε εμένα μου φαίνεται προφανές και λογικό να έχει μιλήσει η ελληνική κυβέρνηση με το ΔΝΤ για να δει τις επιλογές της και μετά να αποφασίσει το τι θα κάνει; Έχω χάσει κάτι με το story? Διαβάζω τα όσα γράφονται για αυτό που έδειξε ο Λαζόπουλος και δεν έχω πιάσει πού είναι το πρόβλημα…

Φυσικά και είναι προφανές και λόγικο.

Απλά θα μπορούσαν και να το λένε και όχι να διαψεύδουν μετά βδελυγμίας.

Ε ναι, αλλά αν έλεγαν ανοιχτά πως μια από τις ιδέες τους είναι να καταφύγουν στο ΔΝΤ και ήδη μιλάνε μαζί του, τότε θα γινόταν ακόμη μεγαλύτερο όργιο στις αγορές με τα spreads. Άρα λογικό ήταν να μην ανακοινώνει και η κυβέρνηση στις αγορές τις σκέψεις της. Λάθη από ότι θυμάμαι, είχαν κάνει εκείνες τις μέρες σε σχέση με τα spread και που επέτρεψε σε κερδοσκόπους να κάνουν παιχνίδι, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση νομίζω πως ενήργησαν ως όφειλαν. Μου φαίνεται υπερβολικός ο ντόρος.

Προφανώς, μπροστά στην παραπλάνηση των προβάτων κατά την προεκλογική περίοδο με το “λεφτα υπάρχουν, δώστε μας 100 μέρες” και το οτι εν τέλει πούλησαν τη χώρα στο ΔΝΤ ενώ μπορούν να βρουν ευνοϊκότερους όρους δανεισμού, η απόκρυψη των συζητήσεων με το ΔΝΤ είναι απλό πταίσμα.

Πού μπορούν να βρουν ευνοϊκότερους όρους από το ΔΝΤ;

“Μπορούσαν”, χρησιμοποίησα λάθος χρόνο.

Δε θυμάμαι τώρα, ένα σωρό απόψεις είχαν υποστηριχτεί τότε περί Κίνας και αραβικών κεφαλαίων, αλλά ο Γ.Π. και η παρέα του υποστήριξαν εξαρχής ότι “βουλιάζουμε άρα μόνο Τρόικα” εξαφανίζοντας κάθε πιθανό χαρτί διαπραγμάτευσης και κάθε εναλλακτική λύση.

«Ίχνη» της Φουκουσίμα ανιχνεύθηκαν στη Θεσσαλονίκη

Δεν είναι από την Φουκοσίμα από τον Θερμαϊκό είναι

:lol::lol::lol:

*μια χαρά παίζει και αυτό…

Aπό τη μία “δεν ανακοίνωνε τις σκέψεις της”, από την άλλη όμως ο Παπακωνσταντίνου μιλούσε για “Τιτανικό”, ο ΓΑΠ για την “πιό διεφθαρμένη χώρα του κόσμου” και άλλα τέτοια που μόνο καθησυχαστικά δεν ήταν για τις αγορές και για κάθε άλλο παρατηρητή! Τα πρώτα μέτρα περικοπών (περιορισμένα και της πλάκας σε σχέση με το μέγεθος του προβλήματος) τα πήραν Μάρτιο του 2010!
Αν είχαν αρχίσει να κόβουν έξοδα από τον Νοέμβριο του 2009 και με το ΔΝΤ και με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους με άλλη αξιοπιστία θα μιλούσαν. Και ο κόσμος εδώ θα εκτιμούσε την ειλικρίνεια και τη σταθερότητα στις θέσεις. ¨Οταν όμως του χάιδευαν τα αυτιά προεκλογικά με λεφτά που υπάρχουν και παγκόσμια ξεπερασμένη σοσιαλιστική ρητορεία, το ένα τους ψέμα φέρνει το επόμενο, μέχρι να διαψευστεί και αυτό.

Αυτή η άποψη με τις διογκωμένες δαπάνες του δημοσίου που θεωρούνται αποκλειστικά υπεύθυνες για το χάλι της ελληνικής οικονομίας, είναι το μεγαλύτερο παραμύθι στα χρονικά που έχει πουληθεί στον ελληνικό λαό.

Έχει βγει και ότι θα μας έδινε δάνειο με κατά πολύ ευνοϊκότερους όρους η Ρωσία,και το απέσυρε όταν κατάλαβε τις προθέσεις μας με το ΔΝΤ ο Πούτιν…

Γενικά υπήρχαν οι επιλογές,αλλά ο Παπανδρέου διάλεξε τον εύκολο δρόμο διπλωματικά.

Και γιατί δε το δίνουν τώρα αυτό το δάνειο; Δεν καταλαβαίνω τη λογική σε όλο αυτό. Γιατί η Κίνα, η Ρωσία και η Σαουδική Αραβία (Παναγιά βοήθα) θα μας έδιναν λεφτά με καλύτερο επιτόκιο από ότι η Ε.Ε. και το ΔΝΤ; Τι θα κέρδιζαν; Ποιοι θα ήταν αυτοί οι ευνοϊκότεροι όροι; Τα λιμάνια μας; Τα νησιά μας; Γιατί να μας δώσουν λεφτά, όταν αγοράζοντας τα ομόλογα μας τώρα, από τις αγορές, βγάζουν περισσότερα; Μήπως πρόκειται για ράδιο αρβύλα;

Urban myths είναι όλα αυτά Κρισπ. Τους άραβες ακόμα τους περιμένει ο Παμπούκης να πάρουν το Ελληνικό και δεν εμφανίζονται. Το Ελληνικό που είναι γή, σε προνομιακότατο σημείο και θα έχει αξία ακόμα και αν χρεοκοπήσει η χώρα. Και θα έπαιρναν παλιόχαρτα με επιτόκιο κατώτερο της αγοράς; Mαλάκες είναι;

Και ποιά είναι η αλήθεια δηλαδή;

Παραμύθια! Θυμάμαι ξεκάθαρα μετά την επίσκεψη του ΓΑΠ στην Μόσχα, τον Μέντβεντεφ να βγάινει και να δηλώνει μπροστά στις κάμερες (σε εποχές που ακόμα η επίσημη θέση της κυβέρνησης ήταν “δεν πάμε ΔΝΤ, θέλουμε Ευρωπαϊκή λύση”): “Mo παρουσίασε ο ΓΑΠ το πρόβλημα σας και του είπα πως για μένα η καλύτερη λύση είναι να πάτε στο ΔΝΤ”

Γενικά για να μην τρελαίνεστε: Ρώσοι, Κινέζοι, Άραβες και λοιποί σωτήρες, δεν είναι εκτός αγορών. Και αυτών τα λεφτά κάποια funds τα διαχειρίζονται στις αγορές με στόχο την μεγαλύτερη απόδοση, δεν τα έχουν στον Άρη. Όταν λοιπόν οι αγορές σε δάνειζαν με 7%+ δεν υπήρχε περίπτωση να έρθει κάποιος να σε δανείσει με 4 ή 5% χωρίς να πρέπει να λογοδοτήσει. Η θεωρία που προωθούν κάποιοι -κυρίως άνθρωποι με αντιδυτικό προσανατολισμό, που ονειρεύονται την Ελλάδα να αποσχίζεται από τον δυτικό κόσμο- είναι πως θα υπήρχαν γεωπολιτικά ανταλλάγματα. Πως η Ρωσία π.χ. θα μας χάριζε και μερικές μονάδες επιτοκίων για να της επιτραπεί να φτιάξει ναυτική βάση σε Ελληνικό νησί! Δεν ξέρουμε αν υπήρξε ποτέ τέτοια πρόταση, αλλά και να υπήρξε και πάλι θα έπρεπε να απορριφθεί με την μία για λόγους που ελπίζω όλοι να καταλαβαίνουν!

Δεν έχω υπόψη μου το ζήτημα του Ελληνικού αλλά ναι, υποστηρίζω ότι θα μπορούσαν να δανείσουν ακόμα και με χαμηλότερο επιτόκιο από της “αγοράς” για να κάνουν άνοιγμα στο δυτικό κόσμο.

Ποιοι είναι οι λόγοι? Ότι μόνο Αμερικάνοι επιτρέπεται να έχουν βάσεις σε ελληνικά νησιά? :lol:

Η αλήθεια είναι το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι μόνο πόσα ξοδεύει αλλά πόσα παράγει και πόσα εισπράττει από αυτά.

Ακόμα και μέσα στα πλαίσια του καπιταλισμού σας να κάνει κάποιος ανάλυση, η στείρα περικοπή δημόσιων δαπανών το μόνο που κάνει είναι να υποβαθμίζει την αγοραστική δυνατότητα των ανθρώπων, να αυξάνει την ανεργία και να χαμηλώνει γενικώς το βιοτικό επίπεδο. Πέρα λοιπόν από το λογιστικό του θέματος, δε βλέπω που βοηθιέται η ελληνική οικονομία σε τομείς ανάπτυξης και παραγωγικότητας. Νομίζω ότι είχα πει ένα σχετικό παράδειγμα στο θρεντ των ΜΜΜ, μην το ξαναγράφω τώρα.

'Εξω από τα πλαίσια του καπιταλισμού σας, το ότι η “ελευθερία της αγοράς” που προσκυνάτε επιτρέπει σε κάποιους κουστουμάτους να τζογάρουν πάνω στα χρέη των χωρών οδηγώντας τις σε ύφεση, μου προκαλεί τέτοια αηδία που ελπίζω σε νέους Μπιν Λάντεν και περισσότερα αεροπλάνα καρφωμένα στα διάφορα WTCs του κόσμου αυτού.