Τι εννοείς γιατί δεν το δίνουν τώρα?Φυσικά για λόγους διπλωματίας,και οι ευνοϊκότεροι όροι για λόγους διπλωματίας θα μας δίνονταν,έτσι λέει η λογική τουλάχιστον.
Τι να σας πω,είχα δει βίντεο στον Λαζόπουλο στο οποίο φαινόταν ξεκάθαρα.
Δεν αντιλέγω πως τα άκουσες και τα διάβασες. Κι εγώ τα άκουσα και τα διάβασα, απλά με αυτά που ξέρω και καταλαβαίνω, δε μου βγάζουν λογική αυτά τα σενάρια. Σε εποχές κρίσης οι θεωρίες συνωμοσίας δίνουν και παίρνουν και αυτά με τα διάφορα δάνεια με ευνοϊκούς όρους από πλούσιες “φιλάνθρωπες” χώρες, για τους λόγους που ανέπτυξε και ο Mule, μου μοιάζουν πολύ παραλογα για να είναι αληθινά.
Συμφωνώ τέλος με τον Mule (ξανά). Τα μεγάλα λάθη της κυβέρνησης σσα ομόλογα, ήταν ότι πάλευες ορισμένους εκεί μέσα να τους κάνεις να σκάσουν και να σταματήσουν να μιλάνε δημόσια. Συνεπώς, το να κράζει η αντιπολίτευση τον ΓΑΠ πως δεν είπε περισσότερα πράγματα δημόσια, είναι μικροπολιτική για να πει αυτός που δεν έχει ιδέα από το πώς δουλεύουν τα πράγματα “ααααα, και το έκρυβαν σε εμένα; ξέρουν αυτοί ποιος είμαι εγώ; Εγώ είμαι ο κύρης, ο κύρης του σπιτιού!”. Εγώ αυτό κρατάω από την όλη υπόθεση. Πως τίποτα δεν άλλαξε στη Βουλή και στα ΜΜΕ :lol:
Κατά κάποιο τρόπο ναί. Ο Καραμανλής - ο κανονικός, όχι η παιχτούρα στο pro- με εντυπωσιακό πραγματισμό είχε πεί κάποτε το “ανήκομεν εις την δύσιν” και αυτός ο στρατηγικός προσανατολισμός δεν πρέπει να αλλάξει γιατί έχει δικαιωθεί ιστορικά. Αν είχαμε πάρει το αντιδυτικό μονοπάτι που και τότε κάποιοι πρότειναν, οι περισσότεροι από εμάς θα δουλεύαμε γιαπί στην Ιταλία σήμερα με όνειρο την άδεια παραμονής σε χώρα της ΕΕ, οι μανάδες μας θα ξεσκάτιζαν ηλικιωμένους και οι αδερφές μας θα προσέφεραν lap dance για 10?. Πολλά από τα νησιά του Αιγαίου και η ανατολική Θράκη θα είχαν περιέλθει στο μέλος του ΝΑΤΟ Τουρκία.
Επειδή λοιπόν το “ανήκομεν εις την δύσιν” πρέπει να είναι σταθερός και αδιαπραγμάτευτος προσανατολισμός μας, δεν γίνεται με Ρώσικα υποβρύχια στο Αιγαίο!
Ως προς το πρώτο που γράφεις δεν διαφωνώ, έχω γράψει πολλές φορές πως η εισπρακτική πολιτική της κυβέρνησης είναι λάθος και πως θα ήθελα να δώ έναν ενιαίο χαμηλό φορολογικό συντελεστή που θα κάνει τις “Κυπριακές εταιρείες” να γίνουν Ελληνικές. Έχω ποστάρει και για την καμπύλη Λάφφερ και άλλα δυσνόητα για τον Παπακωνσταντίνου.
Όμως αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα το κράτος ξοδεύει αντικειμενικά περισσότερα από όσα μπορεί γιατί ξοδεύει λεφτά που δεν έχει. Οι προϋπολογισμοί μας είναι ελλειματικοί. Τα ελλείμματα αυτά δεν μπορούν να χρηματοδοτηθούν πλέον από δανεισμό (κανείς δεν μας δανείζει με επιτόκια που να μπορούμε να σηκώσουμε) και τα 110δις της Τρόικας έχουν ημερομηνία λήξης. Άρα όσο και αν παράξουμε, όσο και αν το κράτος αποκτήσει έσοδα -που με τον τρόπο που τα κυνηγάει δεν πρόκειται- η ανάγκη για περικοπές είναι υπαρκτή. Το από που θα κόψουμε συμφωνώ πως χωράει πολλή συζήτηση. Εγώ λέω π.χ. πως είναι λάθος πως τον περασμένο μήνα αφέθηκαν να κλείσουν δύο δημόσια νοσοκομεία (και είναι υπό διάλυση όλα τα υπόλοιπα) όταν το κράτος διατηρεί 5 τηλεοπτικά κανάλια, μία ντουζίνα ραδιόφωνα και η ΕΡΤ έχει 50 κηπουρούς (θα περίμενε κανείς ανεβαίνοντας τη Μεσογείων να αντικρύζαμε τους κήπους των Βερσαλλιών τουλάχιστον! :roll::p)
[B]Μακελειό Ρέντη: με πλούσια δράση οι συνεργάτες των δραστών
[/B]
Εχουν εμπλακεί σε 16 ένοπλες επιθέσεις, μεταξύ τους και ένας απόστρατος αστυνομικός
Ενας 41χρονος απόστρατος αστυνομικός που υπηρετούσε παλιότερα στην Οικονομική Επιθεώρηση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. καθώς και επτα ακόμη Αλβανοί ηλικίας 21 έως 32 ετών συμμετείχαν στην μεγάλη συμμορία που τροφοδοτούσε με αυτοκίνητα την σπείρα που σκότωσε , την 1η Μαρτίου 2011, τους δύο αστυνομικούς στου Ρέντη. Ο 41χρονος συνελήφθη στο σπίτι του στο Πόρτο Ραφτη.
και σχόλιο πιτσιρίκου : Αν η Αστυνομία θέλει πραγματικά να ψάξει, θα βρει και άλλους αστυνομικούς μπλεγμένους σε αυτήν την υπόθεση. Θέλει; Ή οι αστυνομικοί είναι πιο χρήσιμοι ως νεκροί «ήρωες»;
Διαφωνώ εδώ,κυρίως στο ότι ακόμα πρέπει να πηγαίνουμε με γνώμονα αυτήν την πολιτική.Σε καμία περίπτωση δεν ασπάζομαι τις αντίθετες απόψεις,ο ίδιος ο χρόνος έχει δείξει τις αδυναμίες τους,αλλά όταν μιλάμε για το σήμερα και το αύριο δεν πιστεύω ότι πρέπει να αποκλείουμε την Ρωσία,καθώς πολύ απλά σε πολλούς τομείς πιθανόν να εξυπηρετεί τα συμφέροντά μας.Ούτε η ίδια η Ε.Ε. ακόμα δεν πρέπει να την “βγάζει εκτός”,πράγμα που το έχει αντιληφθεί ορθώς.
Το “ανήκουμεν εις την Δύσην” δεν πιστεύω ότι έχει αντίκρυσμα όταν “δαιμονοποιούμε” την Ρωσία.Φυσικά και ανήκουμε στην Δύση αλλά πρώτα από όλα ανήκουμε στους Έλληνες,όπως ήταν και η απάντηση στον…“μεγάλο” Καραμανλή,και με βάση αυτό πρέπει να δρούμε.Η Ρωσία δεν εξυπηρετεί μόνο τα συμφέροντα της Ελλάδος σε κάποιους τομείς αλλά και της ίδιας της Ε.Ε.
Ήδη αυτό έχει γίνει αντιληπτό έξω,αλλά αν ακόμα θεωρούμε τους Ρώσους…“κακούς κομμουνιστές” και “εχθρούς” δεν γίνεται δουλεία.
Δεν έγραψα πουθενά να την αποκλείουμε ως εμπορικό εταίρο, αλλά ως στρατηγικό επικυρίαρχο-"νταβατζή"
Δεν έχει να κάνει με κακούς κομμουνιστές, η τεράστια αυτή χώρα ήταν μεγάλος γεωπολιτικός παίχτης από τα τσαρικά χρόνια. Είμαι σχεδόν βέβαιος πως θα έχεις διαβάσει Μπρεζίνσκι λόγω των σπουδών σου, εκτμώ πως αναλύει αρκετά καλά το θέμα (ως παθών κιόλας, αφού είναι Πολωνικής καταγωγής).
Αυτή τη στιγμή κυβερνάται από ένα παρεάκι μαφιόζων και πρώην καγκεμπιτών. Για μένα είναι εντελώς αναξιόπιστη και απρόβλεπτη. Θα ήταν τεράστιο ρίσκο να διαταράξεις την θέση που έχεις στο διεθνές σύστημα τα τελευταία 60 χρόνια για να εξασφαλίσεις χρηματοδότηση από αυτούς (και παράλληλα να αναβάλλεις και αλλαγές που έτσι και αλλιώς θα έπρεπε να γίνουν στην Ελλάδα για να είναι μακροπρόθεσμα οικονομικά βιώσιμη)
Mule ξεχνάς όμως ότι οι Ρώσοι όταν κάνουν συμφωνίες, τις τηρούν. Επίσης διαχρονικά δίνουν μεγάλη σημασία σε ιστορικές “φιλίες” (ή όπως θέλεις πες το), βλ. περίπτωση διαρκούς στήριξης της Κύπρου στο Σ.Α. του ΟΗΕ. Δεν είπε κανείς ότι το κάνουν από καλή καρδιά, κέρδος θέλουν να βγάλουν. Αλλά γενικά είναι πιο αξιόπιστοι. Όσο κυβερνάται η Ρωσία από “από ένα παρεάκι μαφιόζων και πρώην καγκεμπιτών” όπως λες, τόσο και οι λοιποί δυτικοί σύμμαχοί μας (με πρώτους τις ΗΠΑ) κυβερνώνται από μεγάλες μαφίες και νυν CIA
Όσο για τον Μπρεζίνσκι… δεν είναι και ο πιο αξιόπιστος άνθρωπος στον κόσμο. Γνωστό καθήκι στην παγκόσμια “διπλωματία”. Αν και έχουν ενδιαφέρον οι απόψεις του, για να καταλάβει κανείς ποια είναι η στρατηγική των ΗΠΑ διαχρονικά.
edit: Στο θέμα της αξιοπιστίας, να θυμήσω το απλό παράδειγμα με οπλικά συστήματα. Όσα έχουμε αγοράσει από Ρωσία, έχουν έρθει στην ώρα τους, με όλο τον πρόσθετο οπλισμό, λογισμικό κλπ. Αντίθετα από ΗΠΑ, έρχονται με μεγάλη καθυστέρηση (βλ. ΚΑΙ περίπτωση patriot), χωρίς λογισμικό κλπ.
Με τέτοιους “φίλους” τι να τους κάνεις τους εχθρούς…
Νέες διαστάσεις προσλαμβάνει η υπόθεση που προκάλεσε οργή στην κοινή γνώμη με τις δικαστικές αξιώσεις για αναδρομικά στις συντάξεις βουλευτών. Οπως προκύπτει τώρα, [U]στη Δικαιοσύνη έχουν προσφύγει και βουλευτές διεκδικώντας αυξήσεις, όχι μόνο στις συντάξεις τους, αλλά και στους μισθούς τους.[/U]
τον μαχαίρωσαν την ώρα που ειχε πάει να πάρει το αυτοκίνητο απο κάτω γιατι γεννούσε η γυναικά του…μαζί του ειχε μια κάμερα για να καταγράψει την γέννα…κατέβηκε να τον βρει η γυναικά του γιατι ήταν έτοιμη να γεννήσει…τον βρήκε μαχαιρωμένο σε 3 μεριές…
ωραία ιστορία ε?
*η γυναίκα του λίγο αργότερα γέννησε ενα κοριτσάκι
κριμα τον ανθρωπο…αηδια ταυτοχρονα με το σκυλακι του λαος να οριεται στην εκπομπη της παπαρας στεφανιδου οτι το 95% των εγκληματιων ειναι αλλοδαποι και εφτασε μεχρι το οτι δεν εινια σωστο να φτιαξουν χωρους λατρειας…
Κρίμα τη γυναίκα του βασικά, που λίγο πριν γεννήσει τον βρήκε νέκρο, και μάλιστα με τέτοιο τρόπο.
Εντάξει, γενικά η εγκληματικότητα έχει αυξηθεί κατακόρυφα στην Ελλάδα, και μάλιστα να γίνονται φόνοι τόσο εύκολα… για μια κάμερα ή για 20 ευρώ.
Βέβαια, τώρα βρήκαν αφορμή τα ακροδεξιά στοιχεία να ανοίξουν το θέμα με τους μετανάστες και να τους τσουβαλιάσουν όλους στον σάκο των εγκληματιών. Αλλά τόσο τους κόβει ή/και απλά έψαχναν νέα αφορμή.
Σίγουρα, μεταξύ μεταναστών υπάρχει αυξημένο ποσοστό εγκληματικότητας (και οι λόγοι είναι προφανείς… βλ. φτώχια), αλλά ξεχνάνε και κάτι “καμάρια” ελληνικής καταγωγής, τύπου Πάσαρη. Η εγκληματικότητα δεν είναι εθνικό θέμα, αλλά κοινωνικό (και πολιτικό, θα πρόσθετα).
Κάτι ακούστηκε ότι μαζεύτηκαν και χρυσαυγίτες το απόγευμα στην περιοχή και πλακώνονταν με ματ και αναρχικούς; Έχει κανείς πληροφόρηση για το θέμα;
Το ανθρωποκυνηγητό στο κέντρο της Αθήνας σε δρόμους κοντά στο σημείο της δολοφονίας με μαχαιριές του 44χρονου πατέρα στην 3ης Σεπτεμβρίου δεν έχει σταματημό.
Αυτήν την ώρα πολίτες και μέλη ακροδεξιών οργανώσεων επιτίθενται και παίρνουν στο κατόπι όποιον αλλοδαπό περνά από την περιοχή. Στη συμβολή των οδών Αχαρνών και Ηπείρου το ανθρωποκυνηγητό σταμάτησαν διμοιρίες των ΜΑΤ.
Και λίγα κάνουν ε; Γιατί όχι να εκτελούνται επί τόπου όσοι μελαμψοί περνάνε από την περιοχή; Judge Dredd decides!
Αντί να φροντίζει το υπουργείο “προστασίας του πολίτη” να διαφυλλάσει την ασφάλεια σε τέτοιες περιοχές, ειδικά τη νύχτα, ώστε να προλαμβάνονται τέτοια εγκλήματα, τώρα πρέπει να λιντσάρουν όποιοι θέλουν, όποιον δεν γουστάρουν;
Έκανε και σχετικές δηλώσεις σήμερα ο Καρατζαφύρερ. Όχι θα έχανε…
δεν διαβασα το σχολιο για τις ακροδεξιες οργανωσεις…εννοιτε πως δεν παιρνω το μερος καμμιας χρυσης αυγης κ.λ.π…ισα ισα ειμαι τελειως αντιθετος με τετοιου ειδους πρακτικες και οργανωσεις…
αλλα οι συγκεκριμενοι ενταξει…ηρθαν σε μια ξενη χωρα επειδη δεν την παλευαν στην πατριδα τους…δεκτον…σεβασου ομως το μερος που ηρθες ρε αρχιδι…
α και στο πουτσο μου τι κανει το υπουργειο προστασια του πολιτη και η ομαδα διας 6 η ωρα το πρωι σε μια χωρα κατεστραμμενη οπως η ελλαδα…δεν περιμενω προσωπικα καμμια προστασια…
μετα φταιει ο μεσος νεοελληνας ρατσιστακος και μπλα μπλα μπλα…
Δηλαδή ο Πάσαρης που σκότωσε π.χ. μια γυναίκα σε φαρμακείο, τι πρέπει να έκαναν οι συγγενείς κλπ; Να κυνηγάνε και να βαράνε κάθε έλληνα;
Τι λογικές είναι αυτές…