δεν διαβασα για το κυνηγι μεταναστων κ.τ.λ… εννοειτε πως δεν ειμαι υπερ…
Και όλη η αστυνομία του κόσμου μαζεμένη στην Ελλάδα να ήταν,αν δεν ανέβει το βιοτικό επίπεδο δεν
Ακριβώς! Για να μειωθεί δραστικά η εγκληματικότητα (σε κάποιο βάθος χρόνου βέβαια), πρέπει να βελτιωθεί δραστικά το βιοτικό επίπεδο όλων των κατοίκων της χώρας κλπ.
Παράλληλα, το όποιο κράτος θα όφειλε να προστατεύει τους πολίτες του (εδώ γελάμε βέβαια), μέχρι να φτάσει σε καλύτερο επίπεδο (και αυτό γίνεται και με αυστηρές ποινές, όπως θανατική, για φόνους κλπ, ώστε να αποτρέπει εν μέρει).
Στην Ελλάδα δεν έχουμε ούτε το ένα, ούτε το άλλο. Το βιοτικό επίπεδο των περισσότερων μεταναστών ήταν και παραμένει από χαμηλό έως άθλιο, ενώ και των “ιθαγενών” πέφτει συνεχώς… Όσο για, έστω στοιχειώδή, μέτρα ασφάλειας… μόνο γύρω από το σύνταγμα και τα υπουργεία.
…και για να κρατιέται ο κόσμος ήσυχος…αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης και εκτόνωση της οργής της μάζας - για να μη βρίσκει το στόχο της.
Παρόμοια φάση με τους νεκρούς της Μαρφίν
Το κράτος εδώ στην Ελλάδα ασχολείται μόνο με τα προβλήματα που αφορούν την ‘ελίτ’,τα κόμματα και πως να ικανοποιήσουν τους Ευρωπαίους όσο αφορά τους εξοπλισμούς κτλ κτλ.Τα όργανα του κράτους,οι αστυνομικοί πραγματικά αρχίζω και πιστεύω πως δεν ξέρουν τί είναι αστυνομικός.Σε συζήτηση που είχα με αστυνομικούς έλεγαν πως φοβούνται να πηγαίνουν σε τόπους εγκλημάτων έγκαιρα γιατί δεν μπορούν να πυροβολίσουν.Χάνεται λοιπόν το νόημα του επαγγέλματος εφόσον δεν προστατεύουν τον πολίτη.Αλλα βέβαια στις πορείες έχουν τα ****** να χτυπάνε πολίτες.
Η αδιαφορία του κράτους και το χάλια βιοτικό επίπεδο είναι λογικό να δημιουργεί τέτοιες χαώδεις καταστάσεις.Και,βέβαια,μέσα στον πανικό αυτό πέρνουν την ευκαιρία ακροδεξία κόμματα για να βγούν απο πάνω.ΣΚΑΤΑ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ
Reddish nut ακριβώς αυτό
δεν προκειται να δικαιολογησω κανενα μεταναστη για μια τετοια δολοφονια στην ελλαδα επειδη το βιοτικο του επιπεδο ειναι χαμηλο…αν δεν του αρεσει να φυγει…
και γω εδω και 3-4 μηνες μεροκαματο δεν εχω βγαλει αλλα δεν μου περασε απ το μυαλο να παω να ληστεψω ανθρωπο…
ας παει σε μια αλλη χωρα που θα εχει καλυτερες συνθηκες διαβιωσης η ας παει στην δικη του χωρα και ας σκοτωσει για να ζησει…
φανταζομαι οτι και εκει για αυτον δεν θα ειναι και πολυ καλυτερα απ οτι εδω…
Κοίτα το δίκαιο είναι να συλληφθούν οι μετανάστες που τους μαχαίρωσαν όπως κάθε πολίτης.Αλλα αυτό είναι μια προσωρινή λύση εφόσον το πρόβλημα θα επανέλθει.Αν η Ευρώπη σταματήσει να κλείνει τις πόρτες της και αναρωτηθεί/δράσει σε ότι οδηγεί τους μετανάστες στο να μεταναστεύουν τότε ίσως κάτι να γίνει
Έχεις διαβάσει καθόλου μπρεχτ?
’’‘Βοήθεια και βία, δυο όψεις του ίδιου νομίσματος…καταργήστε τιη βία και κανείς δε θα χρειάζεται βοήθεια…’’
Δεν είναι τα ελληνικά μπατσόνια κατά τη γνώμη μου…είναι ο θεσμός της αστυνομίας.
Άσε που στο εξωτερικό, μου το έχουν επιβεβαιώσει απ όλες τις μπάντες, η αστυνομία μπορεί να είναι πιο ‘‘αποτελεσματική’’ στο να πιάνει κλεφτρόνια, αλλά είναι και πιο αποτελεσματική ως χαφίες του κράτους: στήνει αυτάκι στις πλατείες και στις διαδηλώσεις βαράει στο ψαχνό
Αν απευθύνεσαι σε μένα όχι δεν έχω διαβάσει.
Και σίγουρα συμφωνώ απόλυτα με αυτό που λές.Η ‘αποτελεσματικότητα’ εμπεριέχεται σε όλους τους τομείς :lol:
Αλλα στην τελική η αστυνομία είναι αναγκαίο κακό.Για παράδειγμα,αν ένας ψυχοπαθής αρχίζει και σκοτώνει όποιον βρεί μπροστά του κάποιος πρέπει να μεσολαβήσει στο να τον κλείσει σε ψυχιατρείο.Αλλα η αστυνομία σαν θεσμός πρέπει να λειτουργεί ΣΕ ΚΑΘΕ περίπτωση υπέρ του πολίτη.Βέβαια ο θεσμός της αστυνομίας σήμερα είναι ‘σάπιος’ απο τα θεμέλια του.
στη δικια τους χωρα δεν θα το καναν ποτε. θα σεβοντουσαν το χωμα που θα πατουσαν.
Αυτό σου λέω…
Αν υπάρχει στοιχειώδης αλληλεγγύη, όταν ο ψυχοπαθής αρχίζει να σκοτώνει όποιον βρει μπροστά του, θα βγούμε εσύ κι εγώ να τον σταματήσουμε για να προστατέψουμε τα τομάρια μας και τους υπόλοιπους γύρω μας…δε θα χρειαστεί να φωνάξουμε τον ειδικευμένο μπάτσο.
Ο πολίτης μπορεί μια χαρά να λειτουργήσει ΥΠΕΡ του πολίτη…δε χρειάζεται η αστυνομία.
Α btw, οι ψυχοπαθεις ψυχίατρο θέλουν, όχι κλομπ…
OFF TOPIC, συκινητικότατη profile pic, έρωτας ο νοσφεράτου!
ναι για αυτό είπα οτι θα τον κλείσουν σε κλινική.
[SPOILER]είναι offtopic:ο νοσφεράτου καλός,χρυσός αλλα σε καμία περίπτωση δεν πιάνει ούτε χιλιοστό απο Cabinet of Dr.Caligari :p:p:p Για μένα τουλάχιστον[/SPOILER]
Κατσε…σε ποιο ουτοπικο παραλληλο συμπαν ζεις γιατι εγω ζω σε μια ζουγκλα…
εκτός από το ανθρωποκυνηγητό στους μετανάστες, την έπεσαν και στην κατάληψη σκαραμαγκά και στη βίλλα αμαλίας φασίστες μαζί με αστυνομία, απ’ότι βλέπω χώθηκαν και σε σπίτια μεταναστών και τέτοιες ομορφιές
καταπληκτική η σύγκριση, εσύ στο πληκτρολόγιο και αυτός σε κατάσταση εξαθλίωσης στο δρόμο. μάλιστα.
ποιός τα λέει αυτά μωρέ? αυτός είναι ο μαλάκας της υπόθεσης, που κάθεται και καταπίνει ότι του λένε, τον γ@μάνε κανονικά και μετά νομίζει οτί του φταίνε οι μετανάστες
Πάντως επειδή μένω εκεί κοντά, είναι πραγματικά λυπήρο, παράξενο και ανησυχητικό, το να φοβάσαι να κυκλοφορίσεις στην περιόχη σου ρε γαμώτο με την γαμημένη την εγκληματικότητα που την προκαλεί έμμεσα το κράτος, πρώτα, καλύτερο και υπαίτιο, και άμεσα, ως αποδιοπομπαίοι τράγοι, οι εγκληματίες έλληνες και ξένοι.
Δεν είναι θέμα μεταναστών παιδιά, τα ίδια και χείροτερα γίνονται και από ντόπιους. Το κράτος φρόντισε να τα γαμήσει όλα, και η φυσική αντίδραση πολλών στο μπουρδέλο μας είναι η εγκληματικότητα. Και θ’ ακολουθήσουν και χειρότερα εννοείται.
Πραγματικά φοβάμαι πλέον που η μητέρα μου πήγαινει σε ομόνοιες, πατήσιων κλπ για ικα, ξικα, εφορίες κλπ μηνιαίες δουλειές.
Κι εχουμε τα δεξια αρχιδια που έχουν ξεσηκωθεί τώρα…
Δυστυχως αν δεν γινει κατι με αυτο το θεμα των μεταναστων και της εγκληματικοτητας σε λιγα χρονια αυτοι θα μας κυβερνανε…
Σε ο,τι κατασταση και να ειναι, δεν δικαιολογειται να δολοφονει στεγνα εναν ανυπερασπιστο ανθρωπο μαζι με αλλους δυο. Απλα ας τον απειλουσαν με τα μαχαιρια και ας τον ληστευαν μονο.
Τετοια πραξη δεν γινεται απο ον αξιο να περπατα στον πλανητη και δεν δικαιολογειται απο καμια πεινα, καμια φτωχεια, καμια εξαθλιωση.
Οι συγκεκριμενοι ‘‘ανθρωποι’’ φυσικα και πρεπει να του φταινε του καθε ανθρωπου (ασχετως καταγωγης φυσικα)
Ξεκαθαρα πραγματα.
δεν υπαρχει<δεν μπορω>> αλλα <<δεν θελω>> και αυτοι μπορουσαν αλλα δεν ηθελαν.αυτο πιστευω εγω
Στην ίδια ζούγκλα ζούμε…και δεν πιστεύω στις ουτοπίες. Αλλά έχει βοηθήσει καθόλου η αστυνομία να μαζευτεί το χάος?.. δν ειμαι σιγουρη
πιστευω οτι βοηθα αλλα μπορει να μην ειναι αρκετο