δεν δικαιολόγισα τίποτα, αν και μιλάω τελείως εκ του ασφαλούς. αλλά η σύγκριση είναι παραπάνω από άστοχη.
επίσης δεν αναφέρθηκα στους συγκεκριμένους μετανάστες, γενικά μίλησα.
βασικά με πρόλαβαν:
δεν δικαιολόγισα τίποτα, αν και μιλάω τελείως εκ του ασφαλούς. αλλά η σύγκριση είναι παραπάνω από άστοχη.
επίσης δεν αναφέρθηκα στους συγκεκριμένους μετανάστες, γενικά μίλησα.
βασικά με πρόλαβαν:
Ακριβως αυτο…Επειδη εχουμε κατι που δεν λειτουργει σωστα το καταργουμε??Δηλαδη και τα σχολεια δεν λειτουργουν σωστα…να τα καταργησουμε??Πρεπει να κανουμε την αστυνομια ικανη να μαζεψει αυτο το χαος.Και αν μου πεις “περιμενεις την αστυνομια να μαζεψει αυτο το χαος??” θα σου απαντησω “Οχι”.
Γιατι εκτος απο εμενα κανεις αλλος δεν ενδιαφερθηκε για τη μορφωση μου,τις σπουδες μου,την ασφαλεια μου…κανεις!!
Και πως, κατά τη γνωμη σου, θα μπορουσε να γίνει αυτό?..
Αν φοβάσαι ότι βγαίνουμε πολυ οφ τόπικ, please pm me
αλλα αντι για αυτο συνηθως κατηγορουμε την αστυνομια δεν εκανε εκεινο,δεν εκανε το αλλο,παλι κοιμοντουσαν και δεν ξερω και εγω τι αλλο…
Μην ανυσηχεις Αυτο θα απαντησω μονο και μετα παω για υπνο γιατι πηγε αργα.
Δεν μπορω να πω πως θα αλλαξουμε την αστυνομια.Στο μυαλο μου θα αλλαξει αργα.Αμα το κρατος ενδιαφερθει μπορει να κανει το ο,τιδηποτε.Δεν ειναι δυνατον να αλλαξει τη συμπεριφορα και τον τροπο σκεψης του αστυνομικου που ειναι 15 χρονια στο σωμα.Αλλα αν αλλαξει τη νοοτροπια του νεου.Αν τον εκπαιδευσει σωστα μπορει να τον κανει αποτελεσματικο αστυνομικο κι οχι μπατσο.
Κακα τα ψεματα αν θελεις να αλλαξεις κατι πρεπει να ξεκινησεις απο την παιδεια και τους νεους που ειναι η εικονα των χρονων που ερχονται.
Πανω-κατω τούτη η άποψη με καλύπτει. Από μια μεριά πάντως, είναι αλήθεια πως εκεί πλατεία Βάθης κ κοντά φοβάσαι αρκετά να κυκλοφορήσεις κ βλέπεις όλο ξένους/μυστήριες φάτσες - σχεδόν αποκλειστικά, σα γκέτο. Έχεις κ εγκληματικότητα στο κόκκινο. Χωρίς να είμαι ρατσιστής - δε σχετίζονται αυτά τα 2 σε τέτοιες περιπτώσεις; Όπως κ στην Αμερική ρε παίδες, οι πιό εγκληματικές περιοχές δεν είναι τα γκέτο των μαύρων; Ίσως λόγω φτώχειας, λόγω του ότι ζουν στο δρόμο… Αλλά είναι.
Εδώ παίζει ένα θέμα λίγο ορισμού.Πως ορίζεις το “σωστό” μπάτσο?Γιατί η φύση της αστυνομίας είναι καταναγκαστική προς τους πολίτες του κράτους,είναι μέσο επιβολής της τάξης,τάξης όμως όχι με την έννοια που ξέρουμε,αλλά με την έννοια που την τροφοδοτεί το κράτος.Οπότε δεν πιστεύω ότι υπάρχει καλός μπάτσος η σωστός,γιατί πολύ απλά όσο και καλός νάναι,αν απειθαρχείς,πε΄ριμενε μία περίμενε δύο,μετά θα κινηθεί εναντίον σου για να επιβληθεί…
Όσο για το περιστατικό πιστεύω πως είναι λάθος να στραφεί η κοινωνία στους μετανάστες.Δεν θα καταφέρει τίποτα,ούτε να καταπολεμήσει τα αίτια τέτοιων πράξεων.Αυτός για να το έκανε αυτό,σίγουρα θα ήταν εγκληματίας,αλλά η φύση του εγκληματία διαμορφώνεται,και αυτό είναι που πρέπει να παλεψουμε,για να σταματήσουμε να έχουμε εγκληματίες…
Ενδιαφέρουσα συζήτηση έγινε στο κρήτη tv με τον κ.latousse πού βλέπει την έξοδο από το ευρώ ως μόνη λύση καθώς το χρηματοοικονομικό σύστημα θα σκάσει σαν φούσκα στα επόμενα χρόνια αλλιώς θα αρχίσουμε να πουλάμε Γη και να ιδιωτικοποιούνται τα πάντα και να είμαστε σαν την Βολιβία πού πολέμαγε για το νερό http://en.wikipedia.org/wiki/2000_Cochabamba_protests .
λες να ξαναπιασουμε δραχμη στα χερια μας?:lol:
σίγουρα δεν δικαιολογείται η στυγνή δολοφονία του άτυχου πατέρα.καταδικαστέα και μακάρι να βρεθούν οι δράστες να τιμωρηθούν.
αλλά
ίσως γιατί τους έχουν οι [θαρρώ] έλληνες ντίλερς να δουλεύουν
ίσως γιατί ο ρατσισμός τους μειώνει τόσο πολύ τις προοπτικές να ζήσουν μια απλή και αξιοπρεπή ζωή που εξάλλου για αυτό ήρθαν εδώ
ίσως γιατί όντως δεν έχουν την παιδεία,ή τις αξίες που μας έχουνε δώσει εμάς οι γονείς/δάσκαλοι/κάποιος άλλος,περιμένουν όμως να τους τις δώσεις εσύ…
και για αυτά δεν φταίει μόνο ο μετανάστης αλλά ο έλληνας που βλέπει τον άνθρωπο να έρχεται απο τα πολεμικά πεδία που πέφτουν βόμβες καθημερινά/ή τον άνθρωπο που δουλεύει στην πολυεθνική στη χώρα του για μιση μερίδα φαγητο τη βδομάδα/και ναι, τον απολίτιστο άνθρωπο γιατί δεν σε κάνει ανώτερο όν το να σαι πολιτισμένος[εξάλλου κάποιος σε έμαθε να σαι πολιτισμένος και εσένα]και αυτό που κάνει είναι να τα ρίχνει όλα πάνω του,για ΟΛΑ φταίει αυτός και οι εβραίοι,και οι άπλυτοι οι ψευτοεπαναστάτες που αμαυρώνουν το ελληνικό γένος…
επίσης
αυτό που γίνεται τον τελευταίο καιρό στα πατήσια δεν γίνεται να μην είναι στοχευμένο.η γκετοποίηση/το στοίβαγμα φτωχών ανθρώπων σε ελάχιστο χώρο με στόχο την αύξηση της εγκληματικότητας,άρα την στοχοποίηση των αλλοδαπών,άρα τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης.
υπάρχει ΣΑΦΕΣ πρόβλημα σε αυτήν την περιοχή.και δεν είναι πρόβλημα,"ά οκ!να το κοιτάξουμε κάποια στιγμή"
κάθε μήνα ακούω να κλέβουν κάποιον γνωστό μου εκεί.
μια φίλη μητέρα,κατέβασε τα παιδιά της να πάνε βόλτα,και στο καφε κάτω απο το σπίτι της δολοφονούσαν κάποιον με όπλο.
κοντά στην καραμαλάκη είχαν βρεί το πρωί κάποιον μαχαιρωμένο αφημένο σε ένα παγκάκι.
και φυσικά το τραγικό σημερινό/χθεσινό συμβάν.
προφανώς δεν πρέπει να κρύβουμε το πρόβλημα κάτω απο το χαλί για χάρη του αντιρατσισμού.αλλά να ξέρουμε και ΠΟΥ να ρίχνουμε ευθύνες.
όσο φταίνε όσοι προσπαθούν να εκμεταλευτούν πολιτικά τον άντιρατσισμό[οξύνοντας τα πνεύματα] μαζί με κάποιους μετανάστες προφανώς,δεν είναι άγιοι οι άνθρωποι,
άλλο τόσο φταίνε και οι χρυσαυγήτες αλλά και [λυπάμαι που το λέω] η πλειοψηφια των κατοίκων εκεί που θεωρούν το πρόβλημα τους μετανάστες και αυτόι φταιν για τα χάλια της ελλάδας και πίπες…
τέλος να πώ το πόσο χαίρομαι όταν βλέπω στο λεωφορείο οικογένοιες μεταναστών,πατέρας μητέρα πτώματα από τη δουλειά [λογικά] και το παιδάκι μέσα στην τρελή χαρά.
άν ο έλληνας μέσα σε αυτή τη διεφθαρμένη χώρα έχει χ λόγους να φοροδιαφεύγει/παρανομεί/κτλ χωρίς τύψεις,αυτός ο πατέρας έχει 10χ φορές τέτοιους λόγους και είναι συγκινητικό να βλέπεις αυτούς τους ανθρώπους να ζούν με αξιοπρέπεια
Ρε λεει βγηκαν σε καθε γειτονια οι γαμημενοι και κυνηγανε…Τι γινεται ρε…
Σταρστακ τι σκατα ρατσιστης εισαι αν δεν υποστηριζεις τετοιες πρακτικες?Μονο στα λογια…Ξανα σκεψου το και μπες στη δραση αμα λαχει.
Η ουσία είναι αυτή… Όση ανέχεια και να υπάρχει, μπορεί να οδηγήσει μέχρι ληστεία κλπ. Το να σκοτώσεις με μαχαιριές (γιατί άλλο π.χ. να φύγει μια σφαίρα κατά λάθος κλπ) είναι κάτι που ξεπερνά πολλά ανθρώπινα όρια και δεν δικαιολογείται/ερμηνεύεται με κανέναν τρόπο.
Ερμηνεύεται, αλλά όχι με στείρους οικονομικούς όρους όπως προσπαθείτε να κάνετε εδώ και τόσα ποστ.
Ρε Σεν Ανγκερ το μυαλό σου μέσα, είσαι και μεγάλος άνθρωπος υποτίθεται.
Όταν ο άλλος φτάνει στο σημείο να σκοτώσει, είναι ένα γαμημένο άγριο ένστικτο! Λες να σκέφτονταν οι χτεσινοί δολοφόνοι “να τον σκοτώσουμε? μπα, άσε καλύτερα, αν μας πιάσουν υπάρχει η θανατική ποινή 8O”. Τι να αποτρέπει και παπαριές?
κανα νεο απο πανεργατικη?
στην αθηνα, κηδεια μεχρι το συνταγμα, πολυ τρεξιμο και χημικο μετα στην πανεπιστημιου.
ρατσιστης δεν ειμαι…αλλα τετοια στυγερα εγκληματα μου γεννανε τον ρατσισμο…να σαι σιγουρος πως αν κατι τετοιο συνεβενε σε καποιον συγγενη μου η φιλο μου ισως εκανα κατι παρομοιο τελειως αυθορμητα και εν βρασμω ψυχης…
βεβαια τα δικα μου κινητρα δεν θα ειχαν καμμια σχεση με αυτα των χρυσαυγητων οι οποιοι παρακαλανε για τετοια γεγονοτα για να λαβουν δραση…
θα τα παρομοιασω σαν τα επεισοδια και την εκμεταλλευση που εγινε μετα την δολοφονια του αλεξη γρηγοροπουλου…
μαλλον ομως και εκει αν ημουν ο αδερφος του αλεξη θα χα μπουκαρει σε κανα αστυνομικο τμημα…
τελος παντων μακρια απο μας και μπορουμε να λεμε οποια θεωρια γουσταρουμε…
Παίζει εξάρχεια να τους γαμήσουν.Η πορεία κατέληξε ομόνοια και μετά αφού κάτι αναρχικοί μάλλον πλακώθηκαν μεταξύ τους η πλάκωσαν κάποιον πήγαιναν προς εξάρχεια
http://www.skai.gr/news/greece/article/169244/oloklirothike-i-epemvasi-se-vathu-koma-o-diadilotis-
Ολοκληρώθηκε η χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε ο διαδηλωτής που είχε τραυματιστεί στο κεφάλι Ο ασθενής βρίσκεται σε βαθύ κώμα και τα επόμενα εικοσιτετράωρα είναι κρίσιμα για την υγεία του.
και μπόνους μια φώτο
"γαμάτα χτυπάει το γκλοπ έ?τι θα γίνει αν το γυρίσουμε από την ανάποδη??"
μόλις βρήκα που χρησιμοποιούμε την λέξη κλαυσίγελος
Ένταση στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο άτυχος 44χρονος
Μικροένταση σημειώθηκε νωρίτερα στο κέντρο της Αθήνας, τη στιγμή που η κεφαλή της πορείας της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ έφθανε στη συμβολή των οδών 3ης Σεπτεμβρίου και Ηπείρου, στο σημείο όπου δολοφονήθηκε άγρια ο 44χρονος Μανώλης Καντάρης.
[B]Κάτοικοι της περιοχής ακινητοποίησαν τους συμμετέχοντες στην πορεία διαμαρτυρίας, ζητώντας τους να ψάλουν τον εθνικό ύμνο.[/B]
Ωστόσο, με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων αποφεύχθηκε το ενδεχόμενο εκδήλωσης επεισοδίων και η πορεία συνεχίστηκε κανονικά προς την πλατεία Συντάγματος.
Μονο σε μένα δεν ανοίγει το indymedia?