Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έγιναν γνωστά από την αστυνομία, τον 21χρονο καταδίωξαν δύο άγνωστοι που επέβαιναν σε δίκυκλο, οι οποίοι όταν τον έφτασαν τον τραυμάτισαν με μαχαίρια και τράπηκαν σε φυγή.
Αν και ακόμη θυμάμαι το debate για το αν πρέπει να μην αποδεχόμαστε τίποτα από όσα γράφει ο Μανδραβέλη (συνεχίζω να πιστεύω πως τα προβλήματα του τύπου που παρέθεσε είναι υπαρκτά και αληθή), σας παραθέτω κι εγώ μια λιγότερο άγνωστη “επιτυχία” του, όπου πουλάει εκδούλευση στον ακαδημαϊκό Στάμο Καραμούζη, με τον οποίο φήμες λένε πως τους συνδέουν πολλοί κοινοί δεσμοί, μακροχρόνια φιλία και … κουμπαριά.
facts: Στο άρθρο του, που μπορείτε να διαβάσετε[U] εδώ[/U], έκραζε τους ακαδημαϊκούς του ΠΑΜΑΚ γιατί δεν έφεραν με μετάκληση τον Στάμο Καραμούζη (δε λέει πουθενά μέσα πως γνωρίζονται) και το παρουσιάζει ως ένα τεράστιο σκάνδαλο, γιατί όπως υποστηρίζει ο κ.Καραμούζης είναι ακαδημαϊκός τεράστιας φήμης και μάλιστα θεωρεί την υπόθεση του παρόμοια με αυτή του Νανόνπουλου. Συγκεκριμένα, γράφει:
Μια αντίστοιχη ιστορία διαδραματίζεται αυτές τις μέρες στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Το Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής ξεκίνησε τη διαδικασία μετάκλησης ενός λαμπρού Ελληνα επιστήμονα της αλλοδαπής. Ο κ. Στάμος Καραμούζης είναι κοσμήτορας του τμήματος πληροφορικής του Regis University στο Κολοράντο των ΗΠΑ. Το εν λόγω πανεπιστήμιο δεν είναι απλώς ένα από τα μεγαλύτερα (16.000 φοιτητές). Κατατάσσεται επί 13 χρόνια 27ο ανάμεσα στα 100 κορυφαία πανεπιστήμια του U. S. News & World Report. Μόνο το τμήμα πληροφορικής στο οποίο είναι κοσμήτορας ο κ. Καραμούζης έχει 165 μέλη ΔΕΠ.
Ποια είναι η πραγματικότητα;
- 16.000 φοιτητές δεν είναι μεγάλο νούμερο για ΗΠΑ, αλλά μάλλον μικρομεσαίο. Επίσης, το Regis έχει λιγότερους από 16,000 φοιτητές!
- Είναι 27ο μιας υποκατηγορίας Πανεπιστημίων, [U]αποκλειστικά από τις Δυτικές πολιτείες[/U], τα οποία ΔΕΝ κάνουν έρευνα αλλά έχουν μόνο BSc και masters. Στα γενικά rankings δε το βρίσκεις καν.
- Σε αντίθεση με τον κ. Νανόπουλο, οι δημοσιεύσεις του κ. Καραμούζη είναι αισθητά λιγότερες και με ελάχιστο impact
- Φέτος, μετά από 13 χρόνια στην 27η θέση, έπεσε στην 28η (ευτυχώς που στο ΠΑΜΑΚ δεν πήραν και τον κοσμήτορα του Regis, γιατί ποιος ξέρει πού θα είχε καταλήξει στα rankings :lol:)
- Ο κ. Καραμούζης είναι υπεύθυνος ενός ιντερνετικού journal στο οποίο στέλνουν δημοσιεύσεις “καταξιωμένοι” ακαδημαϊκοί, όπως ο κ. Πάσχος Μανδραβέλης και ο υπουργός μας, ο Παπακωνσταντίνου!!! :lol::lol:
Μιας και το θέμα των Πανελληνίων ήταν για το πώς το ίντερνετ φέρνει τη γνώση σε όλους, είπα να το μοιραστώ μαζί σας. Υπήρξαν τότε αρκετά γράμματα/e-mails διαμαρτυρίας για το εν λόγω άρθρο, αλλά δεν ενδιαφέρθηκε κανείς από τους εμπλεκομένους να αποκαταστήσει την αλήθεια. Για αυτό σας λέω, όταν ο Μανδραβέλης μιλούσε για τη διδακτορία των ΜΜΕ, κάτι παραπάνω ήξερε.
δεν ξέρω πραγματικά όταν βλέπω κάτι τέτοια μου προκαλείται μια απέχθια για αυτούς τους ανθρώπους(τους χρυσαυγίτες) που δεν μου την προκάλεσε ούτε ο θάνατος του 44χρονου…
πάντως απο τη χρυσή αυγή έχουμε αυτό:http://xryshaygh.wordpress.com/2011/05/12/χρυση-αυγη-ανακοινωση-2/
Δηλαδή,υπάρχει εγχειρίδιο σωστής πορείας με νορμάλ τρόπο?Ειρηνική,χαλαρή,μετά για καφεδάκι και πετάμε και κανα συνθηματάκι.Δεν πρέπει να καταφεύγουμε ποτέ μα ποτέ στη βία,για΄τι αυτά τα κάνανε παλιότερα,και μόνο τα ζώα.
Επίσης,προφανώς και πρέπει να είναι ζώα οι μπάτσοι και να βαράνε πιο καλά.Να δω αν θα τα λες αυτά όταν θα κατέβεις καμιά φορά στο δρόμο και χω΄ρις να κάνεις τίποτα θα κινδυνεύεις να βρεθείς νοσοκομείο
η πορειες νομιζω πως ειναι για διαμαρτυρια. εγω δενειμαι υπερ της βιας στις πορειες. ειναι η γνωμη μου. και μιλαω για τη βια που εχουμε εδω. σαν τη ζιμπαμπουε. σπαμε αυτοκινητα, μαγαζια, ριχνουμε σπρει σε ξενα σπιτια και λοιπα. αλλο ειναι το να πας στο υπουργειο και να δημιουργησεις κλιμα και αλλο το να γαμας ασυστολα και επανειλημενα το κεντρο της ιδιας σου της πολης. επιπλεον εχω παει σε πορειες και ποτε μου δεν τις εχω φαει. καλως η κακως αν διαδηλωνεις πχ για την παιδεια και εισαι στους 50 (υποθετικα ολα) που ειναι εκτος του “πυρηνα της πορειας” και ριχνεις μολοτοφ η εστω εισαι εκτος της μαζας ειναι πιθανο να τις φας. ετσι ειναι και οποιος παει σε μια πορεια πρεπει να το εχει λιγο στο μυαλο του.
οχι αυτο για τη βια και τα “ζωα” δεν το πιστευω. καλως η κακως ζωα ειμασταν και θα μεινουμε και μερικες φορες τετοιου τυπου βια εχει γινει με καλο σκοπο και ειχε και αποτελεσματα. αλλα οχι με τον τροπο που γινεται εδω.
αυτο που ειπα για τους αστυνομικους και δεν εχει σχεση με αυτο που λες. καποιος (εσυ η ο αλλος που κουοταρα) ειπε οτι οι μπατσοι εχουν παντα το ρολο του κακου και ειπα οτι αυτο εχει μια “Χ” βαση. ειπα ομως και οτι στη χωρα μας το κανουν με τελειως λαθος τροπο. ειναι ανεκπαιδευτοι και την πευτουν συνεχεια στους αδυναμους γιατι συνηθως ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να τα βαλουν με τους πιο οργανωμενους…
Facts facts facts facts
Ώπα, e-Nick τα συγκεκριμένα links δεν αποδεικνύουν τίποτα, απλά τον κατηγορούν πως τα έχει πιάσει από την κυβέρνηση.
Και προέρχονται από site φαρμακοποιών, άρα είναι ξεκάθαρο ποιά είναι τα συμφέροντα αυτών που τα γράφουν.
Όσο και αν στην αγαπητή συντεχνία των φαρμακοποιών φαίνεται απίστευτο κάποιος να υποστηρίζει το άνοιγμα της αγοράς τους χωρίς “να τα έχει πιάσει”, αυτό αποτελεί πάγια και ξεκάθαρη φιλελέυθερη θέση, δεν είναι μόνο ο Μανδραβέλης που την υποστηρίζει και δεν είναι ύποπτο πως την υποστηρίζει αφού πολιτικά αυτοπροσδιορίζεται ως φιλελέυθερος.
Κατά τα άλλα, όπως έχω ξαναγράψει, δεν τον γνωρίζω προσωπικά ούτε συμφωνώ με όλα όσα γράφει. Τους τελευταίους μήνες με έχει κουράσει κιόλας με κάποια θέματα που αναμασά.
Για αυτό που πόσταρε ο Κάρβου δεν γνώριζα την ιστορία αυτή, θα την έχω και αυτή υπ’όψη μου στο πως αξιλογώ τον συγκεκριμένο.
Στο νοσοκομείο Ρεθύμνου νοσηλεύονται δύο μετανάστες από την Αλβανία, ύστερα από ξυλοδαρμό.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο άνδρες διαπληκτίστηκαν με παρέα πέντε Ελλήνων, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγου. Σύμφωνα με έναν από τους τραυματίες, η ομάδα των ημεδαπών τους ξυλοκόπησε.
Ο ένας τραυματίας έχει σπασμένη μύτη, τραύμα στο κεφάλι και τη γνάθο ενώ έχει υποστεί και μερική αμνησία. Ο δεύτερος φέρει ελαφρύτερα τραύματα και αποχώρησε από το νοσοκομείο αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.
Μέχρις στιγμής, δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση από την αστυνομία και σύμφωνα με πληροφορίες οι αρχές εξετάζουν αν πρόκειται για έναν απλό διαπληκτισμό ή αν το περιστατικό έχει ρατσιστικά αίτια.
Περιέχουν συγκεκριμένες κατηγορίες, οι οποίες προφανώς είναι επαληθεύσιμες. Τα έχουμε ξαναπεί για τον Πάσχοντα και δεν αξίζει ειδικά σε αυτή τη συγκυρία να το ξανανοίξουμε το θέμα.
Απλά ελπίζω να συμφωνούμε ότι ήταν τραγικό ότι έβαλαν κείμενό του για εξέταση στις Πανελλήνιες.
Όσο για την από πάνω είδηση στο Ρέθυμνο δραστηριοποιείται η ΟΕΡ http://www.rethimno.org/
η οποία ανέστειλε προσωρινά τη λειουργία της, αλλά αυτό κάποτε το είχε κάνει και η χα.
Να τα μας…:roll::roll::roll:
[B]Σύσκεψη Παπουτσή με αρχηγούς στη ΓΑΔΑ
«Να διαλυθούν τα σώματα ασφαλείας και να γίνουν από την αρχή»[/B]
Σύσκεψη με τους αρχηγούς όλων των σωμάτων ασφαλείας είχε στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής στη ΓΑΔΑ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής στον απόηχο των αιματηρών επεισοδίων των τελευταίων ημερών.
Ο κύριος Παπουτσής τόνισε ότι δεν διατίθεται να χαριστεί σε κανέναν, ενώ εμμέσως πλην σαφώς επέρριψε την ευθύνη για τους τραυματισμούς των πολιτών στους αστυνομικούς.
[B]Αναφερόμενος δε, σε υπηρεσίες και σώματα αιχμής της ΕΛΑΣ, όπως τα ΜΑΤ αλλά ακόμη και τις ομάδες ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ μίλησε για κρούσματα αυθαιρεσίας, απειθαρχίας και κατάχρησης εξουσίας, λέγοντας ότι είναι καλύτερα να διαλυθούν για να υπάρξει πλήρης αναδιάρθρωση.[/B]
Ο υπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά:
«Μια υπηρεσία όσο ισχυρή αποτελεσματική ή δημοφιλής κι αν εμφανίζεται είναι προτιμότερο να διαλυθεί και να συγκροτηθεί από την αρχή παρά να λειτουργεί σε ένα ιδιόμορφο καθεστώς ανοχής που εξυπηρετεί από τη μία πλευρά κάποιες ατομικές συμπεριφορές ανυπακοής απειθαρχίας αυθαιρεσίας και κατάχρησης εξουσίας και από την άλλη πλευρά να επιτρέπει σε περιπτώσεις αδικοπραξίας μια ιδιόμορφη συντεχνιακή αλληλεγγύη»
Ερωτώμενος τέλος, για το πογκρόμ εναντίον αλλοδαπών και ειδικά γιατί από τις 47 προσαγωγές εκ των οποίων οι 42 αφορούσαν σε Έλληνες έγινε μόνο μια σύλληψη και αυτή αλλοδαπού, ο υπουργός χαρακτήρισε την είδηση με στόμφο ?[B]εντυπωσιακή[/B]?!
http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=121917
καλά τα λες , αλλά εκεί που λες ότι αυτό-εξυπηρετούν τον εκτροχιασμένο εαυτό τους και μονο, το χάλασες…
«Να διαλυθούν τα σώματα ασφαλείας και να γίνουν από την αρχή»
:lol2::lol2::lol2::lol2::lol2:
E,μα λογικο ειναι πολυ φλωρικα πρεπει να γινουν αμιγως επιθετικα.
Ίσως το πιο ελπιδοφόρο γεγονός των τελευταίων ημερών
=D>=D>=D>=D>=D>
όποιος έχει νέα για τη συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη να μιλήσει
γιατί είναι τραγικό που έβαλαν στις πανελλήνιες κείμενο του?
πριν λίγο στις ειδήσεις…]
επειδή πέσαμε έξω στα έσοδα των μέτρων, θα ζητηθούν νεα μετρά για εναν αριθμό γύρω στα 6 δις.!! και επειδή τα μετρά είναι 1χ3(θέλω 1 αλλά βάζω μετρά για 3 μπας και πιάσω τους αριθμούς) μιλαμε για 18 δισ.!!!
οπότε το ερώτημα είναι…
κράνος ή διαβατήριο???
Σήμερα ξεκίνησαν οι Πανελλήνιες εξετάσεις με τη Γλώσσα -αρχικά είχα γράψει ?έκθεση?, και το διόρθωσα, μια και στις μέρες μας δεν εξετάζονται μόνο στην έκθεση οι υποψήφιοι: η καθαυτό έκθεση πιάνει 40 μόνο από τις 100 μονάδες, ή ίσως 50 αν προσθέσουμε και τη σύντομη ανάπτυξη μιας πρότασης, που καλούνται να κάνουν οι υποψήφιοι.
Τα παιδιά έχουν πια βγει από τις αίθουσες, φροντιστές και φιλόλογοι θα έχουν (υποθέτω) ήδη δώσει τις απαντήσεις, δεν έχω να προσθέσω κάτι αξιόλογο. Ωστόσο, αξίζει σχολιασμό αφενός το θέμα του κειμένου που δόθηκε και αφετέρου η πηγή του.
Τα τελευταία χρόνια δίνεται ένα κείμενο, έκτασης μιας-δυο σελίδων, πάνω στο οποίο οι υποψήφιοι καλούνται να κάνουν περίληψη, να απαντήσουν σε λεξιλογικές ασκήσεις (συνώνυμα, αντίθετα ή αντώνυμα κατά την ιδιόλεκτο του υπουργείου), και, τέλος, να γράψουν έκθεση σε θέμα συναφές με του κειμένου. Πέρσι είχε δοθεί κείμενο του Σεφέρη, παλιότερα του Τερζάκη, του Παπανούτσου, του Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου, τελοσπάντων συνήθως δίνεται κείμενο ενός αναγνωρισμένου λογίου, φιλοσόφου ή λογοτέχνη, πολύ συχνά ακαδημαϊκού. (Εδώ μπορεί να πέφτω έξω, διότι δεν έχω διαρκή επαφή με τις εξετάσεις, διορθώστε με).
Φέτος, αποφάσισαν να έχουν θέμα σύγχρονο, οπότε ο Σεφέρης και ο Παπανούτσος δεν μπορούσαν να χρησιμέψουν ως πηγή. Έτσι, επιλέχτηκε ένα κείμενο προπέρσινο, από εφημερίδα, την Καθημερινή, γραμμένο όχι από ακαδημαϊκό, λογοτέχνη ή πανεπιστημιακό, αλλά από δημοσιογράφο, τον Πάσχο Μανδραβέλη. Γράφτηκε ήδη σε κάποιο ιστολόγιο ότι αυτό αποτελεί επιβράβευση, ας πούμε, για την ένθερμη φιλομνημονιακή στάση του αρθρογράφου και για τους μύδρους που εξαπολύει εναντίον της ?παλαβής αριστεράς? (δικός του όρος, ιταμή κατά τη γνώμη μου αντιγραφή του loony left των θατσερικών).
Τραγικό διότι ήταν μια πολιτική κίνηση. Ο Μαναδραβέλης ειπβραβεύτηκε για την αμέριστη υποστήριξή του στην παράταξη των μνημονιακών.
Και εν τέλει οι πανελλήνιες είναι μια συλλογική διαδικασία στην οποία συμμετέχουν όλοι οι μαθητές της Ελλάδας. Αντί να βάλουν κάποιο κλασσικό κείμενο με γενικές και καθολικές ιδέες βάζουν αναφορά έναν δημοσιογράφο. Γκρίζα διαφήμιση και ιδεολογικό κάπελωμα.
Από πέρυσι που βγήκε το πασοκ όλο τέτοια κείμενα βάζει.Τη μία για την αυτομόρφωση ,που κατά τη γνώμη μου έδινε το στίγμα της δια βίου “μάθησης” και φέτος μανδραβέλη.Δεν είναι και τόσο τυχαίο…
http://www.lifo.gr/now/view/2811
Η χήρα του Μανώλη Καντάρη έστειλε πίσω την ανθοδέσμη που της έστειλε ο μιχαλολιάκος της χρυσής αυγής, ως προσβολή στην μνήμη του άνδρα της.
δε ξέρω τι είναι πιό γαμάτο
το γεγονός αυτό καθ’αυτό ή ότι σαν πηγή βάζει ένα tweet.