Ειδησεις απο την Ελλαδα (Part 1)

Η νεοελληνική εκδοχή του Ξένιου Δία

κοίτα εφόσον αποφάσισαν να βάλουν ένα θέμα σύγχρονο δεν είναι κατακριτέο οτι έβαλαν από ένα κείμενο προπέρσινο,καλό είναι να βάζουν και σύγχρονα κείμενα αν είναι βέβαια γλωσσολογικά σωστά.

εγώ δεν κοιτάω τις πολιτικές σκοπιμότητες αν υπάρχουν όπως λες και ούτε θα βάλω μέσα στο μαθημα της έκφρασης-έκθεσης τα πολιτικά.

δεν θεωρώ κακό να βάζουν σαν πηγές και σύγχρονα κείμενα.το αν μας αρέσουν από πολιτική σκοπιά δεν έχει να λέει κάτι κατα την γνώμη μου.

Πως μπορείς σε ένα τέτοιο μάθημα να μην εμπλέκεις τα πολιτικά ρε ορίτζιναλ?Είναι σαν να μην εμπλέκεις στα μαθηματικά τις πράξεις…

μια χαρά γίνεται να μην εμπλέκεις τα πολιτικά και η σύγκριση που κάνεις με τα μαθηματικά είναι άκυρη.μην βάζουμε επιτέλους σε κάθε πτυχή της ζωής μας τα πολιτικά.το μάθημα της έκφρασης-έκθεσης είναι για να μαθαίνεις να να εκφράζεσαι και σε όποιο θέμα σου βάζουν να εκθέτεις με σωστό τρόπο τις ιδέες-απόψεις σου.αλλά μέχρι εκεί.σχολείο είναι δεν είναι η βουλή για να χώσεις τα πολιτικά.

Νομίζω μόνος σου απάντησες στο προηγούμενο.Από τη στιγμή που εκθέτεις ιδέες απόψεις,τότε προφανώς δεν μπορείς να αποκλείσεις τα πολιτικά,εφόσον όλα τα παιδιά έχουν κάποια πολιτική άποψη.Εκτός και αν τους δίνουμε σφαλιάρα κάθε φορά που τη λένε η απαγορεψουμε κάθε πολιτική κουβέντα μέσα στο χώρο του σχολείου:p

οπότε ποιός ο λόγος να λέμε γιατί βάλανε το κείμενο που βάλανε.εγώ ρώτησα γιατί να ψάχνουμε πολιτικές σκοπιμότητες ακόμα και στα θέματα της εκφρασης-έκθεσης.

Γιατί υπάρχουν και γιατί είναι σαν να συζητάμε αν υπάρχουν πολιτικές σκοπιμότητες για παράδειγμα στον ξυλοδαρμό των διαδηλωτών από τους μπάτσους.Παντού υπάρχουν πολιτικές σκοπιμότητες και όσο καλύτερα τις βρίσκουμε τόσο καλύτερα καταλαβαίνουν πως περνάει η προπαγάνδα της κυβέρνησης και γενικά η αστική ιδεολογία

σχολείο είναι ρε φίλε.δεν χρειάζεται τα παιδιά να μπαίνουν στον κυκεώνα των πολιτικών επειδη οι μεγάλοι νομίζουμε οτι όλα έχουν μια πολιτική εξήγηση.βάλανε ένα θέμα.τέλος.που είναι η πολιτική σκοπιμότητα και σε τι αποσκοπεί μπορείς να μου πείς?

Καταρ΄χας το περιεχόμενο του κειμένου σίγουρα.Το να τους γνωρίσουν τον μανδραβέλη και ίσως να θέλουν να δείξουν πως τον θεωρούν σημαντικό αρθρογράφο,άρα να θέλου να δείξουν ότι έτσι αφού μπαίνει σε κείμενο οι απόψεις του είναι σημαντικός και άρα τα λέει σωστά.Αυτό είναι κάτι πρόχειρο που μπορώ να σκεφτώ.Αν όχι για όλα,τουλάχιστον πάρα πολλά έχουν μία πολιτική εξήγηση,ίσως όχι προφανή από την πρώτη ματιά,αλλά έχουν…

Ένα 19χρονο παιδί προσπαθεί να εξηγήσει τα αυτονόητα σ’ έναν τύπο που κοντεύει τα 30.
Αυτάααα είναι.

-είναι αρθρογράφος σε εφημερίδα και προφανώς αν έχει σωστή άρθρωση λόγου στο κείμενο του και τον έχει προτείνει κάποιος από την επιτροπή σαφώς και θα τον επιλέξουν.
-το οτι μπαίνουν οι απόψεις του σε εφημερίδα σημαίνει οτι είναι σωστές?

αυτά που λές πάντως δεν θεωρώ οτι επηρεάζουν εναν μαθητή γιατί όλα τα παιδιά όταν δίνουν έκθεση μπαίνουν-γράφουν-βγαίνουν και την επόμενη μέρα έχουν ξεχάσει το θέμα ήδη γιατί σκέφτονται οτι το επόμενο μάθημα,τις διακοπές,οτι τελειώνει το σχολείο.

@γράκχος

…είπει ο δεν βλέπω τα πάντα με γυαλιά κόκκινα με σφυροδρέπανο.

Tελικα ισχυει οτι η χηρα του δολοφονημενου εστειλε τα λουλουδια οπως ηρθαν στον Μιχαλολιακο?

[SPOILER]Ορίτζιναλ αν θες σου δανείζω τα κόκκινα γυαλιά μου, είναι μαγικά:
Κάνουν τον τυφλό να δει τί συμβαίνει γύρω του.[/SPOILER]

μπά…τα κόκκινα γυαλιά σε κάνουν να βλέπεις αυτά που θέλει το κόμμα…οπότε μάλλον και εσύ τυφλός είσαι.

Πφφφ το κόβω.
Δεν είσαι ικανός ούτε για έναν απλό διαδικτυακό τσαμπουκά.
Πόσο προβλέψιμες/βαρετές απαντήσεις.

φιξντ.

See, that’s what I mean.

Νέο κύμα βίας κατά αλλοδαπών σημειώθηκε στις 16:30 το απόγευμα το απόγευμα της Παρασκευής, στη συμβολή των οδών Ηπείρου και Γ΄ Σεπτεμβρίου, στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου δέκα μέλη ακροδεξιάς οργάνωσης, σταμάτησαν αστικό λεωφορείο και κατέβασαν από αυτό τους μετανάστες. Στη συνέχεια τους χτύπησαν και τους προπηλάκισαν.

Νωρίτερα, άγνωστοι επιτέθηκαν και σε αυτοκίνητα στα οποία επέβαιναν αλλοδαποί, σπάζοντας τζάμια.

http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=121999

συνεχίζεται το γιουρούσι…

έχει ξεφύγει πολύ το πράγμα δυστηχώς.έχει ξεκινήσει κύκλος βίας γιατί και οι μετανάστες θα κάνουν το προφανές και θα αμυνθούν κάποια στιγμή με αντίστοιχες επιθέσεις.

επιθέσεις βέβαια σε χρυσαυγίτες δεν με προβληματίζουν. οι επιθέσεις σε ανθρώπους που δεν έχουν καμιά ανάμιξη όμως είναι πρόβλημα.

Παντως οι μεταναστες ακομα δεν εχουν κανει ακομα τιποτα και λογικο οταν εχεις μια ολοκληρη κοινωνια απεναντι σου…Εκτος απο επικινδυνο θα τους γυρισει και μπουμερανγκ απο τα ΜΜΕ.
Σε λιγο καιρο βεβαια μπορει να εχουμε κατι αντιστοιχο με τα προαστια των Παρισιων…