Οι περισσότεροι είναι φυσιολογικοί τώρα.Απλά το να τους λέμε εμείς βλαμμένα είναι εύκολο,αλλα δεν ξέρουμε τι ζόρια τραβάνε σπίτια τους.Εδώ έγκειται και η διαφωνία μου για το εν λόγω πόστ
Αγανακτισμένοι κι αυτοί.
Είδα καθυστερημένα την απάντηση σου. Το έσωσες. Αλλά και πάλι αυτό που έκανα quote είναι απλά αστείο.
Κάποιος σε ένα φόρουμ έγραψε γενικά κι αόριστα για όσους μαθητές καίνε βιβλία κι εσύ του έκανες προσωπική επίθεση, με ένα κείμενο γεμάτο ορθογραφικά λάθη, όπου ενώ του έχεις κάνει αναίτια προσωπική επίθεση του κάνεις από πάνω και την παρατήρηση “να προσέχεις πως μιλάς για συνανθρώπους σου” και στο τέλος υποστηρίζεις πως “Απο ψυχολογική άποψη εξηγήται το γιατί καίνε τα βιβλία…” λες και αυτό το κάνει θεμιτό και λες πως η ψυχιατρική και η σύγχρονη ψυχολογία θεωρούν υγιές.
Last but not least, ο παππούς μου πούλησε τεράστιο κομμάτι της περιουσίας του για να σπουδάσει ο πατέρας μου και να μπορεί να αγοράσει τα βιβλία του. Θα συμφωνήσω με τον St-Anger. Το κάψιμο των σχολικών βιβλίων (που έκαναν μερικοί φίλοι μου) είναι δείγμα κακομαθημένων βλαμμένων παιδιών. Με τα χρόνια μεγάλωσαν και είναι λιγότερο βλαμμένοι και όταν είδαν πως είναι η ζωή, έγιναν και λιγότερο κακομαθημένοι. Όταν το έκαναν όμως αυτό ήταν βλαμμένοι και κακομαθημένοι.
ΥΓ. Τα σχολικά βιβλία μπορείς να τα κάνεις δωρεά σε κάποιον που τα χρειάζεται.
:lol::lol:
Το καψιμο των βιβλιων εχει τοση σοβαροτητα ως “μεσο εκτονωσης” (sic) οσο και το μπουγελο .
Παντως υπαρχουν καποια σχολικα μαθηματα,των οποιων τα βιβλια τους μενουν αθικτα ολη τη χρονια (λεγε με θρησκευτικα ας πουμε) και δν θα ηταν παραλογο να γινεται επαναχρησιμοποηση τους.
Ζητώ συγνώμη απο το χρήστη st.anger γιατί δεν ήθελα να του κάνω προσωπική επίθεση ούτε έχω κάτι εναντίων του παιδιού.Και σίγουρα το κάψιμο των βιβλίων δεν είναι σωστό και δεν πρέπει να ενθαρρύνεται.Εγώ μίλησα για τον χαρακτηρισμό,στο οποίο είναι και το μόνο που δεν συμφωνώ για τους λόγους που εξήγησα παραπάνω.Όσο για τα ορθογραφικά,αν λες για τα δικά μου,αυτό το έχω απο δημοτικό γιατί έφτασα στο να είμαι φοιτητής αλλα δεν έχω μάθει ακόμα να γράφω σωστά.Είμαι ανορθόγραφος αλλα προσπαθώ να το διορθώσω.Πάντως πάλι ζητώ συγνώμη απο τον st.anger δεν ήθελα να τον προσβάλω αν και το έκανα.
Ας μπουν καλύτερα στον κόπο να ψάξουν γιατί τα βιβλία μένουν άθικτα, μπας και κανουν καμιά ουσιαστική μεταρρύθμιση. Από το να ταΐζουν απλά στην επόμενη φουρνιά τα άθλια ανέγγιχτα βιβλία που ‘‘συντρόφεψαν στο ταξίδι της γνώσης’’ την προηγούμενη…μόνο εμένα μου φαίνεται άθλια υποκριτικό??
Τα θρησκευτικά είναι από μόνα τους μεγάλο θέμα…
Αφού δεν δίνουν τα παιδιά τα βιβλία γιατί δεν κάνεις μια πολιτοφυλακή έξω από τα σχολεία να τα δίνεις στους μπάτσους όταν τα καίνε;
Κι ο τσαντάκιας που πιάσανε 15 χρονών ήτανε, από αυτά τα ‘κακομαθημένα βλαμμένα’.
Αλλά επειδή δεν είχε βιβλία να κάψει είπε να κλέψει καμιά τσάντα.
Δεν είναι θέμα,γιατί το υπουργείο δεν κάνει συζήτηση επί του θέματος (από όσο γνωρίζω),και για όσους νιώθουν το μάθημα πρέπει να καταργηθεί χθες…
Όσο για το κάψιμο των βιβλίων,είναι κοινωνικό-ψυχολογικό το ζήτημα.Δεν είναι ούτε γίνονται αλήτες όσοι τα καίνε…Μην κάνουμε και σαν 50χρονοι θεοσεβούμενοι καθηγητάκοι τώρα…
Είναι εν ολίγοις ένας τρόπος να νιώσεις ότι ανταποδίδεις την καταπίεση…
Είναι ανώριμο αλλά εξηγείται χωρίς ακραίους χαρακτηρισμούς
τα θρησκευτικά πρέπει απλά να έχουν ήδη καταργθεί όπως λέει ο comealot.
το να διδάσκουν εβραική μυθολογία και να δημιουργούν φοβίες στα παιδάκια δεν έχει καμμία ουσία. ή μάλλον κάτι έχει γιαυτούς
αν πας να καταργησεις τα θρησκευτικα θα βγουν οι θεοσεβουμενοι στους δρομους (με καθοδηγηση βεβαια απο τον ‘‘θεο’’) και θα καψουν τα παντα
αστα εκει που ειναι
(μην ξεχνατε οτι μεχρι πριν το υπουργειο ειχε ονομασια ‘‘παιδειας και θρησκευματων’’)
Συμφωνω μεχρι και στις τελειες .
Και τα θρησκευτικα δεν θα πρεπε καν να ειναι θεμα,γτ απλα δν θα πρεπε να υπαρχουν.Αλλα δν το αγγιζουν το θεμα .(τους) καιει …:roll:
τα θρησκευτικά σαν μάθημα θα έπρεπε να λένε για όλες τις θρησκείες και όχι μόνο για τον χριστιανισμό.τότε βέβαια το πιο σωστό θα ήταν να λέγονται θρησκειολογία.άσχετα με τον αν κάποιος πιστεύει ή οχι σε κάτι είναι κατα την γνώμη μου αρκετά επιμορφωτικό το να μαθαίνεις για όλες τις θρησκείες γιατί μαθαίνεις και για την κουλτούρα και άλλων λαών που η κοινωνία τους στηρίζεται κατά ένα μεγάλο βαθμό σε κάποια θρησκεία(π.χ βουδιστές,μουσουλμάνοι,ταοϊσμός κλπ)
συμφωνώ. άλλο να μαθαίνεις τη κουλτούρα των διαφόρως θρησκευμάτων και άλλο όμως να σε μάθουν να φοβάσαι τον ένα και αληθινό θεό, που αν δεν είσαι καλό παιδί θα την πατήσεις όπως οι αραμίτες, οι φιλισταίοι και τόσοι άλλοι λαοί που σφαγιάστηκαν από την καλοσύνη του.
Καλά σίγουρα,αλλά όταν η διδασκαλία τους αρχίζει απ το δημοτικό,αλλάζει το πράγμα.Δεν νομίζω ότι το πιτσιρίκι είναι σε θέση να κατανοήσει τις βάσεις της κάθε θρησκείας.Αντίθετα τα παραμυθάκια για προφήτες που ζούσαν στην κοιλιά μιας φάλαινας και για θάμνους που μιλάνε όσο να πεις είναι πιο ελκυστικά.
Θρησκειολογία ναι,αλλά μόνο στο Λύκειο και μάλιστα ως μάθημα επιλογής.
καλά αυτό που λές εννοείται.
βέβαια αυτό το “θα σε τιμωρήσει ο θεός” το βιβλίο δεν το ανέφερε.ίσα ίσα έλεγε οτι δεν θα πρέπει να πιστεύει κάποιος σε έναν θεό τιμωρό όπως πιστεύουν οι γιαγιάδες και οι παππούδες στα χωρια.
μα ο θεός των εβραίων (και κατά συνέπεια των χριστιανών) έχει σαν κύρια χαρακτηριστικά την τιμωρία και την συγχώρεση (μαστίγιο και καρότο δλδ).
Fixed :lol:
Γίνεσαι γραφικός και τραγικός όταν κάνεις τέτοιες επιεικώς άστοχες συγκρίσεις.
Στα υπόλοιπα σοβαρά θέματα (περί δανεισμού βιβλίων), η πρακτική του δανεισμού τους για ένα χρόνο (στα σχολεία) ή εξάμηνο (στα παν/μια) ίσχυε, και ίσως ισχύει ακόμα, σε κάποιες χώρες. Αλλά αυτό προϋποθέτει οργανωμένες βιβλιοθήκες με πολλαπλότητα αντιτύπων κλπ. Θέλει, λοιπόν, οργάνωση υποδομών και αλλαγή νοοτροπίας. Ειδικά για τα ΑΕΙ/ΤΕΙ, ένα βιβλίο είναι πολύτιμο και μέτα την εξέταση του μαθήματος, ως βιβλιογραφική αναφορά, οπότε θα ήταν μάλλον αρνητικό να πάψουν να δίνονται δωρεάν, όπως γίνεται τώρα.
Περί καψίματος βιβλίων… τα είπε όλα ο karvou σε μία από τις απαντήσεις.
Στο ΤΕΙ μας παντως βγηκε φετος ανακοινωση:
Οι φοιτητές που έχουν υπερβεί τα ν+2 έτη φοίτησης δικαιούνται να παραλάβουν συγγράμματα εφόσον πληρούνται και οι τρεις παρακάτω προϋποθέσεις :
(…)
[B]γ) Δηλώνουν υπεύθυνα και γνωρίζοντας τις συνέπειες του νόμου περί ψευδούς δηλώσεως πως τα συγγράμματα που θα παραλάβουν, τα λαμβάνουν με τη μορφή δανεισμού και υποχρεούνται να τα επιστρέψουν μετά την πάροδο ενός έτους στη βιβλιοθήκη του Ιδρύματος τους[/B]
Ενα βιβλιο που παρελαβα απο εκδοτικο οικο, στον Ευδοξο γραφει οτι το εχω παρει με τη μορφη δανεισμου και καπου διαβασα οτι θα διωκεται οποιος δεν τα επιστρεφει.