Ειδησεις απο την Ελλαδα (Part 1)

Βεβαίως σπίθα μου, ένας γεννηθείς το 1925 έλειπε από τη διακυβέρνηση του τόπου.

Ποπο ενας ηγετης, ανατριχιασα. Αξιος απογονος του Χιτλερ, ευγε!

Καλά μωρέ, τα κλισέ που λεν οι περισσότεροι λέει και αυτός…το εβραικό λόμπυ που ακούω να συζητιέται από όταν ήμουν πρώτη δημοτικού

αλλά πέρα απ΄αυτό όταν μιλάει τώρα ο θεοδωράκης ακούγεται λίγο βλακάκος:p σαν κάτι παπούδες που χουν ξεκουτιάνει ένα πράμα, και με την πρώτη ευκαιρία φωνάζουν σε δημοσιογράφους “τα φάαααααααααγανε”:!:

86 χρονών είναι ο άνθρωπος, λογικό είναι. και αυτά που λέει για την ηλικία του μια χαρά είναι. το επόμενο στάδιο είναι να γίνει [B]βρυκόλακας[/B].

Edit: fixed

Κάνε Edit τώρα και αυτομαστιγώσου για τον κίνδυνο στον οποίο μας εξέθεσες

Έλα κόψτε τις μαλακίες για τον Μίκη και κόψτε και τα ανούσια σχόλια. Να δω τους περισσότερούς σας στα 86 τι θα κάνετε και θα λέτε (αφού θα έχετε ζήσει μια άνετη ζωή από μικρά παιδάκια).
Καμιά είδηση από Ελλάδα έχουμε;

Κάτι φρέσκο (δεν ξέρω αν πρέπει να πάει εδώ ή σε θέμα για την εκπαίδευση):

[B]Πρόγραμμα επαναχρησιμοποίησης των σχολικών βιβλίων ξεκινά το υπουργείο Παιδείας[/B]

Ζωή στα παλιά σχολικά βιβλία ώστε να χρησιμοποιηθούν και από νεότερους μαθητές επιχειρεί να δώσει πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας.

Η Άννα Διαμαντοπούλου με επιστολή της στα σχολεία της χώρας καλεί όλους τους μαθητές να συμμετάσχουν ενεργά στο εθελοντικό πρόγραμμα επαναχρησιμοποίησης των σχολικών βιβλίων, επιστρέφοντάς τα τη Δευτέρα 6 Ιουνίου στα σχολεία τους, όπως αναφέρουν «Τα Νέα».

Οι μαθητές και τα σχολεία που θα επιστρέψουν τα περισσότερα βιβλία θα βραβευτούν.

«Τα βιβλία που για µια χρονιά σάς συντρόφεψαν, σας ταξίδεψαν στη γνώση και που έχετε δεθεί µαζί τους δεν είναι άχρηστα, αλλά µπορούν να αποκτήσουν νέα ζωή µε τους µαθητές της επόµενης χρονιάς» τονίζει η υπουργός Παιδείας, κάνοντας λόγο για ανάγκη διαµόρφωσης µιας νέας αντίληψης απέναντι στο σχολικό βιβλίο.

Το τελευταίο δεκαήµερο του Σεπτεµβρίου θα γίνει η βράβευση των σχολείων µε τον µεγαλύτερο αριθµό επιστροφών βιβλίων.

Σιγά-σιγά το βλέπω να γίνεται υποχρεωτικό. Σίγουρα, από το να καίνε τα βιβλία στο τέλος κάθε χρονιάς τα κακομαθημένα βλαμμένα, καλύτερα να τα δίνουν. Αλλά αν θέλει κάποιος να τα έχει και για αργότερα, να ανατρέχει; Θα πει, υπάρχουν δωρεάν σε ηλεκτρονική μορφή…
Δεν θα μου προκαλέσει έκπληξη αν καταργηθεί και η δωρεάν διανομή (όπως δειλά δειλά το υπενίσσονται κατά καιρούς).

Σοκαριστικές και επιβεβαιωμένες είναι πλέον οι πληροφορίες που αναφέρουν ότι σε στρατόπεδο στην περιφέρεια των Αθηνών, αποθηκεύονται υλικά καταστολής πλήθους, τα οποία…
περιλαμβάνουν ασπίδες, γκλομπς, κράνη, αντιασφυξιογόνα και χημικά, (Anti-Riot Control).
Επίσης έχει ξεκινήσει σε εθελοντική βάση, στρατολόγηση οπλιτών από τις ένοπλες δυνάμεις, οι οποίοι κατά κανόνα πρόσκεινται στους κομματικούς μηχανισμούς του κυβερνώντος κόμματος και οι οποίοι θα δημιουργήσουν μονάδες με αστυνομικά καθήκοντα.
Οι μονάδες αυτές προορίζονται να συνεργαστούν με ειδικές στρατιωτικές μονάδες καταστολής πλήθους«EUROGENDFOR» της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ που αυτή την στιγμή εκπαιδεύονται στις Βρυξέλλες και στην Νάπολη.
Μεγάλη ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι …το κυβερνών κόμμα, με την έντεχνη σιωπή της αντιπολίτευσης και των λοιπών ετοιμάζεται να προωθήσει νομοθετικές διατάξεις που θα επιτρέψουν την επάνδρωση των σωμάτων ασφαλείας και των ένοπλων δυνάμεων με Πακιστανούς, Αφγανούς, Αφρικανούς και άλλους, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα την Ελληνοποίηση τους.
Η κυβέρνηση και η τρόικα γνωρίζουν ότι με τα δυσβάστακτα μέτρα που έχουν επιβάλει στον Ελληνικό λαό, αλλά και με αυτά που έρχονται στο προσεχές διάστημα, ο κόσμος θα αντιδράσει και προετοιμάζουν το έδαφος για την καταστολή των αντιδράσεων αυτών με την συνδρομή του στρατού και των ευρωπαϊκών δυνάμεων καταστολής «EUROGENDFOR». Οι αλλοδαποί και η είσοδος τους στα σώματα αυτά, πρόκειται να παίξουν καταλυτικό ρόλο αφού η μέχρι τώρα απροθυμία των σωμάτων ασφαλείας να καταστείλουν τις αντιδράσεις του Ελληνικού λαού, έχει προβληματίσει τους κυβερνώντες που ψάχνουν απεγνωσμένα την συναίνεση των σωμάτων αυτών στα σχέδια τους.
Εδώ ανακαλύπτουμε τον λόγο της μανιασμένης αγάπης του ΠΑΣΟΚ και του κατεστημένου γενικότερα, προς τους λαθρομετανάστες, αφού με την Ελληνοποίηση τους και την είσοδο τους στα σώματα αυτά θα χρησιμοποιηθούν για την βίαιη καταστολή των όποιων αντιδράσεων υπάρξουν στα σχέδια τους. Ετοιμάζουν λοιπόν και επέμβαση του στρατού η ακόμα και των Ευρωπαϊκών δυνάμεων, με την παράλληλη επιστράτευση των αλλοδαπών που ζουν στην χώρα μας, εναντίων του Έλληνα πολίτη που αντιδρά στα σχέδια της νέας τάξης; Ήρθε άραγε η στιγμή που -για μια ακόμα φορά-η χώρα μας θα πνιγεί στο αίμα των Ελλήνων που αντιστέκονται στα σχέδια όσων θέλουν την υποδούλωση της;
Μην περιμένετε πλέον απαντήσεις στα ερωτήματα :
1)Γιατί προορίζεται ο εξοπλισμός καταστολής πλήθους που παραλήφθηκε από τον στρατό;
2)Γιατί γίνεται αντικατάσταση των Ελλήνων από αλλοδαπούς στα σώματα ασφαλείας;
3)Γιατί εκπαιδεύονται και ετοιμάζονται, για επέμβαση στην Ελλάδα, Ευρωπαϊκές δυνάμεις καταστολής;

wtf???
ισχύει το εν λόγω άρθρο?

Αν γίνει υποχρεωτική η επιστροφή, συνεπάγεται ότι λογικα, θα απαγορευτούν κ οι σημειώσεις επάνω στα βιβλία…τα τσακισματα, τα σκιτσακια κλπ κλπ. Δε θα είναι το βιβλίο σου, αλλά ένα δανεικό βιβλίο…πρεπει να ναι κάπως περίεργο να διαβάζεις από ένα τέτοιο…
Η πλάκα είναι ότι το συζητάνε σοβαρά να γίνει αυτό και στα πανεπιστήμια. Κι από κάποιους έχει ήδη ζητηθεί να επιστρέψουν βιβλία που δικαιούνταν, ακριβώς γιατί δεν ξέρω… Αλλά εκεί πια αλλάζει χαρακτήρα. Το σύγγραμμα δεν είναι πια σχολικό εγχειρίδιο, είναι αντικείμενο δουλειάς. Άμα σπουδάζεις ας πούμε, ισπανική φιλολογία τι, θα σου πουνε ‘‘Πάρε τη γραμματική και το λεξικό, αποστήθισε τά και μετά τα επιστρέφεις’’ …?

Πολύ γλοιώδικο πάντως το ύφος της ‘‘πρόσκλησης’’.

Θεωρητικά πάντως, δε θα ήταν πολύ παράλογο η βιβλιοθήκη κάθε ιδρύματος να έχει ικανοποιητικό αριθμό αντιτύπων που να ικανοποιεί τους φοιτητές κάθε εξαμήνου και όποιος θέλει από εκεί και πέρα το βιβλίο για τη βιβλιοθήκη του σε μόνιμη βάση, να το αγοράζει…

Υποτίθεται πως έχει. Αλλά και πάλι, μου φαίνεται μη βιώσιμη λύση, υπολογίζοντας τον αριθμό των φοιτητών, τον όγκο των πανεπιστημιακών βιβλίων, τα εξευτελιστικά συντομα ωράρια και τις στενόχωρες εγκαταστάσεις των ‘‘πανεπιστημιακών βιβλιοθηκών’’. Εδώ μια αποδελτίωση πήγαμε να κάνουμε και περιμέναμε στην ουρά για να φωτοτυπήσουμε το σύγγραμμα…φαντάσου να θελαμε να το διαβάσουμε κιόλας.
Κι έπειτα, για αρκετά πανεπιστημιακα συγγράμματα, δεν αρκεί η μια φορά διάβασμα…

κακομαθημένα βλαμμένα; Μην εκφράζεσε έτσι για άτομα που δεν ξέρεις κάν και δεν ξέρεις γιατί το κάνουν.Απο ψυχολογική άποψη εξηγήται το γιατί καίνε τα βιβλία…
Να προσέχεις και λίγο πως εκφράζεσαι για τους συνανθρώπους σου

δηλαδη καλα κανουν και τα καινε.

Για πες λοιπόν τι ψυχολογικά τραύματα σου δημιούργησε ένα βιβλίο,ώστε να το κάψεις…

Δεν είπα ότι καλα κάνουν και τα καίνε.Και να σας πω την αλήθεια τώρα μεταξύ μας σε όλη μου τη σχολική ζωή είδα μόνο γυμνασιόπαιδα στις πρώτες κίολας τάξεις να τα καίνε.Ε λογικό για την ηλικία τους.

hokam εμένα δεν μου έχει κάνει τίποτα εφόσον δεν έχω κάψει και κανένα.Αλλα ένας 14χρονος ο οποίος ίσως τρώει μέχρι και ξύλο απο τους γονείς του για να διαβάζει,στο τέλος της χρονιάς θα θέλει να ξεσπάσει και είναι λογικό να το κάνει με τρόπους καθόλου σωστούς όπως να κάψει δηλαδή τα βιβλία του.Βλαμμένος δεν είναι καταπιεσμένος είναι

8 το πρωί αυτό το “γλώσσα - γλώσσα” είναι απάλευτο

Προφανώς θα πρέπει να αλλάξουν κι άλλα. Π.χ. στο ΕΜΠ ένα βιβλίο το δανειζόσουν (νομίζω) για 2 εβδομάδες. Αυτό δεν έχει νόημα. Το βιβλίο πρέπει να μπορείς να το δανειστείς για μίνιμουμ ένα μήνα μέχρι ένα εξάμηνο.

Τα παραπάνω που μου λες είναι παθογένειες ελληνικών βιβλιοθηκών. Στο εξωτερικό είναι λυμμένα θέματα (και στο εξωτερικό δεν πληρώνουν τόσα λεφτά στο να δίνουν τζάμπα τόσα βιβλία που στο τέλος ο φοιτητής διαβάζει κάποιο άλλο σύγγραμα γιατί έχει αυτό το δικαίωμα).

:lol2:

karvou μπορείς να μου εξηγήσεις που βρήκες το αστείο;

ε μαλλον στο οτι δικαιολογεις την αντιδραση “καψιμο του βιβλιου” ως μεσο εκτονωσης.

Για πολλά παιδιά σε αυτή την ηλικία είναι μέσο εκτόνωσης,μέσο να ξεσπάσουν.Δεν το επικροτώ σε καμία περίπτωση βέβαια αλλα δεν ξέρουμε πόσο καταπιεσμένα είναι αυτά τα παιδάκια.Στο γυμνάσιο μου αυτοί που έκαιγαν τα βιβλία τους στην πρώτη γυμνασίου γιατί μετά δεν το έχω ξανακούσει ήταν πρώτοι μαθητές,με 20 και 19 και τέτοια φάση

ε και σου φαινεται περιεργο να αποκαλει καποιος αυτα τα παιδακια βλαμμενα?