Πρεπει να βρουμε αλλους τροπους. Αν περιμενουμε να τους πεισουμε ολους να ψηφισουν για ν αλλαξουν οι συσχετισμοι… Ο κοσμος δεν συμμετεχει (μπορει κ δικαιολογημενα).
Επιτελους πρεπει να τρεξουμε λιγο. Δεν υπαρχει χρονος πολυς.
Συνελήφθησαν δύο [B]ανώτεροι αξιωματικοί[/B] της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς και η σύζυγος του ενός, για τους οποίους σχηματίσθηκε δικογραφία. Και οι τρεις κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό την εκβίαση ιδιοκτητών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος καθώς και την παράνομη είσπραξη χρηματικών ποσών.
Δικογραφία σχηματίστηκε και δώδεκα ιδιοκτήτες ή υπεύθυνους καταστημάτων, όπως καφέ-μπαρ, εστιατόρια, παιδότοποι, κέντρα διασκέδασης κ.α. για ενεργητική δωροδοκία. Οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι υπέκυπταν στους εκβιασμούς των δύο αστυνομικών είτε γιατί δεν είχαν τις απαιτούμενες άδειες λειτουργίας είτε τις είχαν αλλά παρόλα αυτά υπέκυπταν, προκειμένου να μην τους γίνονται αστυνομικοί έλεγχοι.
Για συμμετοχή σε δωροδοκία κατηγορείται και ένας χαμηλόβαθμος αστυνομικός, ο οποίος μετέφερε χρήματα στον έναν από τους συλληφθέντες αξιωματικούς. Ο χαμηλόβαθμος αστυνομικός δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου.
Μετά από ανώνυμες καταγγελίες καταστηματαρχών, ότι ένας αξιωματικός και ο διοικητής του Ελληνικού πουλούσαν προστασία με εκβιαστικό τρόπο στα νότια προάστια, άντρες της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων ξεκίνησαν μυστικές έρευνες, οι οποίες διήρκεσαν πολύ καιρό. Σύμφωνα με τις έρευνες διαπιστώθηκε ότι τουλάχιστον από τον Μάιο του 2010 παρείχαν εκβιαστικά προστασία σε καταστήματα με σκοπό το οικονομικό όφελος. Απαιτούσαν χρηματικά ποσά που κυμαίνονταν από 1.000 έως 2.000 ευρώ τα οποία και εισέπρατταν σε δόσεις, κυρίως από καταστήματα της παραλιακής.
Το απόγευμα της Τετάρτης ένας από τους δύο αξιωματικούς μετέβη σε κατάστημα της παραλίας και παρέλαβε το ποσό των 1.000 ευρώ, τα οποία ήταν προσημειωμένα. Αμέσως μετά οι άνδρες των Εσωτερικών Υποθέσεων τον συνέλαβαν. Στη συνέχεια συνελήφθησαν η σύζυγός του και ο δεύτερος αξιωματικός.
Οι τρεις συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ενώ με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, οι δύο αξιωματικοί και ο αστυφύλακας τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, και διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση.
Το συναίσθημα δεν περιγράφεται, είναι σα να σου παίρνει πίπα, σχωράτε με, μια γιαπωνέζα και να κολλάς ταυτόχρονα 5 με τον Μάικλ Τζόρνταν ενώ καβαλάς έναν δράκο που κουβαλάει λύκους που κρατάνε στο στόμα βόμβες ναπάλμ
Εγω ειμαι με Αρη Μπαμπη Πασχο Σια και λοιπους προβοκατορες-απεργοσπαστες-εκβιαστες κλπ…Δεν γινεται να χασουμε τους στυλοβατες του συστηματος ετσι ευκολα…
:lol:
Για να γίνεται πλάκα καλό είναι, αλλά από το '40 η Καθημερινή έχει αλλάξει χέρια. Επίσης θα είχε ενδιαφέρον να βλέπαμε και τι έγραφαν οι άλλες Ελληνικές εφημερίδες τότε για τον Χίτλερ…
Έχω την εντύπωση πως αυτές του Λαμπράκη (πατέρα) ανάλογα τον αντιμετώπιζαν… [-X
Αν βγάλεις την ιστορική σύνδεση που κάνει με την Καθημερινή του '40 και τη σημερινή διαφωνείς σε κάτι στον σχολιασμό για την κόντρα Αλαφούζου-Κουρή και των υπαλλήλων τους;
Επίσης τα χέρια που άλλαξε η Καθημερινή δεν ήταν και τόσο καθαρά…
Βλάχος (και η κόρη του) - Κοσκωτάς - Αλαφούζος
Ας μην την ανοίξουμε αυτή τη συζήτηση καλύτερα ή έστω όχι εδώ.
Aν εσύ αύριο αγοράσεις τον Ριζοσπάστη :p, θα φταις που υποστήριζε/υποστηρίζει τόσα χρόνια τον Στάλιν; :roll:
Πάντως έχεις δίκιο πως τα χέρια που άλλαξε η Καθημερινή δεν ήταν και τόσο καθαρά, τον Κοσκωτά τον είχα σχεδόν ξεχάσει! #-o
Αν μου έλεγες πως η Βλάχουπούλησε στον Αλαφούζο θα μου έπαιρνε λίγη ώρα μέχρι να θυμηθώ τον “Πρόεδρο” :roll: