Ε κάνε μία απλή αντικατάσταση στο μυαλό σου και στην θέση του βάλε κάποιον αντίστοιχο.Τόσα παραδείγματα ξέρουμε και υπάρχουν που οι γονείς τους είναι χωμένοι και αυτοί σηκώνουν την σημαία της επανάστασης,εκ του ασφαλούς φυσικά.
Και η αντίδραση μας είναι το ίδιο χαζή.
ιδεαλιστική τάση στο φόρουμ.αλερτ
τι θα πει εκ του ασφαλους και τι διαφορα εχει?
Λίγο άκυρο αυτό.
Απλώς σιχαίνομαι τον διάλογο με την “μετανεωτερική”,εύπεπτη σημασία του.
Άκυρο σε σχέση με την κουβέντα.Ήταν μία διαπίστωση
Όχι,άκυρο σαν διαπίστωση,αν τουλάχιστον αφορά εμένα και απορρέει από τα γραφόμενά μου την παρούσα στιγμή.
Nαι.Άκυρο γενικά,χωρίς αξία χρήσης.Απλά έκανα μία διαπίστωση.Όταν το έγραφα δεν ενθυμόμουν τα ποστ σου.Οκ?
Ισα ισα που ανθρωποι οι οποιοι εχουν ‘‘πραγματα’’ αλλα αγωνιζονται πραγματικα, ειναι πολυ πιο αξιοι για μενα απο αυτους που δεν εχουν και τιποτα να χασουν και απλα ‘‘επαναστατουν’’. Γιατι αμα δεν επηρεαζεται καποιος απο την κριση, αλλα αγωνιζεται και ερχεται στο πλευρο αυτων που πληττονται, τοτε το κανει καθαρα απο συνειδηση και οχι απο αναγκη, πραγμα που σαφεστατα ειναι πιο αξιοσεβαστο.
Ο ενας βρισκεται στο 5 και αγωνιζεται για το 10 διακινδυνευοντας να πεσει στο 0, ενω ο αλλος ειναι ηδη στο 0 οποτε δεν εχει να χασει και τιποτα στην επανασταση προς το 10.
Οπως πολυ σωστα τα λεει και ο Vangelis, δειτε το background μεγαλων μορφων της καθε επαναστατικης δρασης.
Δεν μιλαμε συγκεκριμενα για τον γιο της Αγγελοπουλου, γενικα το λεμε.
λογικο ειναι να χαλαστηκε το παιδι…αν σκεφτεις ποσα ακινητα θα χουν η μανα του κι ο πατερας του μια περιουσια θα πληρωσουν…και στις ποιο ακριβες περιοχες…
αλλιμονο σ αυτους που καναν το σκατο τους παξιμαδι για να αποκτησουν ενα δικο τους σπιτι και τωρα πρεπει να το ξαναπληρωσουν…
Δεν έχω προσωπικά κανένα πρόβλημα με το αν κάποιος προέρχεται από μία εύπορη οικογένεια και οι πολιτικές του πεποιθήσεις τον οδηγήσουν σε μία αντίληψη,τελείως αντίθετη με αυτήν που υποστηρίζει το οικογενειακό του περιβάλλον.
Εκεί που έχω πρόβλημα είναι η ιδεολογική ασυνέπεια.Όποιος νομίζει ότι αυτό δεν υφίσταται και είμαι εγώ τραχύς στους χαρακτηρισμούς μου,ας έχει
Επίσης ΝαητΣκάΪ,αυτό που λες με τα 0 και τα 5 δεν ισχύει απολύτως,μην πω και καθόλου
Και τι πρεπει να κανουμε ακριβως ? Να ζητησουμε το λογο απο ενα ατομο για τις πραξεις της μανας του οταν αυτος πηγαινε δημοτικο ξερω γω ?? :-k
Γιατι δεν ισχυει ? Τεκμηριωσε την διαφωνια σου.
Ειπαμε δεν μιλαμε συγκεκριμενα για το αγγελοπουλακι.
αντε να πουμε μιλανε ολοι μιλανε και οι κωλοι…εχει δουλεψει ποτε αυτο το παιδαρελι στη ζωη του???το πολυ πολυ να καθετε σε ενα γραφειο και να δινει εντολες…
αν βρε μαλακισμενο εχεις κοινωνικη ευαισθησια παρε το 1/10 της περιουσιας του πατερα σου και μοιρασε το στο λαο…θα βοηθησεις χιλιαδες κοσμο ενω ο πατερας σου και παλι θα μεινει παμπλουτος…παλι θα χεις τις ferrari σου τις mercedes σου κι οτι γουσταρεις…ρε ουστ…
Βρε αγόρι μου είπα,δεν έχω πρόβλημα αν προέρχεται από μία εύπορη οικογένεια.Το πρόβλημα μου είναι όταν υπάρχει ιδεολογική ασυνέπεια από όπου και αν προέρχεται.
Ε όταν λοιπόν μου βγαίνει ο τάδε και μου μιλάει για αντικαπιταλισμούς/κεφάλαια και μετά κάνει ότι κάνει ε κάπου υπάρχει ένα θέμα.Προς θεού δεν λέω να έχει πάρει Διδακτορικό στην Μαρξιστική οικονομία και μετά να μιλήσει,αλλά οι θέσεις και οι πράξεις σου πρέπει να είναι σαφείς.Γίνεται αυτό;Ειδικά στην Ελλάδα,πολύ συχνά όχι,και αυτό τείνει να γίνει συνήθεια.
Σαφώς αυτό δεν είναι πρόβλημα ενός χώρου,έχουμε δει πράγματα και θαύματα από παντού:roll:
Στο άλλο τώρα.Για να είμαι τίμιος,δεν μπορώ να πω ότι έχω νιώσει ποτέ επαναστατικά αισθήματα,ούτε ασπάζομαι τέτοιες απόψεις γενικά για να μπορέσω να απαντήσω με ακρίβεια σε ένα τέτοιο θέμα.Δεν ξέρω,ίσως μεγαλύτεροι και πιο κοντινοί ιδεολογικά να μπορέσουν να απαντήσουν στο ερώτημα.
Παρόλα αυτά θεωρώ πως πιο αξιέπαινη είναι η προσπάθεια ενός πτωχού ανθρώπου,ο οποίος αντιμετωπίζοντας και σε μεγαλύτερο βαθμό το φάσμα της επιβίωσης,αγωνίζεται,απεργεί κτλ γνωρίζοντας πόσο θα του στοιχίσει.Βεβαίως λες πως ο εύπορος το πράττει από ηθικό καθήκον εάν θέλεις και όχι από πραγματική ανάγκη.Ορθό.Αυτό δεν αναιρεί όμως ότι ο πραγματικός αγωνιζόμενος είναι αυτός που βρίσκεται στην μεγαλύτερη ανάγκη και διεκδικεί τα δικά του συμφέροντα.
Βασικα εγω σου ζητησα να τεκμηριωσεις μονο το πως βλεπεις το θεμα 0/5/10 που ειπες οτι διαφωνεις, οχι ολο το θεμα, αλλα οκ.
Στο πρωτο θεμα που θετεις :
Γνωριζουμε την ηλικια του και με τι ασχολειται ?
Διοτι μιλας σαν το παιδι να διευθυνει ηδη μια απο τις μεγαλοεταιριες της οικογενειας του, εχοντας συμπεριφορα κλασσικου καπιταλιστη-εκμεταλλευτη. Και αρα προσαπτεις την ασυνεπεια μεταξυ θεωριας και πραξης.
Δεν ξερω τι κανει το ατομο ( σπουδαζει? δουλευει? διευθυνει? ), ρωταω ωστε να κρινουμε σε σωστη βαση.
Οσον αφορα το δευτερο, το βλεπουμε τελειως αλλιως.
Πχ ο φοιτητης του πολυτεχνειου που περασε στο ενοπλο και εφαγε 15 χρονια κελι και πληρωσε την ιδεολογια του με καταστροφη ενος ‘στρωμενου’ μελλοντος (δες την λιτη απολογια του με συνειδηση και επιγνωση των πραξεων και επιπτωσεων, να σου πεσουν τα @@ που λεμε), δεν μπορει να συγκριθει με τον καθε ανεργο που πανω στην απογνωση και στο θυμο του το εριξε στην τρομοκρατια. Τι ειχε τι εχασε ο δευτερος…
Στο πρώτο ερώτημα:Εγώ ξεκαθάρισα ότι δεν αναφέρομαι στον συγκεκριμένο.Νομίζω κατέστησα σαφές πως αναφέρομαι πιο γενικά και όχι ειδικά.Οπότε αν θες κατηγόρησε με για αοριστία,το παιδί δεν έχω ιδέα τι κάνει!:lol:
Στο δεύτερο σκέλος,θεωρώ ότι παραθέτεις ακραίες καταστάσεις.Αλλά θα ξεφύγουμε αρκετά.
[COLOR="White"]......[/COLOR]
Ρε πούστη γράκχε σε αγαπώ ρε φίλε!Βέβαια το αλερτ δεν τελείωσε εδώ.Ξέφυγε και ένα άλλο ποστ αλλά σε συγχωρώ
Ψιτ μικρέ για να ηρεμήσουμε λίγο!
:thumbup:
Γιατί αναμφισβήτητα μας φέσωσε ο Ανδρέας, αλλά μας φέσωσαν και κάποιοι άλλοι πολύ αργότερα. Μόνο που όταν κάποιοι φώναζαν(-με) τότε για τον παραλογισμό των Ολυμπιακών Αγώνων, οι υπόλοιποι (είτε λόγω συμφέροντος είτε λόγω γελοίας εθνικής έπαρσης) μας αντιμετώπιζαν ως απεχθείς αντεθνικούς εχθρούς.
Αν αυτή τη στιγμή υπάρχει έστω ένας άνθρωπος που πιστεύει ότι οι Ο.Α. μας άφησαν κάτι θετικό παρακαλείται να περάσει απο τα απωλεσθέντα, τον περιμένει εκεί η λογική του.