Ήθελα να σχολιάσω αλλά το αφήνω αφού σταμάτησε η συζήτηση
Έλεος… τελικά η δυτική προπαγάνδα κάνει καλή πλύση εγκεφάλου!
Για την ιστορία: στη δεκαετία του '30 υπήρχε λιμός σε μεγάλο μέρος της επικράτειας της ΕΣΣΔ, ως αποτελέσμα της έλλειψης σοδιάς και της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας. Πέθαναν άνθρωποι όχι μόνο στην Ουκρανία, αλλά και στη Ρωσία.
Ο ισχυρισμός ότι πέθαναν μόνο Ουκρανοί, και μάλιστα ότι υποβλήθηκαν κιόλας στο λιμό, είναι από τα μεγαλύτερα ψέματα που πιπιλάει η δύση.
την δόση να πάρουμε παιδιά και όλα τα άλλα τα βρίσκουμε. λίγη ντρόγκα.
Γιατι ως γνωστον εχουν φυτευτει εγκαθετοι χρηστες-bots στο rocking με σκοπο την εξομοιωση κομμουνισμου - φασισμου…To bold δεν το επιασα παντως… ελπιζω να μην ειμαι ο μονος:-s
Πάντως τα στοιχεία του Ιsis είναι αρκετά κατατοπιστικά και προσεγγίζουν την αλήθεια πιστεύω.Επίσης το ζήτημα των γκουλάγκ πρέπει να το εξετάζει κανείς από την άποψη επίσης της εποχής.Δηλαδή την ίδια εποχή καταναγκαστική εργασία υπήρχε και σε άλλες χώρες σίγουρα.Πάντως αν διαβάσει κανείς μαρτυρίες τι έκαναν οι λευκοί στρατηγοί (αυτοί που λέγανε ναι στον τσάρο) στη διάρκεια του Ρώσσικου εμφυλίου θα υποστήριζε πως τα γκουλάγκ είναι σουίτες πολυτελείες μπροστά σε αυτά που θα έπρεπε να τους κάνουν.Τέσπα,από όσα ξέρω και εγώ σαν ημιμαθής νεανίας,ξέρω ότι στα γκουλάγκ πήγαν και άνθρωποι που δεν έπρεπε να πάνε (μεσσαίοι και φτωχοί χωρικοί κατά την κολλεκτιβοποίηση δηλαδή κλπ) αλλα κυρίως πήγαν κουλάκοι οι οποίοι αργότερα έφευγαν.Βέβαια αυτά δεν ξέρω ακριβώς τις πηγές,αν μπορεί κανας Isis να επιβεβαιώσει.
Αλλά δεν θεωρώ ότι μπορείς να συγκρίνεις την πρώτη προσπάθεια για σοσιαλιστική οικοδόμηση και για χτίσιμο (γιατί τελικά δεν πιστεύω ότι χτίστηκε :p,αλλά γι’αυτό υπήρχαν αντικειμενικοί λόγοι και όχι η απληστία της ανθρώπινης φύσης και λοιπές π*πες) της δικτατορίας του προλεταριάτου με ένα φασιστικό καθεστώς.
Η πλήρης ιδεολογική ασυνέπεια.
Εκεί δεν γεννιόταν ο νέος άνθρωπος για κάνω λάθος;
Το ότι η Σοβιετική Ένωση ξέσκισε τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι γεγονός.Το έχουν κάνει και άλλοι,ναι,και συνεχίζουν.
Καλα τα λετε.Αμα πιασουμε ομως τωρα το θεμα της Σοβιετικης Ενωσης δεν τελειωνουμε ποτε.
Παντως ακουσα,δεν εχω πηγη αρα μπορει να μην ισχυει,οτι αυτη τη στιγμη η Γαλλια θελει να μας πασαρει φρεγατες τις οποιες μας τις “χαριζει” για 5 χρονια κι αν μετα απο 5 χρονια εχουμε λεφτα τις πληρωνουμε αλλιως τις παιρνουν πισω.Η Γερμανια απο την αλλη θελει να μας δωσει δικες της φρεγατες τις οποιες φυσικα πρεπει να πληρωσουμε μολις τις παρουμε,οποτε τωρα η Γερμανια κατηγορει τη Γαλλια οτι παραβιαζει νομους και τσακωνονται κτλπ.
Δηλαδη η κατασταση ειναι αστεια.
Μη συνειδητή, δεν συμπάθησα ποτέ το σοβιετικό καθεστώς καθώς υπήρξε αντιελευθεριακό. Φυσικά και η σύγκριση που κάνουν βέβαια είναι τελείως άκυρη και μόνο χρήστες rocking είναι ικανοί γι’αυτό (ντάξει αστειεύομαι, μην πέσετε να με φάτε). Κατα τ’ άλλα δεν καταλαβαίνω γιατί προσπαθείτε να δικαιολογήσετε τα σοβιετικά γκουλαγκ σε τύπους που δεν τους ενοχλούν καθόλου, καταπως έχει φανεί όλο αυτόν τον καιρό, τα σημερινά γκουλαγκ που βρίσκονται κοινωνίες ολόκληρες χωρίς να φταίνε.
Για το κλείσιμο, ένα ενδιαφέρον άρθρο
“Γατάκια;” :-s
Δεν νομίζω, αφού “οι συνθήκες ωριμάζουν για επανάσταση”, αφού την τελική σας επικράτηση την έχετε “σιγουράκι”, όσοι τολμάμε να αμφισβητούμε την Σταλινική ορθοδοξία σας την έχουμε την θέση στα γκουλάγκ που ορματίζεται ο Ισις για την μελλοντική Ελλάδα ρεζερβέ! Άρα μιλάμε παίρνοντας την ευθύνη των λόγων μας, τις συνέπειες μας τις έχετε περιγράψει.
Έτσι δεν είναι προβατάκια;
Ποιός έκανε προπαγάνδα και “πλύση εγκεφάλου”; Η “δύση” ή η ΕΣΣΔ που μέχρι τη δεκαετία του '80 αρνούνταν τον λιμό γενικά; Kαι μόνο όταν δεν μπορούσε πλέον να τον κάνει αβαβά τον παραδέχθηκε με τα επιχειρήματα που γράφεις, για κάκή σοδειά, δάκο και νουχρίτσα… #-o
Αν και δεν έχω καμία αμφιβολία για το πως η κολλεκτιβοποίηση μπορεί να οδηγήσει και σε λιμούς, ο συγκεκριμένος ήταν τόσο στοχευμένος σε συγκεκριμένη περιοχή και υπάρχουν άφθονες μαρτυρίες για το πως ενορχηστρώθηκε από τα κρατικά/κομματικά στελέχη που δεν έχει κανένα νόημα να αμφισβητείται πλέον από οποιονδήποτε πέρα από τους υπερασπιστές του Στάλιν που πλέον στην Ευρώπη μόνο στην Ελλάδα δυστυχώς συναντώνται σε τόσο υψηλό ποσοστό.
Επιπλέον η προσεκτική παρατήρηση των σημερινών σχέσεων Ρωσίας-Ουκρανίας μπορεί να μας δώσει μία εικόνα της εθνικιστικής αντιπαλότητας ανάμεσα στις δύο χώρες που και τότε μέσα στην ΕΣΣΔ υπήρχε και αντιμετωπίστηκε από τον Στάλιν με τον λιμό…
Πολύ σίγουρος είσαι εσύ για το τι οραματίζομαι. Πίστεψέ με πάντως gulags δεν έχει το όραμα μου. Προφανώς δεν μπορώ να σε πείσω για το αντίθετο. Εσύ πάντως μπορείς να συνεχίσεις τις προσευχές σου στο εικόνισμα της αόρατης χειρός και που ξέρεις μπορεί να γίνει κανα θαύμα και οι αγορές εξευμενιστούν με κανένα ινδιανικο χορό.
Από ιδιωτική σχολή χορού όμως, γιατί αν περιμένεις από κρατική που ΤΡΩΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΚΟΖΜΑΚΗ έχασες…
Eγω θα παρακαλεσω παντως να ειμαστε παρεα στο γκουλαγκ, να λεμε για μπαλιτσα στον “ελευθερο χρονο”. Εμεις θα υποστηριζουμε την ομαδα του στρατου (Ολυμπιακο) και θα τσακωνομαστε με τα βαζελια (ομαδα της αστυνομιας)
Εμένα μη με βάλετε μαζί τους. Βάλτε με με όλες τις κουκλάρες και τα μοντέλα (π.χ. Μέγκαν Φοξ) που προωθούν ανορεξικά πρότυπα στις συντρόφισες και συμβάλλουν στη δημιουργία ψευδών αναγκών και στην τελική επικράτηση του κεφαλαίου. O:)
εχει ξαναφτασει ο κοσμος τοσο κοντα στη βουλη σε αλλες διαδηλωσεις?
Τον μεταλικό φράχτη στην Βασ. Σοφίας που πήγαν να ρίξουν δεν τον έχω πετύχει ποτέ :?
Πράγματι, πολύ ενδιαφέρον.
Ostalgie είναι ένας γερμανικός νεολογισμός, ο οποίος δημιουργήθηκε για να εκφράσει το αίσθημα νοσταλγίας της πλειονότητας των κατοίκων της πρώην Ανατολικής Γερμανίας (57%) γι’ αυτήν.
Στο «Καφέ Βιβλίο» που είχε εκδοθεί σε διάφορες γλώσσες από το Εθνικό Συμβούλιο του Εθνικού Μετώπου της ΓΛΔ, εκδ. «Verlag Zeit im Bild», αναφέρονται ονομαστικά εκατοντάδες άνθρωποι, οι οποίοι υπήρξαν εγκληματίες πολέμου και εγκληματίες ναζί και στη συνέχεια κατέλαβαν σημαντικές θέσεις στην Ομοσπονδιακή Γερμανία και το Δυτικό Βερολίνο.
Mα με τι ασχολείσαι τώρα και συ, το θέμα μας είναι ποιος θα πάει στα gulag και η ισότητα κομμουνισμός=ναζισμός.
απαντηστε μωρε μαλακες,δεν θυμαμαι να εχω ξαναδει τους μπατσους να υποχωρουν και να αφηνουν τον κοσμο να μπει στην πλατεια και να φτασει στο μνημειο
έχουν εμφανιστεί ιταλοί/γερμανοί κτλ κτλ ένστολοι όπως ακουγόταν ότι θα γίνει?
λογικά έχουν μελετήσει τη στρατηγική του κεμάλ.
α,να΄τοι,κινηθηκαν προς τον κοσμο και φτασαν στα φυλακια,ειπα κι εγω