Κανει τρελιτσες ο μπατσος μπας και το γλυτωσει ε? Αμ δε…
Γενικά οι δημοσιογράφοι στυλ Κούλογλου που κάποια χρόνια πριν είχαν έναν σχετικό σεβασμό πλέον αρχίζουν και τρώνε κράξιμο από πολύ κόσμο. Λίγοι, ελάχιστοι δημοσιογράφοι πλέον έχουν σεβασμό. Και μιας και πιάσαμε τους δημοσιογράφους ας πούμε το γνωστό σύνθημα :p . Με αφορμή την εκπομπή του θεοδωράκη στο μέγκα. Τακούνια στην πολιτική ΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ . τι άλλο θα δούμε θεε μου.
Σόρυ ρε παιδιά, αλλά ως προς τι είναι κακό αυτό που κάνει ο Κούλογλου; Καθότι χρόνια ήμουν φαν των εκπομπών του, καταλαβαίνω την επιθυμία τη δικιά του και των συνεργατών τους να συνεχίσουν να κάνουν τις εκπομπές τους σε εκπομπές πανελλαδικής εμβέλειας κι όχι για 2-3 χιλιάρικα κλικ στο ίντερνετ. Άσε που το ίντερνετ καλώς ή κακώς ΔΕΝ ταϊζει. Αμφιβάλλω αν όσοι δουλεύουν στο tvxs πληρώνονται σοβαρούς μισθούς για τον κόπο που ρίχνουν.
Δηλαδή ο Κούλογλου θα ήταν τίμιος αν έλεγε “τώρα που μπορώ εγώ και οι συνεργάτες μου να επιστρέψουμε στην ΕΡΤ και να κάνουμε ρεπορτάζ επιπέδου 500 φορές ανώτερου από τη Μενεγάκη και να ξεστραβώσουμε μερικούς, θα πούμε όχι για να μη μας την πούνε;”
Και στο κάτω κάτω της γραφής, στη Δημόσια τηλεόραση επιστρέφει. Δεν πηγαίνει στον Άλφα με 500 εκ. ευρώ. Δε βλέπω για ποιο λόγο είναι κατακριτέα η επιλογή του.
Γιατί έκραζε άπειρα την ΕΡΤ, την δημόσια τηλεόραση, την κυβέρνηση( ΝΔ) και μετά άρχισε να είναι πιο διαλλακτικός απέναντι στη νέα κυβέρνηση (Πασόκ), έγραφε άρθρα εκτός της επικαιρότητας και ξαφνικά ανακοινώνεται ότι είναι στο ΔΣ της ΕΡΤ. Πως μπορεί κάποιος που θέλει να δουλέψει για τη ΕΡΤ ως παραγωγός να είναι και στο ΔΣ της ΕΡΤ? Δλδ θα παραιτηθεί πριν πάρει την έγκριση για τις εκπομπές του, μετά θα εγκριθούν και θα ξαναγυρίσει στο ΔΣ της ΕΡΤ? Και αν τεθεί ένα οποιοδήποτε θέμα για τις εκπομπές του θα αποφασίζει και αυτός? Θα παραιτείται? Και εργάτης και εργοδότης δεν γίνεται
Πέραν αυτών προσωπικά απογοητεύτηκα από την πορεία του tvxs. Τους τελευταίους μήνες ακολουθει πτωτική πορεία όσον αφορά το επίπεδο της ενημέρωσης που παρέχει.
Καταρχάς καλό είναι να μη συκγρίνουμε την ΕΡΤ των τελευταίων 4-6 χρόνων με την ΕΡΤ πριν από τη ΝΔ. Από ανεξάρτητες εκπομπές ουσίας και χαμηλού βudget η ΕΡΤ πήγε στις πανάκριβες παραγωγές απολιτίκ νοοτροπίας (Eurovision, Ολυμπιακός, Λούφα & Παραλλαγή, κλπ) και σε μισθούς Golden Boys για να κάνουν την ΕΡΤ να λειτουργεί στα πρότυπα των ιδιωτικών καναλιών αντί για Δημόσια τηλεόραση. Στο ΔΣ της ΕΡΤ αμφιβάλλω πως μπήκε να φάει. Μπήκε εκτιμώ (κι ελπίζω) για να αλλάξει τη φιλοσοφία της ΕΡΤ προς κάτι πιο παρεμφερές με αυτό που υποστήριζε τόσο καιρό. Εκτός αν το να δέχεσαι να έχεις λόγο για το πως θα κοπεί το καρπούζι, θεωρείται προδοσία.
Επίσης, θεωρώ προφανές πως ο Κούλογλου θα ήθελε στην ΕΡΤ να υπάρχουν πολλές εκπομπές όπως η Θεματική βραδιά και το ΡΧΣ. Πίσω από τις 2 εκπομπές δεν κρύβεται μόνο ο Κούλογλου αλλά ένα ολόκληρο επιτελείο συνεργατών που προφανώς ταιριάζει στο χακτήρα που θα υποστηρίξει ο Κούλογλου να έχει η Κρατική τηλεόραση. Αν η θεματολογία του ΡΧΣ όταν και εάν βγει ξανά στον αέρα είναι διαφορετική από πριν, τότε έχει νόημα να κράξεις. Αν δεις κακοδιαχείριση, τότε πάλι θα έχει νόημα.
Το να τον κατηγορείς που θα προσπαθήσει να φέρει πίσω στην ΕΡΤ 2 ποιοτικές εκπομπές (νομίζω συμφωνούμε σε αυτό), μόνο και μόνο επειδή ειναι δικιές του μου φαίνεται επίσης άκυρο. Είναι σαν να κατηγορήσουμε τον Ζερβό (νυν πρόεδρος ΔΕΗ που μας δίδασκε την αιολική ενέργεια στο ΕΜΠ) πως είναι λαμόγιο γιατί θα στρέψει την πολιτική της ΔΕΗ προς ανανεώσιμες πηγές όπως η αιολική. Προφανώς για να τον έβαλαν στο ΔΣ της ΔΕΗ κάτι τέτοιο περιμένουν από αυτόν και το ίδιο ισχύει και με Κούλογλου. Δε τον έβαλαν στο ΔΣ για να συνεχίσει να κάνει η ΕΡΤ eurovision και Βαρούχες, αλλά για να αυξηθούν οι εκπομπές σοβαρού πολιτικού λόγου.
Να βοηθήσει και να ασκήσει πολιτική προσπαθεί ο Κούλογλου και προφανώς καθότι δεν είναι μόνος του, θα αναγκαστεί να κάνει κάποιες υποχωρήσεις. Λογικό κι αναμενόμενο. Άλλο το ύφος των άρθρων του Ραφαηλίδη στην Ελευθεροτυπία κι άλλο στον Ριζοσπάστη. Ε δε τον έλεγες και προδότη. Προδοσία θα ήταν για μένα, αν ένας δημοσιογράφος όπως ο Κούλογλου έλεγε “όχι, δε θέλω να μιλάω για πολιτικά θέματα σε όλη την Ελλάδα, αλλά θέλω μόνο να ικανοποιώ αυτούς τους 1000 του tvsx και να ικανοποιήσω τον εγωισμό έχοντας 1000 οπαδούς που με λένε “τίμιο” και 9,999,000 Έλληνες να μην καταλαβαίνουν τι γίνεται γύρω τους”
Το tvsx κι εγώ πιστεύω πως θα νεκρώσει, γιατί όπως σου είπα και πριν το ίντερνετ δεν πληρώνει. Όσοι δουλεύουν 16 ώρες τη μέρα εκεί πέρα αναμένω να απορροφηθούν κυρίως από το team των εκπομπών της ΕΡΤ και ευχόμαστε από εκεί να βελτιώσουν την ποιότητα των εκπομπών της ΕΡΤ.
Αν δω τον Κούλογλου να κάνει κινήσεις για να μην πληρώνουμε τον Κόκκαλη και τη Eurovision θα τον επιβραβεύσω. Παρόλα αυτά ο προβληματισμός μου παραμένει άλλος.πως γίνεται να είσαι παράλληλα στο ΔΣ και παράλληλα να είσαι και εργαζόμενος. Το ΔΣ είναι υπεύθυνο για τους εργαζόμενους. Τους κρίνει, παίρνει τις αποφάσεις, διαμορφώνει στρατηγική. Αν ήταν σε ιδιωτική εταιρεία χέστηκα δεν τον πληρώνω εγώ. Ας είναι ταυτόχρονο στο ΔΣ, καθαρίστρια και γεωπόνος. Στην δημόσια τηλεόραση όμως πάνε αλλιώς τα κριτήρια.
Επίσης (και κυρίως ) ο Κούλογλου τρώει πολύ κράξιμο γιατί συνδιάστηκε η μειωμένη κριτική του στην κυβέρνηση με την επιστροφή του στο δημόσιο.
Βόλος: Ακόμα μία αυτοκτονία ανηλίκου…
πριν λίγο μ το είπε ένα παιδί π τον ήξερε …
προσωπικά δν το ήξερα το παλικάρι … κρίμα , συλλυπητήρια στην οικογένεια.
Oλομέτωπη η επίθεση στο ασφαλιστικό:
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1103890&lngDtrID=251
Πόσο αστείο είναι που το Πασόκ προεκλογικά έκραζε τη ΝΔ για το σκληρό πρόγραμμα που ετοίμαζε? Πόσο αστείο είναι ότι ένα σημαντικότατο μέρος των Ελλήνων( Α ΡΕ ΕΛΛΗΝΑ) ψήφισαν ΠΑσόκ γιατί οκ δεν ψηφίζουμε τους δεξιούς? Τελικά αυτή η κρίση έχει βγάλει πολύ γέλιο.Και κοίτα να δεις που ο μέσος έλληνας( κατά τις ιδ. εταιρείες δημοσκοπήσεων) είναι διατεθειμένος να κάνει θυσίες. Και κοίτα να δεις που σαν να μας βόλεψε η κρίση …
Πόσο αστείο είναι που ο κόσμος ψήφισε ένα κόμμα που κοβόταν ότι δεν θα κάνει νεοφιλελεύθερες αλλαγές στο ασφαλιστικό? Πόσο πιο ηλίθιος μπορεί να γίνει ο νεοέλληνας? Πόσο ακόμα θα ζω σ’ αυτή τη σκατοχώρα με τα ζόμπι?
Εδιτ:
Και ΟΚ, στο λένε στη μάπα πόσο καθυστερημένο σε θεωρούν. Αυξάνονται τα όρια για ΟΛΟΥΣ εκτός από τους ένστολους. :lol:
Αστική καπιταλιστική “δημοκρατία” το λένε αυτό παίδες, μην ταράζεστε.
Και μην ξεχνάτε, στην δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, υπάρχουν επιλογές για όλους…and justice for all…
Γιατί σας φαίνεται αστείο αλήθεια όλο αυτό. Μια χαρά σοβαρά είναι τα πράγματα…
“Από τις νέες ρυθμίσεις, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, θα εξαιρεθούν οι ένστολοι (αστυνομικοί, στρατιωτικοί, λιμενικοί κ.τλ.”
Οι μηχανισμοι καταστολης βεβαια θα συνεχισουν να τρωνε και να πινουν κανονικα. Λογικο, απο την οπτικη της αστικης ταξης.
Η απεργια στις 10/2 ειναι μια μικρη αρχη μπροστα στο ιστορικα αναγκαιο. Το αιτημα για Γενικη Απεργια Διαρκειας ποτε δεν ηταν πιο επικαιρο και πιο κατεπειγον.
Μια επανάσταση διαρκείας (κατά συρροήν και κατ’ εξακολούθησην) θα ήταν προτιμότερη φίλε, αλλά ας αρχίσουμε από την απεργία και βλέπουμε…
Και έχεις και το Λοβέρδο να σου λέει ότι υπολογίζει 1 στους 5 να είναι άνεργος φέτος
Η Διαρκης Επανασταση ειναι απαραιτητη , συμφωνω απολυτα ! Το εδειξε και η ιστορικη εμπειρια.
Οι γραφειοκρατες και οι ρεφορμιστες παντα αναθεματιζουν το αιτημα της Γενικης Απεργιας σαν “προωθημενο” κλπ. Σημερα που η “προωθημενη” χρεοκοπια του καπιταλισμου αποτελει και χρεοκοπια της δικης τους πολιτικης ταυτοτητας (για αυτο και βλεπεις και την ιδια την ρεφορμιστικη αριστερα σε κριση, ειτε ειναι η καθεστωτικη-κοινοβουλευτικη ειτε η ανορθογραφη “εκτος των τειχων” ΑΝΤΑΡΣΥΑ που δεν διαφερει και πολυ απο τον ΣΥΡΙΖΑ), σημερα που τα γεγονοτα τους εχουν ξεπερασει, θα εξακολουθησουν αραγε να αντιστεκονται στις παγιες αναγκες του ταξικου αγωνα? Πολυ πιθανο, εξαλλου η ανθρωπινη βλακεια ειναι ενδεχομενως πιο εκτενης κ απο το απειρο συμπαν :lol:
@ Ζούγκλα
Καλά, ας ελπίσουμε για την ώρα 2 στους 5 να μην έχουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης φέτος και καλά θα είμαστε.
Μάλλον δεν είναι θέμα βλακείας το συγκεκριμένο (αν και ναι, υπάρχει άπειρη).
Νομίζω απλά ότι οι άνθρωποι συνειδητά και ευσυνείδητα κρατούν το πόστο τους. Έντιμα δεκανίκια του αστισμού…
Aν εξαιρέσεις την σκανδαλώδη εξαίρεση για τους ένστολους (που υπαγορεύεται βέβαια και από τον τρόπο που λειτουργούν οι προαγωγές σε ένοπλες δυναμεις και σώματα ασφαλείας βάση επετηρίδας #-o) η αύξηση των ορίων ηλικίας είναι επιβεβλημένη για να μην χρεωκοπήσει το συγκεκριμένο σύστημα ασφάλισης. Εκτός και αν προτιμάτε να ακολουθηθεί η πραγματικά καπιταλιστική λύση και να πάμε σε κεφαλαιοποιητικό σύστημα με τα όποια ρίσκα του.
Εγώ θέλω, εσείς μάλλον θα γκρινιάζετε χειρότερα!
Και μην βιάζεστε να πάτε με το μέρος αυτών που “θίγονται” από την αύξηση των ορίων γιατι αυτή τη στιγμή πραγματικά βγαίνουν στη σύνταξη νέοι άνθρωποι. Μία πρώην συνάδελφος, 44 χρονών σήμερα, επειδή τα δύο παιδιά της θα είναι ακόμα ανήλικα σε 6 χρόνια ετοιμάζεται να βγεί στην σύνταξη στα 50! Μιλάμε στο μεταξύ για τρελό milf! Αν την δεις όπως είναι σήμερα στα 44 και σου πουν πως αυτή η γκομενάρα σε 6 χρόνια βγαίνει στη σύνταξη συνειδητοποιείς όλο τον παραλογισμό του σημερινού συστήματος! [-X
Το αν είναι επιβεβλημένη είναι θέμα συζήτησης.
Έχεις τις απόψεις σου κ την ανάλυσή σου, κάποιος άλλος έχει μια διαφορετική και μπορείτε να τις αντιπαραθέσετε.
Αν πάντως το ΠΑΣΟΚ τη θεωρεί επιβεβλημένη έπρεπε ή όχι να το δηλώσει στο πρόγραμμά του πριν τις εκλογές?
Κονέ με το MILF παρακαλω!!!
Kαλά τα λέει ο Μιουλ ρε παιδιά. Θα κάνουμε το σκατό μας παξιμάδι. Έτσι πρέπει. Αφήστε τα συνθήματα τύπου “την κρίση να πληρώσουν οι καπιταλιστές” και τα υπόλοιπα αναρχοκομμουνιστικά (φτου κακά) και στρωθείται στην δουλειά. Μου θέλετε και σύνταξη να πουμε.