:lol::lol::lol::lol:
Πραγματικά αποθέωση όμως ε!
θερμα συγχαρητηρια στους φορουμιτες που ξεβρακωσαν το ‘‘κακο’’ ΠΑΜΕ του οποιου ο μοναδικος σκοπος του χθες ηταν να περιφρουρει τη βουλη και να προστατευει την ΕΛΑΣ…
το μυαλο σας και μια λιρα…
[U]Με κάθε επιφύλαξη[/U] το παρακάτω, διότι δεν είχα καλή οπτική πρόσβαση.
Ανάμεσα στους τραυματίες που μεταφέρθηκαν στον Ευαγγελισμό συγκαταλέγονται και διαδηλωτές που στριμώχθηκαν και πήδηξαν από το στέγαστρο του Τερκενλή πάνω από την πλατεία Συντάγματος κατά τη διάρκεια των επεισοδίων με το ΠΑΜΕ.
Μέσα σ’ αυτούς και ένας μεγαλύτερος σε ηλικία άνδρας με σοβαρά χτυπήματα στο κεφάλι.
Όταν άρχισε λοιπόν να διαδίδεται η είδηση για νεκρό, όλοι νομίζαμε ότι πρόκειται γι’ αυτόν.
Η μόνη φωτογραφία που έχω βρει σχετικά με το περιστατικό στο στέγαστρο είναι αυτή

Αν κάποιος γνωρίζει, ας επιβεβαιώσει ή διαψεύσει.
Επειδή ήμουν στην Γεωργίου Α’ μπροστά στο σκηνικό, στην αρχή όντως έγινε μανούρα μεταξύ της περιφρούρησης του παμε και του κινήματος δεν πληρώνω επειδή οι πρώτοι δεν άφηναν τους δεύτερους να ανέβουν προς την Βουλή, όμως ξύλο δεν έπεσε. Στην συνέχεια μόλις είδαν το σκηνικό οι γνωστοί άγνωστοι (κάποιοι εκ των οποίων ήταν μεταξύ μας και ξαφνικά έβαλαν κουκούλες, φουλάρια κλπ και έβγαλαν τα πολεμοφόδια τους) έκαναν ντου με πέτρες, μολότοφ(μέχρι και κρότου λάμψης πέταξαν μερικοί αναρχ…εμ ασφαλίτες). Εκεί που χεστήκαμε ήταν όταν κάποιοι του παμε ήρθαν από την Σταδίου για να τους περικυκλώσουν. Αυτό το λέω γιατί στο βίντεο που σχολίασαν μερικοί, εγώ δεν είδα καμιά αψιμαχία, μόνο λογομαχία. Το μεγάλο θέμα είναι ότι χάσαμε έναν συνάνθρωπο μας επειδή κατέβηκε να διαδηλώσει κατά του αισχρού πολυνομοσχεδίου. Και κάτι άλλο, πάω στοίχημα ότι αν έβλεπε από μια γωνιά ο GAP τον κόσμο να τρώγεται μεταξύ του, θα είχε γαμηθεί στα γέλια και θα έτριβε τα χέρια του.
τα ίδια κάνανε και οι νόλντορ και είδατε που κατέληξαν.
χτες υποτιθεται το παμε θα πραγματοποιουσε αποκλεισμο της βουλης απ ολες τις μεριες… βεβαια ο αποκλεισμος αυτος ηταν για τους υπολοιπους διαδηλωτες και οχι για τους βολευτες…βεβαια τα μπλοκ που εστειλε ευαγγελισμο και καλλιμαρμαρο μετα φυγανε γιατι ειχαν να πανε εξω απο τα γραφεια της ΕΕ να διαμαρτυρηθουν!!! μη τυχον και δε μπουν μεσα οι βολευτες…δειτε τα βιντεο και μην υποτιματε την νοημοσυνη σας… σιγουρα η ψυχραιμια ειχε παει περιπατο αλλα απλα βραχυκυκλωσατε ολο το σκηνικο…
οταν θα μπουμε στην βουλη θα ειναι προβοκατσια ε?? α ξεχασα δεν πρεπει να γινει αυτο γιατι θα υπαρξει ακυβερνησια!! (δικη σας φρασεολογια)
χτες-προχτες θα μπορουσαμε να μπουμε βουλη, αρκει να εισασταν μαζι μας…
Επειδη το ξαναεγραψες και μου φαινεται λιγο αστειο, μηπως ‘‘κροτου- λαμψης’’ εννοεις αυτο που πεταγεται στο 0:02 του πρωτου video η στο 0:20 του δευτερου;
Για να ξερουμε λιγο τι λεμε. Η σου φαινεται λογικο ενας ασφαλιτης να πεταει κροτου- λαμψης;
Όχι φίλε μου, ούτε το πρώτο ούτε το δεύτερο εννοώ. Τώρα για το αν μου φαίνεται λογικό εξαρτάται από ποια μεριά το βλέπεις, γιατί ούτε το να κρατάει ένας αναρχικός αστυνομικό κλομπ είναι λογικό. Τέσπα, εγώ δεν τα έχω με τους ιδεολόγους αναρχικούς για να μην παρεξηγηθώ, απλά παραδέξου ότι λόγω της ιδεολογίας σας μπορεί να έρθει ο οποιοσδήποτε ασφαλίτης ή ο οποιοσδήποτε άλλος μεταξύ σας και να χαλάσει μια συγκέντρωση. Και επίσης να ξαναναφέρω ότι το πάμε έκανε μεγάλη μαλακία που περιφρούρησε την Βουλή, άμα περιφορουρούσε μόνο τον κόσμο του όπως κάνει πάντα δεν θα έλεγε κανείς τιποτα.
Τελοσπαντων, περι αυτου τα ειπε ο BAN χτες πολυ ωραια, οποτε δεν εχω να πω κατι παραπανω. Και φυσικα αυτα περι ‘‘ιδεολογων αναρχικων’’ δεν τα καταλαβαινω, δηλαδη ο ιδεολογος τι ειναι, ενας αναρχικος που καθεται σπιτι του και διαβαζει Μπακουνιν; Ξερω τι θες να πεις με αυτο, απλα βρισκω αστοχο τον ορο.
Anyway, κροτου- λαμψης; Κροτου- λαμψης. Δεν ημουν εκει, οσοι ηταν ξερουν καλυτερα.
στο στεγαστρο ανεβηκα και γω αλλα φωναζαν οι απο κατω καθως αδειαζανε το μαγαζι και γυρισα αμεσως στο πεζοδρομιο. μετα απο 1 λεπτο βρηκα τη φιλη που ανεβηκαμε μαζι στο στεγαστρο και μου ειπε οτι επεσε ενας (οχι νεαρος) καθως πατησε στην τεντα…
Αφού ήσουν εκεί, να γίνω πιο συγκεκριμένη.
Διάβασα ότι μέλη του ΠΑΜΕ ώθησαν κόσμο προς το στέγαστρο.
Ισχύει?
στο πεζοδρομιο να κινηθεις ηταν αδυνατο καθως ειχε υπαρξει ενας τεραστιος συνοστισμος (ή οπως σκατα γραφεται) και πιο πισω πεφταν παλουκιες. τα σκαλακια ηταν πολυ πιο κατω. εμμεσα ωθησαν. τωρα δεν ξερω τι ακριβως ειχαν στο μυαλο τους ή τι διαβασες εσυ.
διαβαζα σημερα το παρακατω κειμενακι που αναφερετε στα χθεσινα γεγονοτα…
οποιος εχει λιγο χρονο και ορεξη ας του ριξει 1 ματια…
[SPOILER]Δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένον αχυρώνα
(με αφορμή τα γεγονότα της 20ής Οκτωβρίου 2011)
Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται. Όταν είδα το ΚΚΕ να καταλαμβάνει αξημέρωτα την πλατεία Συντάγματος, αμέσως ο νους μου πήγε στο κακό. Ήξερα ότι τούτο το κόμμα-ανώνυμη εταιρεία ?που δεν νοιάζεται για το δυνάμωμα του κινήματος, αλλά για το δικό του δυνάμωμα? δεν θα άφηνε κανέναν να του πάρει το «πρώτο τραπέζι πίστα».
Έτσι, έστησε (για πολλοστή φορά) μια τέλεια οργανωμένη παράσταση (κυριολεκτικά, με όρους θεάματος) που, ως συνήθως, θα ήταν πολιτικά ακίνδυνη και θα είχε διπλό όφελος: πρώτον, θα προστάτευε το αστικό κοινοβούλιο από ενδεχόμενη συγκρουσιακή διάθεση του κόσμου και, δεύτερον, θα παρείχε στο κόμμα τα τηλεοπτικά πρωτεία, κρατώντας για τον εαυτό του και μόνο τα εύσημα της «πρωτοπορίας», τσιμπώντας ίσως μερικές ψήφους από το φιλοθέαμον κοινό.
Το στήσιμο του ΚΚΕ στην πλατεία ήταν εμφανές τι σκοπό είχε. Να μην επιτρέψει σε κανέναν να πλησιάσει στο κοινοβούλιο. Τα περί «περικύκλωσης του κοινοβουλίου» προκαλούν γέλιο, μιας και όταν θέλεις να κάνεις κάτι τέτοιο, δεν αφήνεις τους βουλευτές να μπουν στο κοινοβούλιο και όχι τους του διαδηλωτές να μπουν στην πλατεία. Το ότι καθόλη την ώρα της παραμονής του στην πλατεία το μέτωπο της περιφρούρησης ήταν προς τα έξω, μη αφήνοντας να περάσουν στην πλατεία, όχι τίποτα «περίεργοι», αλλά ούτε καν συγκροτημένα μπλοκ εργατικών σωματείων, το αποδεικνύει περίτρανα. Επιπροσθέτως, η «πολεμική στολή» της περιφρούρησης (παλούκια, κράνη κ.λπ.) αποδεικνύει ότι ήταν προετοιμασμένοι για σύγκρουση και βέβαια ακούγονται τουλάχιστον αστείες οι περιγραφές των δημοσιογράφων των αστικών ΜΜΕ περί «απλών διαδηλωτών που δέχονται επίθεση και συγκρούονται με κουκουλοφόρους».
Το ΚΚΕ δεν το ενδιέφερε να περιφρουρήσει τη διαδήλωση ούτε από τις δυνάμεις καταστολής ούτε από τους «μπάχαλους», το μόνο που το ενδιέφερε ήταν να κρατήσει το χαράκωμα.
Για τους παραπάνω λόγους, το ΚΚΕ φέρει απόλυτα την πολιτική ευθύνη για ό,τι έγινε.
Από την άλλη μεριά, έχουμε την συγκεκριμένη ομάδα αναρχικών που επιτέθηκε. Δεν μιλάω γενικώς και αορίστως για αναρχικούς (όπως και παραπάνω δεν μιλάω για κομμουνιστές, αλλά για το ΚΚΕ), αυτός ο χώρος δεν είναι ενιαίος και δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ενιαία. Δεν μιλάω, επίσης, για «προβοκάτορες», «παρακρατικούς» ή ότιδήποτε παρόμοιο. Κάτι τέτοιο άπτεται του αστυνομικού ρεπορτάζ κι εγώ δεν ξέρω απ’ αυτά. Ακόμη κι αν ισχύει, δεν είναι αυτό που χαρακτηρίζει τις συγκεκριμένες ομάδες.
Οι ομάδες αυτές, δρώντας επίσης στο επίπεδο του θεάματος (όπως ακριβώς και το ΚΚΕ) δεν ανέχτηκαν το ότι κάποιος άλλος τους πήρε την «πρώτη σειρά της μαρκίζας». Έπρεπε, σαν γνήσια πρωτοπορία που θεωρούν και οι ίδιοι τον εαυτό τους, να πάρουν πίσω τον πρωταγωνιστικό ρόλο που τους έκλεψαν. Ήταν μια ακόμη (ανάμεσα στις πολλές άλλες) απολίτικη, χουλιγκάνικη συμπεριφορά, μια άλλη εκδοχή της εργολαβίας του κινήματος. Τα «μαύρα κομάντα» ανέλαβαν για άλλη μια φορά να σώσουν την τιμή του κινήματος, χωρίς να το ρωτήσουν όμως…
Δεν είμαι apriori εναντίον της βίας. Η άσκηση της βίας όμως είναι υπόθεση του ίδιου του κινήματος και όχι υπόθεση κάποιων αυτόκλητων ζορό. Ας μην μιλήσει κανείς για «χύμα κόσμο» που αντέδρασε ? ο χύμα κόσμος δεν πηγαίνει πλήρως εξοπλισμένος στις διαδηλώσεις. Επίσης, σε κάθε περίπτωση, η βία ασκείται εναντίον του κράτους και των οργάνων του και όχι εναντίον συνδιαδηλωτών, ό,τι ιδεολογικές διαφορές κι αν έχουμε.
Δυστυχώς, η συγκεκριμένη ομάδα δεν αρκέστηκε να χτυπήσει την περιφρούρηση του ΚΚΕ (κάτι που, ενδεχομένως, θα μπορούσε να δικαιολογηθεί με κάποιον τρόπο) ? οι πέτρες και οι μολότωφ χτυπούσαν και κόσμο που δεν ανήκε στα ΚΝΑΤ.
Οι δύο πιο πάνω λογικές δεν είναι κάτι παραπάνω από διαφορετικές όψεις του ίδιου νομίσματος. Του νομίσματος της εργολαβίας του κινήματος. Μιας εργολαβίας που είτε κόκκινη είναι είτε μαύρη πνίγει τον αυθορμητισμό, την αυτενέργεια και τη δυναμική του κινήματος. Είναι μια λογική που στέλνει τον κόσμο στο σπίτι του.
Το κίνημα είναι ανάγκη να σταθεί αντιμέτωπο με αυτές τις λογικές. Να πάρει πρωτοβουλίες και να μην σέρνεται πίσω από γεγονότα που καθορίζουν άλλοι. Ας αφήσει τους εργολάβους χωρίς εργολαβία, να τσακώνονται μόνοι τους. Η παράσταση με τίτλο «συγκρούσεις στο κέντρο» πρέπει να λάβει τέλος. Είναι καιρός να αποκεντρωθεί ο αγώνας, να γίνουν εξεγερσιακές διαδηλώσεις στις γειτονιές, να μεταφερθεί η σύγκρουση στους εργασιακούς χώρους και στις σχολές, εκεί που ξέρει ο ένας τον άλλον. Σε χώρους και περιοχές που οι δυνάμεις καταστολής δύσκολα μπορούν να ελέγξουν. Διάβασα κάπου μια πετυχημένη φράση: «τέρμα στη ?φάκα? του Συντάγματος»*. Προσυπογράφω.
ΥΓ. Από τη σύγκρουση φάνηκε και το εξής: έσπασε ο μύθος περί του «αήττητου» του ΠΑΜΕ. Έχω την αίσθηση ότι η αναρχική ομάδα θα έπαιρνε φαλάγγι τους Κνίτες, εάν δεν παρενέβαιναν τα ΜΑΤ. Αυτό, ενδεχομένως, να φουσκώσει τα μυαλά των συγκεκριμένων αναρχικών και να δοκιμάσουν ξανά να επιτεθούν στο ΚΚΕ στο μέλλον. Εύχομαι, τούτη την ώρα που διαλύεται το σύμπαν να μην ξεκινήσει κάποια βεντέτα…
[/SPOILER]
Αξιολογο.
Να μιλησω και γώ λίγο, τώρα που καταλαγιάζουν σιγά σιγά τα πνεύματα. Δεν χρειάζεται και πολύ εξυπνάδα για να καταλάβει κανείς ότι η επίθεση στο μπλοκ του ΠΑΜΕ ξεκινησε απο ασφαλιτοφασιστοειδή σε διατεταγμένη υπηρεσία. Απο εκεί και πέρα σίγουρα ενεπλάκησαν και αναρχικές ομάδες και γενικά κόσμος με αντι-ΚΚΕ στάση. Δεν μπορώ να δεχτώ τπτ άλλο από το ότι οι μολότωφ 'εφυγαν απο χέρια παρακρατικών. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι αναρχικοί, όσο αντι-ΚΚΕ μένος και να φέρουν,θα πετούσαν μολότωφ σε πολίτες. Εκεί ακριβώς εδράζεται και το τεράστιο πρόβλημα του α/α χώρου, της ανυπαρκτης περιφρούρησης των τάξεων του με αποτέλεσμα να αλωνίζουν οι ασφαλίτες και τελευταία οι φασίστες. Η απέχθειά τους προς οτιδήποτε προσιδιάζει στην οργάνωση της ταξικής πάλης οδηγεί ακριβώς σε αυτές τις καταστάσεις.
Τώρα, και ερώτημα προς τα παιδιά που είναι μέλη της ΚΝΕ ή/και του ΚΚΕ, όσον αφορά την εικόνα της περιφρούρησης τους. Η εικόνα όπου οι αλυσίδες της περιφρούρησης έχουν πλάτη τη Βουλή και τα ΜΑΤ προσωπικά μου προκάλεσε αλγεινή εντύπωση, πόσο μάλλον όταν οι αλυσίδες απλώθηκαν σε ζώνες που σε παλαιότερες διαδηλώσεις απλώνονταν οι δυνάμεις της ΕΛΑΣ. Μάλιστα οι δυνάμεις της ΕΛΑΣ ήταν αρκετά πιο πίσω εντός του χώρου της Βουλής. Η λογική λέει ότι το μέτωπο της περιφρούρησης κοιτά πάντα προς τον εχθρό, όταν ο κατα κοινή ομολογία εχθρός του ταξικού κινήματος είναι το αστικό κράτος και οι δυνάμεις καταστολής, το να τους βάζεις πλάτη προκαλεί ερωτήματα. Ακόμα και στο συμβολικό πεδίο μέτωπο αντίθετο απο τη Βουλή και τις δυνάμεις καταστολής δεν νοείται απο φορείς του εργατικού κινήματος. Πως ερμηνεύεται αυτή η εικόνα; Θα το εκτιμούσα αν είχα μια απάντηση.
Δεν χρειάζεται και πολύ εξυπνάδα για να καταλάβει κανείς ότι η επίθεση στο μπλοκ του ΠΑΜΕ ξεκινησε απο ασφαλιτοφασιστοειδή
Αυτο απο που κι ως που το λες; Οι πρωτες αψιμαχιες (απ’ ο,τι ειδα στο video και διαβασα) ξεκινσαν απο τους Δεν Πληρωνω, ενω μετα εσκασαν οι μαυρες ορδες απο πισω. Αν κανω λαθος σε κατι διορθωσε με, αν ησουν εκει. Αλλα το ‘‘ασφαλιτοφασιστοειδη’’ απο που κι ως που;
Δεν μπορώ να δεχτώ τπτ άλλο από το ότι οι μολότωφ 'εφυγαν απο χέρια παρακρατικών
Ε, εδω κανεις λαθος. Αυτη η καραμελα της αριστερας περι ‘‘προβοκατορων’’ εχει παλιωσει πια.
Δεν μπορώ να δεχτώ ότι αναρχικοί, όσο αντι-ΚΚΕ μένος και να φέρουν,θα πετούσαν μολότωφ σε πολίτες
Εχει ξαναγινει στο παρελθον, δεξου το. Πρεπει καποτε να ξεπεραστει αυτος ο ‘‘παρακρατικοι/προβοκατορες’’ λογος και να κοιταξουμε την αληθεια στα ματια. Καποιοι το εκαναν αυτο πριν 1 χρονο, τωρα αν ακομα καποιοι επιμενετε να βλεπετε προβοκατορες, αυτο ειναι δικο σας θεμα. Προβοκατορες με την ακριβη εννοια του ορου, δηλαδη πληρωμενοι απο την ασφαλεια.
Εκεί ακριβώς εδράζεται και το τεράστιο πρόβλημα του α/α χώρου, της ανυπαρκτης περιφρούρησης των τάξεων του με αποτέλεσμα να αλωνίζουν οι ασφαλίτες και τελευταία οι φασίστες.
Γενικευεις αδικα (περι ανυπαρκτης περιφρουρησης). Αυτο για τους φασιστες που αναφερεσαι;
Η απέχθειά τους προς οτιδήποτε προσιδιάζει στην οργάνωση της ταξικής πάλης
Ελεος.
Το ΠΑΜΕ με γυρισμένες τις πλάτες προς τους μπάτσους και οι μπάτσοι με γυρισμένες πλάτες προς το ΠΑΜΕ. Το ΠΑΜΕ με ασύρματους και να μπαίνει ανάμεσα σε αναρχικούς-μπάτσους για να προστατεύσει τους μπάτσους. Να κάνει ντου από κάτω και να στέλνει κόσμο προς τα πάνω που τους περίμενε άλλο μπλοκ. Εμένα προσωπικά με σάπισαν 15 κωλόγεροι σταλινικοί χωρίς να έχω ακουμπήσει πέτρα ή ασχοληθεί καθόλου με το ΠΑΜΕ. Με είχαν βάλει κάτω τα φασιστοειδή στρατιωτάκια του ΚΚΕ, 50 και 60 χρονών άνθρωποι και μου βαράγανε κλωτσιές και μπουνιές αφού είχα φάει από ένα αγράμματο φασιστοειδές μπουνιά στα δόντια και σήμερα το χείλος μου είναι τούμπανο. ΑΡΡΩΣΤΑ ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΗ. ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ. ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΣΚΑΤΑ ΕΙΣΤΕ. Προτιμότερο το ΛΑΟΣ παρά εσείς κρατικά σκουλήκια. Δε διάβασα τα υπόλοιπα ποστς αλλά είμαι σίγουρος ότι ειπώθηκαν από πολλούς οι ίδιες παπαριές που ειπώθηκαν στην τηλεόραση. Σε όλη την Ελλάδα τα ίδια σκατά το ΠΑΜΕ. Βάζουν τους οικοδόμους στην περιφρούρηση να βαράνε όποιον δεν είναι σταλινικός.
Isis διαφωνώ. Το μίσος που υπάρχει ανάμεσα σε κκε-αναρχία είναι τεράστιο. Είναι πιθανό φυσικά ασφαλίτες να πέταξαν την μολότοφ, αλλά είναι πολυ πιθανό να την πέταξε και κανάς μπάχαλος.
Η σύγκρουση χτες ήταν μάλλον αναπόφευκτη. Η εμφάνιση του "δεν πληρώνω "μπροστά στο πάμε ήταν η αφορμή. έτοιμοι ήταν όλοι να γαμήσουν και να δείρουν τον εχθρό. Κατά τα άλλα να πέσει ο καπιταλισμός, η κυβέρνηση κλπ.
@ Leper
Δεν ήμουν Αθήνα για να έχω πλήρη εικόνα και άποψη για τα γεγονότα, αλλά έχω παραβρεθεί σε πάμπολλες κινητοποιήσεις και έχω δει ιδίοις όμμασι την ύπαρξη και την δράση ασφαλιτών/προβοκατόρων αν όχι εντός τότε παρά του α/α χώρου. Από “μπάχαλους” να αποβιβάζονται απο κλουβες της αστυνομίας μέχρι ορδές ασφαλιτών να εξαφανίζονται πίσω απο διμοιρίες των ΜΑΤ. Και δεν είναι δα και κανα μυστικό αυτό.
Ασφαλίτες και προβοκάτορες δρουν και εντος του ΚΚΕ, αλλά εκεί η δράση τους είναι πιο συγκαλυμμένη ακριβώς λόγω της οργανωτικής δομης του κομματος.
Τώρα προσωπική άποψη ε ναι δεν μπορώ να δεχτώ ότι αναρχικός που τιμά τις ιδέες του θα ρίξει μολοτωφ εντός του πλήθους του ΠΑΜΕ, γιατί αν είδες καλά πίσω απο την έτοιμη για σύγκρουση περιφρούρηση του ΠΑΜΕ, κυκλοφορούσε απλός κόσμος. Εγώ έναν γέροντα είδα να καίγεται, και αν αυτός που έριξε τη μολότωφ ήταν μπάχαλος ακόμα χειρότερα. Απο κει και πέρα με την έναρξη των επεισοδίων κάπου χάθηκε η μπάλα και πήρε δίκαιους και αδίκους παραμάζωμα. Και οι ΠΑΜΙΤΕΣ και οι α/α χτυπούσαν στο ψαχνό, γιαυτό το λόγο όμως δεν εμμένω στα όσα ακολούθησαν.
Τέλοσπάντων, προσωπικές απόψεις είναι αυτές διαθέσιμες προς συζητηση. Πάντως μετά απο τα χτεσινά κάποιος χαμογελούν και σίγουρα αυτοί δεν είμαστε εμείς. Πλέον δεν ελπίζω σε τίποτα…
Προφανως και δεν αρνουμαι την υπαρξη ασφαλιτων. Αυτο που ηθελα να τονισω ειναι οτι το να ονομαζεις αυτες τις ενεργειες ‘‘δουλεια ασφαλιτων’’, δυστυχως ειναι η ευκολη λυση. Δεν ειναι ετσι, ομως. Αν θες να εισαι ειλικρινης με καποιες καταστασεις, τοτε πρεπει να μπηξεις το μαχαιρι στο κοκκαλο και να συνειδητοποιησεις το που εχει φτασει η κατασταση, οπως λες. Που δεν εφτασε εκει ουτε χτες, ουτε περυσι. Χρονια τωρα υπαρχουν αυτα.