Ειδησεις απο την Ελλαδα (Part 1)

λαθος

Δεν καταλαβαινω παντως γιατι τοση αντιδραση για το δημοψηφισμα.
Εδω και και 30 χρονια ψηφιζουμε το “λεφτα υπαρχουν” για να εφαρμοστει το “σου παιρνω και τα σωβρακα”.
Λες και αμα γινουν εκλογες και βγει ο γελοιος καραγκιοζακος ο Σαμαρας θα αλλαξει το οτιδηποτε ας πουμε στο οτι ηδη εφαρμοζεται επειδη θα παει να “διαπραγματευτει”,γελαν τα φυτα και οι πετρες δηλαδη.
Καιρος να εφαρμοστει καποια πολιτικη που οντως θα εχει ψηφισει ο κοσμος.Αν και πρεπει φυσικα να δουμε πως θα ειναι διατυπωμενο το δημοψηφισμα.

Α,και λιγα τα λογια σας για τον ερωτα την Καϊλη ε,θα σφαχτουμε:!: <3

γιατι φιλε μου εδω και 2 χρονια τα εχει κανει σκατα,εχει φορτωσει τα παντα στον λαουτζικο,δεν εχει στειλει ουτε ενα λαμογιο στη φυλακη,δεν εχει διαπραγματευτει για το οτιδηποτε και εχει υποθηκευσει το μελλον μας για μια δεκαετια τουλαχιστον, και ξαφνικα του ρθε να κανει δημοψηφισμα αν τα θελουμε ολα αυτα η την χρεοκοπια…

ας κανει και δημοψηφισμα αν θελουμε το χαρατσι της δεη…8O8O8O

“Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα…” Όποιο και να ναι, εντέλει, το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, ένα είναι σίγουρο, ότι ο λαός θα δεινοπαθήσει και θα κληθεί να πληρώσει “τα σπασμένα”. Αφού τα έκανε, όπως τα έκανε, αφού πήρε αποφάσεις που χαντάκωσαν και χαντακώνουν και θα χαντακώνουν τον ελληνικό λαό για πολύύύύ καιρό, παρά την αντίθεσή του γι αυτά και αφού φτάσαμε ένα βήμα πριν την χρεοκοπία (που στην ουσία χρεοκοπημένοι είμαστε…) μας “πετάει το μπαλάκι” και μας ζητάει εμμέσως να ψηφίσουμε, αντί γι αυτόν, αυτό που θέλει αυτός και οι εταίροι του… Λες και θα απαλλαγεί από το βάρος των ευθυνών του… Ο κόσμος μπούχτισε και προκοπή δεν είδε… Όσο για τους υπεύθυνους, σιγά μην πάνε στην φυλακή. Αυτοί δημιούργησαν την χρεοκοπία, αυτοί μία ζωή θα επιβιώνουν και ο κοσμάκης θα την “πληρώνει” για να έχουν αυτοί τις ανέσεις τους… Μπορεί να ακούγονται αφελή όλα αυτά, αλλά το πιστεύω ακράδαντα… Και πιστεύω, επίσης, ότι ήθελαν να φτάσουν εδώ που έφτασαν τα πράγματα - αν και στην πορεία, μπορεί να μην τους βγήκε, ακριβώς, όπως τα ήθελαν…

Το τομάρι τους θα σώσουν.

Συνεχίστε να μιλάτε για πρόσωπα, για λαμόγια μπλα μπλα μπλα και όχι για πολιτικές…

πλεον φιλε τι να συζητησεις για πολιτικη???

οτι διαπραγματευση ηταν να γινει με το δντ και γερμανους εχει γινει…οι αποφασεις της κυβερνησης εχουν παρθει…ειτε με πασοκ ειτε με νδ τα ιδια σκατα θα ναι για μια δεκαετια τουλαχιστον…

τα μετρα εχουν δρομολογηθει…φοροι,φοροι,φοροι…θα δουλευεις σαν το σκυλι και ο μισος μισθος σου θα πηγαινει για να μειωθει το ελλειμα…#-o

ασε ηρθε και η δεη σημερα…

το μονο που θα μπορουσε να συζητηθει ειναι τι θα συμβει σε περιπτωση χρεοκοπιας και εξοδου απ το ευρω…και τι συμφερει ποιο πολυ τελικα…

Μόνο εγώ θα είμαι χαρούμενος αν γίνει δημοψήφισμα στην Ελλάδα για την ταμειακή σύμβαση; Δηλαδή, συγγνώμη, αλλά τι ακριβώς προσάπτουμε στον ΓΑΠ; Γιατί είναι τόσο κακό ο λαός να ψηφίσει για μέτρα κατά των οποίων διαδηλώνει τόσο καιρό;

Τόσος κόσμος βγήκε στο Σύνταγμα για να διαδηλώσει κόντρα στα μέτρα του ΠΑΣΟΚ. Τώρα το ΠΑΣΟΚ έρχεται και λέει “αν δε θέλετε τα παίρνουμε πίσω”. Αν κάποιος κατέβηκε στο δρόμο (ή δεν κατέβηκε) δίχως να ξέρει τι συμβαίνει στη χώρα του (πολλοί έχουν “θολή” άποψη γιατί δε μπορούν να καταλάβουν τι συμβαίνει), τώρα θα αναγκαστούν να μάθουν και να υπερασπίσουν άποψη.

Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς είναι το πρόβλημα. Δηλαδή τι άλλες επιλογές είχε ο ΓΑΠ που θα ήταν καλύτερες; 1) να εφαρμόσει τα μέτρα που αποφασίστηκαν δίχως νομιμοποίηση και τίποτα να μην εφαρμοστεί σωστά γιατί δεν υπάρχει σύμπνοια κυβέρνησης-λαού 2) να πάει σε εκλογές όπου δεν βλέπω γιατί οι αγορές θα το έβλεπαν καλύτερα και πώς θα αποσοβούσαν τα μέτρα όταν θα έβγαινε συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ή 3) να μην αποδεχτεί τα μέτρα και να βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στην πτώχευση της Ελλάδας και σε ό,τι συνεπάγεται αυτό (ό,τι γίνεται τώρα στο πολύ-πολύ χειρότερο)

Έχετε πίστη στον Ελληνικό λαό. Θα ψηφίσει υπεύθυνα τι θέλει. Είχαμε πολλά χρόνια να δούμε στην Ελλάδα μια ενέργεια που να δίνει ευθύνη στον λαό. Κι ας είναι λίγο. Είναι όμως ένα πρώτο βήμα.

^ ΒΛΑΚΕΙΕΣ.

Και οι πέτρες ξέρουν ότι τα ερωτήματα του “δημοψηφίσματος” θα είναι διατυπωμένα με τρόπο ώστε το “όχι” στην τρόικα (επί της ουσίας) να συνδεθεί με μια μονόπλευρη επιστροφή στη δραχμή και έτσι όσοι λένε κάθε μέρα, έτσι κι αλλιώς, όχι, να στιγματιστούν με την “εθνική καταστροφή”. Πάνε να στήσουν φάκα. “Αν πείτε ναι συμφωνείτε με τα μέτρα οπότε ΣΚΑΣΤΕ, αν πείτε όχι σας εκδικούμαστε κάνοντας τα πράγματα ακόμα χειρότερα και ρίχνοντας την ευθύνη σε σας”. Μπρος γκρέμα και πίσω ρεύμα; Όχι αν αυτό το ελεεινό “δημοψήφισμα” μείνει στα χαρτιά.

Αν και δεν ξέρω ούτε κι εγώ γιατί καθόμαστε και συζητάμε για “δημοψήφισμα”. Σιγά μην προλάβουν να το κάνουν, μετράνε μέρες.

Από δω και πέρα ΑΣΤΑΘΕΙΑ και πάλι ΑΣΤΑΘΕΙΑ.

Κατά πάσα πιθανότητα θα πέσει. Αλλά και πάλι δεν καταλαβαίνω γιατί είναι κακό να ψηφίσει ο λαός “ναι θέλουμε να τηρηθεί η απόφαση της Ε.Ε.”. Μετά από λίγο θα γίνουν εκλογές και θα τιμωρήσει αναλόγως όσους κινήθηκαν λάθος.

Ή πιστεύεις πως η λύση θα έρθει μέσω της Ε.Ε. (και της Μέρκελ) είτε όχι. Δηλαδή στις εκλογές τι θα ψηφίσει ο λαός; Ποιος θα διαπραγματεύεται με την Ε.Ε. για να τον σώσουν; Εμένα αυτό μου μοιάζει ποιο ασόβαρο. Και τον καλύτερο άνθρωπο στα παζάρια να βάλεις να κάνει τις διαπραγματεύσεις κάτι αισθητά καλύτερο δε θα πείσει την Ε.Ε. να εφαρμόσει. Τέλος πάντων. Όπως λες, μάλλον συζήτηση δίχως νόημα είναι…

Βλακείες το ένα βλακείες το άλλο. Πιο κκε πεθαίνεις. Μια συζήτηση χωρίς το γραφικό υφάκι δε μπορείτε να κάνετε

Μην πας ρε άνθρωπε να διαστρεβλώσεις πάλι λεγόμενα άλλων χρηστών. Εγώ αυτό που λέω είναι ότι χωρίς νόημα είναι η συζήτηση για το “δημοψήφισμα”, όχι γενικά. Όσο για τις εκλογές, είναι πολύ βολική η εικόνα ότι ο λαός ψηφίζει για το ποιός θα τον σώσει, ποιός θα “διαπραγματευτεί καλύτερα” με τις Βρυξέλλες κτλ. Υπάρχει και η επιλογή της ψήφου ενάντια στην ΕΕ ΣΥΝΟΛΙΚΑ.

έντιτ
Βέντερ, παραμένει συζήτηση. Ξύδι.

Που κολλαει το ΚΚΕ τωρα… αυτο που εγραψε ο Γρακχος δεν ειναι μονο αποψη του ΚΚΕ, ειναι αποψη ολων των πολιτικων δυναμεων, και ας ελπισουμε και μερικων βουλευτων του ΠΑΣΟΚ.

Karvou, το δημοψηφισμα θα ειχε νοημα πριν εναμιση χρονο… τωρα τυχον διεξαγωγη του θα ειναι η νομιμοποιηση στην αποποιηση ευθυνων που επιχειρει ο Πρωθυπουργος.

μ αυτος ειναι ο εκβιασμος…οτι ο κοσμος αν ψηφισει ΝΑΙ θα φανει σαν να νομιμοποιει τα μετρα της κυβερνησης του ΠΑΣΟΚ…βεβαια ο κοσμος ψηφιζοντας ΝΑΙ δεν θα το κανει για αυτο τον λογο αλλα εκβιαζομενος για να αποφυγει την χρεοκοπια…γιατι δεν νομιζω να υπαρχει νοημων ανθρωπος που να γουσταρει αυτην την κυβερνηση…γενικοτερα ζουμε μια κατασταση παραλογου…

το δημοψηφισμα θα πρεπε να γινει πριν ακομα μπουμε στο δντ…και οχι τωρα που ειναι μπρος γκρεμος και πισω ρεμα…

για αυτο και δεν θα πατησω καν…ευχομαι τα κομματα της αριστερας αυτο να συμβουλεψουν τους ψηφοφορους τους…

Δε σχολίασα τα όσα είπε. Το ΒΛΑΚΕΙΕΣ σχολίασα. Και όντως δεν είναι κοπιραϊτ του κκε, και οι εαακίτες στις σχολές μόνο έτσι ξέρουν να μιλάνε

Τί εννοείς μ’ αυτό; :stuck_out_tongue:

Πάντως, μεταξύ μας καρβού, αν δεν τα είχε βρει τόσο “σκούρα” ο Γιωργάκης, θα έριχνε το μπαλάκι στον κόσμο; Δεν το νομίζω… Είναι σε αδιέξοδο, και με αυτήν την κίνηση είναι σα να μας λέει “τώρα εσείς αποφασίζετε για το μέλλον της χώρας, και αν αποτύχετε, κακό του κεφαλιού σας”. Από τη μία, μας λέει “αποφασίστε” και από την άλλη, μας ωθεί με αυτόν τον τρόπο και την κατάσταση, που αυτός και τα “συνεταιράκια” του δημιούργησαν, να ψηφίσουμε αυτό που θέλει αυτός. Δεν είναι και πολύ [B]δημο[/B]κρατικό αυτό -αν και το να μιλάμε για δημοκρατία στις μέρες μας είναι σαν το ανέκδοτο με τον Τοτό ένα πράγμα…

30 Μάη 2011:

Αντίκτυπο ως την Κουμουνδούρου είχε η δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κυρίας Αλέκας Παπαρήγα ότι «η λύση έξω από το ευρώ και δραχμή στις παρούσες συνθήκες είναι καταστροφική».

Η τοποθέτησή της προκάλεσε τον άμεσο αρνητικό σχολιασμό από το “Αριστερό Ρεύμα” (τάση του ΣΥΝ), που μέσω της ιστοσελίδας του (www. iskra.gr), την κατηγορεί ότι ενισχύει εξ αντικειμένου την κινδυνολογία «τύπου Μαρίας Δαμανάκη αλλά και Θ. Πάγκαλου», περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, οι οποίοι την χρησιμοποιούν για να υποκύψει ο κόσμος «στη νέα μνημονιακή λεηλασία».

Σοβαρά, αυτή η δήλωση της Παπαρήγα είναι ο λόγος που την εκτιμώ. Δεν κάνει μικροπολιτική. Το λέει ξεκάθαρα. Αυτή τη στιγμή, πολιτική κόντρα στην Ε.Ε. ουσιαστικά δεν υπάρχει. Κρεμόμαστε από τα αρχίδια τους και πλέον δεν έχουν πρόβλημα να τα κόψουν για να πέσουμε. Ας γίνει δημοψήφισμα και μετά ας γίνουν και εκλογές (έτσι κι αλλιώς θα γίνουν σύντομα). Να ξέρει και ο κόσμος τι ισχύει. Να μην ψηφίσει παρορμητικά. Μην πάμε σε νέες “λεφτά υπάρχουν” κυβερνήσεις. Αυτό είναι το κατ’εμέ το καλύτερο για τον λαό.

Κι όχι να ψαρώνει ο κόσμος στην κάθε θεωρία συνωμοσίας που προσπαθούν να του πασάρουν άλλες παρατάξεις (προφανώς δεν εννοώ το ΚΚΕ)

@ Silent Winter
Δεν πάει να το κάνει γιατί του το είπε ο Πιτ Παπαδάκος; Για πρώτη φορά μετά από τόσες δεκαετίες, θα μπορεί ο ελληνικός λαός να μιλήσει. Αν δε γίνει δημοψήφισμα ούτε τώρα, τότε πότε θα γίνει; Φαντάζομαι θα πεθάνουμε δίχως να το ζήσουμε… Αν γίνει τώρα, τότε θα είναι πιο πιθανό να έχουμε κι άλλα στο μέλλον

Προσωπικά έχω τεράστια πίστη στα δημοψηφίσματα (που δίνουν λύσεις που ικανοποιούν το σύνταγμα). Για όποιον λόγο κι αν το κάνει ο ΓΑΠ, εγώ θα είμαι ικανοποιημένος αν γίνει η δημοκρατία μας πιο άμεση…

Το να λέει κάποιος “δεν είναι λύση η επιστροφή στη δραχμή από μόνη της” δε σημαίνει ότι υποτάσσεται στην ΕΕ, όπως αφήνεις να εννοηθεί. Οπότε μπορείς να πάρεις πίσω την εκτίμησή σου χωρίς τύψεις.

To ένα ή το άλλο είπε τελικά;

Για όποιον λόγο κι αν το κάνει ο ΓΑΠ, εγώ θα είμαι ικανοποιημένος αν γίνει η δημοκρατία μας πιο άμεση…

Dηλαδη η δημοκρατια θα γινει πιο…αμεση μεσω ενος εξαναγκαστικου ερωτηματος μιας καταστασης που μας οδηγησε αυτος που θετει το ερωτημα?Ας προσεχουμε λιγο τι λεμε…

Και επειδη φαινεται οτι μενεις μακρια απο ‘‘τα πραγματα’’ μετα το μεσοπροθεσμο κανεις πλεον δεν ξεστομιζε την λεξη δημοψηφισμα…Δεν νομιζω οτι αιτημα του λαου τωρα ειναι να παρει τις ευθυνες των πολιτικων τους πανω του.

Οταν ο μελλοθανατος του Αρκα πλησιαζει προς το τελος δεν ειναι ευχαριστημενος λεγοντας του αν θελει να πεθανει δια πυροβολισμου η με τοξικα…Μαλλον ζηταει να μην πεθανει.

Πως αλλιως να το εξηγησω δηλαδη.

Προσωπικη εκτιμιση ειναι παντως οτι και μονο το ερωτημα περι δημοψηφισματος ειναι ενεση ωστε να δωσει λιγο καιρο ζωης ακομα στη κυβερνηση…Και τελικως δεν θα γινει.