Κάρβου το δημοψήφισμα δεν δίνει κανέναν λόγο στον λαό.Μόνο ο ΓΑΠ ξέρει τι κάνει λόγω των τεράστιων νομικών κολλημάτων που θα φέρει η νέα σύμβαση.
Δυστυχώς όταν πας από το κακό στο χειρότερο οι επιλογές σου δεν μπορούν παρά να είναι άσχημες.
Τώρα τα περί ΚΚΕ δεν τα σχολιάζω για το αν κάνει…μικροπολιτική:lol::lol:
Με το που πάμε σε εκλογές, υπάρχει το ακαταλόγιστο έτσι κι αλλιώς.
Ο λαός έτσι κι αλλιώς θα ψηφίσει σε εκλογές και θα κρίνει την κυβέρνηση συνολικά.
Και επαναλαμβάνω κάτι που θυμάμαι να είχα γράψει 2 χρόνια πριν (όπως είχα γράψει τον Ιούλη π.χ. πως όταν η Ε.Ε. κάνει μεγάλο δώρο στην Ελλάδα, ο ΓΑΠ θα πάει σε εκλογές ή δημοψήφισμα). Όσο δεν υπάρχει σύμπνοια στην Ελλάδα, ΟΛΑ τα μέτρα πάνε στράφι.
Μα και πάλι, όταν στο δημοψήφισμα ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΚΚΕ, ΔΗΜΑΡ, Ανεξάρτητοι κ.α. θα πούνε “δε συμφέρει να απορρίψουμε αυτή τη συμφωνία”, γιατί στις επόμενες εκλογές δε θα μπορεί να τιμωρήσει ο λαός τον ΓΑΠ; Το θέμα είναι να τιμωρηθεί ο ΓΑΠ ή να σωθεί η χώρα;
Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω, γιατί όποιος είναι κατά του ΔΝΤ και της Ε.Ε., δεν θέλει να ψηφίσει ΑΜΕΣΑ κόντρα του κουρέματος, πετώντας και την Ελλάδα εκτός ΔΝΤ. Γιατί παίρνουμε ως δεδομένο πως ό,τι έγινε, δεν ξεγίνεται;
Όσο για το δημοψήφισμα πριν το ΔΝΤ, αυτό είναι άλλη συζήτηση. Δεν ξέρω ποιος θα ήθελε να συνεχίσουμε να πουλάμε ομόλογα με 25%(!) επιτόκιο, αλλά μέσα σε ένα μήνα χτίστηκε για τα μάτια μας ένα τεράστιο Ευρωπαϊκό ταμείο. Δε νομίζω πως υπήρχε χρόνος για να περιμένουμε και δημοψήφισμα. Από την άλλη, τώρα υπάρχει και η δυνατότητα να τα ακυρώσεις όλα αυτά. Αφού το ΔΝΤ ήταν λάθος, γιατί να συνεχίσουμε να είμαστε εντός του;
Ναι, αυξήθηκε το ποσοστό του χρέους σε ποσοστό, αλλά δεν αυξήθηκε το ίδιο σε απόλυτα νούμερα. Σε απόλυτα νούμερα έχουμε λιγότερο χρέος από ότι θα είχαμε δίχως ΔΝΤ και σε απόλυτα νούμερα μικρότερο έλλειμμα από ότι το 2009. Γιατί τότε μπορούσαμε να κάνουμε κάτι άλλο από το ΔΝΤ και τώρα όχι; Αν πιστεύεις πως η Ελλάδα πρέπει να πάει στην πριν ΔΝΤ εποχή (με τους νόμους που υπήρχαν πριν, κλπ), δεν καταλαβαίνω γιατί να μην ψηφίσεις σε ένα τέτοιο δημοψήφισμα
Προς Βέντερ και οποιονδήποτε άλλο έχει αμφιβολίες:
Η επίμαχη δήλωση έγινε σε συνέντευξη της Παπαρήγα στον Αντέννα και συγκεκριμένα στον Παπαδάκη, στις 30/5.
Παπαδάκης: Σας άκουσα να λέτε ότι περίπτωση να επιστρέψουμε στη δραχμή δεν υπάρχει. 'Η κάνω λάθος; Μου έκανε εντύπωση η άποψή σας. Μπορείτε να μας το εξηγήσετε;
Παπαρήγα: Καταρχήν, [B]εμείς είμαστε γενικά υπέρ της αποδέσμευσης από την ΕΕ[/B], η λύση έξω από το ευρώ και δραχμή στις παρούσες συνθήκες είναι καταστροφική.
Κοίτα, εσύ γνωρίζεις καλύτερα…Το παραδέχομαι για ακόμη μία φορά, προς αποφυγή παρεξηγήσεων, ότι δεν έχω ασχοληθεί με τα πολιτικά. Δεν είναι τυχαίο, όμως, που τόσος κόσμος είναι αντίθετος(;), ας το πω έτσι, με αυτό και επίσης, δεν είναι τυχαίο ότι, στην παρούσα στιγμή, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε αυτό… Και εγώ δεν είμαι κατά…οι λόγοι είναι ευνόητοι, μας δίνεται η ευκαιρία να αποφασίσουμε αν θα ταχθούμε υπέρ ή θα απορρίψουμε τα μέτρα. Ο τρόπος όμως, κάτω από τον οποίο αποφασίστηκε, καθώς και ο χρόνος και οι συνθήκες -όπως θες πες το- κάτω απ’τις οποίες θα γίνει, είναι αυτό που “ενόχλησε” τους περισσότερους. Οι επιλογές δεν είναι πολλές. Ή θα χρεοκοπήσουμε ή θα… χρεοκοπήσουμε, απλά αυτή η δεύτερη, θα είναι ακόμα πιο αμείλικτη. Έτσι, τουλάχιστον, το βλέπω εγώ. Τώρα για το αν θα γίνει πιο άμεση η “δημοκρατία” μας, το σχολίασα και παραπάνω. Όταν δέχεσαι πιέσεις, όταν υποβάλλεσαι καθημερινά σε έναν ψυχολογικό βιασμό, όταν καλείσαι να ψηφίσεις κάτω από τον φόβο μίας ενδεχόμενης χρεοκοπίας, δε ζεις σε μία δημοκρατική κοινωνία, αλλά σε μία τρομοκρατούμενη κοινωνία…απέχει πολύ το ένα από το άλλο…
Γράκχε. Δεν λέω κάτι το αντίθετο. Το ίδιο λέμε. Εγώ με όσους τάζουν λαγούς με πετραχείλια τα έχω. Όχι με την 100% ρεαλίστρια Παπαρήγα που είχε τα κότσια να πει αυτό που πιστεύει κι ας δίνει τροφή στους μικροπολιτικούς των υπόλοιπων παρατάξεων…
Εγώ την δήλωση την μετέφρασα ως “δε μπορείς ως Ελλάδα να φύγεις από το ευρώ, άρα θα πρέπει να συνεργαστείς με τους εταίρους μέχρι να φτάσεις στο σημείο που θα μπορείς να φύγεις από την Ε.Ε.” (Το να συνεχίσεις να είσαι στο ευρώ, δίχως να συνεργαστείς με τους εταίρους μου φαίνεται πιο κουλό κι από τον Λάζο στις βολές, άρα φαντάζομαι δεν πρότεινε αυτό.)
Και αν κάποιος συμφωνεί με αυτό, μπορεί πάλι να ψηφίσει στο δημοψήφισμα και στις εκλογές με τρόπο συνεπή με τα πιστεύω του. Υπέρ της σύμβασης τώρα, κατά της κυβέρνησης στις εκλογές, υπέρ παράταξης ενάντια στην Ε.Ε.
δεν ειμαι κατα της Ε.Ε. στις παρουσες συνθηκες…ειμαι ομως κατα της κυβερνησης του ΓΑΠ που σε συνεργασια με το δντ εχουν εξαθλιωσει ενα μεγαλο μερος του ελληνικου λαου…δηλαδη δεν υπηρχε αλλη πολιτικη???ασφαλως και υπηρχε…και τα χειροτερα ερχονται…
δεν θα ψηφισω ομως ΟΧΙ γιατι φοβαμαι αν πτωχευσει η χωρα και γυρισουμε στην δραχμη ποιες θα ναι οι οικονομικες συνεπειες…το αγνωστο φοβιζει ειδικα αν εχεις οικογενεια…
τουλαχιστον τωρα ξερω…ο ΓΑΠ εβαλε τα ποιο σκληρα μετρα που θα μπορουσε,μας εχει γαμησει,οι προοπτικες να δημιουργησουμε κατι εμεις οι νεοι ειναι μηδαμινες…αλλα και σ αυτες τις χαλια συνθηκες θα την παλεψω πιστευω…
αλλα ρε πουστη δεν θα παω να ψηφισω ΝΑΙ και μετα να βγαινεις και να λες οτι η πολιτικη σου νομιμοποιηθηκε απ τον λαο και να πανηγυριζεις…γιατι τοτε μπορει και να μας γαμησεις ακομα περισσοτερο…
παντως karvou η χωρα μπορει να σωθει αλλα οι εμεις ειμαστε χαμενοι απο χερι ειτε με τον εναν τροπο ειτε με τον αλλον…
@karvou
Έτσι όπως το παρουσιάζεις εσύ προφανώς και είναι κουλό, περισσότερο όχι μόνο από το Λάζο στις βολές αλλά κι από κείνο το Μοράλες του ΠΑΟΚ που θυμηθήκαμε πριν λίγο με το Σάμη. Έλα όμως που δεν είναι έτσι!
Εξακολουθείς, και με μπόλικο πείσμα, να παραποιείς το νόημα της δήλωσης. Το οποίο δεν είναι ότι “αν γινόμασταν κυβέρνηση δε θα βγάζαμε τη χώρα από το ευρώ αλλά… θα συνεργαζόμασταν με τους εταίρους”, αλλά ότι στο ζήτημα της εξόδου από το ευρώ αλλά [U]με παράλληλη παραμονή της χώρας στην ΕΕ,[/U] απαντάμε όχι γιατί η θέση μας δεν είναι “έξοδος από το ευρώ”, δεν τραβάμε κανένα ζόρι με τη δραχμή, και πιστεύουμε (όπως ξαναείπα) ότι μια [U]μονόπλευρη[/U] επιστροφή στη δραχμή θα κάνει ακόμα χειρότερα τα πράγματα. Δηλαδή δεν ξέρω πόσο πιο ξεκάθαρο να το κάνω. Σε καμία περίπτωση δεν είμαστε υπέρ της “συνεργασίας με τους εταίρους μας στην ΕΕ”!
Μας εκβιάζουν, αυτό είναι το μόνο σίγουρο…άλλωστε δεν είναι τυχαίο, που επέλεξαν αυτήν την χρονική στιγμή να μας θέσουν το ερώτημα “μαχαίρι ή πιστόλι;” !