Θα μας μαζέψουν να συμμετάσχουμε με το ζόρι! Εξάλλου τα δημοψηφίσματα είναι η γιορτή της δημοκρατίας!
Σοβαρά τώρα, ενδιαφέρον το πάνω ερώτημα…
Θα μας μαζέψουν να συμμετάσχουμε με το ζόρι! Εξάλλου τα δημοψηφίσματα είναι η γιορτή της δημοκρατίας!
Σοβαρά τώρα, ενδιαφέρον το πάνω ερώτημα…
Λογικά, θα μπορεί η κυβέρνηση να κάνει ό,τι θέλει.
Εγώ νομίζω πως είναι απλό:
Είσαι σε μια κατάσταση 0
Ψηφίζεις να συνεχίσεις στην κατάσταση 0 ή να πας στην κατάσταση 1
Αν δεν ψηφίσεις παραμένεις στην ίδια κατάσταση (0)
Άρα η αποχή θα είναι σαν ναι στο ευρώ μάλλον
+αυτό που είπε ο αποπάνως
Ελάτε μιλάμε οι τύποι έχουν σχέδιο.
Του Αγίου Γεωργίου-Μνημόνιο
Του Αγίου Δημητρίου-Κούρεμα
Του Αγίου Νικολάου-ΚΑΝΟΝΙ
Η ορθοδοξία μας έχει πολλούς αγίους ακόμα:roll:
να ρωτησω κατι.εστω οτι γινεται δημοψηφισμα.τις προηγουμενες μερες πολλοι θα πανε να σηκωσουν καταθεσεις απο το φοβο επιστροφης στη δραχμη.δεν θα πεσει το συστημα?
aionie πολλα 0 και 1 βλεπω στο ποστ σου,μηπως σχετιζεσαι τιποτα με πληροφορικη?
ον τοπικ
το δημοφησμα που (δεν) θα γινει ειναι η μεγαλυτερη απατη και ο μεγαλυτερος εκβιασμος εβερ…ειναι σαν να ρωτας τις γαλοπουλες αν θελουν να ψηθουν τα χριστουγεννα,οπως ευστοχα διαβασα καπου στο ιντερνετ…
για μενα οι διαβουλευσεις με την Ε.Ε για την σωτηρια της ελλαδος-μενοντας στο ευρω- ειναι μονοδρομος,ωστοσο η βαση και η πολιτικη πανω στην οποια θα γινει αυτο,ειναι το ολο ζουμι της υποθεσης…προσωπικα φοβαμαι πως ο ΓΑΠ ετοιμαζεται να μας κανει προτεκτορατο της γαλλιας και της γερμανιας,πραγμα που δεν πρεπει να συμβει υπο καμια περιπτωση και σε κανενα καθεστως…
δυστυχως μιλαμε για τον πιο χεστη και @%$% πρωθυπουργο τον τελευταιων χρονων,σε μια απτις κρισιμοτερες στιγμες της συγχρονιας ιστοριας μας
Ύστερα απο ένα μήνα μπαναρίσματος επειδή τα έχωσα για πλάκα στα ΠΑΟΚΙΑ βλέπουμε διάφορες εξελίξεις
Ο ΓΑΠ εκφαρμόζει κάποιο σχέδιο ο τύπος θέλει να γαμήσει και την Ελλάδα αλλά και το ευρώ…τα δημοψηφίσμα ειναι μια απάτη προσωπικά δεν πιστεύω ότι μόνο με εκλογές ίσως ακουστεί η φωνή του λαού…αν και δεν ειμαι σίγουρος αλλά τουλάχιστον ο λαός δεν εκιβάζεται αλλά όπως βλέπω τα γεγονότα θα είναι πολύ άσχημα…αν δεν το ρίξουν οι βουλευτές του ΠΑ.ΣΟΚ την παρασκευή τα πράγματα θα έχουν άλλη τροπή…
Αφιερωμένο το παρακάτω άσμα
Κάρβου καταλαβαίνω πως η Ελβετία κάνει το Ελληνόπουλο να γουστάρει δημοψηφίσματα αλλά εδώ πρέπει να δούμε προσεκτικά ορισμένα δεδομένα:
Σε αντίθεση με άλλους λαούς της ΕΕ ο Ελληνικός λαός δεν επικύρωσε μέσω δημοψηφίσματος την συνθήκη του Μάαστριχτ το '92 που δρομολόγησε την διαδρομή προς τo ? (την επικύρωσαν τα δύο μεγάλα κόμματα στη βουλή), ούτε πιό πρόσφατα τη συνθήκη της Λισσαβώνας. Η γνώμη του Ελληνικού λαού δεν ζητήθηκε ούτε πριν δύο χρόνια στο ξεκίνημα της κρίσης και πριν την προσφυγή στο ΔΝΤ και το πρώτο μνημόνιο. Και του ζητάνε τώρα, με την ανεργία σε ιστορικό υψηλό, τα εισοδήματα συρρικνωμένα, την φορολογία να πλήττει ειδικά τα πιό αδύναμα στρώματα που ξεπουλάνε ακίνητα για να πληρώσουν φόρους, και την περηφάνια του καταρρακωμένη από όλο το κλίμα που έχει δημιουργηθεί να επιλέξει όχι τελικά για το αν θέλει τη συμφωνία αλλά αν θέλει να παραμείνει στο ? ή όχι… #-o
Πραγματικά αν κάποιος ήθελε - να μην πώ αν είχε ποντάρει :roll:- να βγάλει την Ελλάδα από το ? δεν θα είχε κάνει τίποτα διαφορετικά…
Ακόμα όμως και αν οι Μερκοζύ επέτρεπαν στον ΓΑΠ να θέσει την συμφωνία της περασμένης εβδομάδας σε δημοψήφισμα, πόσοι πολίτες είναι πραγματικά σε θέση να αντιληφθούν όλες τις επιπτώσεις της; H συμφωνία αυτή φτάνει σε ορισμένα πολύ τεχνικά θέματα. Εγώ π.χ. θεωρώ λάθος όλη την σπουδή να μην υπάρξει πιστωτικό γεγονός και να μην πληρωθούν CDS. Eδώ που φτάσαμε, με κούρεμα 50%, θα έπρεπε να πληρωθούν CDS γιατί διαφορετικά η πρακτική ακύρωση της χρησιμότητας των CDS (ασφάλεια εναντια σε χρεωκοπία κράτους) το μόνο αποτέλεσμα που θα έχει θα είναι να ακριβύνει και άλλο το κόστος χρηματοδότησης των μελών της Ευρωζώνης που ακόμα δανείζονται από τις αγορές (Ιταλία, Ισπανία) και της Ελλάδας όταν θα “επιστρέψει στις αγορές”.
Για να δώσω ένα πιό πρακτικό παράδειγμα, αν υπήρχε ανάλογη παρέμβαση των κυβερνήσεων ώστε να είναι πολύ δύσκολο να εισπράξει κανείς ασφάλεια για αυτοκίνητο ή μηχανή, το κόστος για να νοικιάσεις παπί το καλοκαίρι σε νησί θα εκτινασσόταν γιατί αυτός που τα νοικιάζει θα έπρεπε να σου περάσει το ρίσκο του μέσα στην τιμή ενοικίασης…
Και αυτό με τα CDS είναι μόνο ένα παράδειγμα, μπορώ να γράψω σεντόνια για τα προβλήματα της συμφωνίας. Απλά θέλω να πώ πως δεν είναι δυνατό η δανειακή σύμβαση να τεθεί στην κρίση των πολιτών. Οι πολίτες πρέπει να επιλέξουν μέσω εκλογών αυτούς που θα χειριστούν για λογαριασμό τους αυτά τα πιό τεχνικά θέματα.
Τα ποστς του Starstruck είναι πολύ καλά και νομίζω ενδεικτικά για το πως νοιώθει ο μέσος λογικός Έλληνας αυτές τις ώρες
Τέλος έχουμε και μία πολύ καλή ερμηνεία για το γιατί συμβαίνουν όσα συμβαίνουν:
Ο πόνος που τους έχει πιάσει όλους μην τύχει και εκφραστεί ο λαός και μάλιστα προεξοφλώντας ότι το αποτέλεσμα δε θα είναι αυτό που περιμένουν, έχει πολύ πλάκα.
Αυτό που δεν έχει καθόλου πλάκα είναι η εμμονή (κάποιας) αριστεράς με τον κοινοβουλευτισμό.
[B]Reuters: «Παραιτείται ο Παπανδρέου»![/B]
Καταιγιστικές οι πολιτικές εξελίξεις, ίσως? προλάβουν, όχι μόνο την αυριανή ψήφο εμπιστοσύνης, αλλά και τις ομιλίες γι’ αυτήν, απόψε, στη Βουλή.
όντως ! “αγανακτισμένοι” τόσο καιρό στις πλατείες κ τώρα που σου λένε “φύγε από το ευρώ”, μασήσανε ! [-X
ξενερώσαμε
Και για πείτε, τι ακριβώς κερδίζουμε (ως χώρα, πολιτεία, κοινωνία) από το ευρώ και την ευρωζώνη ώστε να είναι καταστροφή το να μην παραμείνουμε εκεί?
μπορεί να κάνω λάθος αλλά από την ΕΕ δεν εξασφαλίζουμε κάποια κονδύλια για να γίνουν έργα(δρόμοι κλπ)?
το αν τα πιο πολλά από τα κονδύλια πάνε σε μίζες είναι άλλο θέμα.βέβαια το μόνο θετικό που βλέπω από την ΕΕ είναι αυτό.
Ναι τα εξασφαλίζουμε. Όπως και άλλα κονδύλια. Και? Στη σούμα η αδύναμη και μη παραγωγική οικονομία μας στο μείον βρίσκεται όταν έχει να ανταγωνιστεί τις δυνατές της ευρωζώνης.
Και τώρα έρχεται η ΕΕ και λέει, ναι θα σε δανείσω, αλλά πρέπει να απολύσεις 100.000 δ.υ. για να κάνεις πρωτογενές πλεόνασμα. Σοφάκινγουάτ. Στα παπάρια μου το πρωτογενές πλεόνασμα όταν έχω εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους στην κοινωνία μου.
το πρόβλημα της ΕΕ είναι οτι επειδη δίνει κονδύλια θεωρεί οτι μπορεί να παρεμβαίνει στην εσωτερική πολιτική κάθε κράτους-μέλους.μπορεί η ευρώπη να είναι ενιαία και κάθε κράτος να έχει την δική του εσωτερική πολιτική.
εγώ είμαι εναντίον του να παρεμβαίνει ο κάθε μπαρόζο και λοιποί στην εσωτερική πολιτική της κάθε χώρας και να παίρνουν αποφάσεις.
Παιδιά δεν είμαστε στην πρώτη γυμνασίου.
έλα ρε κουβέντα κάνουμε.
Το “δίνει κονδύλια” είναι σχετικό, αφού κάθε χώρα (και η Ελλάδα) συνεισφέρει, με διαφορετικά ποσά βέβαια, στο κοινοτικό ταμείο. Απλά η Ελλάδα χοντρικά παίρνει περισσότερα από όσα δίνει.
Τέλος πάντων, αυτά χωράνε πολλή συζήτηση γενικά.
Όσον αφορά τον Μπαρόζο και λοιπούς υπαλλήλους της ΕΕ, είναι ΜΗ εκλεγμένα πρόσωπα (όπως και ο “πρόεδρος” της επιτροπής, Ρομπάι, και γενικά όλη η επιτροπή), ενώ το μοναδικό εκλεγμένο από τους λαούς όργανο, το ευρωκοινοβούλιο, έχει τις λιγότερες αρμοδιότητες. Από αυτά ξεκινάει το όλο πρόβλημα της μη δημοκρατικής λειτουργίας της ΕΕ, και γι’ αυτό μια τέτοια ΕΕ δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα των λαών, άρα δεν θα έπρεπε να υπάρχει καν (με αυτή τη μορφή κλπ).
Όσον αφορά το δημοψήφισμα… περιέργως με κάλυψε (για πρώτη φορά) ο Mule στο συγκεκριμένο θέμα :-k 8O
Sure, απλά είναι λίγο χαζούλικο να λέμε τι θέλουμε εμείς. Αν κάποια στιγμή αποφασίσει ο λαός οτι θέλει να είναι υπεύθυνος ο ίδιος, να φροντίσει να λειτουργήσει σε ένα σύστημα με φωνή που τον θέλει ενεργό και όχι με 4 χρόνια εκλογές και άραγμα τον υπόλοιπο καιρό, και νοοτροπία εγώ θα ψηφίσω όποιον μου βάλει την κόρη στο δημόσιο (αληθινή ατάκα της αποπάνω μας - χαχα, που θες λέει; τώρα πια κλώτσο κι από κει). Γενικά εχω δει πολύ κόσμο να διαμαρτύρεται και ν’αλλάζει στάση αλλά όχι ουσιαστικά. Δεν καλλιεργούνται αντιλήψεις, δεν αλλάζουν μυαλά, απλά βρίζουν και ουρλιάζουν χωρίς να σκέφτονται, μόνο και μόνο επειδή χαλά η ζαχαρένια, δεν πάει έτσι όμως.
Τέλος πάντων, όλα αυτά για να πω χοντρικά ότι δεν γίνεται να παραχωρείς τον κώλο σου σε κάποιους και να περιμένεις οτι δεν θα τον δώσουν σ’άλλους που θα σε γαμήσουν.
Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας με πρωθυπουργό τον Κώστα Σημίτη, χάρη στον οποίο μπήκαμε στο ευρώ με την αξία μας, όπως άλλωστε είπε και ο Σαρκοζύ πριν λίγες μέρες.
The working goes cloud!