δεν αμφισβητείται το αν ο παπαδήμος είναι μορφωμένος ή το αν έχει δουλέψει παραπάνω από κωστακογιωργάκηδες.το θέμα είναι όμως ότι αυτός ο άνθρωπος είναι η επιλογή/πρόταση των μέρκελ/σαρκοζί και το ότι θα κοιτάξει να εξυπηρετηθούν τα δικά τους συμφέροντα. τύποι,υπερμορφωμένοι και σίγουρα πολύ έξυπνοι, σαν τον παπαδήμο είναι υπευθυνοι για την κατάσταση που παρουσιάζει το χρηματοπιστωτικό σήμερα. κι αυτή η κατάσταση επωφελεί ολοφάνερα άλλων συμφέροντα και όχι τα δικά μας! εγώ το μόνο που βλέπω να κάνει είναι να φροντίσει να υπάρξουν οι κατάλληλες ασφαλιστικές δικλείδες ,έτσι όταν χρεωκοπήσουμε/μας διώξουν από το ευρώ να μην χάσουν ούτε σεντ οι δανειστές μας. γιαυτό και έθεσε σαν όρο το να κάτσει και παραπάνω αν χρειαστεί στη θέση. να τα βάλει όλα σε μια σειρά έτσι όταν ακουστεί το κανόνι να επηρεάσει μόνο εμάς και όχι αυτούς.
@ Καρβου:
To ξέρω, για αυτό και έγραψα “δημοκρατικής [B]νομιμοποίησης[/B]” και όχι νομιμότητας!
Με την έννοια πως ο κόσμος ψήφισε πριν 2 χρόνια κάτω από τελείως διαφορετικές συνθήκες έναν τύπο που τον φλόμωσε στο ψέμα, ακολούθησε μία πολιτική που δεν είχε καμία σχέση με το πρόγραμμα του και τώρα βλέπει και κάποιον εξωκοινοβουλευτικό να γίνεται πρωθυπουργός.
Το θέμα είναι πως ο κόσμος που όλους αυτούς τους μήνες κράζει τους πολιτικούς σε κάθε ευκαιρία, ας δεί και κάποιον που δεν είναι πολιτικός και έρχεται να αντιμετωπίσει το κύριο θέμα της χώρας που είναι κάτι εντελώς μέσα στο πεδίο της εξειδίκευσης του.
Για να δούμε…
@Elric: Δεν ξέρω αν ήταν επιλογή των Μερκοζύ, ούτε αν θα πάει το πράγμα στην κατεύθυνση που λες. Θα δείξει…
Οπως ακουσα καπου, Πρωθυπουργο που να εχει κολλησει ενσημα στη ζωη του, πρωτη φορα πρεπει να βλεπει η χωρα:lol:
Όχι ρε… και ο Σημίτης που ήταν παν/κος, είχε ένσημα
Απ’ ότι βλέπω τις επόμενες μέρες πολλοί θα μας πρήξετε για το πόσο καλός και ωραίος και έντιμος είναι ο Παπαδήμος ε;
Ωραία, good to know, thanks for the heads up :!:
Αυτο εξελαβες εσυ απο 1-2 αστειακια? :-k
Προσωπικα εαν αυριο δω στελεχος του ΛΑΟΣ στην κυβερνηση, ηδη θα εχω μια ενσταση περι Παπαδημου. Aπο εκει και περα βλεπουμε…
δηλαδη θελουμε και μορφωμενο,και εργατικο και του μεροκαματου…μαλιστα…πως τους διεφυγε να ψαξουν για πρωθυπουργο στα ορυχεια στη κοτσονκάουα.
Ε όχι βέβαια.
Και τα Μέσα όλη μέρα σήμερα έχουν γαμηθεί, “αλλάζει το κλίμα” κτλ. κτλ. Το πήραν πολύ ζεστά να στηρίξουν με κάθε τρόπο τον (νέο) άνθρωπο του κεφαλαίου.
δηλαδη ρε γρακχε ποιον/ποια θα αντιπροτεινες εσυ?
κατι πηρε το αυτακι μου για βελοπουλο στην κυβερνηση…στον αντ1 νομιζω,αλλα εκανα δουλειες παραλληλα.θα γελασουμε παλι…
Λολ, κανέναν φυσικά, στ’ αρχίδια μου ποιός θα αναλάβει κάτι που ξέρω ήδη ότι είναι εναντίον μου - εναντίον μας.
Αλίμονο σ’ εκείνους που δεν το έχουν καταλάβει ακόμα.
Θα είναι,από ότι είπε ο Γεωργίου με το ωραίο υφάκι,και άφησε να εννοηθεί ότι θα είναι και πάνω από δύο
:dunno:
Εγώ είπα: Δεν ξέρω τι θα μας βγεί, δεν ξέρω με τι δεσμεύσεις επιτεύχθηκε η συμφωνία για αυτόν. Επιφυλάσσομαι…
Αν αυτό γίνει, θα είναι γιατί ήταν μέρος της συμφωνίας ΓΑΠ-Σαμαρά με τον Καρατζαφέρη. Ελπίζω να μην γίνει!
Γιατί όλοι νομίζουν ότι είπα κάτι συγκεκριμένα για κείνους,
:dunno:
Ήδη ετοιμάζονται και τα γκάλοπ που θα μας δείχνουνε τον ενθουσιασμό του κόσμου για τον νέο πρωθυπουργό!Τα γνωστά μμε έχουν αρχίσει να κατευθύνουν τα πρόβατα προς αυτή την κατεύθυνση…:yahoo:
βασικα τζαμπα πολυς λογος γινεται…υπαρχει περιπτωση να καταργησει καποια απ τα μετρα που εχει παρει μεχρι τωρα το πασοκ ακομα και να θελει???
π.χ. υπαρχει περιπτωση να καταργησει το αφορολογητο των 5.000 ε?υπαρχει περιπτωση να καταργησει το φορο της δεη???την αυξηση του φορου στο πετρελαιο???εγω λεω σε ολα οχι…
οποτε τζαμπα ασχολουμαστε με καποιον που θα μεινει 5-6 μηνες πρωθυπουργος κι ουτε θα τον θυμομαστε σε λιγα χρονια…θα υπογραψει οτι ειναι να υπογραψει με την ευρωπη που ειναι ηδη αποφασισμενα και μετα θα παμε σε εκλογες…ο λαος δεν νομιζω να εχει να ωφεληθει σε κατι…
μπορει μια στο εκατομμυριο ο ανθρωπος να ειναι ικανος και να εχει αγαθες προθεσεις (για αυτο αμφιβαλλω)αλλα η στιγμη που ερχεται στην πρωθυπουργια ετσι κι αλλιως δεν μπορει να αλλαξει κατι σε προαποφασισμενα γεγονοτα…
Αχαχ ας γελάσουμε λίγο :
(προσοχή, προς θεού είναι αστείο, ουδέποτε θα σκεφτόταν κάποιος σοβαρά τέτοια πράματα, απαπαπα…)
[B]Η τρομακτική λύση για την Ελλάδα: Ένα στρατιωτικό πραξικόπημα
[/B]Tim Worstall
Forbes: Information for the World’s Business Leaders
Μτφρ.: Lenin Reloaded
Υπάρχει ένα ανέκδοτο, όχι πολύ αστείο, στις αγορές αυτή τη στιγμή, ότι η πραγματική λύση στο ελληνικό πρόβλημα είναι ένα στρατιωτικό πραξικόπημα (να διευκρινήσω ότι δεν προτείνω πραξικόπημα, βλ. παρακάτω). Αντί να προσπαθεί η Γερμανία να χρηματοδοτήσει το ελληνικό χρέος, θά 'πρεπε να χρηματοδοτήσει ένα τέτοιο πραξικόπημα.
Είναι μόνο μισοαστεία που λέγεται ορισμένες φορές ότι θα ήταν καλύτερη χρήση για τα γερμανικά χρήματα αντί να τα πετάνε στα σκουπίδια για περαιτέρω εξαγορές να χρηματοδοτήσουν ένα πραξικόπημα και να λύσουν το πρόβλημα μ’ αυτό τον τρόπο.
Ο λόγος είναι ότι δεν μπορεί να γίνει δεκτή μια στρατιωτική δικτατορία στην Ευρώπη. Έτσι, αν γινόταν ένα τέτοιο στρατιωτικό πραξικόπημα, η Ελλάδα θα έπρεπε αμέσως να φύγει από την ΕΕ, και έτσι, ό,τι κι αν γινόταν με την οικονομία της, θα ήταν αλλουνού πρόβλημα.
Αυτό που είναι πολύ λυπηρό, ή και πικρό αν προτιμάτε, με το ανέκδοτο, είναι ότι αν αγνοήσουμε το μικρό πρόβλημα του ότι θα επρόκειτο για στρατιωτική δικτατορία, μια τέτοια λύση θα ήταν καλή για τα ελληνικά προβλήματα. Η Ελλάδα δεν μπορεί, κάτω από οποιεσδήποτε περιστάσεις, να πληρώσει το τωρινό της χρέος, οπότε θα χρειαστεί να χρεοκωπήσει. Αλλά η χρεοκωπία μόνη της δεν λύνει το μεγάλο πρόβλημα, που είναι ότι βρίσκονται σε μια νομισμαστική ένωση με κόστος που κάνει την ελληνική εργασία θλιβερά μη ανταγωνιστική.
Αυτό σημαίνει πως πρέπει να πέσουν οι ελληνικοί μισθοί και το ελληνικό βιωτικό επίπεδο για να κάνουν την εργασία αυτή ανταγωνιστική. Ή, αν προτιμάτε, η ελληνική εργατική παραγωγικότητα πρέπει να ανέβει πολύ δυνατά και πολύ γρήγορα. Και οι δυο δρόμοι είναι πολύ δύσκολοι και επώδυνοι. Η τρίτη εναλλακτική είναι να φύγει η Ελλάδα απ’ την ΕΕ και να υποτιμήσει μετά τη δραχμή.
Όμως, με τον τρόπο με τον οποίο έχει στηθεί η ΕΕ και η Ευρωζώνη, το να φύγει μια χώρα από την νομισματική ένωση θα θεωρούνταν αναπάντεχη ήττα για ολόκληρο το ευρωπαϊκό ιδεώδες. Αυτό που θα επέτρεπε ένα στρατιωτικό πραξικόπημα θα ήταν, αν αγνοήσουμε τη μικρή λεπτομέρεια ότι θα ήταν στρατιωτικό πραξικόπημα, αυτό που πρέπει μάλλον να γίνει, και σίγουρα θα ήταν ο λιγότερο επίπονος τρόπος να αντιμετωπίσει η Ελλάδα τα προβλήματά της: χρεωκοπία και έξοδος απ’ το ευρώ.
Το ότι πρέπει να λέμε αστεία για τέτοια τρομερά πράγματα όπως είναι η στρατιωτική κατοχή δείχνει πόσο δυσλειτουργική έχει γίνει η ευρωπαϊκή πολιτική. Κανείς δεν θέλει να μιλήσει για τη δικτατορία ως λύση σε ένα αρκετά απλό οικονομικό πρόβλημα, αυτό όμως αναγκαζόμαστε να κάνουμε καθώς το τωρινό σύστημα απλά δεν παίρνει αυτή την έλλογη και απλή λύση σοβαρά.
*Update: Άλλαξα τον τίτλο μου από “πραγματική” σε “τρομακτική” απλά για να ξεκαθαρίσω ότι δεν προτείνω πραξικόπημα. Ναι, φυσικά ξέρω την ελληνική ιστορία. Βλέπω ότι υπάρχει τουλάχιστον μια μετάφραση αυτής της δημοσίευσης στα ελληνικά και υποθέτω ότι κάτι από την λεπτότητα της αγγλικής γλώσσας έχει χαθεί. Δεν πρότεινα, δεν προτείνω και δεν θα πρότεινα κάτι σαν πραξικόπημα ως λύση σε ένα απλό οικονομικό πρόβλημα. Το νόημα του κειμένου ήταν να δείξει ότι υπάρχει ένα σκοτεινό και πικρό αστείο που κυκλοφορεί και που λέει ότι η ΕΕ διαχειρίζεται την κατάσταση τόσο άσχημα που αυτός μπορεί να είναι ο καλύτερος δρόμος. Όχι, κανείς από αυτούς που λένε το αστείο, ούτε κι εγώ, δεν νομίζουμε ότι αυτός είναι ο καλύτερος δρόμος. Ούτε ότι είναι αποδεκτός. Το νόημα είναι ότι η ΕΕ δεν διαχειρίζεται τα πράγματα σωστά. Πρόκειται για σκοτεινό και πικρό σχόλιο για την ΕΕ, όχι για πρόταση τρόπου δράσης.
http://www.forbes.com/sites/timworstall/2011/10/26/the-real-greek-solution-a-military-coup/
Μη λέμε ό,τι να 'ναι. Η κοινοβουλετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ πρότεινε τον Παπαδήμο;
Υ.Γ.: Προβλέπω (για πολλούς λόγους) τη δημιουργία στο προσεχές μέλλον ενός κόμματος στον ευρύτερο χώρο της δεξιάς με σαφώς ευρωσκεπτικιστικό χαρακτήρα. Για να δούμε…
Γιατί έχει παραιτηθεί ο Παπανδρέου για να προτείνει η κοινοβουλευτική ομάδα αντικαταστάτη; :lol:
Αυτή η πρόβλεψή σου θα γινόταν σίγουρη σε λίγους μήνες εάν ο Παπανδρέου είχε κάνει κανονικά το δημοψήφισμα(και σε αυτό συγκλίνουν όλα από αναλυτές έως και κοινή λογική),αυτήν την μεγαλειώδη στρατηγική επιλογή…