Εεε, και αυτό! Γι’αυτό λέμε ότι έχουν γράψει το Σύνταγμα στα παλαιότερα των υποδημάτων τους…
Και τώρα υπάρχει πεδίον δόξης λαμπρόν. Στο χώρο της ΝΔ βλέπω πολλές φωνές διαμαρτυρίες για τη στάση του Σαμαρά τις τελευταίες μέρες, οι οποίες μάλλον θα συσπειρωθούν πολιτικά γύρω από τον Καμμένο, κάποιους antinews-ίστες συν μερικούς άλλους. Επίσης, το “σύστημα” θα θελήσει να κόψει τη ροή ψηφοφόρων προς το άλλο “ευρωσκεπτικιστικό” κόμμα, το ΚΚΕ (ή και τον ΣΥΡΙΖΑ, αν και αυτός έχει σαφέστατα ευρωπαϊκότερο προσανατολισμό). Η χρυσή αυγή είναι ακόμα πολύ ακραία για να λειτουργήσει ως τέτοιος πόλος.
Έχει κάποια λογική η εκτίμηση σου…
Mέχρι και κάποιοι από ΝΔ προερχόμενοι “φιλελέυθεροι” -που βρίσκονται όμως και μακριά από Δράση/Ντόρα- έχουν θυμηθεί τον ευρωσκεπτικισμό της Θάτσερ και υποστηρίζουν πλέον “λύσεις” εκτός Ευρώ… #-o
Αλλά αυτοί δεν παίζει να συνταχθούν με Φαήλους κλπ, υπάρχει μίσος και χαοτική απόσταση σε άλλα θέματα…
Στον συριζα δεν νομίζω να έχει απομείνει κανείς με ευρωπαϊκό -ή έστω ευρωπαϊκότερο όπως γράφεις- προσανατολισμό μετά τον εξοστρακισμό των “ανανεωτικών”. Νομίζω πως είναι προσαναολισμένοι στη Βενεζουέλα! :lol:
Για να σοβαρευόμαστε:
Όσοι ψάχνονται με έξοδο από το ? είναι ή άσχετοι/αφελείς ή λαμόγια! Πρόκειται για “λύση” του τύπου “γυναίκα την πάτησες, έκοψα τα αρχίδια μου για να σε τιμωρήσω”
To ίδιο αφελείς και άσχετοι είναι και όσοι πιστεύουν ότι υπάρχει κρίση μόνο στην Ελλάδα και κατά τα άλλα το ευρώ και η ΕΕ συνεχίζουν απρόσκοπτα το δρόμο τους προς την ευημερία και την ανθρώπινη ολοκλήρωση.
Τα ξαναλέμε σε καμιά πενταετία με διαλυμένη ΕΕ και τρίτο παγκόσμιο.
Αν εννοείς εμένα, δεν έχω υποστηρίξει ποτέ αυτά που γράφεις! Χονδρικά αυτά που πιστεύω είναι:
Σαφώς και υπάρχει κρίση της ΕΕ που έχει να κάνει με έναν κακό συνδυασμό τεχνικών λαθών στον σχεδιασμό της Ευρωζώνης, κακής πολιτικής ηγεσίας στις μεγάλες χώρες της ένωσης, προβληματικού σοσιαλδημοκρατικού μοντέλου πάνω στο οποίο αναπτύχθηκαν αυτές οι χώρες
Η Ελληνική κρίση θα ερχόταν ανεξάρτητα από τα της ΕΕ για λόγους που έχουν να κάνουν καθαρά και μόνο με το εσωτερικό της χώρας. Το μοντέλο του μεγάλου διεφθαρμένου κράτους μας θα το βρίσκαμε μπροστά μας! Το βρήκαμε με πολύ πιό δραματικό τρόπο λόγω της οικονομικής συγκυρίας στην ΕΕ αλλά και παγκόσμια.
Αλλά και στα δυο σου points το μόνο που μπορώ να απαντήσω είναι ότι είναι ακριβώς αυτή η τεχνοκρατική αντίληψη που βασίζεται σε νούμερα, μοντέλα και αποδίδει τα κάθε λογής προβλήματα σε “κακές ηγεσίες”, “κακές διαχειρίσεις” κτλ, που θα φέρει την πλήρη κατάρρευση του σημερινού συστήματος.
Οι καπιταλιστές έχουν πιστέψει στ’ αλήθεια ότι τα πάντα είναι νούμερα και εξισώσεις και αγνοούν το ότι κάθε σύστημα αναπόφευκτα θα δημιουργήσει εντός του τις αντιθέσεις που θα οδηγήσουν στην πτώση του. Και αυτό δεν είναι μόνο μαρξιστική αντίληψη, είναι γενική παρατήρηση στην πορεία της ανθρώπινης (άρα και οικονομικής) ιστορίας.
Τεσπά, ξεφεύγουμε πάλι, αν είναι το συνεχίζουμε κάποια στιγμή σε κάνα “ιδεολογικές συζητήσεις” θρεντ.
Δεν νομίζω να είναι τόσο βλάκες οι “καπιταλιστές” έτσι γενικά, όσο αυτοί που κάνουν κουμάντο στην ΕΕ αυτή τη στιγμή :roll:, αλλά αυτή είναι όντως μία μεγάλη κουβέντα που δεν προλαβαίνω και εγώ να την κάνω τώρα.
Σχετικά με το θέμα έξοδος από ευρώ ή στάση πληρωμών που είχε ακουστεί και παλαιότερα, όποιος ενδιαφέρεται ας κάνει τον κόπο να διαβάσει το παρακάτω κείμενο… Είναι σεντόνι αλλά αξίζει πιστεύω…
Βασικά, το πιθανότερο είναι να δημιουργηθεί ένα “κίνημα” τύπου Tea Party, το οποίο κάλλιστα μπορεί να συνδυάσει στοιχεία εθνικισμού με φιλελευθερισμό (το άτομο πάνω απ’ όλα, τι θέλουν αυτοί και μας φορολογούν, κάτω η τυραννία της κεντρικής διοίκησης των Βρυξελλών, κτλ). Το ποιος θα χωρέσει ή δε θα χωρέσει εκεί είναι άλλο θέμα.
Ειδικός Συριζολόγος δεν είμαι, αλλά δε θυμάμαι να έχω ακούσει πολλές φωνές για έξοδο από την ΕΕ. Η λογική τους είναι ότι εντός του “ευρωπαϊκού οικοδομήματος”, οι λαοί της Ευρώπης θα βρουν από κοινού μια λύση.
Για τις λύσεις εκτός ευρώ, η συζήτηση ξεφεύγει.
True that, αλλά εξαρτάται από τι εννοείς “πλήρη κατάρρευση του σημερινού συστήματος”. Δυστυχώς για εμάς, το σύστημα έχει στη διάθεσή του μηχανισμούς βίαιης “αυτορύθμισης” (πολέμους, το είπες κι εσύ) καθώς και πολύ πιο εξελιγμένους μηχανισμούς συμμόρφωσης σε σχέση με την εποχή που ο Μαρξ διατύπωνε τη θεωρία του. Όπως είχε πει και κάποιος (εσύ;) πριν μερικές σελίδες, δεν έχουμε τανκς στους δρόμους, αλλά δε σημαίνει πώς έχουμε λιγότερη χούντα. Υπάρχουν αποτελεσματικότερα και φθηνότερα μέσα επιβολής.
Επομένως, ναι, το σύστημα μάλλον θα αλλάξει, αλλά όχι απαραίτητα προς μια κατεύθυνση που θα είναι προς όφελός μας.
ΕΠΤΑ ΜΥΘΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ
του Στέργιου Σκαπέρδα
Καθηγητή Οικονομικών
University of California, Irvine
Αρχική έκδοση στην Αγγλική, 28 Οκτωβρίου, 2011
Λοιπόν,οι λόγοι που δε θα τα καταφέρει ο Παπαδήμος είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι,οι κακοί εργαζόμενοι που διαμαρτύρονται,τα συνδικάτα,οι αγανακτισμένοι,όλοι μας τελος πάντων εκτός απο αυτούς που κυβερνάνε…με λίγα λόγια,σκάστε και μην αντιδράτε στην τσαπου που έρχεται!
Ποιά τσαπού?Μάλλον αυτή…
[B]“Έρχεται κύμα μείωσης μισθών στον ιδιωτικό τομέα.”[/B]
Ρε εδώ όπως βλεπεις Therion το ΛΑ.ΟΣ έχει σε καίρια υπουργεία θέσεις κλειδιά και στο Υπουργείο Άμυνας και στο Υποδομών, προφανώς η άμυνα μας θα ενισχυθεί εναντίον του κακού εχθρού(μετανάστες και Τούρκοι)…
Ο ροντούλης σαν Λαρισαιος υφυπουργός αγροτικης ανάπτυξης…έχουν να πέσουν επιδοτήσεις στο κάμπο να φάνε και οι κότες:p