Ειδησεις απο την Ελλαδα (Part 1)

[B]Ήρθε το κόμμα των απόστρατων[/B]

Και το όνομα αυτού, “Σύνδεσμος”. Είναι η ονομασία του νέου κόμματος, αυτού των αποστράτων. Η πολιτική βάφτιση έγινε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας

Η τελετή ίδρυσης και η παρουσίαση της κεντρικής πολιτικής θέσης του νέου κόμματος, αυτού των αποστράτων, έγινε επισήμως σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Το κόμμα ονομάζεται “Σύνδεσμος”.

Σύμφωνα με το καταστατικό του αλλά και προηγούμενα δημοσιεύματα, οι βασικές αρχές και στόχοι του κόμματος είναι οι ακόλουθοι:

• Επανέλεγχος του δημοσίου χρέους της χώρας για καθορισμό του επαχθούς χρέους για τη διαγραφή του. Εκμετάλλευση των πλεονεκτημάτων που προσφέρει το γεγονός ότι το 90% του εξωτερικού χρέους υπόκειται στο ελληνικό δίκαιο. Διεκδίκηση της εξόφλησης του αναγκαστικού κατοχικού δανείου από την Γερμανία.
  • Αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα με στόχο την βελτίωση της απόδοσης του και όχι απλά την οριζόντια μείωση του προσωπικού.

Νέα οργάνωση με την λογική του ελάχιστου απαραιτήτου και ορθά κατανεμημένου προσωπικού. Ενιαίο μισθολόγιο για τον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα και τους ΟΤΑ, καταπολέμηση της γραφειοκρατίας με μηχανοργάνωση του δημόσιου και αξιοποίηση του διαδικτύου, κατάργηση όλων των μη παραγωγικών οργανισμών και συγχώνευση συναφών υπηρεσιών, συνεχής αξιολόγηση των κρατικών υπάλληλων.

Δραστική μείωση του κόστους διοίκησης (περιορισμός των μελών των διοικητικών συμβουλίων, του αριθμού των ειδικών συμβούλων, των ενοικίων κλπ.) Κατάργηση όλων των καταχρηστικών συντεχνιακών προνομίων. Κατάρτιση των προϋπολογισμών λειτουργικών εξόδων από μηδενική βάση. Καθιέρωση της ποινικής ευθύνης των διοικήσεων.

νάτοι και οι απόστρατοι με κόμμα.

Πφφφφφ

Παίρνουν αυτούσιο σχεδόν ό,τι λένε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

κοτσάρουν και μια διεκδίκηση κατοχικών αποζημιώσεων για “πατριωτικούς λόγους”

και το λένε “κόμμα”.

Ο τέρμα δεξιά κούρεψε το περουκίνι του κατά 50%.
Για να είμαστε και δίκαιοι πάντως, έχουν βάλει στις “θέσεις” τους και αυτό για το χρέος που υπάγεται σε ελληνικό και όχι σε αγγλικό ή άλλο δίκαιο.

Αλλά το καλύτερο το λέει σχολιαστής από κάτω: “Απόστρατοι κατά της γραφειοκρατίας. Σε ποιο στρατό δούλευαν αυτοί;!”

Κάτι μου λέει ότι το επόμενο διάστημα θα δούμε κι άλλα τέτοια φαιδρά “κόμματα” να ιδρύονται απ’ τη μια μέρα στην άλλη.
Λογικό βέβαια - αφού δε γίνεται να συγκρατηθεί το κύμα των αποχωρούντων ψηφοφόρων από τα δύο μεγάλα κόμματα, τουλάχιστον πρέπει να παρεμποδιστεί η ριζοσπαστικοποίησή τους, έτσι δεν είναι;

1. Toν είδα αλλά όχι όλο, δεν θυμάμαι αυτό που λες αλλά μου έκανε και εμένα εντύπωση πόσο εύκολα έδωσε συγχωροχάρτι στον Βορίδη: “Eίναι κάποιος που [B]ήταν[/B] φασίστας αλλά αυτή τη στιγμή δεν είναι” :-s

2. Πάντως δεν νομίζω ο Ψαριανός να δήλωσε ποτέ “κομμουνισταράς” ή απλά κομμουνιστής. Και γενικότερα σε σχέση με τα σχόλια που κάνετε κάποιοι αριστεροί για τον Κουβέλη και το κόμμα του, έχω την εντύπωση πως ξεκινάτε από λάθος αφετηρία: Δεν νομίζω να δήλωσαν ποτέ κομμουνιστές. Αν τώρα αυτό είναι λόγος να μην θεωρούνται αριστεροί γενικά, αυτά είναι εσωτερικά δικά σας, δεν με νοιάζει κιόλας. Πάντως εμένα μου είναι σαφές πως οι ιδεολογικές τους αναφορές δεν είναι στον Μαρξ.

Ναι θα δούμε “κόμματα” της πλάκας. Οι συνθήκες το επιτρέπουν με τον κόσμο να είναι απογοητευμένος, ζορισμένος, σε συλλογική κατάθλιψη. Αλλά δεν βλέπω να υπάρχει ένα “master plan” των κομμάτων εξουσίας από πίσω όπως βλέπεις εσύ (αν καταλαβαίνω καλά αυτό που έγραψες).

Κοίτα, τα κομματικά στελέχη ΠΑΣΟΚ / ΝΔ προφανώς δε θα είναι ευχαριστημένα από την προοπτική ίδρυσης νέων κομμάτων που θα τους φάνε την πελατεία. Πίσω από αυτούς όμως υπάρχει ένας υπερκομματικός μηχανισμός εξουσίας (επιχειρηματίες, καναλάρχες, τραπεζίτες, κτλ) με σαφή προτίμηση στη διατήρηση ορισμένων συσχετισμών στην κοινωνία. Από τα κόμματα που θα ιδρυθούν κάποια θα είναι ψιλοαστεία και με μικρές προοπτικές, άλλα θα όμως θα υποστηριχθούν και θα προβληθούν από τα ΜΜΕ αν εκτιμήσουν ότι μπορεί να αποτελέσουν μελλοντικά τμήμα ενός πόλου εξουσίας. Η υπερπροβολή της Μπακογιάννη ας πούμε είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της κατεύθυνσης.

Και, ενδεικτικά αναφέρω ότι ο Χατζηγάκης, μετά τη διαγραφή του από τη Νέα Δημοκρατία, εμφανίστηκε στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ ως δεύτερος Νέστορας της πολιτικής (τον πρώτο τον έχει καπαρώσει το ΠΑΣΟΚ) - με τη λαλίστατη κατά τα άλλα κυρία Κοσιώνη να ξεχνάει την ιστορία με την ΑΓΡΟΓΗ. Γενικά, έχουμε να δούμε πολλές κωλοτούμπες ακόμα.

Όσον αφορά τον Ψαριανό, μόνο ΞΕΦΤΙΛΑ και τίποτε άλλο. Ενώ τοποθετήθηκε υπέρ Παπαδήμου (δικαίωμά του), ήταν απών από τη διαδικασία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης και δεν τοποθετήθηκε σχετικά με επιστολή όπως έκαναν ΟΛΟΙ οι άλλοι απόντες βουλευτές, μπας και χάσει τη θέση στο κουβελοκόμμα.

Καλα παμε μετα της χατζαρες αρχισαν να βγαινουν και οπλα τωρα:http://www.gazzetta.gr/article/item/243219-evgale-oplo-ston-kathegete-tou

Εσένα τι σε κάνει να νομίζεις ότι η ριζοσπαστικοποίηση των αναποφάσιστων θα γίνει προς τα αριστερά;

qft :lol:

Btw, για το άλλο πρέπει λογικά να έχεις καλυφθεί από το ποστ του Vildanden, no?

Μα έτσι την εννοώ τη ριζοσπαστικοποίηση εγώ. Αν π.χ. εσύ εννοείς ότι μπορεί να υπάρξει και ριζοσπαστικοποίηση προς τα δεξιά, βλ. ακροδεξιά, δε θα διαφωνήσω ότι είναι πιθανή και μια τέτοια “τάση” απλά εγώ δεν τη λέω “ριζοσπαστικοποίηση”.

Eκεί που δεν συμφωνώ μαζί σου (και ενδεχομένως και με τον Γράκχο που έκανε τον αρχικό υπαινιγμό για “masterplan”) είναι πως ο “υπερκομματικός μηχανισμός εξουσίας” που βλέπετε είναι τόσο ομοιογενής και με κοινή αντίληψη των συμφερόντων του ώστε να αναλαμβάνει οργανωμένες δράσεις όπως τον παρουσιάζετε:
Προφανώς και έχουν εμφανιστεί κατά καιρούς νέα κόμματα που αβαντάρονται από media/διαπλεκόμενους κλπ. ειδικά στον χώρο της δεξιάς αφού η δυσλειτουργικότητα της ΝΔ είναι δεδομένη σε όλη την μετά Καραμανλή (original, θείο) περίοδο και πολλοί μπορεί να μπήκαν στον πειρασμό να ποδηγετήσουν τις εξελίξεις.
Όμως:

1. Aφ’ ενός δεν είναι απαραίτητο πως τα media και οι διαπλεκόμενοι αυτοί συσπειρώνονται γύρω από το ίδιο κόμμα και παίζουν το ίδιο παιχνίδι
  2. Τα κόμματα αυτά όλα έχουν αποτύχει ιστορικά, άσχετα αν στελέχη τους κατάφεραν να ανελιχθούν στα κόμματα από όπου αποχώτησαν αρχικά.
  3. Το κοινό που τραβάνε αυτά τα κόμματα έτσι και αλλιώς δεν πρόκειται να μετακινηθεί προς την αριστερά όπως κάποιοι εύχεστε, είτε λόγω συνειδητής ιδεολογικής διαφοροποίησης, είτε λόγω έλλειψης εμπιστοσύνης. Προς την άκρα δεξιά μπορεί να πάνε κάποιοι (όπως γράψατε και στα τελευταία ποστς).

Έχεις εν μέρει δίκιο και αυτό είναι μάλλον ένα “πάγιο” μειονέκτημα των όσων έχουν κομμουνιστικές συμπάθειες (όχι σαν τον Ψαριανό δηλαδή :lol:). Αναλύουν δηλαδή μακροπρόθεσμα μια κατάσταση με βάση την κοσμοθεωρία τους αλλά βραχυπρόθεσμα κάνουν λανθασμένες εκτιμήσεις ή φαντάζονται μια ομοιογένεια μεταξύ των “ταξικών εχθρών” που δεν υπάρχει πάντα στον ίδιο βαθμό.

Είναι προφανές για μένα ότι κάθε παράγοντας έχει διαφορετικά συμφέροντα και διαφορετικά εργαλεία και ανθρώπους για να τα φέρει εις πέρας - ακόμα και οι κουμπαρίες, οι προσωπικές συμπάθειες ή οι, αχεμ, σεξουαλικές σχέσεις, παίζουν ρόλο.

Το αν τώρα η προσωπική συμπάθεια του κάθε παράγοντα θα γίνει το πουλέν που εύχεται ο χορηγός του εξαρτάται πέρα από το σμπρώξιμο και από το πολιτικό timing, το πόσο γράφει στο γυαλί, κτλ κτλ. Ο Καρατζαφέρης κατάφερε ας πούμε να οριοθετήσει μια δική του περιοχή, η Ντόρα όχι. Θα δούμε στο μέλλον τι θα συμβεί αλλά με την εικόνα των δυο μεγάλων κομμάτων να είναι αυτή που είναι, δεν είναι απίθανο να περιμένει κανείς τη δημιουργία νέων πολιτικών μορφωμάτων που θα έχουν μακρά διάρκεια. Αυτό εξηγεί και το γιατί όντως δημιουργούνται τόσα πολλά αυτή την περίοδο: η αγορά κομμάτων γνωρίζει ανάπτυξη και όλοι τρέχουν να χωθούν, στο τέλος όμως δε θα επιβιώσουν όλοι.

Τέλος, το να δώσει ένας δεξιός ψήφο στο ΚΚΕ στις εκλογές δε σημαίνει ότι έγινε κομμουνιστής για μια ζωή - μπορεί να το βλέπει ως το μικρότερο από τα υπάρχοντα κακά που θα εκπροσωπηθούν στη βουλή (γιατί υπάρχει και η εναλλακτική του Λεβέντη, αλλά τότε ο ψηφοφόρος νιώθει ότι η ψήφος του δεν πιάνει τόπο - η αποχή είναι μια άλλη εναλλακτική, αλλά εδώ μιλάμε για αυτούς που θα ψηφίσουν). Αν στον ψηφοφόρο αυτό δοθεί μια άλλη, “αξιόπιστη” εναλλακτική με λιγότερο συστημικό ρίσκο, τόσο το καλύτερο για τους παράγοντες, έτσι;

Ναι, ακούστε όμως, εγώ δεν περιέγραψα πουθενά μια τέτοια κατάσταση, ο Mule έσπευσε πάλι να βγάλει τα συμπεράσματά του, αυτό μαρτυρά άλλωστε και το αρχικό ποστ του που ήταν τύπου “δηλαδή τί συμφέρον έχουν τα δύο μεγάλα κόμματα απ’ το να δημιουργηθούν καινούρια κόμματα;” Γενικά o Mule έχει αυτό το σχολαστικισμό και την τάση να βλέπει μια κατάσταση αρκετά “στενά”, κάτι που δυσκολεύει το να συνεννοηθούμε σε τέτοια θέματα. Κοντολογίς, δεν είναι ότι τα πόιντς του Mule είναι λανθασμένα αυτό καθεαυτό, αλλά το θέμα δεν είναι εκεί, το σύστημα δεν το ενδιαφέρει τόσο πώς θα τα πάει μεμονωμένα ένα κόμμα-κομήτης που ιδρύθηκε σε συνθήκες κρίσης και αμφισβήτησης του πολιτικού συστήματος, δεν είναι ας πούμε ότι αυτός ο “Σύνδεσμος” ιδρύθηκε με στόχο -από τη μεριά του συστήματος- να μπει στη Βουλή ή να βγει πρώτο κόμμα ή τίποτα τέτοιο, ο πραγματικός στόχος είναι με κάθε τρόπο να εμποδιστεί η ενίσχυση εκείνων που αντιπροσωπεύουν την πραγματική απειλή για το σημερινό πολιτικό σύστημα. Όσο για το ποιοί ψηφοφόροι είναι στο στόχαστρο, πάλι κοντόφθαλμη λογική: εδώ δε μιλάμε για μικρά αλλά απολύτως ιδεολογικά (αστικής κατεύθυνσης) κόμματα τύπου “Φιλελεύθερη Συμμαχία” που εκ των πραγμάτων με τις θέσεις τους προσελκύουν ψηφοφόρους τύπου Mule, που έχουν δηλαδή μια πολύ συγκεκριμένη αντίληψη περί πολιτικής, κοινωνίας κτλ., αντιθέτως μιλάμε για κόμματα που ποντάρουν στην “αγανάκτηση” και συνεπώς στοχεύουν να ψαρέψουν ψήφους από την εργατική τάξη, τους μικρομεσαίους της πόλης και του χωριού, τους συνταξιούχους κτλ., δηλαδή ανθρώπους που έτσι κι αλλιώς δυνητικά θα μπορούσαν να ψηφίσουν το Κομμουνιστικό Κόμμα.

Με άλλα λόγια Mule δεν προσποιούμαι ότι ξέρω ή μαντεύω σε όλες του τις λεπτομέρειες κάποιο “masterplan”, τους ακριβείς στόχους του, τα μέσα που θα μεταχειριστεί κτλ., απλά κάνω μια αρκετά εύλογη παρατήρηση νομίζω: 1) ο κόσμος έχει αηδιάσει με ΠΑΣΟΚ (κυρίως) και ΝΔ και “ψάχνεται”, και 2) την ίδια χρονική περίοδο δημιουργούνται “καινούρια” κόμματα/συσπειρώσεις/μέτωπα που υποτίθεται ότι αντιπαρατίθενται σε ΠΑΣΟΚ/ΝΔ όμως πρακτικά έχουν τις ίδιες θέσεις, άρα κάποιο λάκκο έχει η φάβα, ή αλλιώς είναι κάτι παραπάνω από πιθανό να υπάρχει άμεση σχέση ανάμεσα στα δύο φαινόμενα, κάτι που εγώ το ερμηνεύω ως προσπάθεια του συστήματος να δημιουργήσει “αναχώματα” και να κρατήσει κάποιον κόσμο μέσα στα όρια της πολιτικής των δύο μεγάλων κομμάτων. Αυτό είναι όλο, από κει και πέρα τα υπόλοιπα είναι και λίγο αρμοδιότητες του Σέρλοκ Χολμς, οπότε στην παρούσα φάση δε με αφορούν.

Όσο για την επισήμανση του Vildanden ότι το σύστημα δεν είναι τόσο ομοιογενές εσωτερικά όσο “νομίζουμε”, στην πραγματικότητα αυτό δεν είναι κάτι που δεν το ξέρουμε: ναι, υπάρχουν αντιθέσεις μεταξύ τους αλλά υπάρχει και μια στοιχειώδης σύμπνοια/ενότητα στο να μην απειληθεί η εξουσία τους, οπότε κατά τη γνώμη μου αυτό που γίνεται είναι ότι ο καθένας προωθεί τους δικούς τους στόχους, τα δικά του “πουλέν” όπως είπε κι ο Vildanden, αλλά μια πτυχή αυτού του “ψαξίματος” είναι και το να υπηρετηθεί το κοινό συμφέρον της αστικής τάξης και να μη ριζοσπαστικοποιηθεί ο λαός. Έτσι κι αλλιώς μπορεί να υπάρχει πόλεμος συμφερόντων σε διάφορα επίπεδα/μέτωπα σήμερα, ανάμεσα σε διαφορετικές μερίδες της αστικής τάξης, αλλά κανείς δε μας λέει ότι η τάδε μερίδα της αστικής τάξης δε θα πάει μεθαύριο με κάποιον που σήμερα βρίζει/δε στηρίζει, αν κρίνει ότι τη συμφέρει.

Συμφωνώ απόλυτα με τα παραπάνω και να προσθέσω και έναν ακόμα “πλεονέκτημα” της δημιουργίας νέων κομμάτων ή των “ζυμώσεων” στα υπάρχοντα: να ασχολείται ο κόσμος με το αν θα ηγηθεί ο Χρυσοχοϊδης του ΠΑΣΟΚ αντί με το τι γίνεται σε ουσιαστικό πολιτικό επίπεδο.

Οπωσδήποτε

[B]Ψήφισμα-κάλεσμα της Συνέλευσης των χαλυβουργών της Ελληνικής Χαλυβουργίας
[/B]

Συνάδελφοι, ακούστε τη φωνή των χαλυβουργών.

Εμείς οι 400 εργάτες της ελληνικής χαλυβουργίας απεργούμε σαν μια γροθιά για 16η μέρα και συνεχίζουμε. Πίσω δεν κάνουμε, διαλέξαμε τον δρόμο της τιμής και της αξιοπρέπειας, υπερασπίζουμε το ψωμί και το μέλλον των παιδιών μας.

Δεν γυρνάμε για δουλειά μέσα στη φωτιά και το σίδερο για 500 ευρώ. Απαιτούμε να επιστρέψουν στη δουλειά οι 34 απολυμένοι συνάδελφοί μας. Ο αγώνας μας, αφορά όλους τους εργαζόμενους.
Η εργοδοσία της Ελληνικής Χαλυβουργίας λειτουργεί σαν λαγός των βιομηχάνων.

Είναι η πρώτη βιομηχανία στην Αττική που με εκβιασμό τις θέσεις εργασίας επιχειρεί να εφαρμόσει το 5ωρο, ελαστικές σχέσεις εργασίας, το ωρομίσθιο, απλήρωτες υπερωρίες, κατάργηση ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Οι απολύσεις έγιναν για τρομοκρατία, επειδή ομόφωνα η Γενική μας Συνέλευση απέρριψε την απαίτηση της εργοδοσίας να δουλεύουμε 5ωρο με 40% μείωση των αποδοχών.

Η παραγωγή με τη σκληρή δουλειά μας, τα καθημερινά εργατικά ατυχήματα, με νεκρό συνάδελφό μας πέρυσι, από 196.000 τόνους έφτασε στους 266.000 τόνους.

Τα κέρδη του Βιομήχανου Μάνεση είναι αμύθητα, ο οποίος συνεχίζει να εκβιάζει ότι αν δεν δεχθούμε να δουλέψουμε σκλάβοι, θα απολύσει 180 ακόμη εργαζόμενους.

Οι χαλυβουργοί του δώσαμε την απάντηση που πρέπει. Νικήσαμε το φόβο, τους εκβιασμούς, την απειλή της πείνας. Κατεβήκαμε σε απεργία.
Είμαστε όρθιοι, είμαστε ήδη νικητές, δεν μπορεί κανείς να μας λυγίσει. Οι βιομήχανοι στα γύρω εργοστάσια περίμεναν να έχουμε κουραστεί, να έχουμε πάει για δουλειά με σκυμμένο το κεφάλι, να έχουμε υπογράψει 5ωρο. Ο βιομήχανος Μάνεσης ομολόγησε ότι δεν περίμενε τέτοιο αγώνα! Αποδείξαμε ότι οι εργάτες έχουν αστείρευτη δύναμη. 16 μέρες όλο το 24ωρο με βάρδιες περιφρουρούμε την απεργία μας. Ένιωσαν τη δύναμή μας, και εμείς μάθαμε περισσότερα. Ξεχωρίζουμε τους φίλους από τους εχθρούς.

Στηριζόμαστε στην δύναμη της αλληλεγγύης. Δεκάδες σωματεία μας στηρίζουν από την πρώτη μέρα. Το ΠΑΜΕ είναι δίπλα μας. Ενισχύστε τον αγώνα των χαλυβουργών με κάθε τρόπο.

Για τον χαλυβουργό δεν έχει γυρισμό! Χάνοντας εμείς, ανοίγει η πόρτα για το 5ωρο και την εργασιακή ζούγκλα και στις υπόλοιπες βιομηχανικές μονάδες, οι βιομήχανοι περιμένουν στην γωνία. Η νίκη των χαλυβουργών θα είναι μια μεγάλη νίκη για όλη την εργατική τάξη. Για αυτό σας θέλουμε στο πλευρό μας, κοντά μας.

Ως εδώ! Η τρομοκρατία, ο εκβιασμός, η επίθεση στην ζωή μας δεν θα περάσει.

Στηρίξτε τους απεργούς χαλυβουργούς με κάθε τρόπο: Ψηφίσματα και αποφάσεις απ? τα συνδικάτα, φορείς της γειτονιάς , συλλόγους νεολαίας, γυναικών, παντού, την φυσική σας παρουσία έξω από την πύλη, την συγκέντρωση χρημάτων για ενίσχυση των οικογενειών των χαλυβουργών, συγκέντρωση τροφίμων.

Καταγγέλλουμε σε όλους τους εργαζόμενους την πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Μετάλλου και του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας που εδώ και 16 ημέρες όχι μόνο δεν συνεδρίασαν για να συζητήσουν την οργάνωση της αλληλεγγύης, αλλά μας «συμβουλεύουν» να υποταχθούμε, μας συκοφαντούν, προσπαθούν να μας διαιρέσουν. Καλούμε τους εργαζόμενους να τους προσπεράσουν και να οργανωθούν σε κάθε χώρο δουλειάς.

Η νίκη θα είναι δύσκολη μα θα είναι δική μας!

ΟΙ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΟΙ ΔΕΝ ΣΚΥΒΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΗ

Η γενική συνέλευση των εργαζόμενων στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ

ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ 15 ΝΟΕΜΒΡΗ 2011

Θα έχεις τους λόγους σου για να μου προσάπτεις γενικότερο “σχολαστικισμό” :roll:, αλλά εγώ έχω την εντύπωση πως αυτή τη φορά μιά χαρά συνεννοηθήκαμε :): Oύτε έγραψα “τι κέρδος έχουν τα κόμματα εξουσίας;”, ούτε πως εσύ ισχυρίζεσαι πως κατέχεις το “masterplan” σε κάθε του λεπτομέρεια!
Έγραψα πως δεν υπάρχει τελικά masterplan, κάτι που και εσύ και ο Vildanden δεχτήκατε σε κάποιο βαθμό!
Και συνεχίζω με το σκεπτικό σου για την “ψήφο της αγανάκτησης” και την αναφορά σου σε αυτή στην τελευταία παράγραφο που μπόλνταρα:

1. Δεν μπορώ παρά να επισημάνω το παράδοξο το κατ’ εξοχήν ιδεολογικό κόμμα της Ελληνικής πολιτικής, το ΚΚΕ, να ενδιαφέρεται τόσο πολύ για την ψήφο “αγανάκτησης” ή δυσαρέσκειας ανθρώπων χωρίς σαφή ιδεολογικό προσανατολισμό! Καταλαβαίνω πως ποντάρετε στο να τους δώσετε τα “ιδεολογικά εργαλεία” για να ερμηνεύουν την κατάσταση και να τους μετατρέψετε σε συνειδητοποιημένους μαρξιστές, αλλά η αλήθεια είναι πως κάπου εκεί θα τους “θυμίσετε” και ποιοί είστε και πολλοί από αυτούς θα τρομάξουν και δεν θα σας ακολουθήσουν!
  2. Εκτιμώ πως στα αυξημένα ποσοστά σας που βλέπουμε στα γκάλοπ έχετε ήδη καρπωθεί το μερίδιο της “αγανάκτησης” που σας αντιστοιχεί από τις κατηγορίες πολιτών που περιγράφεις και πιό πάνω. Και από τα γκάλοπ μέχρι την κάλπη είναι πιθανό να σας λακίσουν και κάποιοι από αυτό το κοινό!
  3. Αυτοί που φτάνουν να σας ψηφίσουν είναι κυρίως από την λεγόμενη “αριστερή πλευρά του ΠΑΣΟΚ”, άνθρωποι που έτσι και αλλιώς ήταν γοητευμένοι κάποτε από την αριστερή ρητορεία του Ανδρέα Παπανδρέουν και λένε τώρα να δοκιμάσουν την “ορίτζιναλ” αριστερά. Την λαϊκή δεξιά ακόμα και με 20% ανεργία δεν την διεμβολίζετε εύκολα: Eίτε για ιστορικούς λόγους/παράδοση αντικομμουνισμού στις μεγαλύτερες ηλικίες, είτε γιατί η λαϊκή δεξιά σήμερα καλύπτεται από τον Καρατζαφέρη και τη ΝΔ του… Φαήλου.

Θα με συγχωρέσεις αν απαντήσω λίγο ασόβαρα σήμερα, ε;

Ναι, έχω ένα masterplan απ’ ότι φαίνεται…

Well, if you wish it hard enough, it may just happen… Keep it up! [-o<

Πρώτον, και το ΠΑΣΟΚ μόνο να κάνουμε φύλλο και φτερό μια χαρά είναι για την ώρα.
Δεύτερον, οι ιδεολογικοί διαχωρισμοί αστικής προέλευσης είναι λιγότερο απροσπέλαστοι απ’ όσο νομίζεις, ξέρω κόσμο που έφυγε από ΝΔ και δεν πήγε στον Καρατζαφέρη αλλά στο ΚΚΕ, ακριβώς επειδή στη ΝΔ δεν ήταν απαραίτητα για λόγους “ιδεολογικούς”, επειδή ήταν με τη “Δεξά του Κυρίου” κτλ. κτλ., αλλά επειδή θεωρούσαν ότι η ΝΔ τους έκανε “γενικά” (λίγο δημοκρατικοί, λίγο φιλελεύθεροι, λίγο ρουσφετάκι, λίγο πατρίδα κτλ.), αλλά από ένα σημείο και μετά είπαν “άει σιχτίρ”. It happens!

[SPOILER]και ναι όπως κατάλαβες γι’ αυτό δε μου ρχόταν καμιά εξυπνάδα να γράψω, οπότε είπα να απαντήσω σοβαρά :([/SPOILER]

:lol::lol:
Μιά χαρά είναι οι “ασόβαρες απάντήσεις”! :wink:
Πες μου πως το βιβλίο υπάρχει πράγματι!

Όχι, οι εκτιμήσεις μου δεν είναι ευσεβείς πόθοι αλλά βασίζονται στην παρατήρηση του πως ψηφίζουν παραδοσιακά αυτά τα “απολίτικα” δημογραφικά που κυνηγάτε. Και να σας ψηφίσουν μία φορά κάποιοι από αυτούς, δεν θα σας μείνουν! Δες το παράδειγμα που γράφεις πιό πάνω: Θα σας πουλήσουν για κανένα ρουσφετάκι!
Και μην υποτιμάς τη δύναμη της “δεξιάς του Κυρίου” ειδικά στην επαρχία! Θυμίσου πόσους κρετίνους είχε μαζέψει στο σύνταγμα (και πόσες υπογραφές) ο Κοιλιόδουλος! Λες να μπορείτε να αντλήσετε και από αυτή τη δεξαμενή ψήφων;
Ίσως μόνο αν μαζέψετε ξανά πίσω τον Θεοδωράκη και τους “σπίθες” του! :lol::stuck_out_tongue:

Τέλος πάντων, όλη αυτή η κουβέντα περί “δεξαμενών ψήφων” μου φαίνεται απίστευτα βαρετή… όσο για το βιβλίο, σόρι αλλά δεν έχω ιδέα, το κλου ήταν η εικόνα! :smiley: