Αυτό που λέω είναι ότι από φέτος τα “πάσο” (σε μορφή πιστωτικής κάρτας) μοιράζονται από τα καταστήματα του Γερμανού. Για την παραλαβή τους πληρώνεις 2,46 ευρώ.
Στη ηλεκτρονική αίτηση που κάνει ο φοιτητής αυτό δεν είναι ξεκάθαρο, πρέπει να διαβάσεις τις FAQ και το ερώτημα αν χρειάζεται να πληρώσεις (απάντηση: ναι!)
Τουλάχιστον εγώ το έμαθα εκ των υστέρων.
Δεν ξέρω τι ίσχυε σε άλλα πανεπιστήμια, αλλά στον δικό μας (Ιονιο) δεν πληρώναμε ποτέ για “πάσο”. Στα Γιάννενα π.χ. τα πλήρωναν.
Απ’ όσο είδα, ανατέθηκε η διανομή (και εκτύπωση υποθέτω) στο Γερμανό ύστερα από διαγωνισμό του Εθνικού Δίκτυου Έρευνας και Τεχνολογίας (φορέα που ήταν υπεύθυνος και για τα σχολικά βιβλία φέτος νομίζω).
Α! Και κάτι άλλο! Δεν ξέρω αν είχε γίνει σούσουρο γι’ αυτό το ζήτημα πιο πρν στις σχολές, εγώ, επειδή δεν πατάω, τώρα το πήρα χαμπάρι!
Να τα ζητάτε από παντού, τα λεπτά (σαν συμβουλή). Μαθηματικώς εξακριβωμένο πως αυτός που κερδίζει με τις στρογγυλοποιήσεις είναι ο καταστηματάρχης κι όχι ο πελάτης και το κράτος.
Αυτό είναι πάσο για τα λεωφορεία ή φοιτητική ταυτότητα ή και τα δύο;
Θα χρειάζεστε κάθε χρόνο νέα κάρτα ή θα μπορείτε να ανανεώσετε (τζάμπα) την ίδια;
Ξεκαθαρίζω πως μου φαίνεται απολύτως λογική η τιμή αν πρόκειται και για το πάσο λεωφορείων. Το ποσό είναι μηδαμινό μπροστά σε αυτά που κερδίζει ο φοιτητής από την κάρτα, το κόστος της κάρτας (αν έχει μαγνητική ταινία), πιθανότατα είναι μεγαλύτερο από τόσο. Επίσης, με το να μη μοιράζεται με την ίδια ευκολία εξασφαλίζει πως θα το πάρουν μόνο όσοι το χρειάζονται και έχουν σκοπό να το χρησιμοποιήσουν. Το γελοίο για μένα είναι πως πρέπει να πάτε σε κατάστημα “Γερμανός” για να το κάνετε. Το ακόμη πιο γελοίο θα είναι αν πρέπει να πάτε ξανά το επόμενο εξάμηνο/έτος. Επίσης γελοίο αν πρέπει να ξαναπληρώσετε. 20 δευτερόλεπτα δουλειά είναι για ένα μηχάνημα
Το πάσο αυτό είναι απλά φοιτητική ταυτότητα. Όσο αφορά τα λεωφορία το μόνο που μπορεί να προσφέρει είναι μειωμένο εισιτήριο.Επίσης κάθε χρόνο θα πρέπει να πέρνουμε νέο πάσο δίνοντας πάλι το χρηματικό αντίτιμο και περιμένοντας επίσης ξανά να ξαναέρθει το πάσο στο Γερμανό
H ξευτίλα δεν είναι τα 2.46 για το συγκεκριμένο πάσο. Η ξευτίλα είναι που μερικές σχολές, όπως το ΕΚΠΑ πληρώναμε 1 ευρώ για ένα κομμάτι χαρτί που το ονομάζανε πάσο.
τι να σου πώ αν εννοείς πάσο το ότι μπορώ να πάρω μειωμένα εισιτήρια οκ εγώ πάσο για ΜΜΜ θεωρώ την κάρτα που μου επιτρέπει τσάμπα μεταφορά με αυτά… Δηλαδή την κάρτα που μπορείς να λάβεις με 20 ευρώ και ανανεώνεις κάθε μήνα. Το άλλο το θεωρώ απλά φοιτητική ταυτότητα
Μαθητικό πάσο πρώτη φορά ακούω.Εγώ ήξερα πως νομοθετημένα όσοι είναι κάτω των 18 έχουν μειωμένο εισιτήριο Και απο την άλλη, μήπως το κράτος έπρεπε να δίνει στους μαθητές και στους φοιτητές πάσο που να προσφέρει δωρεάν μεταφορά; Το χρειαζόμαστε, λόγω των συχνών και πολλών μεταφορών. Ειδικά οι φοιτητές. Γενικότερα δεν είμαι υπέρ της ύπαρξης αντιτίμου στα ΜΜΜ αλλα τέλος πάντως.
Για να μην υπάρχει παραπληροφόρηση, έχουμε και λέμε:
Είναι το πάσο, όπως και εκείνο που δινόταν μέχρι πέρισυ (το κλασικό χαρτονένιο με τη φωτογραφία και τη σφραγίδα της γραμματείας του τμήματος κλπ), απλά τώρα είναι σε… sic μορφή, όπως οι νέες άδειες οδήγησης (με ενσωματωμένη ψηφιακή φωτογραφία, τσιπάκι κλπ) και κοστίζει 2.46 από 1 που κόστιζε το προηγούμενο (αν δεν κάνω λάθος). Και χρησιμεύει για αγορά μειωμένης τιμής εισιτηρίων (αστικών συγκοινωνιών, ΚΤΕΛ, τρένων, πλοίων), όπου προβλέπεται.
Ναι, όπως και με το προηγούμενο πάσο, ισχύει για 1 ακαδημαϊκό έτος. Οπότε κάθε χρόνο καινούργιο (για όσους θα το δικαιούνται), εκτός αν αλλάξει κάτι μέχρι του χρόνου…
Το ότι γίνεται ηλεκτρονικά είναι μεγάλη διευκόλυνση, αλλά το ότι έγινε μέσω εταιρείας, η οποία συνεργάζεται αποκλειστικά με τον Γερμανό, και το υπουργείο συμφώνησε να γίνει έτσι, αντί να αποστέλεται στις γραμματείες έτοιμο, είναι ύποπτο.
Ας μην άλλαζε ούτε η τιμή (τι 1 ευρώ, τι 2.46, δεν είναι μεγάλη διαφορά για ένα χρόνο, αν και σίγουρα ένα ποσοστό λαμβάνει ο Γερμανός), αλλά ας μην μπλεκόταν καμία ιδιωτική εταιρεία για τη διανομή.
Υποτίθεται, σύμφωνα με το υπουργείο, ότι έγινε για διευκόλυνση των φοιτητών, ώστε να μπορούν να τα παραλαμβάνουν κοντά στο σπίτι τους. Αλλά, με αυτή τη λογική, ο φοιτητής πηγαίνει σχεδόν κάθε μέρα στη σχολή του, ας το παραλάμβανε από τη γραμματεία!
μπορεις να δωσεις στο σχολειο στην αρχη της χρονιας μια φωτογραφια και 50 λεπτα και σου βγαζουν μαθητικο πασο με το οποιο πληρωνεις 60 λεπτα αντι για 90 που ειναι το ολοκληρο, νομιζω.δε ξερω δεν εχω βγαλει ποτε.συμφωνω σ’αυτο για τα ΜΜΜ.τουλαχιστον για σας αθηνα θα βοηθουσε που αλλαζετε 50 οχηματα για να πατε σε ενα μερος.εμεις με ενα λεωφορειο τσουπ.
Μεγάλα θύματα της κρίσης είναι τα παιδιά τα οποία βιώνουν με τον πιο άσχημο τρόπο τι σημαίνει φτώχεια και σοβαρά οικονομικά προβλήματα.
Συγκλονιστικό είναι το ρεπορτάζ του 'Έθνους" της Κυριακής, το οποίο αναφέρει πως στην εισαγγελία ανηλίκων γίνεται κάθε μέρα το αδιαχώρητο από γονείς οι οποίοι μη μπορώντας να εξασφαλίσουν στα παιδιά τους τα απαραίτητα προς το ζειν, ζητούν να τα δώσουν σε κάποιο ίδρυμα μέχρι να ορθοποδήσουν και πάλι.
Οι οικογένειες που ξεπερνούν τα όρια της φτώχειας δυστυχώς ολοένα και αυξάνονται και οι γονείς θέλοντας το καλύτερο για τα παιδιά και μη μπορώντας να τους το προσφέρουν κρίνουν πως δεν έχουν άλλη επιλογή από το να τα δώσουν σε κάποιο ορφανοτροφείο όπου θα βρουν στέγη και φαγητό.
Από τη πλευρά τους, οι εισαγγελείς κάνουν ό, τι περνά από το χέρι τους για να τους βρουν λύση, να μην αποχωριστούν τα παιδιά τους, να κερδίσουν έστω λίγο χρόνο στη περίπτωση που εκκρεμούν καταδικαστικές αποφάσεις για χρέη.
Πουτάνα όλα. Μεξικάνικο σίριαλ complete and unabridged.
Mην το λες αυτο…Αφου εγινε με διαφανη διαγωνισμο η αναθεση της εργολαβιας απο ΠΛΑΙΣΙΟ-ΓΕΡΜΑΝΟ.Και ετσι γλυτωνουμε και τα λαμογια τις γραμματειες που τρωγαν δημοσιο χρημα δινοντας την δουλεια στον Γερμανο που ποτε δεν εχει φαει δημοσιο χρημα.Επισης να θυμισω και τα κολπα καθε χρονο με τις τιμες των λαπτοπ οταν δινονται οι εκπτωσεις στους αριστουχους απο τις ιδιες εταιριες…:roll:
Στη δικη μου σχολη ηταν τσαμπα…Φανταζομαι ειναι ενας απο τους λογους που η σχολη παει για φουντο…:!:
Ξέρει τι λέει ο όπου-φυσά-ο-άνεμος Καρατζαφέρης. Ο “κομμουνισταράς” Ψαριανός χτες στους πρωταγωνιστες δηλωσε ότι θα έπρεπε να δώσουν υπουργική θέση και στη Δημοκρατική Αριστερά (sic).
Πάντως ακόμα και φασίστας να ήμουν και τραπεζίτης και γενικά με τους αστούς,ακόμα και να έπεφτε η κυβέρνηση μου θέση στο γλοιώδασμα που λέγεται κουβέλης δεν θα έδινα…