μα το θέμα δεν είναι πως κρίνει κάποιος τον ε.α. και τους αλληλέγγυους σε αυτόν. αυτό είναι μια τελείως διαφορετική κουβέντα. το θέμα είναι ότι ενώ ο φλασ άφησε τους αλληλέγγυους να μιλήσουν ,δεν είχε κάποιο πρόβλημα και η κυβέρνηση έστειλε το “στρατό”. μάζεψαν 20 άτομα, κάνοντας χρήση του τρομονόμου. είναι θέμα ελευθερίας της έκφρασης.
Σε αυτό συμφωνούμε.
Και υπάρχουν και χειρότερα… διάβαζα ότι στη Ρωσία τα τελευταία χρόνια (χάρη στον “δημοκράτη” Πούτιν) έχουν αντίστοιχο τρομονόμο, αλλά έτη φωτός μπροστά… Μπορούν να σε συλλάβουν για οτιδήποτε πεις ή γράψεις δημόσια που μπορεί να εκληφθεί ως “εξτρεμιστικό” κλπ. Προς τα 'κει βαδίζουμε κι εδώ.
α αυτό εννοεί ο Λιακό με τις Πουτινιές ε?
Τώρα θυμήθηκα εκείνο το σκετσάκι που είχε κάνει κάποτε ο Μητσικώστας, μιμούμενος τον Λιάκο, όπου έλεγε για τον μυστικό αγωγό από την τουαλέτα του Πούτιν που μεταφέρει το αέριο… κλάνιο! :lol:
Η παρακάτω είδηση γιατί μου θυμίζει προειδοποιήσεις μιας οργάνωσης μαφίας σε άλλη για τον έλεγχο περιοχών; :-k :roll:
[B]Μήνυμα Πατριαρχείου προς Ρωσία για το Άγιον Όρος[/B]
Να μην παρεμβαίνει η η Εκκλησία της Μόσχας στα όσα συμβαίνουν στο Άγιον Όρος ζήτησε από τη Ρωσία το Οικουμενικό Πατριαρχείο, σε μία ανακοίνωση που εκδόθηκε λίγες ημέρες μετά την προφυλάκιση του Ηγουμένου Εφραίμ.
Σε σχετικό ανακοινωθέν το Οικουμενικό Πατριαρχείο τονίζει ότι «κατά πάγια τακτική σεβόμενο την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης αποφεύγει πάντοτε πάσαν ανάμειξιν εις εκκρεμούσας δικαστικάς αποφάσεις, δοθέντος, άλλωστε, ότι αγνοεί το περιεχόμενον της σχετικής δικογραφίας».
Στη συνέχεια, χωρίς να κατονομάσει το Πατριαρχείο της Μόσχας, φωτογραφίζοντάς το ωστόσο ανέφερε ότι «το Οικουμενικόν Πατριαρχείον, εξ αφορμής γενομένων δηλώσεων εκ μέρους αδελφής Ορθοδόξου Εκκλησίας επί του ως άνω θέματος, υπενθυμίζει ότι το Άγιον Όρος, κανονικόν έδαφος αυτού, αποτελείται μεν από Ορθοδόξους μοναχούς διαφόρων εθνοτήτων, τούτο όμως ουδόλως προσδίδει εις αυτό πανορθόδοξον χαρακτήρα επιτρέπονται την οιασδήποτε μορφής επέμβασιν εις αυτό άλλων Αυτοκεφάλων Εκκλησιών».
Η ανακοίνωση έγινε μετά τη συνεδρίαση σήμερα στο Φανάρι του Οικουμενικού Πατριαρχείου υπό την Προεδρεία του Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου.
Kαι ποιος εισαι εσυ ρε ανθρωπακο που θα κρινεις ως ‘‘ψευτικους’’ επαναστατες, αυτους που εβαλαν τις ιδεες τους και τον αγωνα τους εμπρακτα πανω απο την ιδια τους τη ζωη και ελευθερια ???
Δηλαδη αυτοι ειναι οι ΨΕΥΤΟεπαναστατες , ενω οι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ επαναστατες ειναι αυτοι που κουνανε τα σημαιακια τους και φωναζουν ολοι μαζι τα συνθηματακια τους ???
[B]ΣΕΒΑΣΜΟΣ[/B], ειτε συμφωνει ειτε διαφωνει καποιος
Σεβασμό σε ποιον;
Στους “επαναστάτες” του Επαναστατικού Αγώνα;
A μιας και το είδα,μην ξεχνάμε και την μεγάλη σαπίλα,που ακούει στο όνομα Μ.Κ.Ο.
Καλα, ασε το σεβασμο.
Αυτο που με ενοχλησε κυριως ειναι οτι ο καθε τιποτας μπορει με μια ‘‘ανεση’’ απο την αραχτη καρεκλα του σαλονιου του να κρινει και να χαρακτηριζει ψευτοεπαναστατες αυτους που βρισκονται στη φυλακη πληρωνοντας το τιμημα του αγωνα (σεβαστου ή οχι, στη σωστη κατευθυνση ή στη λαθος, δεν ειναι το θεμα αυτο…) που επελεξαν να δωσουν για την κοινωνια και τη συλλογικη προοπτικη.
Δηλαδη να δεχτω ρε παιδι μου οτι ο Επαναστατικος Αγωνας ειναι ‘‘δηθεν επαναστατες’’.
Ο St Anger ή οποιος αλλος μπορει να μας πει τοτε αν υπαρχουν και ποιοι ειναι οι οριτζιναλ επαναστατες ?
[SPOILER]Απαντησεις του τυπου ''ο πραγματικος επαναστατης θα ειναι ολοκληρος ο λαος οταν συνειδητοποιησει την ταξικη του θεση και μπλαμπλαμπλα (meaning να συστρατευθει και να ψηφισει κκε) απορριπτονται…[/SPOILER]
Για εμένα προσωπικά δεν είναι ούτε δήθεν επαναστάτες,ούτε τίποτα.Είναι τρομοκράτες,δειλοί που στο όνομα κάποιων αξιών κάνουν ότι κάνουν.
Το θεωρητικό/ιδεολογικό background το οποίο προβάλλουν δεν είναι τίποτα άλλο παρά γενικευμένες ανοησίες που τις τραβάνε γενικώς(καλά εδώ μάστορες ήταν οι 17Ν)
Οπότε ας μην ακούω για “συλλογικότητα”,“προοπτική” ή “ορίτζιναλ επαναστάτες”.
Μπορεί να ναι πολλά,δειλοί γιατί?
Κοίτα, εδώ πραγματικά μου βάζεις δύσκολα…
Γιατί και για μένα η ελευθερία της έκφρασης πρέπει να υπερισχύει ως δικαίωμα από κάθε “τρομονόμο”. Όμως στην Ελλάδα υπάρχει έτσι και αλλιώς νόμος που απαγορεύει να εκθειάζεις παράνομες πράξεις…
Και δεν μπορώ να πώ πως δεν καταλαβαίνω το σκεπτικό του, φαντάσου να έβγαινε όποιος ήθελε στα ραδιόφωνα και να υπερασπίζεται παιδεραστές (που είναι και στην επικαιρότητα ως κρατικοδίαιτοι #-o), θα ξεσηκώνονταν όλοι!
Eδώ υπάρχει μία λεπτή γραμμή ανάμεσα στην ελευθερία της έκφρασης και το να υποστηρίζεις -ή ακόμα χειρότερα να παρακινείς- σε παράνομες πράξεις…
Οι παιδεραστές είναι στις φυλακές.
Οι κρατικοδίαιτοι είναι οι παιδόφιλοι.
Να λέμε τα σύκα-σύκα και τη σκάφη-σκάφη.
εγω δεν καταλαβαινω ποια ειναι αυτη η λεπτη γραμμη και γιατι θα πρεπε να υπαρχει. και τι θα πει “να παρακινεις σε παρανομες πραξεις”. ειναι τελειως γενικο και αοριστο. δηλαδη αν η ελευθερια της εκφρασης παυει να ισχυει σε τοσο σημαντικα θεματα τοτε τι να την κανεις?
Ανθρωπάκο να λες εκεί που σε παίρνει.
Και ναι, όλα εκείνα τα τσουτσέκια που καπηλεύτηκαν ονομασίες και ιδέες (ζήτημα είναι αν κατάλαβαιναν καν τι λέγανε) για να το παίξουν “επαναστάτες” (της δεκάρας), είναι ΨΕΥΤΟ-επαναστάτες, είτε σ’αρέσει είτε όχι.
Θα μου απαγορεύεις να έχω και άποψη; Σ’ άρεσει ο τρομονόμος μήπως;
Και σεβασμό σε τι; Δεν πάμε καθόλου καλά…
Η πραγματικότητα άλλο δείχνει και όποιος μπορεί το αντιλαμβάνεται. Από ΄κει και πέρα, δεν χρειάζεται να υπερασπιζόμαστε (ούτε καν να σεβόμαστε) τους ψευτοεπαναστάτες, ούτε να επικροτούμε τους διάφορους “αλληλέγγυους”. Βέβαια, οι τελευταίοι κακώς συνελήφθησαν, αλλά σε κράτος μη-δημοκρατίας τι περιμένει κανείς… Εκεί είναι που πρέπει να είμαστε αλληλέγγυοι… στο να μην απαγορεύεται η έκφραση διαφορετικής [U]άποψης[/U], γιατί αλλιώς επιστρέφουμε σε άλλες δεκαετίες ('46 - '74… μην πω και μέχρι '81).
Στο ράδιο δήλωναν πως ο Ε.Α. ορθά έπραττε; Γιατί αν ναι, τότε δεν έχει και λόγο συζήτησης το θέμα. Ορθά έπραξε η αστυνομία. Ως κοινωνία δε μπορείς να δίνεις το βήμα του λόγου σε απόψεις που προσπαθούν να καταπνίξουν τις υπόλοιπες φωνές και δε σέβονται το δικαίωμα στη διαφορετική άποψη. Θα ήταν αυτοχειρία να επιτρέπεις σε απόψεις όπως “σκοτώστε τους εβραίους/μετανάστες/μπάτσους/πλούσιους, ρίξτε την κυβέρνηση και βάλτε βόμβες σε δημόσια κτίρια” να προβληθούν ως ίσης σημασίας με τις μη βίαιες και απολυταρχικές απόψεις των πολιτών.
Αν πάλι δεν υποστήριξαν τέτοιο πράγμα, τότε αλλάζει το πράγμα
όποιος έχει την ευκαιρία να σκοτώσει πολιτικούς δικηγόρους mules και δεν το κάνει είναι ΚΡΕΤΙΝΟΣ και ΨΕΥΤΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ. οποτε μην είστε μαλάκες, είναι εξαιρετική πράξη να σκοτώνεις πολιτικούς δικηγόρους mules, κάντε το!
ελπιζω να ειναι ειρωνικο το αποπανω.:?
φανταστειτε γνωστος αγνωστος χρηστης του ποντιουμ να εγραφε κατι παρομοιο για αλλες ομαδες, παγκοσμιος πολεμος θα γινοταν εδω μεσα
αυτο που γραφεις " Ως κοινωνία δε μπορείς να δίνεις το βήμα του λόγου σε απόψεις που προσπαθούν να καταπνίξουν τις υπόλοιπες φωνές και δε σέβονται το δικαίωμα στη διαφορετική άποψη" μου φαινεται καπως οξυμωρο. δεν μπροω να καταλαβω πως λειτουργει στην πραξη. εγω μιλαω γενικα και λεω οτι το " να υποστηρίζεις -ή ακόμα χειρότερα να παρακινείς- σε παράνομες πράξεις" απο μονο του δεν λεει τιποτα. το “σπαστε το κεφαλι καθε μεταναστη” με το “μην πληρωνετε διοδια” μπορει να εχει διαφορα αλλα προτιμω το να εχεις την ελευθερια να εκφρασεις ακομα και την πιο ακραια αποψη απο το να μην την εχεις καθολου οταν στρεφεται εναντια σε εναν νομο και στο κρατος.
Η ελευθερία λόγου κατ’εμέ υπάρχει για 1) να έχουν οι πολίτες το δικαίωμα στη δικιά τους άποψη, 2) να ακούγονται οι διαφορετικές απόψεις μέσω των οποίων θα αναδειχθούν αυτές που θα βοηθήσουν στη βελτίωση του εκάστοτε κοινωνικοπολιτικού συστήματος, διατηρώντας όμως ανέπαφες τις αξίες που το καθορίζουν.
Τα παραδείγματα που δίνουμε, στα δικά μου μάτια παραβιάζουν και τα 2. Και το δικαίωμα της διαφορετικότητας δε σέβονται και τις αξίες της παρούσης κοινωνίας καταπατούν (τυφλή βία, κλπ).
Γιατί προτιμάς να ακούγεται η άποψη “σπάστε το κεφάλι κάθε μετανάστη” ή “φιμώστε με την βία όποιον διαφωνεί μαζί μας”; Τι θα προσφέρει αυτό σε μια κοινωνία; Την πίστη στους πολίτες πως υπάρχει ελευθερία λόγου; Δηλαδή, δίνοντας στην Χ.Α. το δικαίωμα να προπαγανδίζει ελεύθερα, εσύ κι εγώ δε θα κινδυνεύουμε με φίμωση; Εγώ νομίζω πως θα κινδυνεύουμε ακόμη περισσότερο…
ναι αλλα αυτο ειναι επικινδυνα κοντα στο φασισμο. ποιος θα καθορισει αυτες τις αξιες και ποιος θα αποφασισει ποτε αυτες απειλουνται? αν μπορουν να απειληθουν απο την ελευθερια λογου, που για μενα κατι τετοιο δεν ειναι ρεαλιστικο. το πιο ρεαλιστικο σεναριο ειναι η εκαστοτε εξουσια να χρησιμοποιησει αυτην την προφαση για να φιμωσει αποψεις που στρεφονται εναντιον της βαζοντας μπροστα τις αξιες, αν υπαρχουν τετοιες και δεν εχουν καταπατηθει ηδη απο την ιδια, του καθε πολιτευματος.
δεν με ενδιαφερει αν η Χ.Α. εχει ελευθερια λογου. με ενδιαφερει να μην εχει ελευθερια πραξεων. βγαινει ο μιχαλολιακος σε καθε καναλι και δεν μπρει να πει “τους θελουμε νεκρους” αλλα λεει “ειμαστε κατα της βιας”. και λοιπον? εισαι πιο ασφαλης? με το να ελεγε τις μαλακιες που πιστευει ελευθερα νομιζεις οτι θα κερδιζε περισσοτερο κοσμο? ο καρατζαφερης ποτε απεκτησε περισσοτερη “δυναμη”? οταν ελεγε “ελατε χουντικοι, ελατε χρυσαυγητες” η οταν αρχισε τις κωλοτουμπες του?
Εγώ ως ειρωνικό το καταλαβαίνω, ο somnambulist ψάχνει μάλλον να τεστάρει σε ποιό βαθμό πραγματικά πιστεύω στην ελευθερία έκφρασης.
Νομίζω πως το πράγμα έχει αρχίσει από μόνο του όπως πάει η κουβέντα να μας δέιχνει που είναι η “λεπτή γραμμή”, το παράδειγμα της ΧΑ σίγουρα βοηθά. Έχω ξαναγράψει στο παρελθόν πως θεωρώ πως η ΧΑ θα έπρεπε να θεωρηθεί τρομοκρατική οργάνωση, πληρεί τις προϋποθέσεις με τις επιθέσεις που κάνει κλπ.
Αφού ως κοινωνία έχουμε συμφωνήσει να λύνουμε τα θέματα μας χωρίς βία, ο λόγος που καλεί σε αυτή θα έπρεπε επίσης να θεωρείται παράνομος.
Κάπου εκεί είναι το όριο για μένα: Nα βγεις να πείς πως “θεωρώ πως κακώς διώκονται οι συγκεκριμένοι γιατί δεν είναι τρομοκράτες, δεν έκαναν αυτά που τους κατηγορούν” σαφώς και είναι δικαίωμα σου. Να βγεις να πείς “κακώς διώκονται γιατί δεν είναι τρομοκράτες, είναι επαναστάτες και οι πράξεις τους πολιτικές” ξεπερνά το όριο αυτό γιατί νομιμοποιεί την βία ως επιλογή!
Αλλά ξαναλέω πως πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί με κάθε περιορισμό που πάει να μπει στην ελευθερία έκφρασης. Ο πρόσφατος νόμος ενάντια στον “λόγο μίσους” πραγματικά είναι άστοχος και πάει να επιβάλλει μία επίπλαστη πολιτική ορθότητα. Άσε τον ρατσιστή να εκφραστεί, να ξέρουμε πόσο μαλάκας είναι αυτός που έχουμε απέντι μας!