Ειδησεις απο την Ελλαδα (Part 1)

Αηδία για μένα είναι πως φτάσαμε το 2008 να μας ενοχλούν περισσότερο μερικές-πολλές σπασμένες βιτρίνες, από μία χαμένη ζωή.
Αηδία είναι το 2011, να μας ενοχλεί ένα καμμένο κτίριο, περισσότερο από ένα καμμένο μέλλον.

Δε θα πεινάσουν ούτε τα starbucks, ούτε η alpha bank, να είσαι σίγουρος για αυτό. Εσύ κ εγώ θα πεινάσουμε.

όπως είδες μιλάω συγκεκριμένα για τον αττικό κινηματογράφο που είναι ιστορικό κτήριο.άντεξε στην κατοχή και καταστράφηκε το 2011.

αν είχες εσύ μαγαζί και πήγαινες σήμερα και το έβλεπες σπασμένο τί θα έλεγες?όταν είσαι έξω από το χορό καλά μιλάς.αν το εισόδημα σου στηρίζεται σε κάποιο μαγαζί και πας και το βλέπεις κατεστραμένο?

και ποιο εισοδημα ετσι.τα περισσοτερα ανοιχτα καταστηματα πλεον μονο το νοικι μπορουνε και βγαζουνε.

Από μαγαζί στηρίζεται το εισόδημα μου και μην είσαι σίγουρος ότι δεν έχει συμβεί.
Πιο πολύ με κατέστρεψαν τα νομοσχέδια που ψηφίζονται τόσα χρόνια, παρά τα 800 ευρώ για να αλλάξω τζαμαρία και να βάλω στόρια όμως.
Και ποτέ μου δεν θα κατηγορήσω όσους αντιδρούν σε αυτό, ακόμα και αν η αντίδραση τους είναι λάθος. Γιατί αυτοί, έστω και με λάθος τρόπο ενεργοποιούνται. Δεν μένουν απαθείς και επικριτικοί.

Μπορείς να μου πείς ποιά μαγαζία καταστράφηκαν? Ονομαστικά.

προφανώς για να μην σε ενοχλούν τα 800 ευρώ τζαμαρία βγάζεις καλά λεφτά. ξέρω και εγώ πως είναι να έχεις μαγαζί και δεν βγάζουν όλα τα μαγαζιά πολλά λεφτά αλλά όπως λέει ο papardelas πλεόν βγαίνει μόνο το νοίκι.

πώς να ξέρω τα ονόματα των 150 καταστημάτων που έπαθαν ζημιές?εσύ τα ξέρεις?

Καλά τα λες, δεν θα πεινάσει ούτε ο Schultz ούτε ο Μαρινόπουλος αν δεν ξανανοιξει ένα starbucks σε μία πόλη-εμπόλεμη ζώνη. Θα πεινάσουν τα παιδιά που δούλευαν στο μαγαζί, γιατί κάποιοι αποφάσισαν να τους στερήσουν και αυτόν τον μειωμένο κατώτατο μισθό που θα έπαιρναν και να τους στείλουν στο επίσης μειωμένο ταμείο ανεργίας. Να πούμε και μπράβο στους “ήρωες” που τα έκαψαν τα Starbucks;

Μόνο θλίψη! Και για το Αττικόν και για το Άστυ (που είναι μνημείο της αντίστασης κατά την κατοχή αλλά σιγά μην διάβαζαν οι βάνδαλοι ποτέ τις σχετικές ταμπέλες) και για όλα τα βιβλιοπωλεία που έκαψαν όπως οι ναζί!
Και εννοείται πως αν τον Δεκέμβριο του '08 κάποιοι μπόρεσαν να ξανασηκωθούν στα πόδια τους, με την κατάσταση της οικονομίας σήμερα για τους μικρομεσαίους που κάηκαν τα μαγαζιά τους αυτή τη φορά η φωτιά σημαίνει και λουκέτο…

[-X

Τελικά ποιοι είναι αυτοί που καίνε τα μαγαζιά ρε παιδιά?
Τόσα χρόνια ΕΝΑΣ από αυτούς δεν βρέθηκε?

Οι εμπρηστές της Μαρφίν τι απόγιναν?
Υποτίθεται ότι οι κινήσεις τους είχαν καταγραφεί σε κάμερες και ήταν θέμα χρόνου να τους πιάσουν.

Τους έπιασαν βρε, τους πήγαν μέχρι το σπίτι τους με το περιπολικό και τους άφησαν μετά. Την επομένη είχαν βάρδια στο Α.Τ

παρακράτος,κακοποιά στοιχεία, σύν κάποιοι οι οποιοι έχουν μπει στον αναρχικό χώρο αλλά το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να σπάνε.

Εντάξει φίλε μου μπορεί να χάσουνε 10-15 άτομα τα 400 ευρώ που παίρνανε λίγους μήνες νωρίτερα απ’ ότι θα συνέβαινε με τους ρυθμούς του δντ!Πήγαινε και μια βόλτα από τον οαεδ να δεις πόσες χιλιάδες έχουνε χάσει την δουλειά τους από αυτούς που ήταν στο κυλικείο της Βουλής και χαζεύανε το μπάσκετ!!!

Εύκολα κάνεις κρίσεις και επικρίσεις.
Φούρνο έχω φίλε μου, και μάλιστα από μισό με συγγενή μου. Οπότε δε μπορείς να μιλάς με τόση ευκολία για πράγματα που αγνοείς.
Όσο για τα πόσα φράγκα βγάζω με ευκολία, είμαι και ημιαπασχολούμενος σε άλλη επιχείρηση. Προφανώς από χόμπι και όχι από ανάγκη.
Και δεν είναι προσωπικό το ζήτημα, για να ψάχνεις επιχειρήματα προσωποποιημένα.

@Mule, εγώ δε θα μιλήσω για λογαριασμό άλλων. Προφανώς και οι εργαζόμενοι θα έχουν πρόβλημα. Αντίστοιχο πρόβλημα με το υπάρχον όμως. Του 22% [B]δηλωμένης[/B] ανεργίας, του -νέου- κατώτατου μισθού, της ανασφάλιστης εργασίας (για τα starbucks μιλάμε, ελπίζω να ξέρετε τί συμβαίνει και εκεί), της ημιαπασχόλησης κ.α.

Απ’ όλα όσα λαμβάνουν χώρα, [B]προσωπικά[/B], θεωρώ πολύ υποκριτικό να στεκόμαστε σε αυτό. Γιατί λήφθηκαν αποφάσεις που μας φέρνουν άπαντες σε πολύ δυσχερέστερη θέση, από τα καμμένα starbucks. Και τους ιδιους τους εργαζομένους τους ακόμα ακόμα.
Με 5% ύφεση φέτος και 7-10% τις επόμενες χρονιές να είσαι σίγουρος ότι θα κλείσουν πολύ περισσότερα καταστήματα και δε θα φταίει καμία πυρκαγιά.

Κακώς κάνετε αντιπαραβολή.
Ο Mule και ο original έχουν δίκιο που καταδικάζουν τις χτεσινές καταστροφές.

Δεν έχουν την παραμικρή σχέση με την οργή του κόσμου που βλέπει μια υπαλληλική κυβέρνηση χωρίς την οποιαδήποτε πραγματική νομιμότητα (αλήθεια μπορεί κάποιος να κάνει αντιπαράθεση της σύνθεσης της βουλής του 2009 με την σημερινή? Θα γελούσαν και τα τσιμέντα) να αφαιρεί κάθε ίχνος αξιοπρέπειας από αυτούς.

παρενθεση για να γελασουμε

μπουμπουκος:«[B][SIZE=“5”]Αν διαβάσουν οι πολίτες το Μνημόνιο θα ενθουσιαστούν[/SIZE][/B]» πρόσθεσε τονίζοντας ότι δεν θα ήταν πολιτικά έντιμο και συνεπές, μετά από τόσους μήνες στην κυβέρνηση και ενώ έχει εργαστεί για την επιτυχία αυτού του προγράμματος, να έφευγε την κρισιμότερη ώρα.

εγω το διαβασα και εκλαψα(απο τη χαρα μου προφανως)

http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/302639/an-diavasoun-oi-polites-to-mnimonio-tha-enthousiastoun/?acpn=4

έκανα κρίση με βάση κάτι που έιπες εσύ.

ξέρω οτι τα 800 ευρώ ήταν δυσβάσταχτα για το μαγαζί που διατηρούσε ο πατέρας μου και ναι μεν τον είχε γαμήσει το κράτος με τους φόρους κλπ αλλά τυχόν καμμένο μαγαζί από τα τσογλάνια έρχεται και αποτελειώνει τον ελεύθερο επαγγελματία ο οποίος ζεί από αυτό.

Κανείς δεν χαίρεται με τις καταστροφές και με την απώλεια της δουλειάς κάποιων ανθρώπων!Αλλά είναι παραπλανητικό να στέκεσαι σε αυτό και ουσιαστικά έτσι σιγοντάρεις ,όχι σκόπιμα θέλω να πιστεύω ,αυτούς που μας έφθασαν στο σημερινό χάλι…

Μήπως θέλει να αρχίσει να το πουλάει από το μαγαζί του και κάνει διαφήμιση? :lol:

Σου είπα πως με ενόχλησε και με έβλαψε λιγότερο από αυτά που ψηφίζονται όλα αυτά τα χρόνια. Και επίσης ότι θεωρώ τη μη αντίδραση, χειρότερη από τη [B]λάθος [/B]αντίδραση (του να καούν καταστήματα δηλαδή).
Δε νομίζω πως πρέπει να στεκόμαστε εκεί κάθε φορά (γιατί ίσως αυτός να είναι και ο στόχος).

Για να στο θέσω πιό απλά, νομίζεις ότι με την ανεργία να έχει εκτοξευτεί, με τους μισθούς να έχουν συρρικνωθεί και την ύφεση να καλπάζει, ο πατέρας σου, ο πατέρας μου, εγώ και εσύ έχουμε χάσει λιγότερα ή περισσότερα στα καταστήματα μας και στις εργασίες μας, από μια σπασμένη βιτρίνα και ένα στόρι που περάσαμε;
Εγώ επειδή τα έβαλα κάτω, λέω πως ΜΑΚΑΡΙ η ζημιά μου να ήταν το σπασμένο τζάμι.

Και νευρίαζα απίστευτα ακούγοντας τον εκάστωτε Παπουτσή να μιλάει για λογαριασμό μου και να κλείνει λέγοντας “ντροπή”. Που μάθατε εσείς από ντροπή ρε γελοίοι;

απ οτι λενε παντως τελικα δεν καηκαν εντελως οι 2 κινηματογραφοι

το αστυ μονο στην εισοδο εχει καει, μαλλον γλυτωσε επειδη ειναι υπογειο

στο αττικον επισης εχει καταστραφει η εισοδος αλλα η αιθουσα πρεπει να γλυτωσε

εσυ μπορεί.αυτός να το διάβασε το βρίσκω δύσκολο. μέσα σε 40 ώρες που τους δόθηκε ολο το μνημόνιο έπρεπε να διαβάζουν εκατοντάδες σελίδες και αμφιβάλω αν το έκαναν.ειδικά αυτοί που πήγαν με τις κομματικές γραμμές.

όχι δεν έχουμε χάσει περισσότερα από ένα σπασμένο τζάμι απότι μας παίρνει το κράτος αλλά γιατί να σπάσει το τζάμι? και γιατί να περάστει άλλη μια θηλιά στο λαιμό του ελεύθερου επαγγελματία με έξοδα που προκύπτουν από άτομα που σπάνε ξένη περιουσία.

όπως είπε και ο κρισπ η οργή του κόσμου ήταν φανερή χθές κάτω αλλά αυτά τα σπασίματα μαγαζιών δεν έχουν σχέση με αυτό που ήθελε να εκφράσει ο κόσμος.