Νέο κόμμα ιδρύει ο Παναγιώτης Ψωμιάδης ΠΑΤΡΙ.Δ.Α (Πατριωτικό Δίκτυο Αφύπνισης)
Καταρχάς δεν απάντησες σ’ αυτά που είπε, πέρα απ’ το ότι είπες ότι “δεν έχει χαρακτηρίσει βάνδαλους τους συλληφθέντες” (όλα τα υπόλοιπα τα χει κάνει) και στο κομμάτι με το ότι είναι απομακρυσμένο απ’ τον κόσμο το μόνο που είχες να πεις είναι ότι όντως τον δεκέμβρη έπρεπε να μπει στο κίνημα ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΠΑΝΩ ΧΕΡΙ ΟΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ. Δηλαδή να ρχοταν να κάνει τον μπάτσο όπως έκανε τον οκτώβρη και γούσταρες. Από τα υπόλοιπα που είπε δεν απάντησες ούτε σε μία φράση.
Παρόλ’ αυτά τον είπες “αντικομμουνιστή” και λες ότι διαστρεβλώνει και δεν ασκεί κριτική. Δε μπορώ άλλο αυτή τη φάση με τα αριστερά κόμματα/παρατάξεις που όλο νομίζουν ότι τους πετάνε λάσπη από παντού επειδή δεν είναι ώριμα να δεχθούν την κριτική. Και την άλλη φορά που σου λεγα ότι τα εαακ πχ πρέπει να έχουν πιο συγκεντρωμένο στόχο στις συνελεύσεις, δηλαδή να σκάσουν στη συνέλευση και αντί να λένε κάθε φορά τα ίδια δηλ “ΚΑΤΩ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΜΕΤΩΠΟ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ” να εστιάσουνε σε κάτι πιο άμεσο για τον φοιτητή και να κρατήσουνε τα γενικόλογα για τις φυλλάδες τους, αυτό που βρήκες να μου πεις είναι “ρωμανέ αν θες να ρίξεις λάσπη καντο με άλλο τρόπο”. Πραγματικά έχω χάσει κάθε ελπίδα πλέον εκτός απ’ το να συννενοηθώ μια μέρα με καναν κνίτη να συννενοηθώ και με ναρίτες. Καλά τα λεγε το σύνθημα
ps περιττό να πω ότι μπορεί να μην τους έχει χαρακτηρίσει βάνδαλους σε ανακοίνωση, αλλά μέχρι και λιγότερο σκληροπυρηνικοί (βλ συνιστώσες από ανταρσυα πέρα από κάποιες εξαιρέσεις που δεν το κάνουν πχ οκδε σπαρτακος νομίζω) φρικιά τους ανεβάζουν φρικιά τους κατεβάζουν. Λες κι είμαστε μπέμπηδες 10 χρονών ο μεν να ναι τα φρικιά και οι δε να ναι οι μουσάτοι ξερόλες με το αυταρχικό και σοβαρό κομμουνιστικό ύφος. Δεν αντέχω άλλο κάρβουνο 3 μέρες έχουν περάσει απ΄την τσικνοπέμπτη
Για αυτά και μόνο τα γεγονότα όχι να ρίχνουν λάσπη …
Θαμένοι κάτω από τόνους έπρεπε να είναι …:roll::roll:
Μερικές μέρες μετά είδα ένα κνίτη στο ΤΕΙ και είχε παντού εγκαύματα από τις μολότοφ … το ότι δεν άρχισα να γελάω όπως ήμουν νομίζω είναι η μεγαλύτυερη δοκιμασία αυτοσυγκράτησης της ζωής μου …
Απ’οτι φαινεται φιλε, ναι… :
Κατι τετοια εβλεπαν μερικοι και ξεκοψαν οταν σχηματιζοταν η Ανταρσυα, ακολουθωντας ξεχωριστο δρομο…
Ειλικρινά το Ανταρσύα πάει τόσο πέρα-δώθε ιδεολογικά που σε κάποια θέματα γίνεται απλώς γελοίο.Καλά τα ανεξάρτητα ΕΑΑΚ στα Πανεπιστήμια τα αφήνω απ’εξω.
Προσπαθούν τα κακόμοιρα να πάρουν καμία ψήφο από το ΚΚΕ,τι να κάνουν.
Καλά και ψιλοάσχετο, αλλά πέρα από πολιτικό επίπεδο, το να εξαρτώνται οι κοινωνικές σου σχέσεις καθαρά απ’ τον πολιτικό χώρο που ανήκεις είναι γελοίο. Και δε λέω να μην είναι οι παρεες σου του χώρου ξέρω γω, αλλά βλέπω κάτι χρόνια πολλά και κόκκινα στο φβ και φρικάρω τη ζωή μου
Ναι φλόιντάιζ αυτά κάνουμε.20 χρόνια προσπαθούμε να αρπάξουμε καμιά ψήφο από το κκε…
Καταρχάς δεν απάντησες σ’ αυτά που είπε, πέρα απ’ το ότι είπες ότι “δεν έχει χαρακτηρίσει βάνδαλους τους συλληφθέντες” (όλα τα υπόλοιπα τα χει κάνει) και στο κομμάτι με το ότι είναι απομακρυσμένο απ’ τον κόσμο το μόνο που είχες να πεις είναι ότι όντως τον δεκέμβρη έπρεπε να μπει στο κίνημα ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΠΑΝΩ ΧΕΡΙ ΟΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ. Δηλαδή να ρχοταν να κάνει τον μπάτσο όπως έκανε τον οκτώβρη και γούσταρες. Από τα υπόλοιπα που είπε δεν απάντησες ούτε σε μία φράση.
Παρόλ’ αυτά τον είπες “αντικομμουνιστή” και λες ότι διαστρεβλώνει και δεν ασκεί κριτική. Δε μπορώ άλλο αυτή τη φάση με τα αριστερά κόμματα/παρατάξεις που όλο νομίζουν ότι τους πετάνε λάσπη από παντού επειδή δεν είναι ώριμα να δεχθούν την κριτική. Και την άλλη φορά που σου λεγα ότι τα εαακ πχ πρέπει να έχουν πιο συγκεντρωμένο στόχο στις συνελεύσεις, δηλαδή να σκάσουν στη συνέλευση και αντί να λένε κάθε φορά τα ίδια δηλ “ΚΑΤΩ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΜΕΤΩΠΟ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ” να εστιάσουνε σε κάτι πιο άμεσο για τον φοιτητή και να κρατήσουνε τα γενικόλογα για τις φυλλάδες τους, αυτό που βρήκες να μου πεις είναι “ρωμανέ αν θες να ρίξεις λάσπη καντο με άλλο τρόπο”. Πραγματικά έχω χάσει κάθε ελπίδα πλέον εκτός απ’ το να συννενοηθώ μια μέρα με καναν κνίτη να συννενοηθώ και με ναρίτες. Καλά τα λεγε το σύνθημαps περιττό να πω ότι μπορεί να μην τους έχει χαρακτηρίσει βάνδαλους σε ανακοίνωση, αλλά μέχρι και λιγότερο σκληροπυρηνικοί (βλ συνιστώσες από ανταρσυα πέρα από κάποιες εξαιρέσεις που δεν το κάνουν πχ οκδε σπαρτακος νομίζω) φρικιά τους ανεβάζουν φρικιά τους κατεβάζουν. Λες κι είμαστε μπέμπηδες 10 χρονών ο μεν να ναι τα φρικιά και οι δε να ναι οι μουσάτοι ξερόλες με το αυταρχικό και σοβαρό κομμουνιστικό ύφος. Δεν αντέχω άλλο κάρβουνο 3 μέρες έχουν περάσει απ΄την τσικνοπέμπτη
Ναι διαστρέβλωνε.Γιατί όταν λες ότι κάνεις μάχη εντυπωσιασμών,αναλώνεσαι σε εκλογικές μάχες διαστρεβλώνεις την αλήθεια.
Και ρωτάω.Από το Δεκέμβρη που έγινε τόσο μεγάλο ξέσπασμα τι έχει μείνει στη συλλογική μνήμη?Κατέβηκε κόσμος πέρα από μαθητές και νεολαία στο δρόμο στις 6 Δεκέμβρη φέτος?Καταφερε το κίνημα να αφυπνίσει κόσμο και να τον ριζοσπαστικοποιήσει ευρύτερα?Σκέψου ότι ήταν το μοναδικό κίνημα που είχε πολύ συγκρουσιακά χαρακτηριστικά αλλά δεν κατάφερε να εμπλέξει ευρύτερο κόσμο μέσα.Οπότε εγώ λέω να έμπαινε το κκε η άλλος κομμουνιστικός φορέας και να έβαζε πιο πολιτικά και αντικαπιταλιστικά χαρακτηριστικά σε αυτό που ξέσπαγε.
Για τη λάσπη που σου πα τοτε δεν είναι κάτι κακό.2-3 φορές μέσα στο φόρουμ την ώρα που πάει να ακουστεί κάτι ενάντια στον καπιταλισμό η κάτι παράγωγο του πετάγεσαι και λες “με σοσιαλισμό θα ήταν καλύτερα?” η κάτι τέτοιο.Τώρα θυμάμαι τη στιγμή που το συζητάγαμε,δε θυμάμαι για τη λάσπη αλλά η ΕΑΑΚ λέει και για πράγματα που αφορούν το μέσο φοιτητή.Τώρα με τις εστίες τρέχαμε αρκετά να το κοινοποιήσουμε και το σχήμα των εστιών έκανε ακόμα μεγαλύτερη δουλειά για παράδειγμα.Με τα συγγράματα που κόβονται το αναδείξαμε και μάλιστα ένα σχήμα κατάφερε να πάρουν συγράμματα οι φοιτητές στο τμήμα αυτό παρόλο που κόψανε μερικά.Αυτά δεν είναι κοντά στο φοιτητή που λες?Έλεος
Τώρα για το γλείψιμο ανταρσύα στο κκε δεν μιλάω.Εχουμε εκφράσει τις θέσεις μας, δεν τις κρύβουμε.
Να μπαινε το κκε στις 6 δεκέμβρη και να βαζε αντικαπιταλιστικά χαρακτηριστικά μέσα από πού κι ως πού; Να μπει το παμε και να καπηλώσει τη διαμαρτυρία ενάντια στο φόνο του αλέξη με αντικαπιταλιστικά συνθήματα και να χει από δίπλα την ανταρσύα να του γλείφει τ’ αυτάκια; Καταλάβετέ το ότι δεν είναι τακτική να καπελώνεις αγώνες. Το κκε που το 08 δεν ήταν πουθενά δεν έχει δικαίωμα να ρθει 4 χρόνια μετά την ίδια μέρα και να μου πετάξει αντικαπιταλιστικό πανό και να μην αφήνει τον κόσμο να περάσει
και στο πολυτεχνίο τα ίδια δεν έγιναν ??? :lol::lol::lol:
Η δολοφονία του Αλέξη ήταν μία κρατική δολοφονία, και η αστυνομία μηχανισμός του κράτους είναι για να φυλάει την έννομη τάξη,που ως έννομη τάξη ορίζεται το τι συμφέρει την άρχουσα τάξη.Αυτό να αναδείξει.Και δεν μίλησα για το κκε αποκλειστικά αλλά για ένα φορέα που θα έπρεπε να το κάνει αυτό γενικά.Κατά τη γνώμη μου δεν αναδείχτηκε τόσο αυτό όσο έμεινε αποκλειστικά στην κρατική δολοφονία και αυτονόμησε σχετικά το ρόλο των μπάτσων από τα υπόλοιπα.Γι’αυτό και μόνο τα αντιμπατσικά συνθήματα στις διαδηλώσεις.
Τώρα για το άλλο του τι εστί καπέλωμα ακόμα δεν έχω καταλάβει.Το νόημα του αγώνα και κάθε αγώνα ποιο είναι?Είναι κάποιο η μας αρκεί που γίνεται ο αγώνας.Από τη στιγμή που ένας αγώνας ξεσπάει με σκοπό να αλλάξει κάποια πράγματα χρειάζεται καθοδήγηση και για την καθοδήγηση του υπάρχουν γραμμές και το κίνημα επιλέγει.Για να καταλάβω.“Καπέλωμα” θεωρείται το να μπει μία γραμμή , ενδεχομένως γραμμή νίκης σε ένα κίνημα?Αν δεν είναι αυτό τότε τι είναι το “καπέλωμα”?Η μάλλον το μη καπέλωμα είναι να αφήνεις κάθε αγώνα να γίνεται μόνος του χωρίς κάποια στήριξη η χωρίς κάποια καθοδήγηση?Για πε
Ο αγώνας δεν έχει ΕΝΑ νόημα και δεν είναι ΤΟ νόημα που του δίνει το κκε. Ακόμα να καταλάβεις ότι σε κάθε πορεία πέρα από το ίδιο και από την ανταρσύα απ’ όλους τους άλλους το κκε είναι ανεπιθύμητο; Εκτός αν πιστεύεις ότι πρέπει να γίνει ο καθοδηγητής με το έτσι θέλω (πράγμα που προσπαθεί συνέχεια να κάνει)
Δηλαδή ένας αγώνας έχει πολλά νοήματα?τουλάχιστον έχει ένα σκοπό όμως,να κερδίσει.Και για να κερδίσει πρέπει και να υπάρχουν οι συνθήκες αλλά και να γίνουν κινήσεις προς τη νίκη.Επίσης κάθε αγώνας πρέπει να γεμίζει με συνείδηση αυτούς που τον κάνουν,αλλιώς δεν προσφέρει παρά μόνο μία πρόσκαιρη νίκη.Καθοδηγητής ενός αγώνα γίνεται όποιος βάζει ένα σχέδιο που εμπνέει τον κόσμο που κάνει τον αγώνα,άρα δεν επιβάλλεται ένα σχέδιο με το έτσι θέλω.
20 χρόνια υπάρχει η Ανταρσύα;;Μωρέ μπράβο
Γελάω με τον όρο “κίνημα”,ειδικά όταν προσδιορίζεται μπροστά και από την λεξούλα “φοιτητικό” (διότι απλώς δεν υφίσταται το 2012),καθώς χρησιμοποιείται πιο συχνά και από την λέξη ΠΑΟΚ από τον Γιώργο Μίνο(ή ΑΕΛ από τον Crimson)και κοντεύουμε να του δώσουμε και σχεδόν ανθρώπινα χαρακτηριστικά.
Τέλος πάντων,ξέρεις ότι χαίρομαι να συνομιλώ μαζί σου απλώς εδώ πέρα,καθώς θέτεις και κάποιες θεωρητικές θέσεις με τις οποίες διαφωνώ,δεν γίνεται να γίνει τέτοια κουβέντα επειδή το θρεντ αφορά τις ειδήσεις.
Ρε Οτινάναι ειλικρινά αυτό πιστεύεις πως έγινε;
Πως ένα παιδί 15 χρονών από το Ψυχικό, κληρονόμος κοσμηματοπωλείου στη Βουκουρεστίου “απειλούσε την άρχουσα τάξη” και τον σκότωσε το κράτος; :roll:
Γιατί εγώ πιστεύω πως τα πράγματα στην περίπτωση ήταν πολύ πιό απλά: Ένα παιδί 15 χρονών έκανε την εφηβική του επανάσταση κατεβαίνοντας στα Εξάρχεια που είναι μία πιό ενδιαφέρουσα περιοχή από αυτή όπου μεγάλωσε, βρέθηκε απέναντι σε ένα μπάτσο, πρέπει να ανταλλάχθηκαν κάποιες κουβέντες και ο μπάτσος που ήταν εντελώς ζώο “φόρτωσε” και τον σκότωσε.
Εγκληματικό, αλλά ας μην δίνουμε και προεκτάσεις που δεν υπάρχουν και λέμε για “κρατικές δολοφονίες” κλπ. Η μόνη προέκταση που έχει σχέση με το κράτος είναι πως συνήθως τέτοιες περιπτώσεις μένουν ατιμώρητες και αυτό τις ενθαρρύνει (ευτυχώς ο συγκεκριμένος βέβαια ακόμα μέσα είναι, αν και βγήκε ο συνεργός του!)
Kαλα η αληθεια εναι πως τελευταια εχετε ξεφυγει… Και το πιο αστειο ειναι οτι μιλαω με ανθρωπους που ηταν παλιοτερα στΗν ΕΑΑΚ και ισως και σε καποια απο τις οργανωσεις και ειναι πολυ πιο συγκρατημενοι και ανοιχτομυαλοι… Αλλα μαλλον στους νεοτερους και απο τη στιγμη που ο αναρχικος αρχισε να απειλει(ενω παραλληλα δημιουργηθηκε η Ανταρσυα) επεσε τετοια προπαγανδα για το καθε τι που δεν μπορουσαν να αγγιξουν και ετσι καταντησαν να λενε τετοια πραγματα.
Μας λες τι εχει μεινει στη συλλογικη μνημη του Δεκεμβρη… Βγες σε μια πορεια και μιλα και σε κανεναν εκτος απο τους συντροφους(αλλα εγω πιστευω και σε αυτους) και ρωτα τους ποια ηταν τα γεγονοτα που πιστευουν οτι τους εστειλαν στον δρομο… Να μην μιλησω για τα δεκαδες εγχειρηματα σε ολη την Ελλαδα… Μπορει την ριζοσπαστικοποιηση να μην την ελεγχξατε σε εκεινη τη φαση(οπως ισως εγινε το 06-07) αλλα δεν σημαινει οτι δεν υπηρχε και ηταν πολυ μεγαλυτερη απο καθε Κυριακατικο καλεσμα.
Επισης ξεχνας ή κανεις οτι ξεχνας οτι ο Δεκεμβρης ηταν εξεγερση με μισος και οργη… Αυτη ηταν η εκφραση του και μεσα απο αυτα μια χαρα εξεφραζε τα αντικαπιταλιστικα του και τα γενικως ‘‘αντι-’’ χαρακτηριστικα προς εναν σαπιο κοσμο που κατερρεε… Ναι τι να κανουμε ολοι αυτοι που ξεπεταχτηκαν τοτε στους δρομους δεν ηταν ουτε συντεχνιες, ουτε πικετες, ουτε ροπαλιες στα λουλουδαδικα(λασπη)… Ηταν κατι αυθορμητο, πηγαιο και πολυ πιο ομορφο. Μακαρι να ειχε καταφερει να στη συνεχεια να συνδεθει με την εργατικη ταξη με τροπο τετοιο που διελυε τα παντα ομως το 08 η πλειοψηφια νομιζε οτι ηταν ακομα στα ‘‘σαλονια’’ ειτε δεν την ενοιαζε καν τι γινοταν γυρω της… Το γεγονος απο μονο του θα επρεπε να ηταν αρκετο απο μονο του για να τους ξεκουβαλησει.
Και προφανως δεν λεω πουθενα οτι η αριστερα και κυριως αριστεροι ανθρωποι δεν συμμετειχαν σε αυτο… Η σταση του ΚΚΕ ομως διαβαζοντας ελαχιστη ιστορια ηταν η αναμενομενη…(εστω και αν τοτε στα αμφιθεατρα του παρακαλουσαμε-παρτα μαλακα- να συμμετεχουν σε επικειμενες καταληψεις και αυτοι κλειναν τη σχολη με εντολη της ΚΝΕ χωρις συνελευση χαχαχ)
ΥΓ Θα ηθελα και καμια απαντηση στα λεγομενα του e nick παραπανω(οχι απο σενα γενικα)…
Αμφιταλαντεύτηκα. Ομολογώ ότι δεν ήξερα πού να το ποστάρω. Στις ειδήσεις, στις συναυλίες, στα ανεκδοτάκια, στο “Παοκ και δεν είμαι καλά;” Τελικά το βάζω εδώ…
http://www.sport-fm.gr/article/535203
Ήμαρτον…
Γιατί δεν το ποστάρεις καλύτερα στο “Τζίμης Πανούσης”;
Toν δικαιώνει απόλυτα!
ΟΧΙ, ΟΧΙ, ΟΧΙ.