Πολλά έξοδα…
Όπως έλεγε και ο σύντροφος Ιωσήφ… δεν υπάρχει άνθρωπος - δεν υπάρχει πρόβλημα
Ποιες είναι αυτές ακριβώς?
Edit : Με δυνατότητα ελεύθερης οπλοκατοχής το μόνο θετικό που μπορεί να προκύψει είναι τα φέρετρα δέκα - δέκα για τους ματατζήδες στην ψήφιση του τρίτου μνημονίου
Edit 2 : fists&boots είσαι στόκος, σε κανένα μέρος που ονομαζόταν στρατόπεδο συγκεντρώσεως δεν έκαναν ποτέ προπόνηση στη μακριά γαιδούρα. Ααα και ονομασίες όπως στρατόπεδα εξόντωσης, θάλαμος αερίων, δωμάτιο βασανισμού, σουίτα μαστιγώματος, ατελιέ εκτελέσεως δεν πρόκειται να δεις ποτέ για να ανησυχήσεις οπότε μύρισε και λίγο τα νύχια σου. Δε νομίζω να δυσκολευτείς, πιστεύω ότι βρωμάνε αρκετά
Αν θες απλά να τρομάξεις γιατί δεν παίρνεις ένα νεροπίστολο?
Μηπως να επιτραπει η οπλοκατοχη και στο δρομο, να βγαλουμε και την ασφαλτο και να το κανουμε far west?
Πρώτη και καλύτερη η ιδιοκτησία
Σαφώς και είναι η ιδιοκτησία, αλλά όχι περισσότερο από την (πραγματική) ελευθερία λόγου (η αρκετά γνωστή ιστορία της Kας Sheehan που ο γιός της σκοτώθηκε στο Ιράκ και χρησιμοποίησε τα λεφτά της ασφάλειας ζωής του για να αγοράσει κτήμα δίπλα στο ράντσο του Bush στο Τexas για να οργανώνει εκεί συγκεντρώσεις και να τον κράζει μέσα στην πόρτα του. Έτη φωτός από τους συλληφθέντες της Χαλκίδας που τόλμησαν να κράξουν την Μαρία Αντουανέτα-Παπούλια), τον διαχωρισμό κράτους-εκκλησίας (και ας χτυπάνε τον κώλο τους να τον ανατρέψουν κάτι καμμένοι), την προαιρετική στράτευση, και βέβαια και την οπλοκατοχή, είτε αρέσει σε διάφορους Ευρωπαίους είτε όχι!
Οι Κρητικοί πάντως που το κατέχουν το θέμα σίγουρα θα συμφωνούσαν!
Ώστε στην Αμερική υπάρχει ελευθερία λόγου, εεεεε…ναι #-o , π.χ. http://www.findadeath.com/Deceased/s/Karen%20Silkwood/karen_silkwood.htm
Πραγματική ελευθερία λόγου!!!
Γιατί δεν ξέρουμε πόσο σάπιες είναι οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ στο θέμα της ελευθερίας του λόγου.Ή μάλλον δεν θέλουμε να δούμε.
Αλλά από τη στιγμή που αγοράζεις ράντσο δίπλα στου Μπους για να διαμαρτυρηθείς, λίγο δύσκολο να σε δολοφονήσουν έτσι?
‘Through counter intelligence, it should be possible to pinpoint potential troublemakers and neutralize them’
Ο διαχωρισμός κράτους εκκλησίας by the way είναι η νόρμα, αυτό που κάνουμε εδώ στο Ελλαδιστάν είναι το παράξενο. Δεν υπάρχουν πολλές δυτικές χώρες να έχουν κρατική εκκλησία.Άσε που με δεδομένα τα δημογραφικά, είναι εξ ορισμού αδύνατο να γίνει κάτι τέτοιο, και να προσπαθήσουν…
Οπλοκατοχή:Το κατοχυρωμένο δικαίωμα του κάθε hillbilly να πουλάει μαγκια.Good job folks!
Τώρα η στράτευση, είναι μεγάλο θέμα. Το σίγουρο είναι ότι υπάρχει ελευθερία επιλογής ενώ ταυτόχρονα χιλιάδες στρατιώτες τραβάνε τα σκατά στη Μέση Ανατολή… Αν χρειάζονταν περισσότερους στρατιώτες, είναι σίγουρο, οι ‘ελευθερίες’ τους δεν θα ήταν μεγάλο πρόβλημα
Για πολιτικά δεν αξίζει καν να ανοιχτεί κουβέντα, θα γελάσει και ο κάθε πικραμένος…
Γενικά, η Αμερική είναι μια χώρα στην οποία έχεις τη δυνατότητα να διαλέξεις ανάμεσα σε 15 mall, αλλά όταν μπαίνουν σοβαρά ζητήματα στη μέση, ανάμεσα σε 2 κόμματα και 2 πολιτικές νοοτροπίες. Μπανάνα ή μήλο? Ευρώ ή δραχμή? Δεξιός ή αριστερός? Φασίστας ή κουμούνι? Τέτοια φάση
Περί δικαιωμάτων και ελευθερίας στην Αμερική τα έχει πει καλύτερα ο μέγας George Carlin στα stand up που έχει κάνει.
http://www.youtube.com/watch?v=kQ7XFvniWWE
το βίντεο ξεκινάει με κουβέντα περί θεού αλλά το ενδιαφέρον ξεκινάει στο 1:55 περίπου.
Το θεμα ειναι οτι καθε κοινωνια αντιλαμβανεται τελειως διαφορετικα την λεξη ελευθερια. Η μαλλον τα ¨ορια¨ της ελευθεριας. Η μηπως στην ελευθερια δεν υπαρχουν ορια, κανεις οτι θελεις; Δεν ξερω. Οσο περισσοτερα ορια τιθονται στις ελευθεριες τοσο πιο ελευθεροι μπορουν να αισθανονται τα μελη μιας κοινωνιας; Δεν μπορω να δωσω ετσι απλα, εγω, μια απαντηση.
Μπορεις να πεις οτι δεν μπορεις να χωνεψεις καποια πραγματα που γινονται σε μια μακρυνη απο σενα κοινωνια, δεκτον, αλλα το γεγονος οτι ενα τεραστιο ποσοστο ατομων εκει, εχει μαθει να ζει ετσι και μαλλον ειναι και ¨ευχαριστημενο¨, ποσο μαλλον, να στραβωνουν ενδεχομενως και εκει τη μουρη τους με συνηθειες που εχουμε εδω (στην Ευρωπη γενικοτερα, στην Ελλαδα ειδικοτερα), δειχνει καποια πραγματα. Και μη μου πειτε οτι το συστημα εχει εξευμενισει και υπνωτισει τον λαο της Αμερικης και τετοια εκθεσιακα. Το σιγουρο ειναι οτι εχουν μια τελειως ιδιαιτερη κοινωνια στην Αμερικα, που κυριως οφειλεται στην ιδιαιτερη μορφη του κρατους και του Συνταγματος τους, που ωφειλονται και στις ιδιαιτερες συνθηκες οικοδομησης του κρατους αυτου…
1,6 εκατομύρια παιδιά στης ΗΠΑ είναι άστεγα. έχουν την ελευθερία να κοιμούνται όπου γουστάρουν και ότι ώρα θέλουν. ή μήπως αυτά είναι παράπλευρη απώλεια??
Παραθέτω ένα σχετικό βίντεο με τσόμσκυ(αξίζει να το δείτε)
φυσικα και δεν ειναι…αλλα γιατι το θετεις ετσι, πρωτα απ ολα ειναι λιγο ασχετο, ειτε ειχαν αυτες τις ¨ελευθεριες¨ για τις οποιες μιλαμε ειτε οχι, θα υπηρχαν αστεγα παιδια. Και δευτερον, οσον αφορα τον εαυτο μου, δεν υπερασπιζομαι το συστημα τους, απλα αντιλαμβανομαι οτι υπαρχει μεγαλη διαφορα αντιληψης, που δεν μπορω να ισχυριστω οτι ειναι χειροτερη η μια απο την αλλη πολυ πολυ ευκολα, θελω να ειμαι τουλαχιτον τιμιος σε συγκρισεις οταν εχω ζησει ολη μου τη ζωη σε ενα τελειως διαφορετικο περιβαλλον με διαφορετικες αντιληψεις,νοοτροπιες και ιστορικους εθισμους. Παντως εξυπακουεται πως δεν ειναι και οι ΗΠΑ καποια γη της επαγγελιας για τους κατατρεγμενους και τους ¨ανελευθερους¨ του πλανητη…
Στην ουσία έκανα το σχόλιο για να πω ότι η έννοια της ελευθερίας δε μπορεί να περιορίζεται σε πλαίσια του αμερικάνικου στυλ π.χ.“μπορώ να έχω 10 σπίτια, να έχω όπλο και λέω ότι θέλω” .
Αυτή η μορφή ελευθερίας λόγου είναι τόσο ακίνδυνη που κανείς δε νοιάζεται. Στα χαρτιά είναι όλα κομπλέ αλλά το συγκεκριμμένο παράδειγμα που ανέφερες απίστευτα γραφικό και αστείο λίγο πιο σοβαρό από το να πάω στο σύνταγμα να αρχίσω να κατουράω στη μέση της πλατείας και να φωνάζω “οουυυυυυ πούστηδες μας φάγατε τα λεφτά”. Κανείς δε θα το πάρει στα σοβαρά εκτός από αυτούς που είναι ικανοί να ακούνε Πρέκα και να λένε “είναι τρελός αλλά λέει αλήθειες”. Όπως και να χει φανερώνει μια ωραιότατη πτυχή του τρόπου σκέψης του Αμερικάνου, αν ο γιόκας της (που μπορεί να είχε σφάξει και καμιά 20αριά Ιρακινούς) είχε επιζήσει ούτε που θα την ένοιαζε αφού θα επέστρεφε ήρωας που “έσωσε τον κόσμο” από τις δυνάμεις του κακού και το Voldemort. Κανείς δε με διαβεβαιώνει ότι μια σοβαρή φωνή θα ακουστεί και δε θα έχει κάποιο “ατύχημα”, παντού συμβαίνουν αυτά.
Τα της εκκλησίας στα είπε ο Comealot, η ιδιοκτησία δεν ξέρω αν είναι δώρο ή ο Σατανάς αλλά στα σίγουρα το τι έχει πλασαριστεί στους Αμερικάνους ότι είναι αυτό το δικαίωμα είναι στα σίγουρα ο Σατανας. Τώρα για την οπλοκατοχή πάω πάσο, στα σίγουρα άμα πεινάσω και χρειαστεί να κλέψω θα μου είναι πιο εύκολο και μπορεί να αφήσω και 2-3 θύματα πίσω μου, άμα χάσω τη δουλειά μου και απελπιστώ θα μπορώ να φάω τον γαμημένο που με απέλυσε, άμα με παρατήσει η γκόμενα μου και η ζωή δεν αξίζει μπορώ να καθαρίσω και όλο το υπόλοιπο σχολείο μου επειδή μαλάκες είναι, αυτοί φταίνε που η ζωή μου είναι θλιβερή και ανούσια και στο κάτω κάτω όλοι θα πεθάνουμε μια μέρα
Ελευθερια λογου vs Occupy movement σημειωσατε ασσο.
Βεβαια εκει εχουν δημοκρατια, οποτε το να κανεις καταληψη στην πλατεια καταλυει στο συνταγμα. Ξυλο και παλι ξυλο λοιπον.
1,6 εκ παιδια αστεγα ε? Ε κλαιν, σιγα σιγα θα τους φτασουμε και εμεις! (Φανταζομαι μεσα στα παιδια αυτα θα ειναι και λατινοαμερικανοι, οποτε να πανε στη χωρα τους και τα λοιπα, παρολο που μας παρεχουν τα φτηνοτερα και πιο εκμεταλλευσιμα εργατικα χερια).
- Με ξενέρωσες που είδα Michael Moore όταν περίμενα να ακούσω Machine Head! :p:lol: (της πουτάνας θα γίνει στη Μαλακάσα!)
- Σοβαρά τώρα, ο Michael Moore είναι χαρισματικός σκηνοθέτης και εξαιρετικός προπαγανδιστής αλλά αυτό δεν σημαίνει πως ό,τι πλασάρει ωραία είναι και σωστό. Όταν ψάχνει να ξεριζώσει δικαιώματα πάνω στα οποία χτίστηκε η χώρα του (και επέτρεψαν στον ίδιο να γίνει πάμπλουτος και να μπορεί να λέει όσα θέλει ακόμα και όταν πηγαίνουν ενάντια στο κυρίαρχο ρεύμα) εγώ θα είμαι πάντα με την πλευρά της κληρονομιάς από τους “founding fathers”
- Γιατί, διαφωνείς με την πρόταση για το ποιός σκοτώνει;
Φοβερός κωμικός ο Carlin. Kαι 100% Αμερικανάρας. Εστίασε και στο κομμάτι μετά το 3:00 που το αποδεικνύει και λέει κάτι για την κυβέρνηση που απλώνεται… 8)
Darth Vader αυτά που γράφεις βασίζονται σε ιδεοληψίες και όχι σε γεγονότα…
Έχει νόημα να προσπαθήσω να σε μεταπείσω; :-k
Mule την “ιδιοκτησία” την είπα περισσότερο για να θίξω τα γεγονότα στην Ελλάδα,όπου πληρώνουμε έκτακτες εισφορές του Μπένι(μάλλον θα έχει καιρό να φάει μπισκοτάκι)για σπίτια,αυτοκίνητα,κινητά και ακίνητα που έλεγε και ο Notis!
Ούτε αυτό δεν σέβονται πλέον.
Κατά τα άλλα συμφωνώ με τον rocking monster.Γενικά για την Αμερική οι απόψεις συνήθως είναι γεμάτες από κλισέ,τα οποία κυκλοφορούν από εδώ και από’κει,δίχως γνώση επί του θέματος.
Κάποια ισχύουν αλλά δεν γίνεται να βγάλεις συμπέρασμα για μία χώρα έτσι,ούτε λέγοντας "Α οι Αμερικάνοι οι κακοί,οι έτσι οι αλλιώς"κτλ.Κάτι τέτοιο απέχει πολύ από την πραγματικότητα
Μπορείς να προσπαθήσεις αλλά ας φέρουμε μερικά πραγματάκια στα ίσα τους χωρίς πολλά πολλά και χωρίς να πλατιάσουμε σε ποιο γενικά θέματα. Για αρχή να πούμε ότι κάποια πράγματα είναι γεγονότα και δε βγαίνουν αυθαίρετα από το κεφάλι μου. Τα παραδείγματα ανθρώπων που κάποια μέρα την είδαν κάπως, βρήκαν μια καραμπίνα και μακέλεψαν κόσμο στη δουλειά τους, στο σχολείο τους ή κάπου αλλού είναι πολλά και τα περισσότερα από ΗΠΑ μεριά. Μήπως αν τα όπλα δεν τα έβρισκαν στον μπακάλη της γειτονιάς κάποια από αυτά θα μπορούσαν να μην έχουν γίνει? Η εγκληματικότητα σε πολλές περιοχές κάνει την πλατεία βάθης να μοιάζει με Beverly Hills και το γεγονός ότι τα όπλα τα βρίσκεις για την πλάκα έχει να κάνει πιστεύω.
Τα παραπάνω θα μπορούσες να μου τα ανατρέψεις με κάποια στατιατική που να λέει “ώπα στάκα ρε παλικάρι, λάθος έχεις εδώ η Αμερική δεν έχει περισσότερη εγκληματικότητα από την τάδε χώρα και υπάρχουν και χειρότερα” και να με πιάσεις αδιάβαστο επειδή δεν έχω κάνει τόσο καλά το Research μου. Δε με νοιάζει προσωπικά κάτι τέτοιο αλλά ποιο πολύ θέλω θα απευθυνθώ στην προσωπική σου κρίση και να σε ρωτήσω γιατί θεωρείς τοοοοοσο σημαντικό να μπορεί ο καθένας να έχει όπλο και γιατί είναι τόσο προνομιακό δικαίωμα αυτό. Ποιο είδος ελευθερίας διασφαλίζει κάτι τέτοιο?
Δε θέλω να επεκταθώ περισσότερο στο ποια είναι η αντίληψη μου περί ελευθερίας ή πόσο ανελεύθερο είναι το να βρίσκεσαι σε συνθήκες φόβου και αβεβαιότητας (για τον οποιοδήποτε λόγο είτε μιλάμε για εγκληματικότητα είτε για το φόβο ότι μπορεί να πεθάνεις δίπλα από ένα σκουπιδοτενεκε σαν το σκυλί στο αμπέλι επειδή τα κριτήρια του εκάστοτε συστηματος καταλήγουν ότι αυτή πρέπει να είναι η θέση σου). Αν θέλεις μπορείς να μου απαντήσεις σε αυτό το μικρό ερώτημα για να μη φεύγουμε και τόσο πολύ από το θέμα μας
Παρότι είμαι κι εγώ πολέμιος της οπλοφορίας και θεωρώ την αμερικανική συνταγματική αναγνώριση στο δικαίωμα της οπλοφορίας κάτι το εντελώς ξεπερασμένο, σου ομολογώ, DarthVader, ότι ακόμα κι εγώ δεν πείθομαι από την επιχειρηματολογία σου.
Με την κατάλληλη προπαγανδιστική παρουσίαση τέτοιου τύπου, θα μπορούσες να υποστηρίξεις ή να καταρρίψεις οποιοδήποτε επιχείρημα. Φερ? ειπείν, είναι γεγονός ότι η Ελβετία είναι μια από τις χώρες με τη χαμηλότερη εγκληματικότητα και την μεγαλύτερη οπλοκατοχή ανά κάτοικο. Τι θα έπρεπε να συμπεράνουμε; Ακόμη, σε πολλές χώρες όπου η οπλοκατοχή περιορίζεται αυστηρά από τον νόμο, η παράνομη πρόσβαση σε όπλα είναι πολύ διαδεδομένη. Ακόμη, το μόνιμο επιχείρημα των Αμερικανών είναι πως αν οι εγκληματίες έχουν πρόσβαση σε όπλα έστω και παράνομα, ο μέσος πολίτης που δεν θα είχε, λόγω της απαγόρευσης, είναι ακόμα πιο εκτεθειμένος και ευάλωτος.
Έχει δίκιο ο Mule, όταν λέει πως ο Moore συχνά απλώς προπαγανδίζει. Είναι εμφανές ότι η ανάλυσή του δεν είναι επιστημονική, αλλά σχεδόν πάντα μονόπλευρη και με σαφή προσανατολισμό. Λυπάμαι που άνθρωποι που φαίνεται να θεωρούν τον εαυτό τους σκεπτόμενο και ανοιχτόμυαλο καταπίνουν αμάσητα ορισμένα πράγματα .