Ειδησεις απο την Ελλαδα (Part 1)

Αν μου ανέφερες το παράδειγμα της Ελβετίας συγκεκριμμένα θα σου έλεγα ότι βάζεις αυτογκόλ από το πρώτο λεπτό, ότι μπορείς και καλύτερα γιατί χαζός δεν είσαι και θα προβληματιζόμουν με το μέγεθος του φαινομένου της οπλοκατοχής σε αυτή την χώρα. Μιλάμε για μια από τις πλουσιότερες χώρες στον κόσμο με ένα βιωτικό επίπεδο που δυσκολεύεσαι να το δεις ακόμη και στον ύπνο σου και ένα επίπεδο ανεργείας που δεν πρέπει να ξεπερνάει το 4%. Οι τράπεζες πρέπει να είναι περισσότερες από τα φαρμακεία. Γιατί να κλέψεις ή να το ρίξεις στην παρανομία στην Ελβετία?

Η επιχειρηματολογία μου δε σε έπεισε γιατί δεν υπάρχει. Προσωπικές σκέψεις ήταν και δεν προσπαθώ να μάθω στο Mule πράγματα που ξέρω καλά ότι κατέχει, η οπτική του είναι που με προβληματίζει και θεωρώ λανθασμένη

Είναι αλήθεια πως υπάρχουν στην Αμερική περισσότερα παραδείγματα τρελών που αποφάσισαν να παίξουν GTA στην πραγματική ζωή σε σχολεία, εταιρείες και εμπορικά κέντρα σε σχέση με την Ευρώπη. Πράγματι θα μπορούσαν να υπήρχαν κάποιοι καλύτεροι έλεγχοι στην καταγραφή και την προίστορία αυτών που αγοράζουν όπλα. Για παράδειγμα ο δολοφόνος του Dimebag ήταν κάποιος που είχε διωχθεί από τον στρατό για σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα. Αλλά βέβαια στην πράξη είναι δύσκολο να αναστέλλεις επιλεκτικά ένα συνταγματικό δικαίωμα.
Ο ουσιαστικός αντίλογος στο επιχείρημα σου αυτό -που τον γράφει σωστά ο Vic Vega- είναι πως συνήθως αυτοί που είναι αποφασισμένοι να έχουν πρόσβαση στα όπλα θα την αποκτήσουν έστω από “υπόγεια” κανάλια. Οι νομοταγείς πολίτες είναι που θα παραμείνουν άοπλοι σεβόμενοι τον νόμο. Αν στην Αμερική έχουν γίνει πολλές τέτοιες επιθέσεις, η πιό αιματηρή των τελευταίων ετών ήταν αυτή του Μπρέηβικ το περασμένο καλοκαίρι στην άοπλη Νορβηγία!!! Επί ώρες σκότωνε ο μακελλάρης και κανείς δεν τον σταμάτησε! Στην Αμερική συνήθως τέτοιες επιθέσεις δεν φτάνουνη σε τέτοια έκταση/διάρκεια γιατί κάποιος που οπλοφορεί θα σταματήσει τον μακελλάρη. Αλλά και πάλι ας έχουμε υπ’ όψη πως για μία χώρα 300 και βάλε εκ. κατοίκων, αυτά τα περιστατικά που φτάνουν στα media είναι σαφώς εξαιρέσεις και όχι ο κανόνας. Και εδώ φτάνω στο δεύτερο που γράφεις και είναι 100% λάθος:
"Η εγκληματικότητα σε πολλές περιοχές κάνει την πλατεία βάθης να μοιάζει με Beverly Hills και το γεγονός ότι τα όπλα τα βρίσκεις για την πλάκα έχει να κάνει πιστεύω."
Kαμία σχέση! Σου υπογράφω πως πουθενά στην Αμερική αυτή τη στιγμή, με την εγκληματικότητα να υποχωρεί από τα μέσα της δεκαετίας του '90 δεν υπάρχει περιοχή με τόση εγκληματικότητα όση έχει αυτή τη στιγμή το λεγόμενο ιστορικό κέντρο της Αθήνας και ο άξονας Αχαρνών-Πατησίων. Ποτέ και πουθενά στην Αμερική δεν υπήρξε αυτή η απόσυρση της αστυνομίας από περιοχές που να τις μετατρέψει σε “ζώνες εκτός νόμου” όπου δεν εμφανίζεται καν η αστυνομία. Πρόλαβα να δώ την Νέα Υόρκη με τα προβλήματα της πριν την "καθαρίσει"ι ο Τζουλιάνι και μπορώ να σου πώ πως και πάλι δεν είχε καμία σχέση με το σημερινό κέντρο… Κάποιοι συγκρίνουν την κατάσταση του κέντρου με την Σομαλία. Εγώ δεν θα πάω τόσο μακριά, θα αρκεστώ να γράψω πως το κοντινότερο αντίστοιχο παράδειγμα με την Αθήνα που να γνωρίζω σε δυτική χώρα ήταν κάποια “δύσκολα” προάστια μεγάλων Γαλλικών πόλεων από τα μέσα της δεκαετίας του '90 μέχρι και τα μέσα της δεκαετίας του 2000 όπου έγιναν οι μεγάλες ταραχές εκεί, αλλά και πάλι χωρίς να φτάσουν στα χάλια της σημερινής Αθήνας και με σχετική βελτίωση τα τελευταία χρόνια από όσα ξέρω.
Θα σου δώσω και ένα άλλο παράδειγμα όμως για το πως η οπλοφορία τελικά λειτουργεί αποτρεπτικά στην εγκληματικότητα: Στην Αθήνα τα τελευταία δύο χρόνια έγιναν μόδα οι εισβολές σε σπίτια από ένοπλους αλλοδαπούς (με βάση τις μαρτυρίες και τις λίγες συλλήψεις που έγιναν) που τα λήστευαν ενώ οι ένοικοι ήταν μέσα και πολλές φορές τους κακοποιούσαν κιόλας.
Στην Κρήτη πως και δεν γίνονται τόσες τέτοιες εισβολές, ακόμα και στο Ηράκλειο που είναι μεγάλη πόλη; :roll:

Γιατί; :-s

@ DarthVader

1. Φαίνεται να λες ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα που αναγνωρίζονται από το σύνταγμα κάθε κράτους πρέπει να εξαρτώνται από κριτήρια όπως το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων. Για ξανασκέψου το.
  2. Φαίνεται να λες ότι στην Ελβετία είναι όλοι πλούσιοι και δεν υπάρχουν καθόλου φτωχοί. Για ξανασκέψου το.
  3. Φαίνεται να εστιάζεις σε μια πολύ συγκεκριμένη μορφή εγκληματικότητας και στη συνέχεια να συνδέεις γενικευμένα τη βιαιότητα με τη φτώχια. Ίσως πάσχεις από κάποιο σύνδρομο φοβίας του Γιάννη Αγιάννη. Για κοίταξέ το.

@ Mule
Είναι μεγάλη κουβέντα και δεν επιθυμώ να ξεπατωθούμε στις ερωτήσεις-απαντήσεις. Ας τα πούμε από κοντά ή ας σου γράψω κάτι σύντομο αργότερα. Τώρα πάω να μασαμπουκώσω.

Καλή όρεξη!
Από κοντά να τα πούμε και σύντομα! 8)

1. Το ανθρώπινο δικαίωμα σε αυτή την περίπτωση είναι η δυνατότητα κατοχής όπλου, ή μιλάμε πάλι περί Downloading, πνευματικής ιδιοκτησίας και δεν το κατάλαβα?
  2. Ναι προχθές ένας μετανάστης από την Ελβετία μου ζητούσε ψιλά για να πάρει εισιτήριο του ΜΕΤΡΟ, τον πέτυχα λίγο πιο κάτω από το Γκέτο των ελβετών στη Ζήνωνος
  3. Μα φυσικά και δεν έχουν καμιά σχέση οι κοινωνικές ανισότητες με την αύξηση τις εγκληματικότητας, ούτε η παιδεία. Τους άθλιους δεν τους έχω διαβάσει, ο Ουγκώ είναι για τα μπάζα δε θα πάρω. Εσύ μήπως πάσχεις από το σύνδρομο του εξυπνάκια. Για κοίταξε το.

Να γίνει υποχρεωτικός ο νόμος περί οπλοκατοχής. Να μοιράζουν από ένα στον καθένα, και να υποχρεούσαι να το κουβαλάς, σαν την ταυτότητα ένα πράγμα.Μέσω φορολογικής δήλωσης, στα σχολεία, με κούριερ μαζί με τον λογαριασμό της ΔΕΗ, όπως επιθυμείτε!

Για ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια από τους κλέφτες και τα πρεζάκια στο κέντρο της Αθήνας!!

Πάντως ο Καρατζαφέρης πέτυχε αυτό που ήθελε… καθόμαστε τόσες μέρες και ασχολούμαστε σαν τους βλάκες

1. Καλά να περάσετε, θα έχει πλάκα.
  2. Προφανώς δεν είναι ωραίο και σωστό το οτιδήποτε πλασάρει. Απλά αυτό το βιντεάκι κόλλαγε στη συζήτηση.
  3. Όχι, δεν διαφωνώ. Τα όπλα δεν σκοτώνουν από μόνα τους με εξαίρεση αυτά της αστυνομίας σε όλο τον κόσμο. Τα δίποδα ζώα που τα χρησιμοποιούν σκοτώνουν.

Φαίνεται ότι παίρνεις τον εαυτό σου πολύ στα σοβαρά. Για κοίταξέ το.

Δύο διμοιρίες ΜΑΤ φυλάγανε χθες τον Jorge στη Δάφνη για να τραγουδήσει για τους φτωχους και καταπιεσμένους.[-X[-X[-X[-X[-X

το κτηνος νεος αρχηγος του πασοκ…που ασφαλως ειναι το ιδιο ηλιθιος και εχει τις ιδιες ευθυνες με τον προκατοχο του για την καταντια της χωρας…

η μονη διαφορα με τον ΓΑΠ ειναι οτι απλα αυτος ειναι καλος ρητορας ενω ο ΓΑΠ δεν ηξερε καν ελληνικα…

κατι μου λεει ομως οτι με αρχηγο αυτον το πασοκ απο 8-10% που του δινουν οι δημοσκοπησεις θα πλησιασει το 20%…θα ειμαστε και επισημα αξιοι της μοιρας μας…

εγώ λέω να μαζευτούμε κόσμος και να πάμε να ψηφίσουμε Τζουμάκα :slight_smile:

@ DarthVader: Πιθανότατα να είμαι εξυπνάκιας, έχω όμως και της καταπληκτική ιδιότητα να είμαι εντός θέματος και να απαντάω ακριβώς στο επιχείρημα του άλλου. Είναι θέμα επικοινωνίας. Κακώς δεν ακολούθησα το παράδειγμα του Mule και άρχισα την κουβέντα, γιατί από ό,τι βλέπω υπάρχει μια αδυναμία συγκέντρωσης. Δεν το συνεχίζω, γιατί θα εκνευριστούμε και οι δύο. Ζητώ συγγνώμη κιόλας που χάσαμε τον χρόνο μας, κι εσύ και εγώ.

Ρε βέγκα, δικηγόρος δεν είμαι ούτε θέλω να το παίξω, αλλά προσβάλλεις την νοημοσύνη μου αν υποκρίνεσαι ότι δε μπορείς να καταλάβεις τι πάει να σου πει ο DarthVader (τα οποία είναι υπερβολικά εντός θέματος για να τα αγνοήσεις).

Σου λέει ότι φυσικά οι Ελβετοί σα σύνολο είναι ΤΟΣΟ πλουσιότεροι ώστε να επηρεάζονται τα στατιστικά που έχουν σχέση με την οπλοχρησία, σου λέει ότι ΦΥΣΙΚΑ και έχουν σχέση η βιαιότητα με την φτώχεια, ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ, και κάνει μια αναφορά περί της άποψής σου για 2 θέματα, την οποία αν κι εγώ δεν κατάλαβα πλήρως για να την αναπαράγω, είμαι σίγουρος πως εσύ την καταλαβαίνεις πολύ καλύτερα.

Το πιο σημαντικό είναι ότι σου απαντάει με το ίδιο ύφος που γράφεις εσύ,λίγο πιο ευχάριστο ίσως (γιατί έχει και χιούμορ), και με τον τρόπο του σου λέει αυτό που πλέον σου λέμε 3 άτομα…

Έχασες, είναι εκείνος…

Δεν ξερω εσεις τι λετε,αλλα μετα απο αυτο που ειπε για τον Ουγκω ειμαι πλεον υπερ της οπλοκατοχης:x

Δεν κατάλαβα ακριβώς στο πώς καταλήξατε στην Ελβετία, αλλά ας βοηθήσω μιας και έχω μια εικόνα εκ των έσω. Η Ελβετία έχει το μεγαλύτερο ποσοστό οπλοκατοχής εδώ και αιώνες. Δηλαδή, ακόμη και τον 19ο αιώνα, όπου ήταν από τις πιο φτωχές περιοχής της Γης. Το κυνήγι στο βουνό-δάσος, είναι μέσα στην κουλτούρα τους. Για παράδειγμα, κάθε χρόνο γιορτάζουν μέχρι και την μέρα όπου πηγαίνουν όλα τα παιδάκια για κυνήγι και είναι αργία για πολλά καντόνια.

Επίσης, τα όπλα είναι ένα από τα κυρίως εξαγώγιμα προϊόντα τους, το γνωρίζουν και το υποστηρίζουν στα δημοψηφίσματα τους. Ο κάθε στρατιώτης παίρνει το όπλο σπίτι του όσο διαρκεί η θητεία (συνήθως 3 εβδομάδες/χρόνο για 12 χρόνια, δηλαδή για 12 χρόνια έχουν το τουφέκι τους σπίτι) και συχνά πυκνά υπάρχει και μια δολοφονία γιατί έτσι όπλο παίρνουν πολλά άτομα που δεν έχουν την πνευματική/ψυχική διαύγεια για να το κατέχουν.

Ο περιορισμός της οπλοκατοχής, έχασε με 56% στο δημοψήφισμα του Φεβρουαρίου, αλλά το γεγονός πως κάθε χρόνο 300 άνθρωποι δολοφονούνται από “gun related incidents”, έχει κάνει την Ελβετική κυβέρνηση να ψάχνει άλλους τρόπους για τον περιορισμό της οπλοκατοχής (κι άρα νέα δημοψηφίσματα, κλπ), με αφορμή τα υψηλά ποσοστά αυτοκτονιών με όπλο.

Κατά τα άλλα, με τις μαλακίες του Καρατζαφέρη θα ασχολούμαστε τώρα; Άλλα προβλήματα δεν έχουμε; Καταρχάς, αν ελευθερωθεί η οπλοκατοχή, ο Καρατζαφέρης και οι υπόλοιποι βουλευτές θα είναι οι πρώτοι που θα κινδυνεύουν…

Προσωπικη αποψη εξεφρασα τσακαλε…

Αν διαφωνεις πες και εσυ την αντιστοιχη αποψη σου δεν χρειαζετε να βριζεις και να χαρακτηριζεις…δεν σε ξερω,δεν με ξερεις σε φορουμ ειμαστε και κανουμε κουβεντα οχι στο δρομο

Φιλικα παντα:)

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=127204&catid=9

Τι στο πέος έχουν σκεφτεί πάλι τα τζιμάνια μας.

Νωρίτερα ο υπουργός Υποδομών [B]Μάκης Βορίδης[/B] μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, ανέφερε ότι (πρέπει) «να αστυνομευτεί αποτελεσματικά η παρέλαση». Ο υπουργός [B]απέδωσε τα επεισόδια στις παρελάσεις[/B] στις δυνάμεις της Αριστεράς [B]και σε ορισμένους, όπως είπε, εξτρεμιστές της δεξιάς[/B].

(Τα bold δικά μου)

Αναρωτιέμαι πόσο ακροδεξιός πρέπει να είσαι για να σε αποκαλεί εξτρεμιστή ο Μάκης Βορίδης?

ναι ηλίθιε βοριδη…θα σου επιτεθούν χωρίς λόγο πάνω στην εξέδρα.
φυσικά δεν είναι λόγος το οτι υπέγραψες αποζημιώσεις δεκάδων εκατομμυρίων σε κατασκευαστικές εταιρίες μόλις πάτησες ποδι στο υπουργείο σου, για εργα που καθυστέρησαν στην έναρξη απο την πλευρά του κράτους για να αυξηθεί τεχνηέντος η συνολική αμοιβή των εταιριών.!
δεν πιστεύω να αξίζεις ντομάτα για αυτό τον λόγο.ε? (ποιο είπε να ρίξουμε πατάτες απο τις φθηνές ρε?!!)

αριστερά λέει, δεξιά λέει, τι μαλακίες λέει

*δώστε παρέλαση στον λαό… και τζάμπα συναυλίες στις γειτονιές

Μπορεί να την κάνουνε κεκλεισμένων την παρέλαση λόγω τιμωρίας για τα επεισόδια της 28ης Οκτωβρίου! :lol:
Πάντως θα είχε ενδιαφέρον να ρίξουνε τώρα κάνα δακρυγόνο με όλους αυτούς τους μπούληδες στην εξέδρα…