Ειδησεις απο την Ελλαδα (Part 1)

karvou, ο φιλοαμερικανισμός του Πυραμίδα μου τη δίνει στα νεύρα, αλλά η αλήθεια είναι ότι αυτές οι εικόνες υπάρχουν κι εδώ. Τί υπάρχουν απλώς δηλαδή, κάθε μέρα τις βλέπουμε, εγώ τουλάχιστον (αλήθεια, μήπως το δικό σου μυαλό ήτανε στην Ελβετία; :p) κάθε φορά που περνάω από το κέντρο (Πανεπιστημίου; Σταδίου; Ακαδημίας; αρχή Πατησίων; you name it). Και γενικά το να ψάχνεις πού στον κόσμο υπάρχει μεγαλύτερη δυστυχία δεν έχει κανένα νόημα, ούτε να βγάζει λάδι κανείς την “κοινωνικά ευαίσθητη” και “πολιτισμένη” Ευρώπη σε σχέση με την “ανάλγητη” και “απάνθρωπη” Αμερική. Και συνεχίζω: το κύριο δεν είναι η ψυχοσύνθεση και ο ιδιαίτερος χαρακτήρας κάθε λαού, αλλά το ότι ο καπιταλισμός είναι κατά βάση ο ίδιος παντού και αναπαράγει συνεχώς και αναπόφευκτα την πιο ακραία φτώχεια.

Στην πραγματικότητα υπάρχουν άλλα στοιχεία που χαρακτηρίζουν κυρίως την Αμερική, τα οποία είναι πολύ περισσότερο εφιαλτικά και ανατριχιαστικά. Το ότι ο αριθμός των ανέργων είναι αδιανόητος (γιατί ανεργία υπάρχει παντού στον καπιταλισμό, αλλά όχι κι έτσι), το ότι όποιος είναι ανασφάλιστος κινδυνεύει μέχρι και να πεθάνει στην πόρτα ενός νοσοκομείου, το ότι μικρά παιδιά δολοφονούνται από συνομήλικούς τους μέσα σε σχολεία και διάφορα άλλα. Οι ΗΠΑ είναι όντως το πιο ανεπτυγμένο καπιταλιστικό κράτος στον κόσμο και γι’ αυτό ακριβώς χαρακτηρίζονται από τις πιο ακραίες αντιθέσεις και τα περισσότερα συσσωρευμένα δεινά για ένα λαό. Ένα λαό που στη συγκεκριμένη περίπτωση, παρ’ όλο που δίνει συνεχώς αφορμές για να εξοργίζεσαι μαζί του, κατά βάθος μου είναι ιδιαίτερα συμπαθής.

Γι’ αυτό λοιπόν ΠΥΡΑΜΙΔΑ, κατάλαβε επιτέλους ότι άλλο πράγμα είναι να κράζει κανείς ένα λαό κι άλλο μια χώρα ως οντότητα μέσα στον κόσμο (και ως το σύμβολο του τί τραβάνε άλλες εξ’ αιτίας της). Και σταμάτα να αντιδράς λες και είσαι υπουργός της κυβέρνησης Ομπάμα, γερουσιαστής, βουλευτής ή δεν ξέρω κι εγώ τί.

Κάρβου και γράκχος τα λέτε περίφημα. Είναι διαφορετική η κριτική που ασκείς στη πολιτική μιας κυβέρνησης/σειράς κυβερνήσεων και διαφορετική η κριτική απέναντι στο λαό, που κακά τα ψέματα, θύμα είναι κι αυτός.

Κατά τ’ άλλα η Αμερική έχει πανέμορφα μέρη, έχει βγάλει υπέροχες μπάντες, στο επιστημονικό κομμάτι είναι χρόνια μπροστά, αλλά οι αδυναμίες όπως αυτές που αναφέρθηκαν υπάρχουν δυστυχώς.

Όπως αντιδράς εσύ όταν κάποιος θίγει το ΚΚΕ? :slight_smile: Μια χαρά είναι οι αντιδράσεις μου και δεν τις αλλάζω, απο τη στιγμή που δεν έβρισα ούτε ήμουν εγώ αυτός που πρόσβαλε τη πατρίδα κάποιου άλλου. Στα υπόλοιπα δεν απαντώ απο εδώ λόγω του οφφ τόπικ, αν θές φτιάξε κάποιο ξεχωριστό θέμα, εκεί δεν έχω πρόβλημα.

Αν και δεν είναι ακριβώς είδηση απο την Ελλάδα, μία ακόμη γνώμη για τη κρίση της χώρας :stuck_out_tongue:

Ρε αδερφέ άλλο να κράζεις τους “αμερικάνους” ή τους “έλληνες” έτσι γενικά και αόριστα (αγνοώντας την διαφορετικότητα των ατόμων) και άλλο να κράζεις το εκάστοτε κράτος/κυβέρνηση κτλ και τα όσα πρεσβεύει. Και την αμερική sorry κι όλας αλλά σαν σύμβολο εγώ την κράζω και θα την κράζω μια ζωή. Δεν σημαίνει όμως ούτε ότι είμαι ρατσιστής με τους αμερικάνους (τον λαό δηλαδή), ούτε ότι θίγω είτε εσένα είτε την οικογένεια σου. Έλεος δηλαδή.

Γράκχε, 1,5 χρόνο έχω εκτός Αθήνας, όχι 15 χρόνια. Προφανώς και υπάρχουν και στην Αθήνα, αλλά επέτρεψε μου να επιμένω πως σε πόλεις, όπως η Νέα Υόρκη που την έχω πρόσφατη, οι αντιθέσεις είναι πολύ μεγαλύτερες. Και στην Ελλάδα είμαστε πολύ πίσω σε πολλά πράγματα, αλλά όταν τα βλέπεις εσύ, εγώ ή ο “x” Ευρωπαίος μαγκώνεται η καρδιά του. Οι Αμερικάνοι περνούσαν και στα αρχίδια τους. Το θεωρούσαν φυσικό και “δίκαιο” το να αργοπεθαίνει ένας συνάνθρωπος τους δίπλα τους. Η “διεκδίκηση μας” είναι λιγότερη αδικία και η διεκδίκηση τους είναι “whatever works for me”

Πανεπιστημίου; Σταδίου; Ακαδημίας; αρχή Πατησίων; you name it (εξαιρούνται μερικές από τις προσφυγικές περιοχές) μοιάζουν με Ελβετία μπροστά σε σημεία του Μανχάταν.

Άσε που δεν έχει νόημα το να συγκρίνεις μία από τις αθλιότερες και ασχημότερες πόλεις της Ευρώπης (Αθήνα) με μια από τις πιο πολιτισμένες και φιλελεύθερων απόψεων πόλη των Η.Π.Α… Συνέκρινε τη Ν.Υόρκη με πόλεις όπως Βερολίνο, Στοκχόλμη, Όσλο, Ρώμη, Μαδρίτη, Λισαβόνα (δε σου λέω Λονδίνο γιατί δεν έχω πάει και ούτε Παρίσι γιατί ακόμη δεν έχει αφομοιώσει πολλούς από τους μετανάστες των τελευταίων ετών και ούτε Ζυρίχη ή Ελσίνκι που έχουν από τα καλύτερα βιοτικά επίπεδα του κόσμου) και θα καταλάβεις πως δεν είμαι εγώ στον κόσμο μου, αλλά οι Αμερικάνοι σε άλλο κόσμο…

Aπό που να αρχίσει κανείς και που να τελειώσει τώρα… :roll:
Λοιπόν, η Αμερική πρωτοαναφέθηκε στην κουβέντα επειδή κάποιος -δεν θυμάμαι ποιός και μάλλον δεν έχει και σημασία- έγραψε “Αμερική γίναμε” με βάση το απαράδεκτο περιστατικό με τα παιδιά των βασιλοφρόνων :stuck_out_tongue: που πήγαν να κάψουν τους μετανάστες.
Με βάση την δική μου εμπειρία μπορώ να σας πώ πως το να επιτίθενται παιδιά (ή και ενήλικες) σε μετανάστες δεν είναι το σύνηθες στην Αμερική, ώστε να αναφέρεται ως γενίκευση. Η γενίκευση ήταν άτυχη. Υπάρχουν περιοχές όπου υπάρχει μίσος ανάμεσα σε διαφορετικές εθνότητες (και όχι απαραίτητα μετανάστες, αλλά Αμερικανούς πολίτες διαφορετικής εθνικής καταγωγής) αλλά γενικά η κοινωνία είναι πολυπολιτισμική και υπάρχει ανεκτικότητα. Ο κανόνας είναι μάλλον οι γείτονες να δέχονται φιλικά τους ξένους, ειδικά όταν αυτοί μιλάνε (ή προσπαθούν να μιλήσουν…) αγγλικά και δείχνουν διάθεση να ενταχθούν στην κοινότητα και όχι να δημιουργήσουν ένα γκέτο. Αυτό το τελευταίο θα ήταν καλό να το υιοθετούσαμε και στην Ελλάδα αντί να βγαίνουν διάφοροι και να κάνουν αφορισμούς κατά των μεταναστών γενικά ή οι απέναντι τους πολωμένα να λένε αφελώς πως πρέπει να δώσουμε ιθαγένεια και σε ανθρώπους που δεν σκοπεύουν να στείλουν τις κόρες τους σχολείο λόγω φύλου ή τους κόβουν την κλειτορίδα.
Επίσης οι Αμερικάνοι μας έδειξαν πόσο έχουν προοδεύσει σε θέματα πολυπολιτισμικότητας με την εκλογή του Ομπάμα στο ανώτατο αξίωμα της χώρας πριν ενάμισυ χρόνο, κάτι που πριν από μερικά χρόνια φαινόταν αδιανόητο. Δεν θα αναφερθώ στις πιθανότητες να εκλεγεί πρωθυπουργός προερχόμενος από μειονότητα στη χώρα μας γιατί δυστυχώς εδώ ακόμα πασχίζουμε να βγάλουμε κανένα πρωθυπουργό που να μην προέρχεται από μία από τις τρεις γνωστές οικογένειες… Στη μία από τις μόνες δύο εξαιρέσεις της μεταπολιτευτικής μας ιστορίας,κάποιοι ασχολούνταν μήπως το επώνυμο του τυχόν υποδηλώνει πως δεν είναι Χριστιανός Ορθόδοξος…[-X

Δεν υπάρχουν παράδεισοι στη Γή, απλά η Αμερική είναι μία χώρα που -με τα ελλατώματα και τα προβλήματα της- γουστάρω. Δεν μπαίνω σε διαδικασία να την εξιδανικεύσω και να τη υπερασπιστώ για τα πάντα, αλλά δεν μου αρέσει και να διαβάζω ανακρίβειες για αυτήν από ανθρώπους που ίσως να μην έιχαν την ευκαιρία να την γνωρίσουν παρά μόνο μέσω των media ή αφηγήσεων τρίτων. Σας ενθαρρύνω όλους να την επισκεφθείτε όποτε μπορέσετε και για όσο περισσότερο καιρό μπορείτε, να βγείτε να γνωρίσετε την χώρα και τους ανθρώπους πέρα από τις μεγαλουπόλεις/τουριστικούς προορισμούς και να προσπαθήσετε να διαπιστώσετε πράγματα από μόνοι σας.

Κάρβου μου κάνει εντύπωση που σε απογοήτευσε τόσο το Manhattan. Η αλήθεια είναι πως η φτώχεια σε αυτό δεν είναι τόσο εμφανής σε σχέση με το παρελθόν και μάλλον τα κριτήρια σου έχουν παρα-Ελβετοποιηθεί. :stuck_out_tongue: Σίγουρα η φτώχεια που βλέπει κανείς στο Manhattan σήμερα είναι λιγότερη σε σχέση με την Αθήνα των τελυταίων ετών. Διαφωνώ με την γενίκευση σου πως οι άνθρωποι αδιαφορούν, ενώ οι Ευρωπαίοι ενδιαφέρονται. Γιατί η Αμερική έχει να επιδείξει εθελοντισμό και οργανώσεις για την καταπολέμηση της φτώχειας και της έλλειψης στέγης που στην Ελλάδα -και στον Ευρωπαϊκό νότο γεντικότερα- σίγουρα δεν έχουμε. Γιατί τις χειρότερες εικόνες ανθρώπων να κάνουν OD με τη σύριγγα δίπλα και κανείς να μην ασχολείται τις έχω δεί στο μετρό του Παρισιού. Κακά τα ψέματα δεν έχουμε το “μονοπώλιο της καρδιάς” στην Ευρώπη, άσε που υπάρχουν τεράστιες αποκλίσεις από χώρα σε χώρα. Και επίσης ας μην ξεχνάμε πως αν το μέτρο σύγκρισης σου είναι η Νέα Υόρκη, οι μεγάλες πόλεις παντού είναι πιό απρόσωπες ως και απάνθρωπες. Στις μικρότερες πόλεις της Αμερικής είναι διαφορετικοί και οι ρυθμοί και η νοοτροπία.
Τέλος, από την Ρώμη όπου μου πάνε να μου χρεώσουν στο καφέ το δέυτερο ποτήρι νερό, την πανέμορφη αλλά εσωστραφή Λισσαβόνα, και τις Σκανδιναβικές πρωτεύουσες της πλήξης (και της σοσιαλδημοκρατίας!!! :p) με το “υψηλό βιοτικό επίπεδο”, θα προτιμώ πάντα την city that never sleeps, όπου έχω να διαλέγω ανάμεσα σε τουλάχιστον τρεις καλές συναυλίες από διαφορετικά μουσικά είδη κάθε βράδυ, μερικά από τα καλύτερα μουσεία του κόσμου σε περπατήσιμες αποστάσεις μεταξύ τους, μία τεράστια ποικιλία από εθνικές κουζίνες και ευρηματικούς συνδυασμούς μεταξύ τους, τα καλά της δισκάδιακα με τα μεταχειρισμένα και ένα σωρό προσωπικούς υποκειμενικούς λόγους που δεν έχουν θέση εδώ.

O καθείς με τις απόψεις του. Ας μη το κάνουμε Lonely Planet το τόπικ. Ειδικά σήμερα που έχουμε την εξής είδηση:

Μυστικό δείπνο κερδοσκόπων με ορντέβρ… Ελλάδα

«Μυστικό δείπνο» με στόχο να «φάνε» την Ελλάδα οργάνωσε η διεθνής των κερδοσκόπων μέσα στην ίδια την Αθήνα, και μάλιστα στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία».

Το εδρεύον στη Νέα Υόρκη hedge fund Paulson & Co, του εικονιζόμενου (φωτογραφία αρχείου) Τζον Πόλσον, συγκαταλέγεται μεταξύ αυτών που πήραν μέρος στο «μυστικό δείπνο» της «Μεγάλης Βρεταννίας» με… μενού την ελληνική χρεοκοπία Το εδρεύον στη Νέα Υόρκη hedge fund Paulson & Co, του εικονιζόμενου (φωτογραφία αρχείου) Τζον Πόλσον, συγκαταλέγεται μεταξύ αυτών που πήραν μέρος στο «μυστικό δείπνο» της «Μεγάλης Βρεταννίας» με… μενού την ελληνική χρεοκοπία Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Financial Times», η γνωστή τράπεζα Goldman Sachs φιλοξένησε στις 28 Ιανουαρίου στο γνωστό πολυτελές ξενοδοχείο της Αθήνας 10 πελάτες της, στους οποίους περιλαμβάνονται τραπεζίτες, διαχειριστές κεφαλαίων και αναλυτές hedge funds, με θέμα το μέλλον της ελληνικής οικονομίας «και φυσικά το πώς θα βγάλουν λεφτά από αυτό».

Μεταξύ των συνδαιτυμόνων στο μεγάλο φαγοπότι, που περιελάμβανε Ελλάδα με ολίγη από… ευρώ, ήταν και δύο αναλυτές του περιβόητου αμερικανικού hedge fund Paulson & Co, το οποίο διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 32 δισ. δολαρίων και το οποίο έχει αναφερθεί σε δημοσιεύματα του διεθνούς οικονομικού Τύπου ως ένας από τους «κερδοσκόπους» που παίζουν τελευταία με την Ελλάδα μέσω των περιβόητων credit default swaps-CDS (συμβόλαια αντιστάθμισης πιστωτικού κινδύνου έναντι χρεοκοπίας) αλλά και το ευρώ.

Χρηματοοικονομικά όπλα μαζικής καταστροφής

Οπως χαρακτηριστικά γράφει το δημοσίευμα, «τα hedge funds έστησαν ένα καλά υπολογισμένο παιχνίδι, το οποίο δεν άρχισε τον Ιανουάριο αλλά πολλούς μήνες πριν». «Το παιχνίδι», συνεχίζει η εφημερίδα, «άρχισε το 2009, όταν hedge funds αγόρασαν μεγάλες ποσότητες ελληνικών CDS για προστασία έναντι του ελληνικού χρέους, εκτιμώντας ότι οι αγορές σύντομα θα “ξυπνούσαν” και θα έβλεπαν τα προβλήματα της Ελλάδας με το χρέος, οπότε θα στρέφονταν στην αγορά CDS για να προστατευθούν από τους κινδύνους». Τα CDS επινοήθηκαν στα τέλη του '90 με στόχο τη διάχυση του πιστωτικού κνδύνου, δίνοντας τη δυνατότητα σε τρίτους να αγοράζουν και να πωλούν αυτού του είδους τα παράγωγα, τα οποία ο γνωστός μεγαλοεπενδυτής Γουόρεν Μπάφετ τα είχε χαρακτηρίσει πριν από μερικά χρόνια «χρηματοοικονομικά όπλα μαζικής καταστροφής».

Μέχρι πρότινος, συνεχίζει το δημοσίευμα, το κόστος των ελληνικών CDS ήταν πολύ φθηνό, με πολύ λίγους να βλέπουν στην αγορά το ενδεχόμενο κρατικής χρεοκοπίας. «Πράγματι, μέχρι την τραπεζική κρίση του 2008, τα δεκαετή CDS για προστασία από το ελληνικό χρέος αγοράζονταν με μόλις 20 μονάδες βάσης, δηλαδή έδιναν απόδοση 0,2% για το ποσό που ασφαλίζονταν τον χρόνο».

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η αναφορά ότι τα hedge funds που αγόραζαν τα εν λόγω CDS δεν κατείχαν το αντίστοιχο ομόλογο για να ανησυχήσουν από πιθανή ελληνική χρεοκοπία. Πρόκειται για μια ευρύτατα διαδεδομένη τακτική που αποκαλείται «naked CDS trading» (απαγορευμένη συναλλαγή CDS).

«Τα hedge funds στοιχημάτιζαν ότι αν η δημοσιονομική κατάσταση της ελληνικής κυβέρνησης χειροτέρευε -όπως περίμεναν- τότε οι κάτοχοι ελληνικών ομολόγων αξίας περί τα 300 δισ. δολάρια θα έτρεχαν απεγνωσμένα για προστασία ή ειδάλλως θα κοίταζαν να τα πουλήσουν».

Το κερδοσκοπικό παιχνίδι των hedge funds δεν περιορίστηκε μόνο στο ελληνικό χρέος. Σύμφωνα με άλλο «ένθετο» δημοσίευμα της ίδιας εφημερίδας, διαχειριστές hedge funds, σε σύσκεψη που έγινε στο Λονδίνο αυτή την εβδομάδα, κατέστρωσαν στρατηγική κατά του ευρώ, φοβούμενοι ότι τα παιχνίδια με την Ελλάδα θα προκαλέσουν αυστηρότερες ρυθμίσεις στις συναλλαγές με CDS.

«Αυτό θα μπορούσε να γίνει με την πώληση ευρώ έναντι του δολαρίου στην αγορά συναλλάγματος ή την προθεσμιακή αγορά, η οποία δίνει τη δυνατότητα στον αγοραστή να πουλήσει ευρώ σε μια συγκεκριμένη τιμή. Αν το ευρώ πέσει, τότε ο αγοραστής είναι μέσα και βγάζει κέρδος».

Υπενθυμίζεται ότι λίγο καιρό πριν η εφημερίδα «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ» σε πρωτοσέλιδό της (26-28/02) είχε κάνει λόγο για έναν άλλο «μυστικό δείπνο», αυτή τη φορά στο Μανχάταν, στο οποίο μετείχαν hedge funds, όπως το Soros Fund Management (του γνωστού Τζορτζ Σόρος), όπου κατέστρωναν ανάλογη στρατηγική κερδοσκοπίας με ελληνικά CDS από τη μια και το ευρώ από την άλλη. *

"Το άθλιο κράτος της ?Νέας Διακυβέρνησης? προστατεύει τους βαρώνους του αλλά δεν δίνει δεκάρα για τους πραγματικούς αγωνιστές. Έτσι, περιορίστηκαν σε ανούσιες συγνώμες για την απρόκλητη επίθεση στον πραγματικό αγωνιστή Γλέζο, ενώ για το κρατικό φερέφωνο διατάχθηκε έρευνα!..

τοπ καραγκιοζιδες…βασικα ο καραγκιοζης ειναι συμπαθητικος,τοπ ζωα…βασικα και τα ζωα ειναι συμπαθητικα…αυτοι ανηκουν σε αλλη κατηγορια

ΟΚ, δεν είχα πρόθεση να το κάνω Lonely Planet, απάντησα και σε πολλά θέματα που ήταν ον τόπικ με βάση τα τελέυταία ποστς που είχαν γίνει πέρα από το να “τοποθετηθώ” στην σύγκριση πόλεων που έγινε.

Τώρα σχετικά με την είδηση που πόσταρες: Αν ισχύει -γιατί προσωπικά δεν πολυεμπιστεύομαι την Ελευθεροτυπία- γιατί να έγινε στη Μεγάλη Βρετανία; Για να προσεγγίσουν Έλληνες επιχειρηματίες που φοβούνται το ενδεχόμενο χρεοκοπίας και να τους πουλήσουν CDS είναι η προφανής απάντηση, αλλά και πάλι τίθεται το θέμα γιατί στην Αθήνα και μάλιστα σε έναν τόσο κεντρικό χώρο που δεν θα περνούσαν απαρατήρητοι; Toυς επιχειρηματίες αυτού του μεγέθους θα μπορούσαν έυκολα να τους συναντήσουν κάπου στο εξωτερικό και να μην το μάθει κανείς…

Κι εγώ θέλω να κάνω την κουβέντα περί Αμερικής, αλλά όταν είδα το ποστ σιδηρόδρομος σου τρόμαξα :lol:

http://www.protothema.gr/world/article/?aid=62765

:? τι να πει κανείς, κρίμα… κράτα τα λεφτά σου κυρία μου, τζάμπα θα τα χαραμίσεις…

Την ώρα που η κυβέρνηση εφαρμόζει σκληρά οικονομικά μέτρα, προκειμένου να μειωθεί το δημοσιονομικό έλλειμμα, στο Μέγαρο Μαξίμου έφτασε καταγγελία ? σοκ, με την οποία αποκαλύπτεται ότι στη χώρα δρούσε ανενόχλητα κύκλωμα, το οποίο διέγραφε πρόστιμα και φόρους από μεγάλες επιχειρήσεις και καταστήματα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της “Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας”, η καλοστημένη απάτη στοίχισε στο ελληνικό δημόσιο έσοδα ύψους 10 δις ευρώ, σε διάστημα τριών περίπου ετών, από το 2006 έως και το 2008.

Το κύκλωμα επιθεωρητών οικονομικού ελέγχου διέγραφε φόρους και πρόστιμα που είχαν καταλογισθεί σε γνωστές επιχειρήσεις, που μάλιστα ήταν και στο Χρηματιστήριο, με τον εξής τρόπο: Ακύρωνε τις αρχικές εκθέσεις ελέγχου και “κατασκεύαζε” καινούργια πλασματικά οικονομικά πορίσματα, μετά από σχετικό αίτημα της επιχείρησης για επανέλεγχο, απαλλαγμένα από επιβολές προστίμων, λόγω οικονομικών παραβιάσεων.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, επανέλεγχος φορολογικών υποθέσεων γίνεται μόνο στην περίπτωση που οι φορολογούμενοι προσκομίσουν νέα στοιχεία ή αν τα στοιχεία της εν λόγω επιχείρησης δεν εκτιμήθηκαν σωστά από τον φορολογικό έλεγχο.

Οι επανέλεγχοι απαγορεύονται στις περιπτώσεις που οι φορολογικές υποθέσεις έχουν τελεσιδικήσει και έχει επέλθει συμβιβασμός ή όταν οι φορολογούμενοι έχουν προσφύγει στα δικαστήρια.

Την κομπίνα δισεκατομμυρίων ευρώ φαίνεται πως κατηύθυναν υψηλά ιστάμενα πρόσωπα στην ιεραρχία της Γενικής Διεύθυνσης Επιθεώρησης του υπουργείου Οικονομικών, ενώ εκτελεστικά όργανα ήταν οικονομικοί επιθεωρητές.

Ενώ ο μέσος Έλληνας φορολογούμενος “γονατίζει” από τις οικονομικές επιβαρύνσεις με την εφαρμογή των νέων μέτρων, στα χέρια του πρωθυπουργού βρίσκεται η συγκεκριμένη καταγγελία για τον τρόπο που το Δημόσιo απώλεσε έσοδα 10 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Πώς οργανώθηκε η απάτη

[B]Το σύστημα έδειξε ότι οι επανέλεγχοι ανατέθηκαν σε διαφορετικούς επιθεωρητές από τη ΔΟΥ που ανήκαν οι φορολογούμενοι και είχαν υποβάλλει και το αίτημα επανελέγχου.

Όλα μάλιστα τα πορίσματα οικονομικού ελέγχουν υπογράφονται από τους ίδιους επιθεωρητές και χαρακτηρίζονται ως “καινοφανή διαδικαστικά μορφώματα”.[/B]

Οι επιθεωρητές φαίνεται ότι είχαν μία γρήγορη επαγγελματική ανέλιξη, κυνηγώντας τις μεγάλες εφορίες και συνεπώς, υποθέσεις μεγάλου οικονομικού ενδιαφέροντος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η επιστολή έχει ήδη κοινοποιηθεί στους αρμόδιους υπουργούς Γ. Παπακωνσταντίνου και Φ. Σαχινίδη, στον ειδικό γραμματέα της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων Γ. Καπελέρη, ενώ την εποπτεία της υπόθεσης έχει αναλάβει κυβερνητικό στέλεχος, εκτός του οικονομικού επιτελείου.

Αίσθηση προκαλεί ότι η υπόθεση του κυκλώματος των φορολογικών επανελέγχων είχε φτάσει και στα χέρια της προηγούμενης κυβέρνησης, χωρίς ωστόσο να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα.

Πηγή:http://news247.gr

Αίσθηση προκαλεί ότι η υπόθεση του κυκλώματος των φορολογικών επανελέγχων είχε φτάσει και στα χέρια της προηγούμενης κυβέρνησης, χωρίς ωστόσο να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα.

Να πω την αγαπημενη ατακα σε αυτες τις περιπτωσεις ?
Πεφτω απο τα συννεφα !

Ε σιγα μην κανανε.Ολες αυτες ειναι καταστασεις εχουν και κονε που πανε
μεχρι ψηλα…

εκτος απο την ηθελημένη αβλεψια, υπαρχει και η αμπαλοσυνη…
που να αρχησω εγω τωρα μια διερευνηση αφου σε 1-2 μηνες θα ειμαι σε αλλο υπουργειο ή και εκτος κυβερνησης…
αστο μωρε τωρα…

:?

[SIZE=“4”]Επιτέθηκαν στο αυτοκίνητο του Πάγκαλου [/SIZE]

Στο αυτοκίνητο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου έξω από τη Βουλή, εκδήλωσε το εθνικιστικό της μένος ομάδα ατόμων που αντιδρούν στο μεταναστευτικό νομοσχέδιο.

Οι διαμαρτυρόμενοι είχαν αποκλείσει την είσοδο του Κοινοβουλίου και κρατώντας ελληνικές σημαίες φώναζαν συνθήματα και εκτόξευσαν αντικείμενα εναντίον όσων πλησίαζαν στη Βουλή.

Ο κ. Πάγκαλος πήρε το λόγο στην συνεδρίαση που βρισκόταν σε εξέλιξη και αφού είπε ότι πρέπει να ενημερωθεί και ο ίδιος ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, και να διερευνηθεί από τον κ Χρυσοχοίδη γιατί η ΕΛΑΣ επέτρεψε σε ακροδεξιές, ομάδες να βρίσκονται έξω από την είσοδο της Βουλής. Επέρριψε εμμέσως ευθύνες και στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη λέγοντας: «Για να καταλάβετε τι έχετε κάνει με τη στάση σας».

Ο κ. Καρατζαφέρης που πήρε το λόγο καταδίκασε το επεισόδιο, αναρωτήθηκε με την σειρά του γιατί η αστυνομία τους άφησε να φύγουν και δεν τους απομόνωσε στις πλατείες, ενώ άφησε αιχμές ότι ίσως να ήταν υποκινούμενο. «Ψάξτε να βρείτε μήπως είναι κάποιοι από μυστικές υπηρεσίες, γιατί αυτά τα “φυντάνια” δεν έχουν σχέση με τους κατοίκους του Αγίου Παντελεήμονα», κατέληξε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Μπράβο τα φασιστάκια :slight_smile:

Ο κ. Καρατζαφέρης που πήρε το λόγο καταδίκασε το επεισόδιο, αναρωτήθηκε με την σειρά του γιατί η αστυνομία τους άφησε να φύγουν και δεν τους απομόνωσε στις πλατείες, ενώ άφησε αιχμές ότι ίσως να ήταν υποκινούμενο. «Ψάξτε να βρείτε μήπως είναι κάποιοι από μυστικές υπηρεσίες, γιατί αυτά τα “φυντάνια” δεν έχουν σχέση με τους κατοίκους του Αγίου Παντελεήμονα», κατέληξε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

!?!?!?!??!?!?!?

:lol::lol::lol:
ποσο θεος?!?!
στο τελος θα μας πει οτι ειναι και κεντροδεξιος (σαν το πασοκ :p)

Είναι αστείο , που πάντα ο …αριστερός πρέπει να απολογείται για τους Αναρχικούς και ο δεξιός , για την αστυνομία και τους φασίστες … και οι 2 σε κάθε περίπτωση χρησιμοποιούν τις ίδιες γραφίκες ατάκες … :
( μετά απο 1 εκατομμύριο ερωτησεις )
" Ναι προφανώς και καταδικάζουμε … αλλά … " και σου αραδιάζει αλλο 1εκ " αλλά " …

μην τυχόν και τους κακοχαρακτηρίσει ο …ψηφοφόρος τους , που είναι στην “δεξαμενή” ψήφων του ( ώραια δημοσιογραφική φράση αυτή ! ) … λες και οι ψηφοφόροι είναι μαντρί με πρόβατα …

Σε ζώα νομίζουν οτι μιλάνε ρε π@ύστη μ ?!!!

Απο ποτε οι αναρχικοι θεωρουνται ψηφοφοροι, και ειδικοτερα ψηφοφοροι της κοινοβουλευτικης αριστερας?

Α και ποτε αριστεροι δικαιολογησαν τους αναρχικους?