Ειδησεις απο την Ελλαδα (Part 1)

ένα σχετικό άρθρο

Πριν πάμε παρακάτω, ένα πολύ μικρό ανθολόγιο των δηλώσεων των δύο υπουργών.

«Απάνθρωποι δεν είναι οι χώροι υποχρεωτικής φιλοξενίας παράνομων μεταναστών. Απάνθρωπο είναι να περιοριζόμαστε σε ωραία λόγια και συνθήματα» (Χρυσοχοΐδης)

«Δεν υπάρχουν λοιπόν στρατόπεδα, υπάρχουν χώροι φιλοξενίας. Στους χώρους φιλοξενίας κάποιος κρατείται για να επαναπροωθηθεί στην πατρίδα του» (Χρυσοχοΐδης)

«Έβλεπα, ότι άλλαζαν τα πρόσωπα (σ.σ. των εκδιδόμενων γυναικών) μπαίνοντας και βγαίνοντας στο γραφείο μου και η αλλαγή αυτή, η βελτίωση της εμφάνισης, καθιστούσε τις εκδιδόμενες αυτές γυναίκες ελκυστικότερες και ήταν εμφανώς προφανές ότι το πρόβλημα θα περνούσε στην ελληνική οικογένεια, από κάποιον που ενδεχομένως θα πήγαινε μαζί τους, χωρίς προφύλαξη» (Λοβέρδος)

«?οι άνθρωποι αυτοί που έρχονται εδώ, δεν έρχονται εδώ επειδή θέλουν να φύγουν απλώς απ? τον τόπο τους. Έρχονται εδώ γιατί θέλουν να φύγουν από δω και να πάνε στην υπόλοιπη Ευρώπη, μεταφέροντας τις ασθένειες και τα υπόλοιπα προβλήματα τα οποία έχουν» (Λοβέρδος)

«Κινδυνεύει συνολικά ο χώρος της δημόσιας υγείας και της ελληνικής κοινωνίας» (Χρυσοχοΐδης)

«?συμβίωση των Ελλήνων πολιτών των Ευρωπαίων πολιτών, με πάνω από 1 εκ. ανθρώπους όπου κανείς δεν ξέρει πόσα προβλήματα δημιουργούν σε σχέση με τη δημόσια υγεία» (Λοβέρδος)

«?ποινικές ευθύνες έχουν και οι επιχειρηματίες που χρησιμοποιούν σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος παράνομους μετανάστες χωρίς να έχουν βιβλιάριο υγείας» (Χρυσοχοΐδης)

«Αυτοί (σ.σ. το ECDC) υπογράμμισαν τα δικαιώματα του ανθρώπου, που εμείς δε σεβόμαστε, δήθεν, υποτιμώντας τα προβλήματα της υγείας που έχουν δημιουργηθεί» (Λοβέρδος)

http://wp.me/p1pa1c-gIo

Floydized, με μπερδεύεις πολύ.

Συνεχίζω να μην καταλαβαίνω τι εννοείς.

Συμφωνώ απολύτως ότι οφείλουμε να μεριμνήσουμε πέραν του δέοντος για το «πώς και τι» των λεγόμενων στρατοπέδων συγκέντωσης. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί κατά τη γνώμη σου οι φυλακές βρίσκονται εκτός της ανάλυσης που διατίθεσαι να κάνεις.

Δεν έχω τις απαραίτητες γνώσεις επί του μεταναστευτικού, αλλά δεν μπορώ να αντιληφθώ γιατί η έως τώρα διαχείρισή του είναι παράγων που έχει σημασία ως προς την επίλυσή του. (Ή εν πάση περιπτώσει δεν βλέπω σε ποιό επίπεδο εννοείς ότι μπορεί να έχει σημασία)

[B]Μετανάστες έδωσαν τη ζωή τους δίχως να σώσουν τελικά ζευγάρι Ελλήνων
Έσπευσαν να το βοηθήσουν σπρώχνοντας το Ι.Χ. του που είχε κολλήσει στις ράγες[/B]

Σκοτώθηκαν γιατί δεν αδιαφόρησαν. Το τραγικό δυστύχημα, την Παρασκευή το μεσημέρι στο Κρυονέρι, με απολογισμό τέσσερις νεκρούς, ένα ζευγάρι ηλικιωμένων και δύο αλλοδαπούς-υπήκοους Πακιστάν- που παρασύρθηκαν από διερχόμενη αμαξοστοιχία, αναδεικνύει μέσα από την τραγικότητά του το μεγαλείο της ανθρώπινης αυτοθυσίας που δεν γνωρίζει χρώμα, φυλή και καταγωγή. Οι δύο μετανάστες έσπευσαν να βοηθήσουν τους παγιδευμένους επιβάτες στο ΙΧ και το πλήρωσαν με τη ζωή τους.

Όπως έγινε γνωστό ΙΧ αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι ηλικιωμένοι, επεχείρησε να περάσει τις γραμμές του τρένου από σημείο που δεν υπήρχε διάβαση με αποτέλεσμα οι τροχοί του να κολλήσουν στη σιδηροτροχιά.

Τρεις πακιστανοί που αντιλήφθηκαν τι είχε συμβεί, έτρεξαν να βοηθήσουν . Οι δυο εξ αυτών άρχισαν να σπρώχνουν το αυτοκίνητο. Τη στιγμή εκείνη διέρχονταν αμαξοστοιχεία Intercity, που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη - Αθήνα. Ο μηχανοδηγός δεν πρόλαβε να την ακινητοποιήσει έγκαιρα με αποτέλεσμα να προσκρούσει το τρένο πάνω στο ακινητοποιημένο όχημα και να παρασύρει τους δύο αλλοδαπούς. Και οι επιβάτες του ΙΧ έχασαν τη ζωη τους αλλά και οι δύο από τους τρεις συναθρώπους τους που έσπευσαν προς βοήθεια

Στη σημείο έφτασαν 24 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα, που ανέσυραν μέσα από τα συντρίμμια του οχήματος τα πτώματα των δυο ηλικιωμένων.

μέσα γρήγορα. στα στρατόπεδα διασκέδασης και ψυχικής ανάτασης.
αντε μην σας βάλουμε στις καλές φυλακές που εχει μόνο κακούς.
άντε

Δεν νομίζω ότι μπορώ να το πω πιο απλά από ότι στο πρώτο ποστ μου.
Οι φυλακές είναι απαραίτητο στοιχείο,γενικά ο σωφρονισμός,του κράτους προς όφελος της κοινωνίας.Τυπικά πράγματα δηλαδή.

Δεν γίνεται να τις μπερδεύουμε ή να τις συγχέουμε με ένα “στρατόπεδο συγκέντρωσης” ή να δίνουμε τα ίδια χαρακτηριστικά ή βαθμούς αναγκαιότητας με γνώμονα την κοινωνία.
Για μένα είναι διαφορετικά πράγματα.
Το ένα είναι αδιαπραγμάτευτο και το άλλο ένα μέτρο,του οποίου η εφαρμογή αμφιβάλω εάν θα λύσει κάτι,-και κυρίως-που ήρθε στην επικαιρότητα σαν λύση λόγω της αναποτελεσματικής πολιτικής και των παραχωρήσεων που έκανε η Ελλάδα στο μεταναστευτικό.

σχολιο απο κατω
.[I] Αυτό που με ενοχλεί είναι η ανόητη προσπάθεια να το αξιοποιήσετε υπέρ της τσιπρο-αλληλέγγυας πολιτικής της φυλλάδας σας[/I]

ναι για το βημα λεει:vibrate:

Αλλο ενα ‘‘φοβερο’’ σχολιο - στο newsbeast που εχει μαζευτει ολη η Χ.Α. και η ενωση εργαζομενων ΜΑΤ - ειναι αυτο :

[I]ειναι σιγουρο οτι πηγαν να τους βοηθησουν και οχι να τους ληστεψουν;;;
Διοτι οπως λενε και οι υπαλληλοι του Τσιπρα, δεν εχουμε στοιχεια για τις προθεσεις τους…[/I]

Και αναρωτιεσαι σε τι κοσμο ζουμε και ποσο σκουπιδι μπορει να ειναι καποιος.

Στο σχολείο μας έμαθαν ότι, για τους εκλιπόντες, δε λες ποτέ «Ο κύριος» ή «Η κυρία», αλλά αρχίζω να πιστεύω ότι στο σχολείο μάθαμε μόνο άχρηστα πράματα- άσε που σε λίγο δεν θα υπάρχουν καν σχολεία.

Τον κύριο Δημήτρη Χ. τον ήξερα από παιδί. Στην…ίδια γειτονιά, στους Αμπελόκηπους, εγώ στην Αργολίδος, εκείνος στη Βελεστίνου.

Με την κόρη του ήμαστε συμμαθητές απ’ το Δημοτικό μέχρι τη Γ Λυκείου, φίλοι εγκάρδιοι, μεγαλώσαμε σαν αδέρφια, κολλητοί στη γειτονιά και στο σχολείο, παρέα στα πάρτι, σύντροφοι στις πορείες, μετά χαθήκαμε, εκτός από κάτι σποραδικά τηλέφωνα και καφέδες, αλλά πάντα με την επίγνωση ότι είμαστε παιδιά του ίδιου Θεού, σ’ ένα παρελθόν τόσο ακαθόριστα μακρινό που νομίζω ότι το έζησε άλλος.

Ο κύριος Δημήτρης Χ. είναι ο τελευταίος άνθρωπος που θα φανταζόμουν μ’ ένα όπλο στο χέρι.
Μειλίχιος, πράος, μ’ ένα αινιγματικό χαμόγελο στα χείλη, λες και ήξερε κάτι που εμείς αγνοούσαμε, μας αγαπούσε και μας καμάρωνε- δεν το λέω γιατί έφυγε, το λέω γιατί είναι η αλήθεια.

Ένας κοντός, μικροκαμωμένος ανθρωπάκος, λιπόσαρκος, μ’ ένα ανεπαίσθητο ψεύδισμα που τον έκανε ακόμα πιο συμπαθή, βαθιά καλλιεργημένος, βαθιά πολιτικοποιημένος, βαθιά τρυφερός- δεν μπορεί, κάπου πολύ βαθιά θα 'χε κρυμμένα και τα κουσούρια του, αλλά εγώ δεν τα έβλεπα.

Με τον πατέρα μου ήταν συνάδελφοι, φαρμακοποιοί, είχαν πάντα έναν καλό λόγο ο ένας για τον άλλο- ο μπαμπάς μου δεν μπορεί να το χωνέψει.
Κανείς μας δεν μπορεί να το χωνέψει.

Ο κύριος Δημήτρης Χ. έγραψε στο τελευταίο του σημείωμα ότι «αν ένας Έλληνας έπαιρνε το καλάσνικοφ, ο δεύτερος θα ήμουν εγώ».

Ο κύριος Δημήτρης Χ. με καλάσνικοφ στο χέρι, είναι η απόλυτη ανορθογραφία.

Αν δεν είχε δώσει τέρμα στη ζωή του, στρέφοντας το όπλο στον εαυτό του στις 9 το πρωί στο Σύνταγμα, θα έλεγα ότι είναι μια απ’ τις πιο αστείες εικόνες που μπορώ να φανταστώ.

Κανείς δε γελάει.
Πως τα φέρνει η ζωή- αν υπάρχει Θεός, έχει πολύ κακό χιούμορ

Όταν έγραφα πριν δέκα μέρες για τα γερόντια που σαλτάρουν, δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι θα επιβεβαιωνόμουν τόσο σύντομα- και μάλιστα από έναν «δικό μου» προσφιλή ηλικιωμένο.

Έχω να πω πολλά.
Δεν θα τα πω.
Μόνο ένα ερώτημα απευθύνω προς όλους εκείνους που, αφού πρώτα έστειλαν τους γονείς, τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας στο φόβο, στην εξαθλίωση και την απόγνωση, έχουν και το θράσος να δηλώνουν συγκλονισμένοι απ’ το συμβάν:

Ρε κουφάλες, ο καθρέφτης σας, έχει αρχίσει να σας φτύνει ή ακόμα το σκέφτεται ;;;.

http://www.e-tetradio.gr/ar6959el_okyriosdimitrisx.html

Μίλτος Πασχαλίδης

το Γιατί φρουρείται μου άρεσε.

Ετσι οπως το παρουσιαζουν παντως, νομιζεις πως ανα πασα στιγμη θα πεταχτει ο Indiana Jones και απο πισω ολοκληρο ταγμα Ναζι να τον κυνηγαει

Αν αυτά που έχει μέσα αξίζουν κοντά στα 100 δις που λέει, και με δεδομένη την αρχαιοκαπηλεία η οποία υπάρχει, καλά κάνουν και το φυλάνε έτσι όπως λένε πως το φυλάνε.

Ανησυχώ λίγο βέβαια, μου φαίνεται αδύνατο να οργανώθηκαν άνθρωποι να φρουρούν τέτοιο εύρημα σε αυτή τη χώρα, δε γίνεται, όλο και κάποια κουτσουκέλα θα γίνει.

1 δις

Αν ήτανε 100 θα είχαμε σωθεί :stuck_out_tongue:

εντιτ: άκυρο λέει πως εκτιμάται οτί μπορεί να φτάσει τα 100

οκ οκ σωθήκαμε!!

Σύμφωνα με μεταλλειολόγο που συμμετείχε στην ομάδα,[B] η αξία σε χρυσό των ευρημάτων εκτιμάται σε περίπου ένα δισ. ευρω, ενώ συμπεριλαμβανομένης της αρχαιολογικής και καλλιτεχνικής τους αξίας, κατά τον κ.Θέμελη, τούτη ανέρχεται στο 100/πλάσιο!!![/B]
Το περιστατικό αυτό που συνέβη λίγο πριν το μεσημέρι εχθές Σάββατο, σύμφωνα με ασφαλείς και καλά διασταυρωμένες πληροφορίες μας, έχει προκαλέσει σεισμό στο κυβερνητικό επιτελείο.

Πάντως και εγώ δύσκολο το βλέπω να προστατευτεί αυτός ο θησαυρός εδώ στην Ελλαδα χωρίς να γίνει καμιά μαλακία.

Κρατώ επιφυλάξεις για το αληθές της είδησης…:-k

100 δις ε?Ε ντάξει να τα δώσουμε κι αυτά στους Γερμανούς αν είναι. Ποιος τη χέζει την ιστορία μας,πάνω απ όλα το εθνικόν χρέος.

πάμε πολύ καλά

ορίστε και μια ελπιδοφόρα είδηση μέσα στη γενικότερη μαυρίλα
νοιώθω πιο αισιόδοξος πλέον

http://http://www.capital.gr/News.asp?id=1463860

[SPOILER]μετά τον τιτανοτεράστιο Ανατολάκη με τις ερωτήσεις στη βουλή περί ψεκασμών του λαού με χημικές ουσίες, άλλος ένας άνθρωπος της κουλτούρας και της διανόησης θα προτάξει τα στήθη του για να υπερασπιστεί τον πολύπαθο Ελληνικό λαό[/SPOILER]

Και φυσικά υπερψηφήστηκε η σκανδαλώδη τροπολογία για τη χρηματοδότηση των κομμάτων. Ελάχιστοι δεν ψήφησαν. Να τους χαιρόμαστε. Ας πληρώσουμε λοιπόν τα χαράτσια για να μας διαφημίζονται τα καλόπαιδα

Για πες ποιός γιατί το λινκ δεν μου δουλεύει… :-k

Για να είμαστε ακριβείς, υπερψηφίστηκε από 155 βουλευτές, με αρκετές αποχές και παρόντες.

revisited