Ειδησεις απο την Ελλαδα (Part 1)

τα στρατόπεδα συγκέντρωσης ήταν κακά όταν τα έκαναν στη ρωσία. στην ελλάδα είναι καλά γιατί έχουμε πολλούς λαθρομετανάστες. απλό και λογικότατο.

μαλακίες είναι και τα 2 στρατόπεδα συγκέντρωσης αλλά δεν γίνεται να εξισώνουμε τα στρατόπεδα του στάλιν με τα στρατόπεδα της ελλάδας.

Κάθε στρατόπεδο και κάθε κέντρο συγκέντρωσης είναι το ίδιο απάνθρωπο. Αλήθεια, τι θα απογίνουν άραγε όλοι αυτοί οι μετανάστες που βρίσκονται τώρα στα κέντρα συγκέντρωσης όταν εκείνα αρχίζουν να γεμίζουν; :-k

εκεινα ηταν καλυτερα γιατι εστελναν και δικους τους. αμα ειναι να αρχισουμε να βαζουμε και ελληνες, εγω στηριζω.

Να βάλουμε τους πολιτικούς, μπας και ξεβρωμίσει αυτός ο τόπος! Αλλά υπό τον όρο ότι ούτε θα πληρώνονται ούτε θα τους ταίζουμε!!! :stuck_out_tongue:

Προσωπικά δεν ξέρω πώς ακριβώς πρόκειται να λειτουργήσει το σύστημα γι’ αυτό δεν έχω εκφράσει άποψη πουθενά μέχρι στιγμής για το θέμα. Οι προσδοκίες μου βέβαια δεν είναι και μεγάλες…

Σε κανένα δεν είναι. Άλλωστε εξ ορισμού τα στρατόπεδα συγκέντρωσης είναι αντίθετα προς την ελευθερία, την ατομική αξιοπρέπεια και το δικαίωμα του ανθρώπου στη ζωή :slight_smile:

φυσικά όχι. εμείς είμαστε έλληνες , θα δείξουμε κατανόηση.δεν είμαστε ούτε συντηρητικούρες, ούτε το σηκώνουμε το χεράκι.

Ενώ οι φυλακές;

Θεωρώ ότι δεν έχουν σχέση μεταξύ τους αυτά τα δύο.

Έχω την αίσθηση ότι πρέπει να αιτιολογήσεις.

Οι φυλακές δεν αντιτίθενται στην ζωή, και δε θα πρεπε να αντιτείνονται και στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Αν μιλάμε για σοφρωνισμό δε, η στέρηση της ελευθερίας is supposed to be προσωρινή. Καμία σχέση με στρατόπεδα κράτησης/συγκέντρωσης.

Αυτά δε τα λέω εγώ, τα λένε οι θεσμοί… Το τι θεωρεί ο καθένας για τις φυλακές είναι άλλο ζήτημα.

Ε καλά, μην τρελαθούμε κι όλας. Και οι χώροι συγκέντρωσης που λένε, προσωρινοί θα είναι. Όποιος θέλει να φύγει από την χώρα και να μην περιμένει να αποφασιστεί το αν θα του επιτραπεί η είσοδος στην χώρα, θα έχει το δικαίωμα… 'Εχω καταλάβει κάτι λάθος; (δεν το έχω παρακολουθήσει εις βάθος το θέμα λόγω έλλειψης χρόνου)

Όσο μπορέσω,τουλάχιστον ως προς το ένα μέρος.

Ο metalmilitia ανάφερε πως τα στρατόπεδα συγκέντρωσης είναι αντίθετα προς την ελευθερία,τα δικαιώματα κτλ.Για μένα σωστό.

Οι φυλακές από την άλλη υπάγονται στις πυρηνικές λειτουργίες ενός κράτους.Το κράτος έχει το μονοπώλιο της βίας και το ασκεί για ότι εκείνο θεωρεί πως θα διαταράξει την κοινωνική συνοχή.Ο κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα να εκπροσωπήσει τον εαυτό του στο δικαστήριο και να απαιτήσει μία δίκαιη δίκη.

Μία τέτοια συνοχή δεν μπορώ να την εντοπίσω στα στρατόπεδα συγκεντρώσεως για τους λαθρομετανάστες.Αδυνατώ.

Ούτε εγώ το παρακολούθησα εκτενώς, αλλά τέθηκε θέμα σύγκρισης με ένα θεσμό ο οποίος βγάζει ένα κάποιο νόημα κοινωνικά (αντιθέτως με αυτόν που συζητάμε), και είπα να γράψω λίγο τις διαφορές έτσι να τις θυμηθούμε.

Επίσης θυμάμαι που βρίζαμε τον Σαββόπουλο όταν έκανε λόγο για εθελοντική μετοίκιση στα νησιά… τώρα δλδ τι καλύτερο γίνεται?

Θελετε να πειτε οτι εχουν διαφορα ο δολοφονος/κλεφτης/βιαστης απο τον λαθρομεταναστη; Δεν σας καταλαβαινω. [-X

Συνεπώς, κατά τη γνώμη σου, το βασικό στοιχείο που διαφοροποιεί την φυλακή από το λεγόμενο στρατόπεδο συγκέντρωσης είναι το κατά πόσο ο κρατούμενος έχει πρόσβαση στην δικαιοσύνη (δηλ. τα δικαστήρια);

Συνεπώς, κατά τη γνώμη σου, το βασικό στοιχείο που διαφοροποιεί την φυλακή από το λεγόμενο στρατόπεδο συγκέντρωσης είναι το κατά πόσο ο κρατούμενος έχει πρόσβαση στην Δικαιοσύνη (δηλ. τα δικαστήρια);

Αν με τα δικαστήρια συμβολίσουμε το κράτος κτλ κτλ ναι,για μένα υπάρχει μεγάλη διαφορά.Οι φυλακές όπως είπα είναι βασική λειτουργία του κράτους,δεν νομίζω ότι μπορούμε να τις συγκρίνουμε ώστε να νομιμοποιήσουμε τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Αν θέλουμε να το κάνουμε αυτό,θα πρέπει να τα εξετάσουμε τα στρατόπεδα χωριστά,μόνα τους,να δούμε “τι και πως” και να αποφανθούμε.

Ιδιαιτέρως όταν η χώρα μας έχει χειριστεί βλακωδώς το μεταναστευτικό,όπου θα μπορούσε να είχε λάβει άλλα μέτρα παλαιότερα για να μην φτάσει σε αυτήν την κατάσταση αδιεξόδου

Εάν δεν υπήρχαν οι φυλακές τότε θα καταφεύγαμε σε άλλα “μέσα” και στο -γνωστό από τα “αρχαία” χρόνια- “οφθαλμός αντί οφθαλμού”… Αναγκαίο κακό είναι οι φυλακές, αλλά και ο πιο “επειικής” τρόπος πρόληψης και αντιμετώπισης εγκλημάτων κατά της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας αφενός και της ιδιοκτησίας αφετέρου…