Ειδησεις απο την Ελλαδα (Part 1)

Ελπίζω να μην κυβερνήσει φίλε γιατί θα γίνουμε Βόρεια Κουβενεζουέλα :!:

Οχι, να κυβερνήσει να εκτιμήσει ο κόσμος αυτά που έχουμε(δεν ξέρω τι έχουμε, αλλά να τα εκτιμήσει)

double post αλλά τώρα θυμήθηκα να αναφέρω για ενα πρόγραμμα που ειναι για άνεργους σε πιστοποίηση χειρισμού στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές όπου είμαι και εγώ.(γαμω την ανεργία μου)
ενω το πρόγραμμα αναφέρει ρητα οτι δεν χάνεις τον χρόνο ανεργίας και συνεχίζεις να λογίζεσαι σαν άνεργος, παρανόμως αποφάσισαν οτι όποιος συμμετέχει θα σταματήσει να ειναι άνεργος και θα λογίζεται σαν κανονικός εργαζόμενος.
σκατά στα μούτρα σας! όποια πιθανότητα είχα να πιάσω κάπου δουλειά με μοριοδοτηση(ακόμη και στα σκουπίδια, μόλις χάθηκε)

Έχεις στοιχεία πως είναι δεκάδες χιλιάδες; :-k
Σκατά είναι η κατάσταση αλλά -για πολλούς και διάφρους λόγους που έχουν να κάνουν με το πως είναι η κοινωνία μας και οι νόμοι μας- έχω την εντύπωση πως το πρόβλημα με τους άστεγους δεν παίζει ευτυχώς σε τέτοια νούμερα.
Βοηθούσα άστεγους στο Παρίσι όπου το πρόβλημα έχει σαφώς μεγαλύτερες διαστάσεις διαχρονικά και θυμάμαι πως εκεί το έβλεπες πολύ πιό έντονα, σε κάθε γειτονιά, στο μετρό, παντού. Και στην Αθήνα βλέπω πλέον αρκετό κόσμο να κοιμάται στον δρόμο αλλά όχι πέρα από το κέντρο και σε πάρα πολλές περιπτώσεις σχετίζεται άμεσα με τα ναρκωτικά, κάτι που δεν ίσχυε απαραίτητα στο Παρίσι.

Πάντως τα άδεια διαμερίσματα άστα στην ησυχία τους, δεν είναι δικά μας! :wink:

Έννοια σου και θα γίνουνε, άδεια και γεμάτα.

Οτι να ναι… Ειπα εγω οτι θα προσφερω στην πατριδα οπως ο πιτσιρικος;

@Crimson είσαι σίγουρος;
Κάτι τέτοιο, πέρα από ηλίθιο, παράλογο σε βαθμό κακουργήματος απ’ όπου και αν το πιάσεις, δε συνάδει με τα παρακάτω από:
[I]http://voucher.gov.gr/project/view-context/id/1
[/I]

που μεταξύ άλλων λέει:

Σημειώνεται ότι για τους επιδοτούμενους ανέργους γίνεται αναστολή του επιδόματος ανεργίας για όσο χρόνο διαρκεί η κατάρτισή τους (βλ. παρ. 8.4 «Ασυμβίβαστο μεταξύ εκπαιδευτικού επιδόματος και επιδόματος ανεργίας» της πρόσκλησης)

και

Η. Υποχρεώσεις Ωφελουμένων μετά τη συμμετοχή τους στη δράση

Οι Ωφελούμενοι υποχρεούνται για ένα εξάμηνο μετά την ολοκλήρωση της συμμετοχής τους στη δράση να ενημερώνουν το ΚΕΚ στο οποίο καταρτίστηκαν για οποιαδήποτε τροποποίηση της κατάστασής τους, όσον αφορά την απασχόλησή τους. (βλ. παρ. 8.3.2 «Υποχρεώσεις Ωφελουμένων κατάρτισης μετά την ολοκλήρωση της δράσης» της πρόσκλησης).

για πιο αν είναι ειμαι σιγουρος?
για το αν όντως σου κόβουν την ανεργία ή για το αν εχω άδικο και ετσι είναι η σωστή διαδικασία??

η προκήρυξη λεει καθαρά οτι αναστέλλεται η πληρωμή του επιδόματος. οπως και η απλή κάρτα ανεργίας που εχω εγω(χωρίς επίδομα). δεν χάνεις τους μήνες αλλά δεν έχεις προνόμια της κάρτας για οσο διαρκεί το πρόγραμμα. (είναι και πολύ μικρο άλλωστε).
μετα το περας του προγράμματος σταματάει η αναστολή της κάρτας. δεν λεει πουθενά για κατάργηση ή ακύρωση

το ανέφερα στο ΚΕΚ και βγήκαν απο τα ρούχα τους.μου είπαν οτι ολοι οι συμμετάσχοντες ενημερωθήκαν πως χάνουν την κάρτα τους και βγάζουν νεα μετα την ολοκλήρωση του προγράμματος(ενα μηνα μετά) αλλά χωρίς τον χρόνο ανεργίας. ειπαν και αυτοι εκει οτι δεν θα το αφήσουμε ετσι και θα κυνηγήσουν οσο γινεται.
μετα παίρναμε τηλέφωνα και δεν απαντούσε κανείς στον οαεδ.!! αλλά θα ξαναγίνει προσπάθεια τις επόμενες μέρες είπαν.
πάντως ειναι αστείο(λεμε τώρα) να χάνεις την ανεργία σου για ενα πρόγραμμα που μπορείς να το τελειώσεις σε 27 μέρες.

ελλας, ελλας, αντωνης σαμαρας. μια με τις αυτοκτονίες μια με αυτές τις αλχημείες μια χαρά ανεβαίνει το ποσοστό τον απασχολούμενων

Για το αν όντως παύει να ισχύει η κάρτα ανεργίας.
Μου φαινόταν αδιανόητο.

Είναι αισχρό για πολλούς λόγους. Πόσο δε, όταν ένα εκ των δύο κριτηρίων μοριοδότησης ήταν η διάρκεια ανεργίας που έδινε προβάδισμα στους μακροχρόνια ανέργους.

τι να πω. ελπιζω να μην ισχύει.θα ποσταρω την εξέλιξη τις επόμενες μέρες(οχι οτι ενδιαφέρει και κανέναν, απλά να μην λεω ανακρίβειες.)

*και προφανώς είναι αισχρό. για λόγους στατιστικής βελτίωσης να κόβεις τον χρόνο ανεργίας στον άλλον που ελπίζει οτι κάποτε θα πιάσει δουλειά , ειναι σιχαμερό.
πριν απο λίγες μέρες βγήκαν κάποιες θέσεις στον δήμο λαρισας για 5 μήνες. το πόσοι πήγαν πρέπει να το δει καποιος για να το πιστέψει…:?

Πάντα έτσι ήταν.
Στα σεμινάρια κοβόταν η ανεργία και ξεκινούσες από την αρχή.

http://www.philenews.com/el-gr/Eidiseis-Ellada/23/109723/paremvasi-samara-na-min-dothei-to-eklogiko-epidoma-stous-ypallilous-tis-voulis

ακομη και σε αυτά που είναι 25 ημερών??
τότε στην προκήρυξη γιατι δεν λέει κόβεται και λέει αναστέλλεται. ? :frowning:

Γιατί αναστέλλεται! :stuck_out_tongue:
Μηδενίζεις το κοντέρ και ξαναρχίζεις!

Ψαχνεις να βρεις λογική τώρα…

Λοιπόν στα σεμινάρια σε καμιά περίπτωση δεν κόβεται ο χρόνος ανεργίας. Η κάρτα βγαίνει από την αρχή μεν αλλά μαζί σου δίνουν και ένα χαρτί που αναφέρεται ο χρόνος ανεργίας που είχες μέχρι μια μέρα πριν ξεκινήσεις στα σεμινάρια. Απλά για να μην χάσεις τον χρόνο αυτό πρέπει να πας την αμέσως επόμενη μέρα της λήξης του σεμιναρίου στον ΟΑΕΔ με την βεβαίωση της παρακολούθησης του σεμιναρίου που θα πάρεις από τα ΚΕΚ. Μια μέρα μετά αν πας τότε χάνεις τον χρόνο. Αυτό είναι 100% σίγουρο μιας και σχετική ενημέρωση για το θέμα είχα σήμερα. Για απλή επιβεβαίωση μπορώ να ρωτήσω αύριο όταν μερικά άτομα θα πάνε να βγάλουν καινούργια κάρτα με αυτόν τον τρόπο (εγώ είμαι από τους λίγους τυχερούς που συνεχίζω με πρόσληψη).

ναι αν μπορείς κανε ερώτηση και σε ευχαριστώ πολύ

Σε άλλα νεα το ΠΑΣΟΚ έκανε “σκιώδη κυβέρνηση”

Κατσε να πιάσω κανα βιβλίο του Σαρτρ σιγα σιγα

Άδωνις Γεωργιάδης για βουλευτικά αυτοκίνητα.

http://www.youtube.com/watch?v=dtNXJ3LhfbM

Ειλικρινά μου είναι αδύνατον να σχολιάσω, με ξεπερνά.

Άδωνις Γεωργιάδης, ο διανοούμενος.

Epic fail is epic.

…ή αλλιώς η βλακεία είναι ανίκητη…