Αυτό το “σύντομα θα τους αποκαλύψουμε” του χρυσοχοίδη σημαίνει ότι τους ξέρει ήδη?
Υπάρχει κάποιος στόχος στο σημείο που ήταν τοποθετημένη η βόμβα, γνωρίζουμε;
[πέρα από τους μετανάστες (στόχος για τα φασισταριά) που από μαρτυρίες κατοίκων υπάρχουν και ψάχνουν στους κάδους της περιοχής (μην ξεχνάμε πως ειδικά τους τελευταίους μήνες υπάρχουν διάφοροι “ΑΥΤΟΝΟΜΟΙ” φασίστες που αντιγράφουν τακτικές, τουλάχιστον ως τώρα στον λόγο, αναρχικών ή αριστερών, δεν είναι καθόλου απίθανο να πέρασαν και σε πράξεις:))]
Δεν υπάρχει λογική στο να βάλεις βόμβα σε έναν κάδο με σκοπό να σκοτώσεις μετανάστη που ψάχνει στα σκουπίδια, επομένως είναι μάλλον απίθανο αυτό το ενδεχόμενο. Ο στόχος ήταν προφανώς άλλος (ίσως η Ελληνική Εταιρεία Διοικήσεως Επιχειρήσεων) και όχι το παιδί. Το παιδί βρέθηκε εκεί κατά λάθος. Το αναμενόμενο τέλος στις πράξεις εγκληματικά ηλίθιων.
σωστο αυτο το σκεπτικο. βεβαια δεν εχουμε ξαναδει κατι τετοιο.
δεν υπαρχει καποιος (προφανης) λογος για καποιους του “χωρου” να κανανε ενα τετοιο χτυπημα. ουτε χωρις τηλεφωνημα.
Η αλήθεια είναι ότι και μένα μου φαίνεται απίθανο να ήθελε κάποιος να σκοτώσει μετανάστη με βόμβα. Αυτό που βλέπω είναι ότι θα φορτωθεί στους πυρήνες και ότι ο Χρυσοχοίδης χαιδεύεται αυτήν τη στιγμή που το συζητάμε. Ωραία…
Θα δείξει, ας μην είμαστε σίγουροι για τίποτα πάντως
Σημειώνεται ότι δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα για βόμβα, ενώ στο Σπόρτινγκ, το βράδυ της Κυριακής, διοργανώθηκε εκδήλωση μουσουλμάνων.
αφού πληροφορίες ανέφεραν ότι η οικογένεια ζούσε συλλέγοντας αντικείμενα από τα σκουπίδια, και κατά μία εκδοχή που αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες, ο νεκρός έψαχνε σε κάδο απορριμμάτων όταν εξερράγη ο μηχανισμός
Δύο πράγματα για να φτιάξεις εύκολα ένα συμπέρασμα, βλέπουμε όμως τις εξελίξεις.
edit προς destroyer: ρε κι επίσης καλό είναι είναι ν’αφήσουμε τον α/χ έξω από τέτοια, μην τα κάνουμε όλα τουρλουμπούκι, ήδη υπάρχουν λανθασμένες εντυπώσεις, ας μην τα κάνουμε συνεχώς χειρότερα
[/B]
αυτο…και τωρα πολυ πιθανον (αν τα πραγματα ειναι ετσι) να ξεκινησουν “μαχες” μεταξυ των ομαδων αυτων με αντιποινα η 1 στην αλλη…
επισης πρεπει να δουμε πως θα αντιδρασουν και οι ιδιοι οι μεταναστες (μαζικα) σε περιπτωση που εχουμε και αλλα θυματα…
παντως καλο θα ηταν να παρακολουθησουμε την εξελιξη των γεγονοτων τις επομενες μερες και τι θα μας σερβηρουν στην tv-τι και καλα συμβαινει…
μπορει αυτα που αναφερω να ειναι ακραια αλλα δεν μου φαινεται και απιθανο να πραγματοποιηθουν…
μην ξεχναμε και τα επεισοδεια περυσι στον αγ.παντελεημωνα
τα μπομπουκια μας στην παρελαση…
τις συζητησεις για την “μακεδονια”
προηγουμενες παρομοιες επιθεσεις σε πρεσβειες…
τεσπα…
μακαρι οσα λεω να ειναι ακραια και να μην συμβει τιποτα απο αυτα…
απλα πιστευω οτι θα φορτωθει σε λαθος ατομα…
+1
Και να μην ξεχνάμε πως το παιδί ήταν από το Αφγανιστάν, οπότε μπορεί να το σκότωσαν και οι Ταλιμπάν ή ο Ράμπο.
Καρβου εσύ πως ξέρεις 100% ποιοι το έκαναν και γιατί?
Εγώ την έβαλα
Το αναμενόμενο τέλος στις πράξεις εγκληματικά ηλίθιων.
Δεν έχει λογική έτσι και αλλιώς οπότε δεν αποκλείεται κιόλας…αλλιώς γιατί να την βάλουν σε σκουπιδοτενεκε? Δεν χτυπάν συγκεκριμένο πρόσωπο - αν έσκαγε η βόβμα μόνη της μέσα τι νόημα θα έβγαζε? Από την άλλη αυτόι που τη βάλανε αν ξέρανε ότι οι μετανάστες ψάχναν στα σκουπίδια θα ποντάρανε στο ότι δεν υπήρχε περίπτωση να δουν την βαλίτσα και να την αφήσουν…είναι τόσο αρρωστημένο που μπορεί και να ισχύει.
Στο πρέζατβ κάνει την υπόθεση ότι μπορεί η βόμβα να ήταν για μια παρακείμενη καφετέρια που πριν κάποιο καιρό είχανε πυροβολήσει τη τζαμαρία. Πάντως ας πούμε ότι είναι τρομοκρατικό χτύπημα…Σε ποιο στόχο??? στον κάδο? αφού δεν έχει τπτ εκεί…Αν ήταν ας πούμε κανά αναρχικό στέκι ή κανά πολιτικό γραφείο θα υπήρχε κάποιο νόημα.
Καλώς τα παιδιά…Το ότι δεν υπάρχει πολιτικός στόχος που να αιτιολογεί μια βομβιστική επίθεση δεν έχει σημασία.
Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει με αποτροπιασμό την βομβιστική επίθεση στα Πατήσια και εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες συνανθρώπους μας. Η πολλοστή βομβιστική επίθεση τους τελευταίους μήνες, φέρνει με δραματικό τρόπο στο προσκήνιο το τεράστιο έλλειμμα δημόσιας ασφάλειας σήμερα στη χώρα μας. Οι τοποθετήσεις ισχυρών εκρηκτικών μηχανισμών, τα συχνότατα επεισόδια με πάσης φύσεως ταραχοποιούς και η μεγάλη έξαρση της εγκληματικότητας, πιστοποιούν το πρόβλημα. Με την συγκεκριμένη αφορμή, καλούμε για μία ακόμη φορά τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να πάρει το ταχύτερο δυνατόν μέτρα μετά από έξι μήνες διαπιστώσεων και να σταματήσει επιτέλους να παριστάνει τον θεατή, μπροστά στα αλλεπάλληλα πλέον συμβάντα. Δυστυχώς, ο κ. Χρυσοχοΐδης έσπειρε ανέμους και η χώρα θερίζει θύελλες. Η Ελλάδα όμως δεν αντέχει άλλο την αδράνεια και την αβουλία της κυβέρνησης σε έναν εξαιρετικά ευαίσθητο τομέα. Η Νέα Δημοκρατία επαναλαμβάνει ότι θα στηρίξει με υπευθυνότητα κάθε προσπάθεια στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της δημόσιας ασφάλειας. Αρκεί να υπάρξει τέτοια πρόθεση και από την πλευρά της κυβέρνησης.
Αυτή τη στιγμή είναι πολύ νωρίς για να εξαγάγει κανείς συμπεράσματα. Λογικά τις επόμενες μέρες θα υπάρξουν περισσότερες πληροφορίες. Για να μην αφήνω αναπάντητο πάντως το ερώτημα σου Ζούγκλα, από όλα τα πιθανά ενδεχόμενα, το λιγότερο πιθανό να έχει συμβεί, είναι αυτό που με ρωτάς γιατί δε το δέχομαι.
Θα μπορούσα να δεχτώ τρομοκρατικό χτύπημα που απέτυχε, χτύπημα από μαφιόζους της νύχτας, χτύπημα από παρακρατικές οργανώσεις για να ενοχοποιήσουν άλλες παρακρατικές οργανώσεις, εκρηκτικό υλικό που κάποιος πήγε να το πετάξει για να μη το έχει άλλο στην κατοχή του, αλλά να με συγχωρείς, το να έβαλε κάποιος μια βόμβα για να σκοτώσει ένα μόνο μετανάστη, το θεωρώ μία στο ένα εκατομμύριο.
Ακόμη κι αν ήθελες να σκοτώσεις ένα τυχαίο μετανάστη, θα το έκανες με μια βόμβα σε ένα κάδο απορριμάτων; Πριν από αυτόν θα μπορούσε να είχε σκοτωθεί ο κάτοικος της περιοχής που πεταξε τα σκουπίδια του πάνω από τη βόμβα ή ο σκουπιδιάρης που μάζεψε τα σκουπίδια ή η γάτα που τα ψαχούλευε. Δεν πρόκειται να μεταπείσω κανένα, αλλά δε μπορούσα να μη σχολιάσω κι εγώ αυτή τη διάθεση να φορτωθούν τα πάντα, εκεί που θα θέλαμε να φορτωθούν.
Κατά τα άλλα, δε συμμερίζομαι ούτε την άποψη του Destroyer. Ποτέ καμία βόμβα δεν είναι αθώα και ειρηνική. Από τη στιγμή που βάζεις κάπου βόμβα, τότε έχεις δεχτεί πως μπορείς να σκοτώσεις άνθρωπο και δε σε νοιάζει. Εσύ τη βάζεις έτσι κι αλλιώς. Επομένως, μου φαίνεται οξύμωρο να συμπαθεί τις τρομοκρατικές οργανώσεις που βάζουν βόμβες που έτυχε να μη δολοφονήσουν κάποιο περαστικό και να μη τις συμπαθεί αν σκοτωθούν πολίτες.
Εντιτ: Εννούσα το ερώτημα σου, για το αν ξέρω ποιος την έβαλε κι όχι αυτό που έκανα κατά λάθος quote
Κάρβου δεν έγραψα εγώ ποτέ ότι πιστεύω ότι είναι χτύπημα εναντίον μεταναστών. έγραψα ότι δεν υπάρχει πολιτικός στόχος άρα δεν μου φαίνεται για τρομοκρατική ενέργεια. Και δεν μου φαίνεται καθόλου τυχαίο που χρυσή αυγή, νδ, χρυσοχοίδης βρέθηκαν σε πλήρη ετοιμότητα όχι μόνο να μας πουν πως πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα αλλά και πως πρέπει επιτέλους η πολιτεία να λάβει μέτρα. Πιο πιθανό είναι να έβαλε ο Τζον Ράμπο ο ίδιος τη βόμβα παρά αυτή να είναι τρομοκρατικό χτύπημα.
Eδώ και δύο εβδομάδες κάποιοι έχουν γράψει σε κάθε τοίχο της Αθήνας πως ένας τύπος που σκοτώθηκε πυροβολώντας αστυνομικούς και φέρεται να συνδεόταν με τη νέα τρομοκρατία “είναι ένας από αυτούς”, οργανώνουν συγκεντρώσεις στη μνήμη του κλπ.
Ας βγουν να μας πουν και τώρα που διαμελίζονται παιδάκια μήπως τη βόμβα την έβαλε “ένας από αυτούς” αυτοί που υπερασπίζονται τη σκοπιμότητα των βομβών έξω από “πολιτικούς στόχους”…
Αλλά αντρίκεια, παίρνοντας την ευθύνη των πράξεων τους. Όχι μόλις κάτι δεν πάει σύμφωνα με τα σχέδια τους να αναμασούν την καραμέλα της “προβοκάτσιας”.
Πάντως αν είναι όντως γραφεία της ΕΕΔΕ εκεί, τότε μάλλον για εκεί προοριζόταν το χτύπημα.
γαμω τη μαλακια στο κεφαλι ορισμενων που παιζουν με τις λεξεις μπας και δικαιολογησουν το πως πεθανε το παιδι, το ποιος εβαλε τη βομβα κτλ κτλ κτλ…ρε πατε καλε ρε καθυστερες;;; γτι μου θυμιζετε τον Κουγια ορισμενοι;; ελεος ρε!!! το Δεκεμβρη ησασταν εξω και κατεβαζατε βιτρινες…τωρα τι αλλαξε ρε 15 χρονω δεν ειναι;;; τι εγινε τωρα χτυπησε το παρακρατος και οχι το κρατος ε;; εχει διαφορα ετσι;; παμε να τα φορτωσουμε σε αλλες σκοτεινες δυναμεις που κυνηγανε μεταναστες στα σκουπιδια ετσι;;…βρε δεν ντρεπεστε λεω γω…οποιο σκατενιο μυαλο και αν εβαλε τη βομβα, για οποιον ηλιθιο λογο και αν το εκανε το αποτελεσμα ειναι ιδιο…ενα παιδι πεθανε και δυστυχως για αυτο σε 2-3 μερες κανεις δεν θα το θυμαται…καθιστε τωρα να υπερασπιστειτε τον ηθικο αυτουργο…Κουγιες ε Κουγιες
δεν μιλαω για ολους εδω περα…
. Η αστυνομία ερευνά και πιθανή σχέση ενός απειλητικού τηλεφωνήματος, που έγινε το πρωί της Κυριακής, με την έκρηξη στην ΕΕΔΕ. Το τηλεφώνημα έγινε στις 8:46 χθες στον τηλεοπτικό σταθμό Alter. Άγνωστος είπε ότι είχε τοποθετηθεί βόμβα στην “ΕΒΕΕ” στα Πατήσια. Προειδοποίησε ότι επρόκειτο να εκραγεί σε 6 λεπτά. Οι αστυνομικές αρχές αναζήτησαν υπηρεσία με αυτά τα αρχικά, αλλά διαπίστωσαν ότι τέτοια δεν υπάρχει. Παράλληλα, η έκρηξη δεν έγινε στο χρονικό διάστημα που όρισε ο άγνωστος. Αντίθετα, σημειώθηκε το βράδυ έξω από το κτίριο της ΕΕΔΕ (Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων) σκοτώνοντας τον άτυχο 15χρονο.
Από ελευθεροτυπία
Rocking Monster, karvou, mule και λοιποί…Ξέρετε σίγουρα ότι έχουμε να κάνουμε με περίπτωση τρομοκρατικής ενέργειας και δη αναρχικής/ακροαριστερής/ακροδεξιάς ή ξερω γω τι ? Αν ναι γιατί δε μοιράζεστε και με μας τους υπόλοιπους το σκεπτικό σας?
Επίσης Rocking_monster σε ποιον αναφέρεσαι? Ποιος έβαλε τη βόμβα και τι σκοπό είχε?
Mule τι σχέση έχει αυτό που γράφεις με αυτό που έγινε δεν μπορώ να το καταλάβω πραγματικά. Ακόμα και η αστυνομία μέχρι στιγμής δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα στοιχεία. Φαντάζομαι ότι πιστεύεις ότι την βόμβα την έβαλαν αναρχικοί από αυτά που γράφεις.
Δε νομίζω ότι υπάρχει νοήμων άνθρωπος που να μην καταρρακώνεται όταν πεθαίνει τζάμπα και άδικα ένας 15χρονος. Πόσο μάλλον όταν βλέπει την τραγικότητα της κατάστασης.15χρονος πρόσφυγας που έψαχνε τα σκουπίδια...Το να θέλετε όμως σώνει και καλά να βρείτε κάτι για να "ισοφαρίσετε" την δολοφονία ενός άλλου 15χρονου με τρομάζει. Με τρομάζει γιατί εγώ μέχρι στιγμής πραγματικά δεν έχω καταλάβει τι έχει παίξει. Προσπαθώ να σκεφτώ τι , πως και το γιατί με βάση τα στοιχεία που βγαίνουν στο φως.
Δεν μπορώ να αποκλείσω να έβαλε τη βόμβα κάποια τρομοκρατική οργάνωση. Προσωπικά δεν το πιστεύω ιδιαίτερα γιατί δεν βλέπω πολιτικό στόχο. Αν εσείς το βλέπετε γιατί δε το λέτε?