Ειδησεις απο την Ελλαδα (Part 1)

Ειλικρινά τώρα. Έχεις διαβάσει τι σου έγραψα πριν;

Στην αρχή είπες για ράμπο, μετά είπες πως την έβαλες εσύ και μετά έγραψες αυτό το οποίο μπολντάρω , που συμφωνώ κιόλας. Δεν ξέρω τι πιστεύεις τελικά.

Πάνω- κάτω συμφωνώ με το zouglau. Κάποιοι βιάζονται να βγάλουν συμπεράσματα. Που και έτσι να είναι (δηλαδή να επρόκειτο για πολιτικό χτύπημα που πήγε στραβά), δεν μπορείς να το πεις από τώρα. Αλλιώς εκτίθεσαι και φαίνεσαι πόσο προκατειλημένος είσαι.

Το ίδιο ισχύει και για όσους το χρεώνουν σε φασίστες (δεν αναφέρομαι σε άτομα από το forum- γενικά μιλάω). ΔΕΝ ξέρεις ακόμα, ΔΕ χρεώνεις τίποτα. Μέχρι (τουλάχιστον) να ανέβει μία υποτηπώδη ανάληψη ή κάτι τέτοιο.

Επίσης, rocking monster (και οποιοσδήποτε rocking moster), αν θεωρείς ίδιο το χθεσινό με τη δολοφονία του Δεκέμβρη, τότε δεν έχεις καταλάβει πολλά πράγματα. Μην κοιτάς μόνο τα αποτελέσματα (δηλαδή 2 παιδιά νεκρά). Κοίτα πώς έγινε το καθένα, κάτω από ποιες συνθήκες, τι προυπήρξε, τους λόγους. Ε όχι να λέμε και τα αυτονόητα. Μακάρι να μην αρχίσει τώρα τέτοια συζήτηση γιατί κάποιοι BAN και zouglau θα βαριούνται να εξηγούνε τις διαφορές.

Για όλους αυτούς τους λόγους εγώ δε θέλω να κάνω υποθέσεις ‘‘το έκανε αυτός’’ ή ‘‘το έκανε εκείνος’’ Για το μόνο που μπορώ να εκφέρω άποψη μέχρι στιγμής είναιγ για τις δηλώσεις του υπουργού προστασίας των αφεντικών: ενώ έβλεπα τις δηλώσεις του, σχεδόν μάντευγα τι λέξεις θα χρησιμοποιούσε κάθε πρόταση: ελληνική κοινωνία, τρομοκράτες, σύσσωμη ελληνική κοινωνία, τρομοκράτες, δολοφόνοι, εμείς, αυτοί, αυτοί οι δολοφόνοι, εμείς η κοινωνία. Δεν περίμενε κάποιος κάτι διαφορετικό, βέβαια. Βούτυρο στο ψωμί τους. Αλλά ας μην προτρέχουμε.

το λοιπον…

ημαρτον με τα μαλακισμενα που θελουν να κανουν ενα “χτυπημα” μονο και μονο για το συμβολισμο της αδιαφοριας/εναντιωσης απεναντι στο κρατος και τη δημοσια περιουσια…
Εβαλαν ενα εκρηκτικο μηχανισμο (αυτο το χθεσινο) 30 μετρα απο το σπιτι μου…
ΟΚ
Ακουω την εκρηξη και οπως ολη η περιοχη, βγηκαμε στα μπαλκονια να δουμε.
Επειδη ειμαι ομως με πλατη στο συγκεκτιμενο χωρο,δεν ειδα και δεν καταλαβα.
Ακουσα ομως ολα τα μετεπειτα που μετεδωσαν τα γαμωκαναλα.

και τσαντιζομαι…

μηχανισμος που διαμελιζει ενα ατυχο αγορι,που δεν του εφτανε η εξαθλιωση του, επρεπε να πληρωσει και με τη ζωη του τα μηνυματα καποιων “τρομοκρατων”.
Τσαντα λοιπον, σε καδο, που διαμελιζει μεν τον ατυχο πιτσιρικο αλλα δεν κανει σοβαρες ζημειες στη γυρω περιοχη ενω ειναι out in the open!.
Και το σχεδιο ηταν να βρισκεται μεσα στο καδο…
Δηλαδη, το πολυ να επιανε μια φωτια εκει…
ΑΝΤΕ να πεταγονταν καποια μερη του καδου στα τυφλα και να εσπαγαν καμια εισοδο της απεναντι καφετεριας.Αντε της πολυκατοικιας διπλα…
ΤΟ ΠΑΡΚΑΚΙ που εχει στανταρ κοσμο στα 10 μετρα?
Ποιο στο διαολο ειναι το νοημα?
ΤΙΠΟΤΕ δεν θα εκαναν παρα μονο μια “δηλωση” με εκρηκτικα…
ΣΙΓΟΥΡΑ, λιγοτερα πραγματα απ’το να ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ενα τυχαιο ατομο.
Και φυσικα, κοκοκο…και απο αυγο ΤΙΠΟΤΑ!
Γιατι τωρα που πηραν στο λαιμο τους τον μικρο μεταναστη…ΠΟΙΟΣ παιρνει την ευθυνη?
Και οι 17Ν ειχαν καπως ετσι παρει τη κατω βολτα (στα ματια του κοσμου) μετα το θανατο του Αξαρλιαν.
Το ιδιο θα συνεβαινε και με τα γιδια τους χθεσινους, ΑΝ ειχαν προλαβει να παρουν το γνωστο τηλεφωνο…

ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΗΤΑΝ…ΟΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΗΤΑΝ…για το πεος.

zouglau αναφερομαι κυριως σε συγκεκριμενο χρηστη που εγραψε πραγματα που πραγματικα μου την εδωσαν…
προφανως δεν μπορω να ειμαι σιγουρος ποιος εβαλε τη βομβα, αλλα το να πιστεψω οτι η βομβα στοχευε σε μεταναστη οπου ψαχνει τα σκουπιδια- ε οχι δεν ειμαι τοσο αφελης…

δεν προσπαθω ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΜΜΙΑ να ισοφαρησω γεγονοτα και θανατους…αντιθετως μου σπαει τα νευρα που μερικοι(γενικοτερα απο αυτα που διαβαζω στο νετ οχι μονο εδω) κανουνε σημερα σαν κατι αναγκεφαλους απολιτικ και φασιστες που μιλουσανε για βιτρινες και για φασαριες την ωρα που ειχε πεθανει ενα παιδι με αυτον τον τροπο…το ιδιο πραγμα κανουνε σημερα καποιοι προσπαθοντας να μας δικαιολογησουνε γεγονοτα…και ναι το οτι γινεται αυτη η προσπαθεια μαλλον σημαινει οτι ολοι μας νομιζω υποπτευομαστε συγκεκριμενες ομαδες…

Να, αυτό εννοούσα. Πως να πάρεις σοβαρά π.χ. έναν τύπο που στην αρχή λέει ότι το έκαναν μαλακισμένα που είναι ενάντια στο κράτος και τη δημόσια περιουσία (άρα ξέρει ποιοι είναι αυτοί και γιατί το έκαναν) και στο τέλος λέει ‘‘όποιοι και να ήταν’’; Ε, δεν τον παίρνεις στα σοβαρά, απλά.

Megatherion έχει ξαναανατιναχθεί ποτέ κάδος ως ένδειξη αντίστασης/αντίδρασης στο όποιο σύστημα?

Rocking_Monster εγώ ειλικρινά θα ήθελα να μάθω τι συμβαίνει. Όχι μόνο γιατί πέθανε ένα 15χρονο αθώο παιδί, αλλά και γιατί μια κοινωνία μπαίνει σε συνθήκες υστερίας και φόβου. Επίσης το indymedia είναι κάτω από χτες και αυτό περιπλέκει ακόμα περισσότερο τα πράγματα.

ΓΙΑΤΙ δεν μας διαφωτιζεις?
Πες μου πως να τους χαρακτηρισω…

ΚΑΔΟΣ,εξω απο ενα κτιριο που σχετιζεται με το δημοσιο, με εκρηκτικα…
Γιατι απλα, δεν παιζει να ηταν “συστημενο” για καποιον…
Παιζει δηλαδη να ηταν…για το πιτσιρικα μεταναστη?
Για καποιο Αλβανο της πλατειας?
Για καποιο ιδιοκτητη του απεναντι καφε?
Εναν πολιτικο/μπατσο/προαγωγο/εγκληματια που θα περνουσε σε λιγο απο εκει?

Το οτι λεω μαλακισμενα εναντιον κατι συγκεκριμενου, ΔΕΝ σημαινει οτι ξερω ποιοι ειναι…
Και εφοσον δεν ξερω ποιοι ή τι ειναι, δεν μπορω να τους ονομασω.

Ζουγκλα, ειναι απλα τα πραγματα.
ΔΕΝ με ενδιαφερει προς ποιον απευθυνονταν…Στην τελικη, αν ειναι να κολλησετε ολοι σαν τη μυγα στο σκατο με αυτη τη φραση,ΑΝΑΔΙΑΣΚΕΥΑΖΩ:
ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ/ΔΕΙΞΟΥΝ ΚΑΤΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ Ή ΚΑΤΙ.

οκ?

Ο Ράμπο ήταν ειρωνία προς το ποστ του ΒΑΝ. Για τους λόγους ακριβώς που παραθέτει μετά ο Rocking Monster. Από ένα χρήστη που θεωρεί τον εαυτό του αρκετά έξυπνο για να λέει δημόσια τους υπόλοιπους “ηλίθιους” έχω περισσότερες προσδοκίες.

Όταν quoatαρες την ειρωνία μου προς το “συμπερασμα” του ΒΑΝ πως η βόμβα είχε ρατσιστικό χαρακτήρα, ρωτώντας με αν ξέρω ποιος την έβαλε και για αυτό ειρωνεύομαι, τότε ειρωνεύτηκα κι εσένα. Όταν κατάλαβα πως μάλλον δεν πήρες χαμπάρι τι εννοούσα, σου εξήγησα με το μεγάλο ποστ που έκανες quote.

Ελπίζω τώρα να λύθηκαν οι παρεξηγήσεις.

Εγώ, όπως είπα και παραπάνω, δεν μπορώ να πω ακόμα τίποτα σχετικά με τη βόμβα. Όλα είναι πολύ θολά.

οκ λοιπον.
Ειναι ενα χτυπημα,τυφλο,που δειχνει συγκεκριμενο (αλλα για το πουτσο απο οργανωση ή αποτελεσματικοτητα) το οποιο πηγε λαθος και κανεις δεν “ανελαβε ευθυνη” οπως συνηθιζεται.
Χωρις να ειρωνευομαι ΚΑΝΕΝΑ, εχετε δικιο…
ειναι μαλλον αλλη μια απο τις γνωστες τυχαιες ανατιναξεις,τυχαιων συστατικων που ετυχε να βρεθουν μεσα σε μια τσαντα διπλα σε (μαλλον) καποιο ξυπνητηρι καποιου νυχτερινου φυλακα.
:stuck_out_tongue:

Karvou ok , τώρα πίνω καφέ σόρυ ( διασταυρώστε τα ξίφη σας με τον Ban άφοβα :p)

Megatherion τώρα ότι και να σου πω εγώ,δίκιο έχεις, ειδικά αν μένεις τόσο κοντα στο σημείο που έγινε η έκρηξη. Ξέρω γω θα μπορούσες να είσαι εσύ στη θέση του 15χρονου. άντε να δούμε τι θα βρουν…

Ρε συ megatherion θα ορκιζόμουν ότι τα μισά και βάλε ποστ σου είναι υπό την επήρεια αλκοόλ. Υπό την έννοια ότι ξεκινάνε από κάπου και καταλήγουν κάπου ανάμεσα στο πουθενά και στο ό,τι να ναι.

Τέλος πάντων, έχει ξεκινήσει άλλη μια κουβέντα χωρίς νόημα γεμάτη από θεωρίες που ξεκινούν μόνο από υποθέσεις.

Συνεχίστε ελεύθερα, άλλος να κατηγορεί τους αναρχικούς, άλλος τους φασίστες, άλλος τους πάντες…

Στα Νέα πάντως που διαβάζω το σχετικό ρεπορτάζ στην ουσία υποδεικνύει τους πυρηνες της φωτιάς και συσχετίζει το γεγονός και με πρόσφατες συλλήψεις αλλά και τη περίπτωση του Λάμπρου Φούντα.

μα το προβλημα μου ΔΕΝ ειναι το ποσο κοντα μενω.
Το ιδιο θα ελεγα αν γινοταν καπου αλλου.
Απλα απο τη μια παιζει το χτυπημα,απο την αλλη το “πακετο” πληροφοριων που “διαρρεουν”.Ενας θανατος.Μια τοποθεσια.Ενας συγκεκριμενος τροπος χτυπηματος.

Δεν θελω να πω οτι το εκανε καποιος συγκεκριμενος.
Στ’αρχιδια μου και ας επαιζε να ημουν κοντα.Εκει παρκαρει συνεχεια η κοπελα μου και ειναι αληθεια οτι χθες ακυρωσαμε εξοδο…:wink:

Το προβλημα μου, ειναι το χτυπημα.
Αν το κανεις, κανε το να μετρησει, χωρις απροσεξιες και μαλακιες.Ριξε το γαμιδι το κτιριο αν σε παιρνει.
Γιατι αδυνατω να σκεφτω οτι το πακετο ηταν για τον καδο!

Αν τωρα γυρισει σε χτυπηματα με σκοπο να εχεις νεκρους (ειδικοτερα ξεμπαρκους) για να δωσεις ετσι το στιγμα σου και να σπειρεις τον πανικο
απλ τραβα και γαμησου. (αυτοι,ε.)

Να ρωτήσω κι εγώ κάτι αφελές; Επειδή το τελευταίο καιρό δεν είχα και πολύ επαφή με τον έξω κόσμο, λόγω δουλειάς, τη βόμβα έξω από το σπίτι του αντιπροέδρου της ελληνοπακιστανικής κοινότητας, γιατί την έβαλαν οι Πυρήνες της Φωτιάς;

Ενώ αν πέσει ένα κτίριο, δε θα τραυματιστούν/σκοτωθούν ξέμπαρκοι; :-k

ειναι γεγονος οτι δεν ειμαι συγκεντρωμενος και παιζει και να αυτοαναιρουμαι μεσα στο ιδιο μου το ποστ.ΙΣΩΣ γιατι τρεχω.Ισως γιατι απλα νευριαζω με τετοια θεματα…μπορει να μου λειπουν επιχειρηματα που θα κανουν τον αναγνωστη να πιασει σχηματικα την αποψη μου (αν πραγματικα εχω μια που να μπορω να κανω αντιληπτη)
Τα χρηματα μου θα τα εβαζα στο πουθενα.

‘‘Η τραγωδία συνέβη στις έντεκα παρά είκοσι χθες το βράδυ στη συμβολή των οδών Ιακωβάτων και Φ. Πολίτου. Αυτόπτες μάρτυρες που βρίσκονταν σε ένα καφενείο σε μικρή απόσταση είδαν σε κατάσταση σοκ τη 45χρονη Ζάχρα Νατζάφι, αφγανή πρόσφυγα, να κρατά τη δεκάχρονη κόρη της, η οποία είχε χτυπήσει στο πρόσωπο και ήταν εξίσου σοκαρισμένη. Η γυναίκα ούρλιαζε και παρ΄ ότι δεν μιλά ούτε λέξη ελληνικά, έδωσε στους ανθρώπους που προσέτρεξαν να καταλάβουν ότι ο άνθρωπος που λίγο νωρίτερα είχε σκοτωθεί ήταν το μεγαλύτερο από τα δύο παιδιά της.’’

τραγικο οτι και να πει κανεις…η αστυνομια αλλη μια φορα θα κανει οτι ψαχνει,μεχρι να ξεχαστει το θεμα οπως και πολλα αλλα…

Ρε c αφού μένεις εκεί κοντά, έχει όντως στο ισόγειο τα γραφεία της η ΕΕΔΕ? Έχει καφετέρια εκεί που είχαν πέσει πιστολίδια πρόσφατα? έχει τζαμί εκεί? Ρωτάω γιατί τα διάβασα σε διάφορα site αυτά και δεν ξέρω τι είναι μούφα και τι αλήθεια.

Για όλους τους παραπάνω λόγους περνώντας απ’ την θεωρία στην πράξη, επιλέξαμε, σε διάστημα 30 ωρών, να κάνουμε ?έξωση? στα γραφεία της παρακρατικής χρυσής αυγής, να χτυπήσουμε τα κολαστήρια της Πέτρου Ράλλη, που καθημερινά χιλιάδες μετανάστες βιώνουν τον εξευτελισμό της κράτησης και των χαρτιών νομιμότητας, καθώς και το σπίτι του αντιπροέδρου του ελληνοπακιστανικού συλλόγου Ανουάρ Ικμπάλ,που έχει μαζέψει όλους τους φιλήσυχους Πακιστανούς και στο παρελθόν είχε ευθυγραμμιστεί με τον τότε υπουργό δημόσιας τάξης καλύπτοντας το θέμα των απαγωγών συμπατριωτών του.

Ένα μέρος της ανάλυψης. Αλλά αν έχεις χρόνο να σκοτώσεις είναι καλύτερο να το διαβάσεις όλο αναλυτικά.