άρα λες πως αν μειώσουμε το πρωτογενές μας έλλειμα, μειώνουμε αυτόματα και το χρέος ; αν ναι, ψάχτο λίγο καλύτερα.αν όχι τι εννοείς;
Εγώ πιστεύω ότι το κράτος πρέπει να πάρει τις καταθέσεις του κράμπσοντι και των υπόλοιπων κράμπσοντιζ για να μειωθεί το πρωτογενές έλλειμα. Αν δεν φτάνουν να τους πάρει τα σπίτια, αυτοκίνητα κτλ.
Πλακα μου κανει μαλλον βραδιατικα. Αν δεν μειωνοταν το ελλειμα τοτε το χρεος θα αυξανοταν καθε χρονο αναλογα. Αλλο χρεος λοιπον εχεις με τα μετρα και αλλο χωρις αυτα. Αν δεν παιρναμε τα μετρα το χρεος φετος θα αυξανοταν κατα 22 δις παραπανω. Αυτα χωρις να υπολογισουμε το κουρεμα που προφανως δεν θα γινοταν χωρις τα μετρα επισης
Απο τις καταθεσεις ολων παιρνει το κρατος. Εκτος αν ο ChrisP ειναι φοροφυγας η φοροφαγας. Σπιτι δεν εχω οποτε δεν εχω προβλημα να μου παρει κατι. Το αυτοκινητο επισης μου το εχει ηδη παρει μεσω της αυξησης της βενζινης για να πληρωνει επιορκους και κλεφτες δημοσιους υπαλληλους που φοβαται να απολυσει.
Ή εκτός αν δεν έχει καταθέσεις.
Τέλος πάντων, το θέμα είναι ότι από σένα και τους ομοίους σου παίρνει λίγα οπότε εσείς είστε το πρόβλημα για το πρωτογενές έλλειμα.
Μαλιστα τωρα ο Chrisp ξερει και ποσα παιρνει το κρατος απο μενα… :lol:
Δεν ξέρω πόσα παίρνει, απλά λέω ότι πρέπει να σου πάρει περισσότερα.
Δεν θελω να σε στενοχωρησω. Μπορει να παιρνεις και τιποτα φαρμακα. Καλο βραδυ λοιπον
Παίρνω βιάγκρα και σού’ρχομαι αγάπη! <3 <3
Γιατί, δεν σου σηκώνεται???
Όλο και κάτι γίνεται, αλλά θέλω να κρατήσει όλη νύχτα.
εγώ νούμερα δεν έχω να παραθέσω… αυτά που ξέρω είναι αυτά που έμαθα στο σχολείο. η εξίσωση του πρωτογενούς ελλείμματος περιλαμβάνει φόρους και κρατικές δαπάνες. το χαράτσι είναι επιπλέον φόρος. η μείωση του αφορολόγητου σημαίνει επιπλέον φόρο. η αύξηση των τελών κυκλοφορίας είναι επιπλέον φόρος. η αύξηση του φ.π.α. είναι επιπλέον φόρος. η αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και το υγραέριο κίνησης είναι επιπλέον φόρος. η μείωση των συντάξεων σημαίνουν λιγότερες δαπάνες. η μείωση των παροχών στην υγεία είναι λιγότερες δαπάνες. όλα τα αναφερόμενα δλδ, είτε έχουν γίνει ήδη, είτε θα γίνουν στο προσεχές μέλλον, επηρεάζουν την εξίσωση. ασχέτως αν με βρίσκουν σύμφωνο ή όχι.
αυτά που ανέφερα, πώς ακριβώς θα βοηθήσουν?
έχουμε πολλούς δημόσιους υπάλληλους .τελεία.
Για να λέμε και του στραβού το δίκιο όμως, οι ελληνικές επιχειρήσεις παρά τα μέτρα, κατά διαόλου πάνε και ήδη άρχισαν να μεταναστεύουν οι πιο εύρωστες. Ξέρεις πόσο “φτηνά εργατικά χέρια” έχει το Zug όπου μετανάστευσε η Coca-Cola Hellas και το Λουξεμβούργο που πήγε η ΦΑΓΕ; Ούτε για αυτές παίρνονται αυτά τα μέτρα…
Ξέρεις επίσης τι φορολογικό συντελεστή έχει το Λουξεμβούργο?:roll:
Όχι εγώ λέω να τιμούμε και όσους κλέβουν περισσότερο. Οι υπόλοιποι σαν καλά κορόιδα ας πληρώνουμε τον λογαριασμό.
Υ.Γ: Μη μου λέτε ότι τα ισοπεδώνω. Πείτε μου ποιο κόμμα στη βουλή έχει ταχθεί υπέρ της απόλυσης έστω των επίορκων υπαλλήλων.
Αυτο σημερα εξελίχτηκε ή χθες;
Καλημέρα!
Δεν αλλάζει τίποτα αυτό hokam. Το Zug της Ελβετίας έχει ακόμη μικρότερο συντελεστή, ειδικά αν δεν είσαι ελβετική (!) επιχείρηση. Αυτοί οι φορολογικοί συντελεστές υπάρχουν σε αυτά τα μέρη εδώ και δεκαετίες. Γιατί οι 2 μεγαλύτερες ελληνικές εταιρείες (η ΔΕΗ είναι η τρίτη) φεύγουν τώρα από την Ελλάδα κι όχι από το 2006; Τι άλλαξε τώρα και ξαφνικά έγινε συμφέρουσα αυτή η αλλαγή, παρά το ότι πέφτουν οι μισθοί;
Καλώς ή κακώς, εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται πως οι μειώσεις μισθών, που έχουν πλήξει την εργατική τάξη, δεν γίνονται ούτε για την ανάπτυξη της ελληνικής βιομηχανίας και την αύξηση των εξαγωγών. Αν ήταν έτσι, δεν θα είχαν κλείσει οι μισές μικρομεσαίες και δεν θα μετακόμιζαν οι ισχυρές.
Τώρα, περισσότερο από ποτέ, αποδεικνύεται πως οι μειώσεις μισθών γίνονται μόνο και μόνο για να επιβιώσει ο τωρινός συσχετισμός δυνάμεων που οδήγησε στον πλουτισμό κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών και στη γιγάντωση παρασίτων εντός του κράτους. Και για να μην παρεξηγηθώ, δεν λυπάμαι καμία 3E ή ΦΑΓΕ. Όσους ζούσαν από αυτές τις επιχειρήσεις και όσους θα κληθούν να καλύψουν την χασούρα με νέες μειώσεις μισθών και φόρους “για το καλό της ελληνικής οικονομίας” λυπάμαι.
Δεν είμαι οικονομολόγος αλλά από ότι έχω διαβάσει η δυσκολία δανεισμού ήταν η κύρια αιτία που έφυγαν αυτές οι εταιρίες. Η πιστοληπτική τους ικανότητα είναι ίδια με αυτή της Ελλάδος όσο έχουν την έδρα τους στην Ελλάδα