Τέλος από το ΠΑΣΟΚ ο Μίμης Ανδρουλάκης, ο ίδιος άνθρωπος που στις 13 Μαρτίου 2012 έγραψε τα παρακάτω :
Όπως έγραψα εκεί ειναι μεγάλη η συζήτηση. Π.χ. κάποιοι υποστηρίζουν ότι θα γίνουν τα εξής
Όλες οι καταθέσεις και όλα τα δάνεια στις τράπεζες που είναι εγκατεστημένες στη χώρα μετατρέπονται αυτόματα σε δραχμές.
Όλες οι συναλλαγές στο εσωτερικό της χώρας γίνονται με το νέο νόμισμα και όλοι οι μισθοί και συντάξεις πληρώνονται με το νόμισμα αυτό.
Αν δεχτούμε ότι την ημέρα της μετατροπής η ισοτιμία θα είναι 1 ευρώ προς 345 δραχμές, σημαίνει ότι ένας μισθός 1.000 ευρώ μετατρέπεται σε 345.000 χιλιάδες δραχμές. Την ίδια όμως ημέρα η δραχμή θα υποτιμηθεί έναντι του ευρώ κατά 30% ή 40% ή 50% και μάλλον θα κινηθεί προς την μεγαλύτερη υποτίμηση. Αυτό σημαίνει ότι ο μισθός των 345.000 χιλιάδων δραχμών θα έχει αγοραστική δύναμη 500 ευρώ. Επομένως ο μισθωτός χάνει αμέσως την μισή του αγοραστική δύναμη. Το ίδιο θα συμβεί στην αξία των καταθέσεων και στην αξία των δανείων.
Η διαφορά μεταξύ πλουσίων και φτωχών θα μεγαλώσει σε πρωτοφανή επίπεδα. Όσοι διαθέτουν καταθέσεις σε μετρητά στο εξωτερικό θα διατηρήσουν τις καταθέσεις τους σε ευρώ και θα μπορούν να αγοράσουν οτιδήποτε σε δραχμές σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές.
Το κόστος ζωής θα εκτιναχθεί σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα. Για παράδειγμα ένα λίτρο βενζίνης που θα κοστίζει τις πρώρες ώρες της μετατροπής 690 δραχμές θα ανέβει λόγω της υποτίμησης στις 1.035 δραχμές.
Ανάλογη αύξηση θα υπάρξει σε όλα τα εισαγόμενα προϊόντα. Αλλά και οι τιμές των ελληνικών βιομηχανικών προϊόντων θα αυξηθούν σε μεγάλο βαθμό, αφού οι πρώτες ύλες παραγωγής τους εισάγονται και επιπλέον θα τις επηρεάσει το κόστος του πετρελαίου.
Από την πρώτη στιγμή θα υπάρξει υψηλός πληθωρισμός που θα εξανεμίζει τους μισθούς και τις συντάξεις.
Το όφελος θα είναι ότι και τα χρέη θα μετατραπούν σε δραχμές. Όμως αυτός που εισπράττει 345.000 χιλιάδες δραχμές και χρωστάει για παράδειγμα 5.000 ? ή 1.725.000 χιλιάδες δραχμές, δεν θα έχει όφελος από την υποτίμηση, επειδή θα συνεχίσει να έχει μισθό 345.000 χιλιάδες δραχμές και να χρωστάει 1.725.000 χιλιάδες δραχμές, αλλά λόγω της ραγδαίας αύξησης του κόστους ζωής δεν θα του περισσεύει ούτε μια δραχμή για να ξεπληρώσει το δάνειό του. Αντίθετα, κάποιος που έχει 1.000.000 ευρώ και χρωστάει οποιοδήποτε ποσό θα έχει όφελος, αφού θα μπορεί με τα μισά ευρώ από αυτά που οφείλει να ξεπληρώσει το δάνειό του σε δραχμές.
Η αύξηση των τιμών όλων των προϊόντων θα εκτοξεύσει στα ύψη ακόμη και το στοιχειώδες κόστος ζωής.
Καμαρώστε τους
Για πολλες κλωτσιες
μια διόρθωση:
τα δάνεια στις τράπεζες θα αξακολουθείς να τα χρωστάς σε ?, το οποίο σημαίνει πως η όποια υποτίμηση του νομίσματος (δραχμή) αυτομάτως θα σημαίνει και την αύξηση του χρέους σου
Να τους καμαρώσουν αυτοί που τους ψήφισαν και έχουν ήδη αρχίσει να γκρινιάζουν για τους μισθούς και τις συντάξεις τους.
btw,
Αυτό όντως ισχύει? γιατί το είδα σε αρκετά σάιτ#-o
[B][U][I]Βενιζέλος σε Γεωργιάδη: «Άδωνι, είσαι θεός»[/I][/U][/B]
Σύμφωνα με τον «Βηματοδότη», ο κ. Βενιζέλος, μόλις ο εισηγητής τη ΝΔ τελείωσε την ομιλία του, φέρεται να του είπε: «Άδωνι, είσαι Θεός, για χάρη σου μπορούμε να ψηφίσουμε και τέταρτο Μνημόνιο».
Ο κ. Γεωργιάδης πάντως, όπως έλεγε σε συναδέλφους, αισθάνθηκε υπερήφανος και συγκινημένος από την ατάκα που του είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Είσαι σίγουρος; Από όσα έχω διαβάσει λένε ότι θα μετατραπούν και τα δάνεια σε “δραχμή”. Καλά αν είναι έτσι ακόμα χειρότερα…
Δεν ισχύει αυτό που λες. Με την ίδια λογική και οι καταθέσεις σου θα παραμείνουν σε ευρώ. (Οι καταθέσεις είναι “δάνειο” του πολίτη προς την τράπεζα)
ναι μαλακία είπα #-o…το διευκρίνησα τώρα, δεν ξέρω γιατί μου είχε κολλήσει…όσοι χρωστάνε έξω θα έχουν πρόβλημα.
Βασικά, θα πτωχεύσουν οι τράπεζες και έτσι κανείς δεν θα χρωστάει τίποτα σε κανέναν. Θα ήθελα να πω πως και ο κόσμος θα χάσει τα λεφτά που θα είχε καταθέσει σε αυτές τις τράπεζες, αλλά … ποια λεφτά;
Το ότι ΠΑΣΟΚ/ΝΔ και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις έχουν κομματικούς στρατούς που τους προστατεύουν το ξέρουμε.
Αυτό που δε μου έχει εξηγήσει κανένας “μνημονιακός” είναι το πώς οι σοβαροί και καλοί δανειστές μας αποδέχονται τις συμφέρουσες στους κρατικοδίαιτους διατάξεις των μνημονίων ή - για όσους λένε ότι αν γίνονταν διαρθρωτικές αλλαγές δε θα χρειάζονταν περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις ή αύξηση της φορολογίας - το γιατί η ίδια πολιτική εφαρμόζεται και σε Πορτογαλία, Ισπανία, κτλ.
Η πρωτότυπη πηγή εδώ: http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=482815
Όπου μπορείς να βρεις και άλλα ωραία:
Να μην ξεχάσω και τα… ρόλεξ. Στην αντιπαράθεση (γεμάτη με κομψούς χαρακτηρισμούς) που υπήρξε ανάμεσα στον κ. Αδωνι Γεωργιάδη και στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής κ. Ηλ. Κασιδιάρη με αφορμή τα μισθολογικά των βουλευτών. Ο κ. Κασιδιάρης παρουσίασε το εκκαθαριστικό μισθοδοσίας του με 8.000 ευρώ. Ο κ. Γεωργιάδης επενέβη και του είπε «πού τα βρήκες και τα λες όλα αυτά, είσαι ψεύτης», για να απαντήσει απαξιωτικά ο χρυσαυγίτης βουλευτής: « Αν δεν βγαίνεις να πας να πουλήσεις καμία εγκυκλοπαίδεια». Ενώ ο έτερος βουλευτής του εθνικιστικού συνδέσμου κ. Γ. Γερμενής (αποκαλούμενος και… Καιάδας) επιτέθηκε στον κ. Γεωργιάδη λέγοντάς του «εσύ φοράς ρόλεξ 7.000, [B]εγώ δούλευα σε φούρνο[/B]».
Δυστυχώς τα παραπάνω δεν είναι αστεία. Φανερώνουν την έλλειψη μίας λαϊκής δεξιάς (ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό) που την καλύπτουν πλέον οι φασίστες
Βλέποντας αυτό το “δούλευα σε φούρνο” ξαφνικά μου πέρασε μία σκέψη απ’ το μυαλό…
μπορει καποιος να μου εξηγησει τι δεν εχω καταλαβει πισω απο την ιδεα του “ΠΑΡΩΝ”;
Μάλλον πρέπει να είναι κάτι σαν το λευκό/άκυρο στις εκλογές. Δίνεις το παρόν - ή παρών; (anyway, αυτές μου οι απορίες :Ρ) - και δεν παίρνεις θέση, κρατάς μια ουδέτερη στάση. Λογική δεν υπάρχει, ψάχνεις τώρα κι εσύ ψύλλους στα άχυρα. Η ελληνική Βουλή είναι το θέατρο του παραλόγου!
Αν είσαι απών, η απόφαση βγαίνει επί της πλειοψηφίας των παρόντων. Δηλαδή αν υπάρχουν 4 απόντες και με 149 ψήφους έχεις πλειοψηφία. Αν δηλώσεις παρών μετράς ως παρουσία μεν, άρα παραμένει ότι χρειάζονται 151 ψήφοι, απλά δεν επιλέγεις ούτε τη μία θέση ούτε την άλλη.
Είναι κάτι σαν το λευκό και την αποχή στις εκλογές. Έτσι νομίζω τουλάχιστον.
οκ με τα διαδικαστικα, αυτο που δεν χωραει ο νους μου ειναι πως ο αλλος ειναι ΕΚΕΙ ΠΑΡΩΝ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ και λεει “ΕΝΤΑΞΕΙ ΑΔΕΡΦΙΑ, ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΩ ΤΩΡΑ, ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ”. ρωτησαμε ποτε κανεναν απο αυτους τους κρετινους τους ΠΑΡΟΝΤΕΣ “γιατι δεν πηρατε θεση κυριε κρετινε;” να δουμε τι θα μας πει; οχι τιποτα αλλο, να μην τους θεωρω και κρετινους αδικα. δεν διαβασες, δεν σε ενδιεφερε, ΤΙ; εγω περισσοτερο αυτους θελω να μαθω, οχι οσους ειπαν ναι.
TI EINAI AYTA ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ ΓΑΜΩ;;;;;;;;;;
Η επίσημη θέση είναι ότι συμφωνώ με κάποια και διαφωνώ με άλλα…
γελαω.