Δεν παλεύεται παιδιά η κατάσταση με τα τζάκια στην Αττική. Εξηγείστε το σε όποιον ανάβει τζάκι αυτές τις μέρες. Το '52 μερικές χιλιάδες άνθρωποι πέθαναν στο “Great Smog” του Λονδίνου. Οι σύγχρονες εκτιμήσεις λένε για 12,000 νεκρούς από το νέφος που προκάλεσαν τα τζάκια στα σπίτια τότε. Πρέπει να εξηγηθεί στον κόσμο πως τις μέρες με απανεμιά και σε πυκνοκατοικημένες περιοχές (βλέπε Αττική τελευταίες 2 μέρες που έχει απανεμιά), καλύτερα να ανάβουν τον καυστήρα τους (ή ηλεκτρική σόμπα/κεροσάν) για να ζεσταθούν, παρά το τζάκι γιατί θα έχουμε και θύματα (ηλικιωμένους/μωρά) στο τέλος.
Τα τζάκια στα σπίτια της Αθήνας κατά 99% πληρώθηκαν για μόστρα κι όχι για θέρμανση χώρων (για αυτό και το νέφος είναι μέγιστο στο Μαρούσι π.χ. όπου δεν είναι φτωχογειτονιά). Αφού ήταν/ήμασταν large κάποτε να βάλουν τζάκι στο σπίτι, ας είναι και large τώρα με το να κάψουν πετρέλαιο για αυτές τις λίγες μέρες που έχει απανεμιά ή ας ντυθούν ζεστότερα. Έλεος, 10 βαθμούς κελσίου έχουμε μόνο στην Αθήνα. Σχεδόν δεν χρειάζεσαι μπουφάν απ’έξω.
Tα ίδια και εδώ Αγρίνιο αυτές τις μέρες που σιγα το κρύο που κάνει δηλαδή. Της ημέρες της νηνεμίας δεν μπορείς να αναπνεύσεις. Πήγα σε συγγενικό σπίτι και έκαιγαν στο τζάκι επεξεργασμένα ξύλα από έπιπλα, τίγκα στα χρώματα και στα χημικά. Τους μίλησα σχετικά και για τις μελέτες που έγιναν από ΕΜΠ, και μου είπαν ότι αυτά είναι κόλπα της κυβερνησης για να φορολογήσουν στο τέλος τα τζάκια και την καύση ξύλων. Και γενικά πουλάει αυτή η άποψη. Η χώρα της συνωμοσιολογίας.
Isis Αγρίνιο οι δικοί μου δεν τολμάνε να ανοίξουν την μπαλκονόπορτα γιατί το ντουμάνι μπουκάρει στο σπίτι …ρούχα επίσης τα απλώνουν μέσα…μιλάμε για τραγική κατάσταση. Τώρα στις αργίες που πήρα και άδεια και κατέβηκα κάτω τα είδα όλα…τοπίο στην ομίχλη
Πάτρα πάντως δεν έχει πέσει κάτι τέτοιο στην αντίληψή μου…εδώ απλά δεν ανάβουνε καλοριφερ στις πολυκατοικίες με κεντρική θέρμανση και το δαγκώνουμε
Πάντως Κάρβου είναι λίγο σχετικό αυτό που λες για τη θερμοκρασία. Στο διαμέρισμα που μένω (κατασκευή 1974) έχει εσωτερική θερμοκρασία 14 βαθμούς, κυκλοφορώ με μπουφάν και δεν την παλεύω να κάτσω στο pc για πολύ ώρα…μονο με κουβέρτα ή αν κάνω δουλειές (να παίζω playstation πχ ) είναι κάπως καλύτερα
Αν καίνε μόνο καυσόξυλα, έχει καλώς. Αλλά επεξεργασμένα ξύλα, εμποτισμένα με χημικά; Πάνε καλά; Κανονικά θα έπρεπε να γίνεται άμεσα καταγγελία και αυτεπάγγελτη δίωξη. Στοιχειώδης ενημέρωση υπάρχει για το θέμα, αν το ρίχνουν στη συνομωσιολογία, τότε είναι 2 φορές ανεγκέφαλοι!
Αλλά τι λέω… εδώ έχουμε τόσα νόμιμα εργοστάσια λιγνίτη…
Και στην Αθήνα προηγούμενες μέρες υπήρχε έντονο πρόβλημα τα βράδια με αιθαλομίχλη… ελπίζω να έκαιγαν τα απλά καυσόξυλα μόνο.
Δεν φαίνεται καθόλου όμως ότι θέλουν να φορολογήσουν τα καυσόξυλα περισσότερο απο το πετρέλαιο .Τυχαία μας λένε κάθε μέρα για τη <<ρύπανση>> τα ΜΕΓΚΑλα και ΣΚΑΙσμένα ΜΜΕ
Η Ελλάδα είναι η χώρα όπου όλοι είναι σχετικοί αλλά πάντοτε μια συνωμοσία της κυβέρνησης ή των ιλλουμινάτι έρχεται να διαφωτίσει λανθασμένα τα τέκνα της
Η αλήθεια είναι ότι τα κρατικά έσοδα από τη φορολόγηση του πετρελαίου θέρμανσης είναι αρκετά λιγότερα από ότι π.χ. τα αντίστοιχα περσινά. Λογικό, αφού πολύ λιγότεροι πλέον αγοράζουν, οπότε δεν αντισταθμίζεται καν με την αύξηση της φορολογίας του.
Μεταξύ μας, τώρα, δεν θα μου προκαλούσε έκπληξη αν η “εφευρετική” μας κυβέρνηση αποφάσιζε καμιά έξτρα φορολόγηση σε καυσόξυλα :lol: αλλά και η βλακεία του κόσμου πάει σύννεφο. Μετά φταίω εγώ που δεν έχω εμπιστοσύνη στην πλειοψηφία και γενικά στο ανθρώπινο είδος :?
Αλλά ρε παιδί μου, ο Έλληνας είναι πολύ της υπερβολής. Ωραία, δεν έχεις λεφτά για να πληρώσεις 2 φορές πιο ακριβό πετρέλαιο. Δώσε όμως ρε φίλε ένα ποσό για πετρέλαιο και κάνε λίγη οικονομία αγοράζοντας ξύλα της προκοπής, ντύσου πιο ζεστά και μόνωσε τα κουφώματα του σπιτιού σου με κάποιον προσωρινό τρόπο. Κι εγώ έχω ακούσει ιστορίες που καίνε τα λουστραρισμένα παλιά έπιπλα και έφριξα. Στους γιατρούς θα τα δώσουν στο τέλος για χημειοθεραπείες (χτύπα ξύλο). Και το χειρότερο, τα καίνε ασταμάτητα! Εκεί που είχαν το καλοριφέρ ανοιχτό για 5 ώρες (όταν είχαν λεφτά), τώρα καίνε τα ντιβάνια για 8 ώρες την ημέρα.
Μα δεν μπορώ να πιστέψω πως μόνο με βούρδουλα καταλαβαίνουν ορισμένοι. Δηλαδή πρέπει να μπει φόρος σε κάθε σπίτι με μη ενεργειακό τζάκι και να τους αναγκάσουμε να τα χτίσουν για να καταλάβουν;