Ειδησεις απο την Ελλαδα (Part 1)

Όχι ότι υποστηρίζω πως είναι αληθείς οι δηλώσεις ή ότι δεν φοροδιαφεύγουν οι κύριοι, αλλά νομίζω ότι η απλή παράθεση αυτών των δηλώσεων δεν αρκεί για να πείσει ότι κρύβουν τα εισοδήματά τους, εν προκειμένω. Αν κάποιος είναι φοροτεχνικός ή λογιστής, θα μπορούσε να μας εξηγήσει γιατί φαίνονται τόσο χαμηλά τα ποσά για τόσο πλούσιους ανθρώπους. (Αν π.χ. έχουν εισοδήματα που φορολογούνται στην πηγή, νομίζω πως ορθώς δεν τα βάζουν στη δήλωση κλπ.) Μπορεί να κάνω λάθος, αλλά αν κάποιος ξέρει, ας μας πει.

Aυτό μάλλον ισχύει.Όπως και τότε στις δηλώσεις των τραγουδιστών,οι περισσότεροι έχουν εταιρείες που εκεί περνάνε την πλειοψηφία των εισοδημάτων τους και στην ατομική τους δήλωση δεν φαίνεται σχεδόν τίποτα.

Έχω παράδειγμα αφεντικού ενός γνωστού μου,ο οποίος θεούλης ενώ παίζει να βγάζει γύρω στο 1εκ ευρώ τον χρόνο, στην ατομική του δήλωση φαίνονται καμια 15-20 χιλιάδες,μια και η εταιρεία υφίσταται ως off-shore στην Κύπρο.Αγάπες για τις παραγωγικές δυνάμεις αυτού του τόπου.

Και από πού να εξαρτηθούμε αυτή τη φορά; Από κάποιο εισαγόμενο καύσιμο;

Ξέρεις πόση είναι σήμερα η διείσδυση των ΑΠΕ; Απ’ ό,τι είδα σε έναν από τους τελευταίους μου λογαριασμούς, είναι γύρω στο 10%, συν άλλο 6% από υδροηλεκτρικά. Ο στόχος νομίζω ότι είναι 20% για το 2020. Είναι στα πλαίσια του λεγόμενου στόχου “20-20-20” το 2020: 20% μείωση των εκπομπών CO2, 20% διείσδυση των ΑΠΕ και 20% εξοικονόμηση.

Αν θυμάμαι καλά, ο στόχος της σχετικής Ευρωπαϊκής Οδηγίας 2009/28 για την Ελλάδα ήταν 18% [B]πρωτογενή ενέργεια[/B] από ΑΠΕ. Ο Νόμος 3851/2010 έθεσε ως εθνικό στόχο το 20% επί της πρωτογενούς ενέργειας και 40% επί της ηλεκτροπαραγωγής. Υπάρχει συζήτηση για αναθεώρηση του στόχου για την πρωτογενή ενέργεια ακόμα και στο 16%, λόγω της οικονομικής κρίσης.

Προφανώς, τα δυο ποσοστά δεν είναι το ίδιο. Η πρωτογενής ενέργεια περιλαμβάνει και θέρμανση, μετακινήσεις, ενώ η ηλεκτροπαραγωγή αφορά προφανώς μόνο ηλεκτρισμό και καλύπτεται κυρίως από υδροηλεκτρικά, αιολικά, και φωτοβολταϊκά.

Το 40% ηλεκτροπαραγωγή από ΑΠΕ είναι κατά την ταπεινή μου γνώμη ένα άπιαστο ποσοστό και λόγω τεράστιου κόστους και εξαιτίας πολλών τεχνικών προβλημάτων.

Συμφωνώ απολύτως.

NUKES!
Just do it! :slight_smile:

Και σε μερικά χρόνια θα εξάγουμε κιόλας όταν το ζώο η Μέρκελ σπρώχνει την χώρα της στην υπανάπτυξη για να ικανοποιήσει τις εκεί Μπιρμπίλες… [-X#-o

Μπα, μάλλον το γυρνάει στο κάρβουνο.

Άσε που και η siemens εγκαταλείπει τα φωτοβολταϊκά.

http://www.energypress.gr/news/siemens/Egkataleipei-ta-fwtoboltaika-h-SIEMENS-Se-syzhthseis-me-agorastes

Ο archaeopteryx έχει κάνει έργο της ζωής του το θέμα με τις ΑΠΕ.

Όποιος έχει όρεξη για διάβασμα θα βρει πιστεύω αρκετά ενδιαφέροντα στο ιστολόγιο του.

[B][U][SIZE=“2”]H 15χρονη Μυρτω κανει τα πρωτα της βηματα[/SIZE][/U][/B]

να και κάτι θετικό.

παρεμπιπτοντως για το αλλο το χρυσο το παλλικαρι στην Ξανθη δεν ειδα συναθροισεις για λιντσαρισμα ετσι? αλλα νταξει ρε παιδι μου, ελληνας ειναι,ας βιασει και μια στο τοσο. Ο αλλος ηταν βρωμιαρης πακιστανος [-X

κάπου είχα διαβάσει οτι είχαν πάει να τον λυντσάρουν οι κάτοικοι της περιοχής.

edit:

http://www.xanthipress.gr/index.php/eidiseis/astynomika/20118-2012-12-28-12-54-35

Και κανα ευχαριστο

«Στην Ελλάδα έχουμε συγκριτικό πλεονέκτημα στην τεχνολογία» λέει ο κ. Φαρμάκης. «Κι όμως, ακούω συνέχεια για ντομάτες και σαλιγκάρια. Ο πληθυσμός στον πρωτογενή τομέα της οικονομίας δεν μπορεί να είναι πάνω από 7%. Οι άνεργοι δεν θα βρουν δουλειά εκεί» τονίζει. Αντίθετα, όπως υποστηρίζει, «οι υπηρεσίες είναι εξαγώγιμο προϊόν υψηλής προστιθέμενης αξίας, μπορούν να φέρουν εξαγωγές, δημιουργώντας πλούτο και δουλειές. Εχουμε πολλούς και καλής ποιότητας ανθρώπους, με δυνατές σπουδές και μεταπτυχιακά» υπογραμμίζει.

Toν ακούει κανείς τον άνθρωπο;
Και εγώ το πάω πιό πέρα και λέω έστω πως απασχολούνται στον πρωτογενή τομέα περισσότεροι, δεν ξέρω από που το βγάζει αυτό το νούμερο. Τι μισθούς περιμένει κανείς πως θα παίρνουν αυτοί οι άνθρωποι σε συνθήκες υγειούς (μη-επιδοτούμενης) παραγωγής; :-k

[B]Ανακατάληψη της Villa Amalias πριν λίγη ώρα[/B].

100 άτομα μόλις και κάνανε τους μπάτσους πουτανάκια. :thumbup:

:!: http://www.zougla.gr/parapolitiki/article/i-gafa-tou-kampouraki-gia-tous-alilegious-tis-vila-amalia

Ακουστε το σκουπιδι.

Συγκίνηση βλέποντας τους συντρόφους να βγαίνουν με υφωμένα κεφάλια και σηκωμένες γροθιές από τη Villa και τα γραφεία της ΔΗΜ.ΑΡ.

Κοπριτης/ρουφιανος/αλητης.Εχει δωσει δειγματα γραφης και στο παρελθον.Αξιος ο μισθος σου σκουληκι!!!

και τσουπ λίγη ώρα μετά, έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. στην κατάληψη Σκαραμαγκά… :roll: