Ειδησεις απο την Ελλαδα (Part 1)

Δεν πειράζει, ας φάει πούτσα η χούντα του σαμαρά και ας πληρώσουμε ένα ταξί παραπάνω.

Αν τα ΜΜΜ σε γαμάνε μια ζωή, η κυβέρνηση πόσες σε γαμάει ???
62 ??? #-o #-o #-o

Δε καταλαβα τι ακριβως εννοεις.Και μαλλον ουτε εσυ καταλαβες τι ακριβως εννοω.

Τελευταια φορα που κοιταξα τα ΜΜΜ ειναι δημοσια,οποτε το κρατος μου γαμαει τη ζωη και σε αυτη την περιπτωση.Επισης,μου αρεσουν οι απεργιες γιατι ειναι η μονη φορα που ξερω απο πριν οτι το λεωφορειο δε θα περασει.

Πλακα πλακα νομιζω τα γεγονοτα του Μαη του '68 ξεκινησαν με την απεργια του σιδηροδρομου. :stuck_out_tongue:

Αν δεν φαίνεται, εδώ: http://2.bp.blogspot.com/-OwFJx34Qvoo/UQG_34Q4-5I/AAAAAAAAAh4/1NFgkT_5-JU/s320/CARPOOL_01.jpg

Μεχ κάνιμπαλ και γω κάρτα πήρα και μέχρι στιγμής έχω χάσει 9 μέρες.Αλλά οι εργαζόμενοι στο μετρό αγωνίζονται για να μην ανέβουν τα εισιτήριια,και άρα οι κάρτες και να από 23 που είναι τώρα να πάνε σε κανα 30άρι και αργότερα από κανα χρόνο σε 40άρι.Τώρα είναι που πρέπει να δείξουμε αλληλεγγύη και ας ταλαιπωρηθούμε και λίγο,γιατί δεν είναι κάτι που δεν μας αφορά.

[B] Ροπαλοφόροι κατά Πακιστανών στη Λάρισα [/B]

Επίθεση σε στέκι μεταναστών και συγκεκριμένα σε «μίνι μάρκετ» επί της συμβολής των οδών Αιόλου και Σεφέρη, πραγματοποίησε, χθες στις 8.30 το βράδυ, ομάδα 15 έως 20 περίπου νεαρών ανδρών.

Οι δράστες της επίθεσης φορώντας μπουφάν, κρατώντας ξύλινα ρόπαλα και φωνάζοντας ρατσιστικά συνθήματα όρμησαν μαινόμενοι κατά της παρέας των Πακιστανών, ακολούθησε συμπλοκή με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας από αυτούς, ο οποίος και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου οι γιατροί του πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες και του έκαναν ράμματα.

Στον τόπο της συμπλοκής έσπευσαν αστυνομικοί της Α.Δ. Λάρισας όπου και συνέλαβαν συνολικά 11 άτομα τα οποία και προσήχθησαν για τη σχετική προανάκριση. Στην Αστυνομική Διεύθυνση κλήθηκαν επίσης και αλλοδαποί προκειμένου να γίνει αναγνώριση των δραστών της επίθεσης. Μόλις το τραγικό, για τα δεδομένα της Λάρισας, περιστατικό έγινε γνωστό κατέφθασαν έξω από το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης προς συμπαράσταση των θυμάτων αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και μέλη της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας. Η προανάκριση διήρκησε ως αργά το βράδυ.

http://www.thessalianews.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=18652:pakistanoi-larisa&catid=1:police&Itemid=18

πάμε ρε λαρισα… μην μένεις πίσω…

Εγώ νόμιζα ότι αγωνίζονται για να μην τους κόψουν το τριχίλιαρο.

σχετικά με το “για τι” αγωνίζονται, δε θέλω κάτι να σχολιάσω. ούτε και για τη μορφή που επέλεξαν να λάβει ο αγώνας τους. αλλά στα δικά μου μάτια, με τον τρόπο που συμπεριφέρονται μέχρι τώρα, βάζουν απέναντι τους ακόμα κι αυτούς που συμφωνούν μαζί τους απόλυτα στα δυο πρώτα σκέλη.

χωρίς να είμαι σχετικός ιδιαίτερα με απεργίες, μου κάνει φοβερή εντύπωση το ότι ενώ (αν έχω σωστή πληροφόρηση) για να κάνουν απεργία πρέπει να την ανακοινώσουν τουλάχιστον ένα 24ωρο πριν, καταλήγουν είτε να ανακοινώνουν άλλα το πρωί και άλλα το απόγευμα της προηγούμενης μέρας, είτε να μην βγάζουν κάποια ανακοίνωση μέχρι να φτάσει… 7 η ώρα το απόγευμα, είτε ξεκινάνε για άλλα (στάση 12-4) και καταλήγουν σε άλλα.

δλδ ο άλλος ταλαιπωρείται που ταλαιπωρείται (και οκ, ας ταλαιπωρηθεί για να στηρίξει το αγώνα σας, αν και δυστυχώς δεν έχουν και πολλοί άλλοι τα ίδια μέσα πίεσης με τους εργαζόμενους στα μμμ), πάτε και τον πηδάτε εντελώς. αλλά ας πούμε οκ, δεν πειράζει κι αυτό…

μόνο εμένα μου φαίνεται τερατωδώς βλακώδες, ενώ ήδη έχει ο άλλος τους χίλιους δυο τρόπους για να σε βγάλει παράνομο, καταχρηστικο κτλ κτλ κτλ, να πας και να τον βοηθάς κι από πάνω; είναι τόσο δύσκολο δλδ να τηρήσεις αυτό το 24ωρο περιθώριο; όχι για το κοινο ρε φίλε, γραμμένο το χεις αυτό. για ΣΕΝΑ και τους συναδέλφους σου. θα μου πεις πως ό,τι και να κάνουν, κάποια στιγμή θα τους στριμώξουν ούτως ή άλλως. ε οκ, εντάξει, ίσως απλά δεν αντέχω την τόση βλακεία.

Πρώτα ο λαός ρε εσύ:!:

Εντάξει, [B]υπέρ[/B] είμαι με τους αγώνες κ.λπ., αλλά απ’ την άλλη μη λέμε και ό,τι θέλουμε. Ε, δε νομίζω ο λόγος των απεργιών και των κινητοποιήσεων να αφορά πρώτα εμάς που χρησιμοποιούμε τα ΜΜΜ…

Αυτά τα λέει η τηλεόραση .Η αλήθεια είναι πως κατά κύριο λόγο ο μισθός είναι αρκετά χαμηλός (κάτω από χίλια ευρώ ο μεικτός) και αναμένεται να πέσει 12-15% ενώ ήδη έχει πέσει κοντά στο 35% .Μην βγάζεις τόσο γρήγορα συμπεράσματα από το τι ακούγεται.Ότι ακούγεται για τους μισθούς είναι απόροια του κοινωνικού αυτοματισμού που θέλει να διαχωρίσει τους εργαζομένους σε προνομιούχους και μη προνομιούχους.

Σχόλιο: Σε περίπτωση πάντως που έπαιρναν 3 χιλιάρικα καλύτερο θα ήταν να προσπαθούσες και εσύ να πάρεις τόσα παρά να τους βρίζεις επειδή τα παίρνουν και εσύ παίρνεις λιγότερα.Όταν κάποιος πέφτει στην άβυσσο,δεν πρέπει να βλέπει σαν εχθρό αυτόν που δεν είναι και να θέλει να τον ρίξει και αυτόν,αλλά πρέπει να προσπαθεί να ανέβει πάνω και να ρίχνει το φταίξιμο σε αυτόν που πραγματικά τον ρίχνει στην άβυσσο.

Εντάξει, κάποιοι όμως χωρίς κανένα προσόν κατέλαβαν θέσεις που δεν άξιζαν, είχαν προνόμια για το τίποτα και όλα αυτά επειδή φίλησαν κατουρημένες ποδιές. Οπότε μην τους τσουβαλιάζουμε όλους στο ίδιο σακούλι… Και δεν τα έχω ακούσει από τις ειδήσεις αυτά, αλλά απ’ τους γονείς μου που έζησαν στην εποχή των μεγάλων ρουσφετιών, που ο κάθε ανάξιος έβαζε βίσμα για μία θέση στο δημόσιο και αυτοί που άξιζαν πραγματικά αγωνίστηκαν για να φτάσουν κάπου… Αυτό δεν είναι αδικία; Και όλοι αυτοί είναι που ψήφιζαν προ κρίσης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και τώρα τους βρίζουν, αλλά πάνε και τους ξαναψηφίζουν υπό την απειλή νέων περικοπών… Και αρκετοί απ’ αυτούς και καλά πληρώνονταν και σε κοιτούσαν αφ’ υψηλού και σου φέρονταν αγενέστατα… Και ξαφνικά τους πήρε ο πόνος; Δεν αναφέρομαι στους εργαζόμενους των ΜΜΜ, προφανώς, αλλά, όσο σκληρό κι αν ακούγεται, δε μπορώ να είμαι και επιεικής απέναντι σε όλους! Τους γονείς μας τους λυπήθηκε κανείς; Μόνο αυτοί “δουλέψανε” στη ζωή τους;

Εγώ πάντως που έχω οικογενειακό φίλο που δουλεύει στο μετρό, βασικά στα λεωφορεία, και σε αρκετά στρατηγική θέση, πέρνει 970 ευρώ. Όχι τρία και τέσσερα χιλιάρικα που λένε γενικότερα ότι πέρνουν

περνά περνά η μέλισσα…

grammar nazi

Που είναι η διαφωνία σου σε αυτό που είπα; Στο πέρνουν; :stuck_out_tongue: Απλα λαθάκι

Ναι ρε ας ταλαιπωρηθεις για μερικες μερες.Ας περπατησεις και κανα δυο χιλιομετρα.Ας κολλησεις και στην κίνηση μιση ωρα παραπανω.Εσυ δεν ελεγες χθες οτι κατι πρεπει να γινει?Ειναι για γελια και για κλαματα που μολις καποιος παει να σηκωσει το κεφαλι του ξυπνα ο Πρετεντερης στο δικο σου κεφαλι.Βρισκεις τους χιλιoυς και δυο λογους για να δικαιολογησεις τον θυμο σου για την ταλαιπωρια που θα βρεις στον δρομο για την δουλεια/σχολη/καφε σου.Οι εργαζομενοι του μετρο ξερεις πλεον θα ταλαιπωρουνται και στα δικαστηρια εξαιτιας ενος χουντικου νομου γιατι αποφασισαν να διεκδικησουν τα δικαιωματα τους.Αλλα αυτα ειναι ψιλα γραμματα.Ξερνω στα μουτρα των παρτακιδων λοιπον.Αν δεν εισαι σε θεση η δεν θες να δωσεις την στιρηξη σου δειξε τουλαχιστον την ανοχη σου.

Το μετρό έχει 10 εργαζόμενους.

Οι 2 παίρνουν από 10 χιλιάρικα το μήνα.
Οι άλλοι 8 παίρνουν 1,5 χιλιάρικο.

Έτοιμο το στατιστικό στοιχείο για τη εκάστοτε γιαγιά που έχει στηθεί μπροστά από τηλεοράσεις και ραδιόφωνα.

“ΠΡΟΚΛΗΣΗ για την εποχή μας ο μέσος μισθός των 3,2 χιλιάδων ευρώ στο μετρό!”

Δυστυχώς οι γιαγιάδες είναι άτομα κάθε φύλου και ηλικίας.

Υπάρχουν όμως ορισμένες “γκρι” ζώνες όπου εγώ δεν έχω καταλάβει τα αιτήματα των εργαζομένων στην Αττικό Μετρό. Είχα διαβάσει στον τύπο, πως ένα από τα αιτήματα τους είναι και η επαναπρόσληψη όσων απολύθηκαν μετά το πόρισμα του Ρακιντζή. Ισχύει ή είναι ράδιο -αρβύλα;

(υπενθύμιση)

[SPOILER]

Ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες τριών πρώην υπουργών της Ν.Δ. καλείται να διερευνήσει η Βουλή στην οποία διαβίβασε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου το πόρισμα του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λ. Ρακιντζή που διαπιστώνει υπεράριθμες προσλήψεις στην «Αττικό Μετρό» την περίοδο 2005-2009.

Σύμφωνα με το πόρισμα, στον επιχειρησιακό σχεδιασμό της συγκεκριμένης τετραετίας προβλεπόταν η πρόσληψη 75, κατά μέγιστο αριθμό, πωλητών εισιτηρίων και τελικά προσελήφθησαν 130 άτομα, ενώ για τα έτη 2009-2010 απαιτούνταν η πρόσληψη 32 πωλητών και προσελήφθησαν 97 πωλητές εισιτηρίων. Από τον έλεγχο που διενεργήθηκε στην ΑΜΕΛ προέκυψε ότι έγιναν αθρόες προσλήψεις κυρίως κατά την προεκλογική περίοδο Αυγούστου και Σεπτεμβρίου 2009, με αποτέλεσμα η εταιρεία να εμφανίσει για πρώτη φορά έλλειμμα πάνω από 22 εκατ. ευρώ. Οι προσληφθέντες εμφανίζουν κοινά χαρακτηριστικά, όπως καταγωγή από συγκεκριμένες περιοχές (νομούς Ροδόπης, Λάρισας), εργασιακή εμπειρία στο Δημόσιο ως συμβασιούχοι, ενώ για 17 από αυτούς η πρόσληψη έγινε παρά την αρνητική αξιολόγηση στελεχών της ΑΜΕΛ.

Η έρευνα των εισαγγελικών αρχών διαπίστωσε τη βασιμότητα του περιεχομένου του πορίσματος Ρακιντζή, ενώ φέρεται ότι οι αρμόδιοι υπουργοί Μεταφορών της περιόδου 2005-2009 (Μιχ. Λιάπης, Κ. Χατζηδάκης και Ευρ. Στυλιανίδης) δεν διενήργησαν, αν και όφειλαν, έλεγχο νομιμότητας των προσλήψεων στο Μετρό.
[/SPOILER]

Επίσης, αν έχω καταλάβει σωστά, οι εργαζόμενοι της Αττικό Μετρό ζητούν να μην συμπεριληφθούν στο εννιαίο μισθολόγιο, αλλά στο ειδικό. Τι διαφορά έχουν αυτά τα δύο; Για ποιους είναι το ειδικό μισθολόγιο (είναι όντως για αυτούς) και τι κάνει την διαφορά ανάμεσα στα 2 μισθολόγια; Αν κάποιος έχει χρόνο και διάθεση να μου απαντήσει, ευπρόσδεκτος! :!: :slight_smile:

@ Καρβου.

Στα ειδικά μισθολόγια ανήκουν : σώματα ασφαλείας, δικαστικοί, ακαδημαικοί, διπλωματικοί κλπ.

Οι ιδεολογικοί μηχανισμοί του κράτους με άλλα λόγια… :roll:

Άρα ακόμα και ο Althusser είναι κατά της απεργίας των ΜΜΜ. :stuck_out_tongue: