Ειδησεις απο την Ελλαδα (Part 1)

ρε παιδιά ποια έσοδα και ποιους φόρους λέμε…

με χρήματα του ΚΡΑΤΟΥΣ(4μιση χιλιαρικα ανα θεση!! :!::lol:) η εταιρία κάνει δημόσιες σχέσεις παίρνοντας κόσμο να μην κάνει ΤΙΠΟΤΑ για να πάρει με το μέρος της όσο περισσότερους μπορεί.
παλι χρήματα του κράτους είχαν φύγει για μια περίεργη επιχορήγηση(και μετά και καλά ζητήθηκαν πίσω).
να μιλήσουμε για το δεσμευμένο ποσό που κρατείται πάντα σαν ασφάλεια για τυχον ατυχήματα που αφορούν το περιβάλλον? δεν υπάρχει στην ιστορία της ανθρωπότητας αυτό που έγινε. η εταιρία και καλά να δινει ενα ποσό και το [B]ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΧΙ, ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟ[/B] :lol:. φυσικά μιλαμε για ενα συνεννοημένο παραμύθι της καλης εταιρίας που θέλει να δείχνει σωστή δίνοντας ενα ποσό που εχει συμφωνήσει να μην δεχθεί το κράτος.

βέβαια ξεχνάν να πουν στον κόσμο οτι δεν υπάρχει επαρκής νομοθεσία για να προστατεύσει το περιβάλλον και τους κατοίκους. τα χρήματα θα ειναι αποκλειστικά για κάποιες ζημιές ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΛΗΣΕΙ η εταιρία. στην ουσια μπορεί να κάνει οση ζημιά και οσο κακό θέλει χωρίς ποτέ κανείς να δώσει λόγο. και θα κάνει. υπάρχουν μελέτες απο πανεπιστήμια και απο καθε λογής ειδικούς για το πως η περιοχή με την συγκεκριμένη δραστηριότητα θα μολυνθεί 100% οτι και προφυλάξεις να πάρουν.
βεβαια ο παχτας λεει θα σώσουμε το περιβάλλον…:lol: ξέχασε να μας πει γιατι χρειαζόταν το περιβάλλον να σωθεί… απο ποιον εχει πρόβλημα…
επισης γελαω,. δηλώσεις οπως θα μεταφέρουμε το οικοσύστημα παιζει να μην μπορούν να βγουν ουτε απο το στόμα αγράμματων και απλών ανθρώπων, αλλά βγαίνουν απο ανθρώπους με κουστουμιά και υποτίθεται κάποια γνώση στο θέμα…γαμημένο χρημα…this is the new math λεμε

οι άνθρωποι παρανομούν σε καθε βήμα τους και οχι μόνο.,
παρανομούν ακομη και μετά απο αποφάσεις δικαστηρίων.(έχουν βγει αποφάσεις για αυθαίρετα χτίσματα, παράνομη υλοτόμηση, παράνομη δραστηριότητα σε έκταση που δεν είναι της εταιρίας, παράνομη απαγόρευση κυκλοφορίας μέσα στο δάσος και πάλι σε περιοχή που δεν εχει αρμοδιότητα η εταιρία, και πολλά άλλα που άπλα εκκρεμούν σε σχέση με χρήση βίας,κτλ)

[B]
ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ(που δεν ειναι παρά απλά μια σταγόνα στον ωκεανό καθώς υπάρχουν απίστευτες ιστορίες μέσα ) ΛΕΜΕ ΑΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ 5 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ(ξεχάσαμε τις χαμένες κρατήσεις απο αυτούς που θα ΧΑΣΟΥΝ τις δουλείες τους απο την επένδυση.) ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΓΡΑΖΟΜΕΝΟΥΣ?! ΚΑΝΕΤΕ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ Η ΑΠΛΑ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΕΠΙΠΕΔΟ ΗΘΙΚΗΣ…???[/B]

*[B]τσοχατζοπουλος, παχτας, παπακωνσταντινου[/B] εχουν χειριστεί μέσα στα χρόνια απο διαφορετικά πόστα ο καθένας την ιστορία…λεω εγώ τώρα…
βέβαια μονο εγω λέω γιατί τα μμε εχουν πάθει μια αφωνία με το θέμα… αν και όπως μας ειπαν 2 μέρες τώρα, είχαμε βια, ένταση, πυροβολισμούς, βασανισμούς, εκτελέσεις και σε λιγο θα έρθει το παραμυθι του σύριζα, των εξωγήινων, και τον ελ. καλά κρασιά

Crabs μαρέσει που ενώ βρίζεις στηρίζεις πασόκους και κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες, στην συγκεκριμένη περίπτωση γουστάρεις Πάχτα και Μπόμπολα…Πραγματικός φιλελεύθερος :lol:

Σου αρέσει να βγάζεις δικά σου συμπεράσματα τελείως αβάσιμα. Που λοιπόν εγώ έδειξα ότι γουστάρω Πάχτα και Μπόμπολα;

αν δεν γουστάρεις λάθος μου και συγνώμη. τι γνώμη έχεις για την επένδυση της εταιρείας στις σκουριές ?

Ειμαι της γνωμης οτι πρεπει να υπαρξει διαφανεια στο ολο θεμα. Αν οντως υπαρχουν θεματα με το περιβαλλον να πανε φυλακη οι εμπλεκομενοι. Η βια φερνει τα αντιθετα αποτελεσματα.

ναι καλά όλα αυτά αλλά μέχρι τότε (Ευλογητός ο Θεός ημών πάντοτε, νυν και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων) έχουμε ήδη χάσει το δάσος, κυριολεκτικά και μεταφορικά…

ναι και περα απο αυτο
υπαρχει κανεις που να ειναι συμφωνος
με τετοιου ειδους επενδυσεις
οπου το κρατος εισπρατει ψιχουλα???

εισπράτει ο μπόμπολας :stuck_out_tongue:

Για αρχή, θα πρότεινα με οτιδήποτε έχει να κάνει με ορυκτό πλούτο, να κρατάτε μικρό καλάθι. Τα 12 δις μπορούν κάλλιστα να αποδειχθούν και 3-4 δις. Από εκεί και πέρα, μην ξεχνάς πως το κράτος δεν είναι ιδιώτης για να έχει ως μόνη πηγή εσόδων την αξία πώλησης των δικαιωμάτων εκμετάλλευσης. Θα φορολογήσει με το ΦΠΑ τον τζίρο της εταιρείας (δηλαδή αυτά τα 12 δις που θα της έρθουν ως έσοδα), θα φορολογήσει τα κέρδη της εταιρείας (=υπεραξία) και θα φορολογήσει και τα έσοδα των μετόχων από τα μερίσματα τους. Όπως είχα γράψει παλιότερα και για τον ΟΠΑΠ, όταν το κράτος δεν είναι μέτοχος, ουσιαστικά απεμπολεί μόνο τα έσοδα από το μέρισμα των μετοχών (=ποσοστό από ποσοστό εσόδων), ποσό που είναι μικρο και υπό προϋποθέσεις μπορεί να υπερκαλυφθεί. Με λίγα λόγια, τα αναμενόμενα έσοδα της Ελλάδας από την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου δεν είναι 11 εκ. ? αλλά έχουν μερικά μηδενικά παραπάνω.

Από εκεί και πέρα, η εξόρυξη ορυκτού πλούτου δεν είναι εύκολη υπόθεση. Απεναντίας, είναι εξαιρετικά επικίνδυνη για τους εργαζόμενους, για το περιβάλλον και για όσους κατοικούν εκεί κοντά. Ο Isis ήδη πόσταρε μια φώτο από τις συνθήκες υπό τις οποίες δουλεύουν στην ΔΕΗ για την εξόρυξη άνθρακα και αν αρχίσουμε να μετράμε εργατικά ατυχήματα σε εξορύξεις θα μαυρίσει η ψυχή μας. Αν ο σκοπός μας είναι η αειφόρος ανάπτυξη, τότε [U]επιβάλλεται[/U] να έρθουν επαγγελματίες με τεχνογνωσία, εμπειρία και που αποδεδειγμένα ξέρουν να εξορύσσουν δίχως ατυχήματα και δίχως περιβαλλοντικές καταστροφές (ή έστω με το λιγότερο το δυνατόν ατυχήματα). Και αν αυτοί οι επαγγελματίες δεν είναι Έλληνες τότε πρέπει να είναι ξένοι. Και ακόμη περισσότερο, επιβάλλεται το ελληνικό κράτος να ελέγξει πως αυτή η εξόρυξη γίνεται με ασφάλεια και με σεβασμό στο περιβάλλον.

Επειδή είδα το παράδειγμα της Ρουμανίας, θέλω να πω πως δεν είναι η κάθε περίπτωση ίδια. Το Ρουμανικό δημόσιο, ως τέως κομμουνιστικό κράτος, φαντάζομαι πως έχει τεχνογνωσία και εμπειρία δεκαετιών σε τέτοιες εξορύξεις. Αυτό δεν σημαίνει πως την έχουν και ελληνικοί δημόσιοι οργανισμοί (όπως αντίστοιχα και το ελληνικό δημόσιο έχει φαντάζομαι know how που δεν έχουν οι Ρουμάνοι). Σε περιπτώσεις σαν την δεύτερη, περισσότερο σημαντικό από το ποιος την κάνει την εξόρυξη είναι το ποιος την επιθεωρεί. Εγώ θα φοβόμουν πάρα πολύ, αν μερικοί Έλληνες πολιτικοί και κρατικοί λειτουργοί, έλεγχαν τόσο την εταιρεία εξόρυξης (και την στελέχωση της) όσο και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς σε αυτήν. Οι δύο αποτρεπτικοί μηχανισμοί για ατύχημα γίνονται μόνο ένας και έχουν συμφέρον από την αύξηση του όποιου ρίσκου για ατύχημα.

Τέλος, θέλω να ξεκαθαρίσω πως συμφωνώ πως η όλη ιστορία με τον Μπόμπολα είναι υπερβολικά πολύ ύποπτη και δίχως την γνώμη των κατοίκων δεν γίνεται να λαμβάνονται τόσο μεγάλες αποφάσεις. Δεν γίνεται για αυτό το 5% (όπου πάει και δηλώνει στους ξένους δημοσιογράφους πως έχουν μόνο το 1%) να κάνει τόση πολλή σπέκουλα στα ΜΜΕ του και να έχει γράψει τα μύρια όσα για την Μπιρμπίλη. Επίσης, ειλικρινά δεν έχω άποψη για το τι άδειες έχουν δοθεί και πώς. Αυτά όλα θα πρέπει να γίνονται με διαφάνεια, δημόσια και με πλήρη συνείδηση των κρατικών λειτουργών της σημασίας που έχουν όλοι αυτοί οι έλεγχοι. Απλά πιστεύω πως κάποια πράγματα θα πρέπει κι εμείς να τα έχουμε στην άκρη του μυαλού μας για να είμαστε βέβαιοι πως ζητάμε να γίνει αυτό που πρέπει. Η εξόρυξη χρυσού με σεβασμό στο περιβάλλον δεν είναι ακατόρθωτη. Και το να μην εκμεταλλευτεί μια χώρα τον ορυκτό πλούτο της για να αποφύγει το ρίσκο, είναι μια πολυτέλεια που δεν την έχουν όλα τα κράτη.

Επίσης, θέλω να κάνω μια τελευταία (άσχετη με τα παραπάνω) παρατήρηση. Το να ρίχνεις μολότοφ σε δασική έκταση στα δικά μου αυτιά δεν ακούγεται ούτε έξυπνο, ούτε περιβαλλοντικό ούτε ακίνδυνο για όσους είναι κοντά σε αυτή την δασική περιοχή. Προσωπικά, δεν χειροκροτώ αυτή την ενέργεια και ελπίζω να μην το δοκιμάσει κανείς και το καλοκαίρι.

1. Αναφέρεσαι γενικότερα στον θεσμό του κράτους (στην σύγχρονη εκδοχή του) ή στην Ελλάδα συγκεκριμένα?

2. Θεωρείς ότι η σχέση τους μεγέθους ενός οργανισμού και της αποτελεσματικότητας είναι (σε γενικές γραμμές έστω) αντιστρόφως ανάλογη?

Αν θέλεις μπορείς να απαντήσεις στο “ιδεολογικές συζητήσεις”, μιας και οι ερωτήσεις μου είναι εκτός θέματος εδώ.

@karvou

Πάρα πολύ σωστός. Ευτυχώς κάποιοι βάζουν κάποια πράγματα στη θέση τους. Επίσης νομίζω δεν ανέφερες τον φόρο μισθωτών υπηρεσιών που θα εισπράξει το κράτος , τις εισφορές αλληλεγγύης και τις εισφορές εργοδότη που μόνο αμελητέες δεν είναι. Όποιος είναι μισθωτός εδώ μέσα ας κοιτάξει ποιες είναι οι καθαρές απολαβές του και τι τελικά καταλήγει σε αυτόν και τί στο κράτος…

@ChrisP

Χαβαλέ πήγα να κάνω με το post μου. Πάντως δεν νομίζω να χρειάζεται μεγάλο κράτος για να ελέγξει πέντε ιδιωτικές εταιρίες που έχουν μείνει στην Ελλάδα :slight_smile:

Απορρόφηση της Γιούρομπανκ από την Εθνική… και μεταξύ άλλων ο Τουρκολιάς της Εθνικής δήλωσε:

… Όπως έχω ήδη επικοινωνήσει, η στελέχωση του νέου οργανισμού θα γίνει [B]από εργαζόμενους και των δύο Τραπεζών, με αξιοκρατικά κριτήρια και απόλυτα διαφανή διαδικασία[/B], ώστε να αξιοποιηθούν στο έπακρο η εμπειρία και οι ικανότητες όλων.

(Πηγή: http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231235836 )

Δεν πιστεύω να υπονοεί ότι κάποιοι από τους εργαζόμενους των 2 τραπεζών θα απολυθούν με τη συνένωση :-k

καλπαζει η αναπτυξη αδερφια

τραγικο

και απο τι φαινεται ειναι αλλοδαποι (καπου διαβασα για πομακους!!!)

απορω πως δεν εχουν παρει τις ντουντουκες τα γνωστα σαιτ και μπλογκς…

οπως και να εχει
στην προκειμενη περιπτωση
γιατι δεν δημοσιοποιουνται οι φωτογραφιες των συλληφθεντων?

Φυσικα και θα απολυθουν. Η συνενωση γι αυτο ακριβως γινεται. Λογικα πρωτοι υποψηφιοι ειναι διευθυντες και υψηλα ισταμενοι. Οταν μια ιδιωτικη εταιρια δεν παει καλα αναγκαζεται να συρρικνωθει και να απολυσει κοσμο. Η δημοσια απλα αυξανει τα εσοδα φορολογωντας μεχρι και τον πιο φτωχο και αδυναμο να φοροδιαφυγει

Τα πιστεύεις και τα λες; Κάνεις πλάκα ή είσαι τόσο αφελής για να θεωρείς ότι θα κινδυνέψουν οι διευθυντές (που έτσι κι αλλιώς κάπου θα βολευτούν) και όχι οι απλοί υπάλληλοι, όπως υπονοούσε εμμέσως πλην σαφώς ο άλλος της Εθνικής;
Δουλευόμαστε;

Τέλος πάντων, το θέμα δεν είναι ποιοι θα απολυθούν. Το θέμα είναι ότι

όταν μια ιδιωτικη εταιρια δεν παει καλα αναγκαζεται να συρρικνωθει και να απολυσει κοσμο. Η δημοσια απλα αυξανει τα εσοδα φορολογωντας μεχρι και τον πιο φτωχο και αδυναμο να φοροδιαφυγει.

Το θέμα στην απορρόφηση της Eurobank από την Εθνική είναι το δημόσιο, σαφέστατα.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε «νόμιμο για λόγους δημοσίου συμφέροντος» το πρόστιμο των 200 ευρώ που επιβάλλεται σε όσους αρνούνται να πληρώσουν τα διόδια ή σηκώνουν τις μπάρες για να περάσουν ελεύθερα τα αυτοκίνητα.

Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας αφορά προσφυγή του δημάρχου Ωρωπού Ι. Οικονομάκου, ο οποίος ζητούσε την ακύρωση του προστίμου που του επιβλήθηκε, επειδή σήκωσε τη μπάρα και πέρασε ελεύθερα στα διόδια Αφιδνών.

Αιτιολογώντας την απόφασή του το Συμβούλιο της Επικρατείας επισημαίνει πως η επιβολή προστίμου «θεσπίστηκε για λόγους δημοσίου συμφέροντος, συναπτόμενους με την ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων, την ασφάλεια και την λειτουργία των συγκοινωνιακών εγκαταστάσεων, αλλά και την προαγωγή της εμπιστοσύνης των πολιτών στην έννομη τάξη, που αποτελεί πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας και όχι όπως εσφαλμένα υποστηρίζεται, προς ικανοποίηση των συμφερόντων των ιδιωτικών φορέων»

Όπως τονίζει το Στε στην απόφασή του «αφ? ενός κατά νόμο τα έσοδα από τα εισπραττόμενα πρόστιμα διατίθενται στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοικήσεως και αφ’ ετέρου η θεσπιζόμενη με το άρθρο 17 του ν. 3920/2011 ρύθμιση, η οποία καταλαμβάνει όχι μόνο τα διόδια που εισπράττονται από τους παραχωρησιούχους ιδιωτικούς φορείς, αλλά και τα διόδια που επιβάλλονται τόσο από την διάδοχο του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας, ?‘Ανώνυμη Εταιρεία Εκμετάλλευσης και Διαχείρισης Ελληνικών Αυτοκινητοδρόμων’’ (?‘Τ.Ε.Ο. Α.Ε.’’), όσο και από τις Ανώνυμες Εταιρείες που (όπως η ?‘ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.’’), έχουν ιδρυθεί από το Δημόσιο με σκοπό την μελέτη, κατασκευή, συντήρηση και εκμετάλλευση έργων οδοποιίας».

Επίσης στη δικαστική απόφαση αναφέρεται ότι η κατασκευή και συντήρηση του οδικού δικτύου της χώρας, το οποίο συνιστά αποστολή του Κράτους, μπορεί να ανατεθεί σε ιδιωτικούς φορείς, είτε με συμβάσεις εκτελέσεως έργων, είτε με συμβάσεις παραχωρήσεως. Όπως επισημαινεται, στη δεύτερη αυτή περίπτωση (παραχώρηση) το εργολαβικό αντάλλαγμα μπορεί να συνίσταται είτε αποκλειστικά στο δικαίωμα εκμεταλλεύσεως του έργου (υπό τους όρους του νόμου και υπό την εποπτεία της αρμόδιας δημόσιας αρχής), είτε στο δικαίωμα εκμεταλλεύσεως του έργου σε συνδυασμό με την καταβολή αμοιβής. Μάλιστα, το δικαίωμα εκμεταλλεύσεως του έργου περιλαμβάνει και την είσπραξη διοδίων σύμφωνα με το άρθρο 6 του Ν. 2052/1992, συμπληρώνουν οι σύμβουλοι Επικρατείας.

Υπόθεση εργασίας.

Είσαι Πάτρα και πρέπει να πας Αγρίνιο για ζήτημα ζωής και θανάτου. Γέφυρα 12 ευρώ, φέρυ 6 ευρώ. Είσαι άφραγκος και τα χρήματα σου ίσα ίσα που βγαίνουν για βενζίνη.
Τι κάνεις;