Ρε δεν μπορεί να συμβαίνουν αυτά που γράφεις. Αυτά θα συνέβαιναν αν πηγαίναμε σε λύση στάσης πληρωμών, αναδιαπραγματευσης χρέους κλπ. Αφού τώρα είμαστε στο ΔΝΤ.:roll:
Δηλαδή, στην προ ΔΝΤ εποχή τα νοσοκομεία στην Ελλάδα και ιδιαίτερα τα δημόσια λειτουργούσαν άψογα; :-k
εχεις δικιο…
τι χαζος που ειμαι…
Φυσικά και όχι. Τώρα επιτέλους η υγεία θα λειτουργήσει, ιδιωτικώς
Απλά έκανα το σχόλιο γιατί στην επιχειρηματολογία αυτών που δεν ήθελαν στάση πληρωμών αλλά ήθελαν δντ-εε ,έπαιζε πολύ αυτό με τα υλικά και τα νοσοκομεία.
ναι ρε πλακα κανω…
“Τώρα επιτέλους η υγεία θα λειτουργήσει, ιδιωτικώς”
ημουν στο νοσοκομείο και πρεπει να κανω τρεις εξετασεις (γαστροσκοπηση,εξεταση απο ορθοπεδικο και ειδικες αιματος…) και ρωταω την καρδιολογο “να τις κανω εδω…??”
και με κοιταει με ενα βλεμμα του τρομου…!!!
μου σηκωνει τα φρυδια μεχρι το ταβανι…
καταλαβα της ειπα…
χιλιες φορες κουπονια και φαι με λιστες…
…ξεχασα…πως να πας στο the mall με κουπονια…
Ας λειτουργήσει και ας λειτουργήσει και ιδιωτικώς, αν και από ότι καταλαβαίνω μια χαρά φόρους θα πληρώνουμε για τα δημόσια νοσοκομεία, είτε τα χρησιμοποιούμε είτε όχι. Ήμουν σήμερα στο ΚΑΤ να βγάλω το νάρθηκα τον οποίο μου βάλανε,
Το πρόβλημα από ότι καταλαβαίνω είναι ότι τα ελληνικά νοσοκομεία και το ελληνικό κράτος χρωστάνε πάρα πολλά χρήματα και οι προμηθευτές σταμάτησαν να περιμένουν πότε θα πληρωθούν. Πάνω κάτω δεν μου ακούγεται ως κάτι μη αναμενόμενο (όταν αγοράζεις συνέχεια και δεν πληρώνεις, λογικό δεν είναι κάποια στιγμή ο άλλος να απαιτήσει τα χρήματα του;). Αν δηλαδή το ελληνικό κράτος κρατούσε όπως λές στάση πληρωμών τι ακριβώς θα γλίτωνε η χώρα; Θα σταματούσε να χρωστάει ή θα έδιναν ακόμη τα υλικά στα νοσοκομεία τζάμπα τη στιγμή που το ελληνικό κράτος δεν θα τους πλήρωνε; :-s ;
Είναι 2 ξεχωριστά θέματα που έθιξα.
1)Το ότι η δημόσια υγεία δεν λειτουργεί σωστά το ξέρουμε χρόνια. Το αν θέλουμε δημόσια υγεία ή ιδιωτική είναι ένα θέμα συζήτησης από μόνο του. Στην ελλάδα πάντως η κατάσταση πάει φουλ για ιδιωτικοποιήσεις ΚΑΙ σε αυτόν τον τομέα. Φαντάζομαι ότι ναι θα λειτουργήσει η ιδ.υγεία και στην Ελλάδα , αρκεί φυσικά να μην είσαι λεχρίτης άνεργός ή φτωχός.
- το άλλο θέμα που έθιξα είναι ότι πολλοί αρθρογράφοι έγραφαν κατά της λύσης της αναδιαπραγμάτευσης του χρέους γιατί μεταξύ άλλων δεν θα έχουμε ιατρικά υλικά και φάρμακα. Με το ΔΝΤ άφηναν να εννοηθεί ότι δεν θα έχουμε τέτοια θέματα. Ε τώρα που έχουμε και δντ και τρομερή έλλειψη σε υλικά δεν καταρρίπτεται το συγκεκριμένο επιχείρημα?
Το κράτος έχει φεσώσει τους προμηθευτές. Αυτό είναι η πραγματικότητα. Όμως πρέπει να βάλουμε και άλλα πράγματα στην κουβέντα. π.χ. οι προμηθευτές είναι αυτοί που υπερτιμολογούσαν τα πάντα, σε συνεργασία φυσικά με το κράτος που έλεγχε το θεσμικό πλαίσιο αλλά και τους γιατρούς που είχαν και τα “δωράκια” τους.
Τέλος , αξίζει να σημειώσουμε ότι δεν έχουμε απλά μια οικονομική σχέση κράτους-προμηθευτών. Στην σχέση αυτή έχουν μπει και οι τράπεζες .π.χ. τσέκαρε αυτό το άρθρο για να καταλάβεις τι παίζει http://www.express.gr/news/finance/207329oz_20090904207329.php3
και γραφω τοση ωρα αυτο που λεει ο zouglau…#-o
οχι…δεν εχουν 100% δικιο οι προμηθευτές…
αν ηθελαν να πληρωνονται στην ωρα τους ας δουμε πρωτα μια φυσιολογικη τιμη και μετα εδω ειμαστε…
δεν γινεται χιλιαδες υλικα ιατρικης φυσεως να μην αγοραζονται σε κανονικη τιμη και μετα να περνεις πισω τα υλικα…
κανεις παρανομία για να εισαι εσυ ο προμηθευτης, δινεις υλικα απο 2-3 εως 200 φορες(εχει γινει…!!!) πανω ενα υλικο και μετα λες για παρανομιες του ελληνικου κρατους…?
αστεια πραγματα…
οσο αστειο ειναι να πληρωνεις σε χιλια κερατα και οταν πας για μια εξεταση(ή και 3) να μην μπορει να σου κανει καμια το νοσοκομείο…
ερχονται μεγαλες αλλαγες στην υγεια και ειδικα στο συνταξιοδοτικό…
και δεν εννοω με ποίον τροπο θα υπολογιζεται η συνταξη ή το πως ποτε θα βγαινει σε συνταξη καποιος…
“θα γελασει ο καθε πικραμενος…”
κουβεντα που ειπε ενας εκ των 300 σε προσωπική συζητηση με τον ξαδερο του και ταυτοχρονα πρωην εργοδοτη του αδερφου μου…
τα ακουγε ο αδερφος μου και του επεσαν τα μαλλια…
οπως και μια προτροπη να σταματησει να ασφαλιζεται με τον κλασικο τροπο ο αδερφος μου καθως δεν θα εχει καμια αξια πλεον…!!!
πισσα και πουπουλα κανεις…??
δηλαδη περιμενες κατι καλυτερο…??
αφου ειμαστε η χωρα του κλαρινου, της λαικοποπ και του οποιος εχει χρημα μπορει να παντα…
φημες ακουστηκαν πως θελαν να φερουν και τον Θεο να χτυπαει παλαμακια αλλα δεν μπορουσε…
ειχε προπόνηση πασιετζα…
Όχι απαραίτητα. Γιατί αν με το ΔΝΤ συνεχίζεται η σημερινή κακή κατάσταση με την χρεοκοπία θα μπορούσες να πας σε ακόμα χειρότερη: Δημόσια νοσοκομεία να κλείσουν εντελώς γιατί το κράτος δεν θα είχε να πληρώσει ούτε τους γιατρούς και τους νοσηλευτές. Θα αναγκάζονταν και αυτοί να αναζητήσουν δουλειά στον ιδιωτικό τομέα. Και εννοώ μόνιμη και αποκλειστική δουλειά γιατί κατά τα άλλα και τώρα το κάνουν. Φίλος μου νοσοκομειακός γιατρός σε δημόσιο νοσοκομείο έπιασε και 2η δουλειά σε ιδιωτική κλινική για να τα βγάλει πέρα -έχει και 2 παιδιά- μετά τις περικοπές μισθών που έπιασαν και τους νοσοκομειακούς γιατρούς.
Πάντως νομίζω ότι αν σε κάτι μπορούμε να συμφωνήσουμε είναι ότι πάμε κατά διαόλου. Όσοι έχουν λεφτά δεν επενδύουν καθώς περιμένουν να δουν τι θα γίνει, σε μεγάλο κομμάτι των εργαζομένων έχει μειωθεί ο μισθός άρα και η αγοραστική ικανότητα και η ανεργία προβλέπεται να φτάσει το 20% . Όποιος βλέπει φως στο τούνελ να το πει.
Πάντως πολύ φοβάμαι ότι το κανόνι απλά δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα ακόμα. Μακάρι να λέω ηλιθιότητες και να μη συμβεί τπτ, γιατί αλλιώς πάμε για χαοτικές καταστάσεις.
και στο θανατο το βλεπουμε αυτο το φως…?
αυτο εννοεις…??
Crimson δεν ξέρω αν μιλάμε για αυτό το φως Σε κανά χρόνο θα ξέρουμε σίγουρα. Μέχρι τότε την παλεύουμε φαντάζομαι. μεταλ μπύρα πάμε :lol:
χωρις πλακα τωρα…
υπαρχει κανεις που να βλεπει φως??
δεν το νομιζω…
το μονο ερωτημα ειναι το πως θα καταλήξουμε…
Ακολουθουμε το δρομο που χαραξε ο Καρβου και παμε Ελβετια!
Εγω τουλαχιστον θα παω σε κανενα μηνα για διακοπες σε κατι φιλους και θα τσεκαρω να δω πως ειναι τα πραγματα εκει, γιατι τελευταια το σκεφτομαι σοβαρα να σηκωθω να φυγω απο δω :-k
[SIZE=“4”]Ανοίγουν τα στρατιωτικά νοσοκομεία και για πολίτες [/SIZE]
Αυτές τις ημέρες που το ΕΣΥ δοκιμάζεται από το εμπάργκο των προμηθευτώ, ο υπουργός Άμυνας ανακοίνωσε, ότι τα στρατιωτικά νοσοκομεία ανοίγουν και θα εξυπηρετούν και πολίτες
Όπως δήλωσε την Τρίτη (15/06) ο κ. Βενιζέλος τα στρατιωτικά νοσοκομεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, δηλαδή το 401, ΓΝΑ, ΝΝΑ, ΝΙΜΙΤΣ και 424, πλέον θα είναι ανοιχτά για όλους τους πολίτες.
Επιπλέον, τα στρατιωτικά νοσοκομεία της Αττικής (401, ΝΝΑ, ΓΝΑ) αναλαμβάνουν να υποστηρίζουν την περίθαλψη των κατοίκων των νήσων της άγονης γραμμής, του Αιγαίου (Σαμοθράκη, Σκύρος, Αγ. Ευστράτιος, Φαρμακονήσι, Αγαθονήσι, Ψαρά, Μικρές Κυκλάδες κ.λ.π.).
Όπως εξήγησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο αριθμός των ιδιωτών που μπορούν να εισαχθούν σε κάθε νοσοκομείο θα εξαρτάται από την πληρότητα, αλλά και από τη βαρύτητα του περιστατικού, ενώ θα λαμβάνονται υπόψη και ιδιαίτεροι κοινωνικοί λόγοι.
Κατά το πρότυπο των κλινών των ΜΕΘ των στρατιωτικών νοσοκομείων που διατίθενται μέσω του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), οι διαθέσιμες καθημερινά κλίνες των στρατιωτικών νοσοκομείων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης θα ανακοινώνονται κάθε πρωί στο ΕΚΕΠΥ ώστε να εξυπηρετούνται ασθενείς που θα διακομίζονται μέσω του ΕΚΑΒ. Τα στρατιωτικά νοσοκομεία θα ορίζουν καθημερινά εκπρόσωπο εφημερίας στο ΕΚΕΠΥ για συντονισμό.
Επιπλέον, η απόφαση του Υπουργείου Υγείας για ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων του ΕΣΥ επεκτείνεται και στα στρατιωτικά νοσοκομεία, ενώ οι ειδικοί στρατιωτικοί γιατροί που υπηρετούν σε μονάδες εκστρατείας υγειονομικού στην περιφέρεια θα διατίθενται στα νοσοκομεία του ΕΣΥ για την κάλυψη τυχόν αναγκών τους.
Με την ίδια λογική, σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, οι στρατιωτικοί γιατροί αλλά και οι οπλίτες γιατροί που είναι τοποθετημένοι σε στρατιωτικές μονάδες για την πρωτοβάθμια περίθαλψη του στρατιωτικού προσωπικού θα συνεργάζονται με τα Κέντρα Υγείας της περιφέρειάς τους, ώστε αυτοί μεν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Κέντρα Υγείας προς όφελος του γενικού πληθυσμού.
Oι υποδομές των Κέντρων Υγείας θα διατίθενται και για το στρατιωτικό προσωπικό σε περίπτωση ανάγκης. Είναι προφανές ότι στις μονάδες που είναι απομακρυσμένες θα υπάρχει πάντα ιατρός της μονάδας.
http://www.cosmo.gr/Health/277348.html
δεν υπαρχει ελπιδα λεμε…
Καλά ρε φίλε έκει έμεινες, αναμενόμενο ήταν να αρχίσουν τα πάρτυ στα θωρηκτά αφού δεν κάνουν και ΄τιποτα κάποιοι στρατιωτικοί.
Η απόλυτη ξεφτίλα θα έρθει τώρα με την νέα ονομασία των Σκοπίων “Μακεδονία του Βαρδάρη”, τι μαλακίες είναι αυτές από τον Αμερικάνο (εννοείται ότι μιλάω για τον παπανδρέου). Ποιός ξένος θα χρησιμοποιεί τέτοια ονομασία ρε? Μακεδονία θα λένε και μετά οι γυφτοσκοπιανοί θα αρπάξουν και την ιστορία όπως είναι το σχέδιο τους. Ντροπή τι να πω, αλλά δεν φταίνε οι πολιτικοί και οι ξένοι, εμείς φταίμε που καθόμαστε σε φορουμς και γράφουμε κλανιές αντί να αντιδράσουμε και να βγόυμε στο δρόμο να ιδρώσει το αυτί τους.
Μπράβο σε όλους εμάς τους μαλάκες εδω μέσα και γενικά…:!:
Να κατεβουμε στους δρομους να τους φαμε τους μπασταρδους! Ειμαστε που ειμαστε οι νταβατζηδες των Βαλκανιων σε οικονομικα επιπεδα, πρεπει να τους φαμε και στο πολιτισμικο επιπεδο. Οταν εμεις χτιζαμε τον Παρθενωνα αυτοι ηταν στις σπηλιες.
καλα τον χτισαμε… μην τον πουλησουμε μονο…