Το σωστό είναι: “Όταν οι άλλοι τρώγαν βαλανίδια εμείς χτίζαμε Παρθενώνες”
Τορκεμάδα έχεις πολύ ωραίο άβαταρ αλλά όποτε ποστάρεις στο πόντιουμ ξερνάς έναν εθνικιστικό εμετό που θα ζήλευε και ο Damnation. Δεν έχω πρόβλημα να εκφράζεις την άποψή σου, αλλά μέχρι τη στιγμή που θα το κάνεις σαν άνθρωπος και δε θα την “διανθίζεις” με γυφτοσκοπιανισμούς, θα σε παρακαλούσα να μην ποστάρεις καν. Τενκ γιου!
Εδώ ο κόσομς καίγεται και τους άλλους τους πείραξε το Αβέρωφ. Ένα μάτσο σκραπ είναι, που το κάναμε μουσείο για παιδάκια και μια κακόγουστη ήθελε να κάνει το πάρτυ της εκεί. Αν έδωσε και καλά λεφτά της λέμε ευχαριστώ.
Κατά τα άλλα, θα συμφωνήσω με τον Mule. Δεν είναι ευθύνη του ΔΝΤ το ότι είμαστε σκατά αυτή τη στιγμή. Στο ΔΝΤ πήγαμε για να αποφύγουμε τα χειρότερα. Αυτό δε σημαίνει πως ήμαστε καλά. Όπως τα κάναμε τα τελευταία χρόνια, αυτή τη στιγμή δίχως τη διεθνή στήριξη τα πάντα θα ήταν πολύ χειρότερα για όλους.
Στην αρχη διαβασα “καλα το χτισαμε” και νομιζα οτι αναφεροσουν στο νταβατζιλικι στα Βαλκανια #-o
Γιατί ποιος έγραψε ότι είναι ευθύνη του ΔΝΤ η κατάσταση στην Ελλάδα? :-s
Το δντ καλώς ή κακώς βρήκε φως και μπήκε με τις ευλογίες της ΕΕ και της κυβέρνησης. Από την άλλη δεν νομίζω να ξαφνιαστούν αυτοί του ΔΝΤ αν καμιά μέρα τους κυνηγάνε έξαλλοι πολίτες στο Ελ. Βελ.
Παίδες,έχετε κάποιο σάιτ το οποίο να εξηγεί αναλυτικά τι είναι η στάση πληρωμών και τι η επαναδιαπραγμάτευση του χρέους.Θέλω να γράψω ένα κείμενο μέχρι μεθαύριο γι’αυτά που να λένε τι είναι,τα θετικά,τα αρνητικά και οι προοπτική τους.Είναι σχετικά επείγον και θα προτιμούσα αν είχατε πηγές που οι θέσεις να μην επηρεάζονται από πολιτικές απόψεις
Αυτό όμως μεγάλε δε γίνεται. Το πιο τίμιο είναι να την ψάξεις από μόνος σου, να δεις ποιός λέει τί και με τί επιχειρήματα και να τα παρουσιάσεις σ’ αυτό που πρέπει να φτιάξεις, ποιά δηλαδή είναι τα υπέρ και τα κατά αυτής της πολιτικής επιλογής σύμφωνα με κάθε πολιτική γραμμή. Εγώ δηλαδή αυτό θα έκανα.
Αυτό κάνω εδώ και περίπου 3 ώρες και έχω βρει μερικά πράγματα αλλά επειδή δεν ξέρω από οικονομικά παρά μόνο κάποια σκόρπια βασικά πράγματα δεν μπορώ να κρίνω καλά.Απλά αν έχεις κάποιες πηγές να παραθέσεις θα ήμουν ευγνώμων
Τσέκαρε εδώ http://e-cynical.blogspot.com/2010/05/blog-post_1357.html Πάντως αναλύσεις μπορείς να βρεις παντού. Από το capital.gr και το sofokleous10 μέχρι τον ριζοσπάστη και το indymedia. Να ξέρεις όμως ότι η όποια οικονομική προσέγγιση είναι ταυτόχρονα και πολιτική. Δεν υπάρχει δλδ “απολιτίκ” οικονομική ανάλυση. Δεν γίνεται να υπάρξει κιόλας
Έλα ντε, βρήκαμε θέμα να ασχοληθούμε. Πλάκα-πλάκα αν οι εφοπλιστές πληρώνουν τον στρατό για να κάνουν εκεί τα πάρτυ τους ευπρόσδεκτοι θα έπρεπε να είναι στην δεδομένη οικονομική συγκυρία.
Ούτε βλέπω πως θίγεται η μνήμη αυτών που πολέμησαν πάνω στο πλοίο με το να χρησιμοποιείται αυτό σήμερα σε ειρηνικές εκδηλώσεις (καλόγουστες-κακόγουστες αδιάφορο) από ιδιώτες.
Καλά το αρθράκι που σου πρότεινε ο Ζούγκλας είναι του Καζάκη και είναι ξεκάθαρα πολιτικό και με πολύ προσωπικές απόψεις του Καζάκη!
Δες τα σχετικά άρθρα του wikipedia που προσφέρουν άπλά ορισμούς, ελπίζω να σε βοηθήσουν σε αυτό που θέλεις.
Στάση πληρωμών (default)
Aναδιάρθρωση (debt restructuring)
Αν και εδώ αναφέρεται περισσότερο στο πως αυτό γίνεται για εταιρείες και όχι για κράτη.
Διαβαζετε αυτα που γραφετε; Λες κι ο στρατος που τα παιρνει, αν τα παιρνει, θα τα δωσει σε μενα ή στο ΙΚΑ ή στην Παιδεια. Μην τα μηδενιζουμε κι ολα για να μην μας πουνε εθνικιστες.
Eσύ που τα διαβάζεις αυτά που γράφουμε είσαι σίγουρη πως τα καταλαβαίνεις πριν να πατήσεις reply;
Γιατί ο Στρατός αυτή τη στιγμή συντηρείται από τον ίδιο ελλειματικό προϋπολογισμό που καλείται να συντηρήσει και το ΙΚΑ και την Παιδεία. Αν ο Στρατός μπορεί να έχει έστω μερικά ψιλοέσοδα από τέτοιες μαλακιούλες (που φυσικά δεν θα κάνουν την σημαντική διαφορά γιατί τα χοντρά έσοδα του Στρατού είναι οι εξοπλισμοί) που να του επιτρέπουν να συντηρεί “πλοία-μουσεία” και δεν ξέρω τι άλλο, ναι αυτό είναι καλό. Και διασφαλίζει και πως θα εξακολουθήσουμε να μπορούμε να τιμάμε όσους πολέμησαν στο πλοίο. Διαφορετικά, με τις δεδομένες οικονομικές συνθήκες είναι πολύ πιθανό όταν η κυβέρνηση ξαναψάξει να κάνει περικοπές σε έξοδα (που ουσιαστικά δεν έχει κάνει αρκετές πέρα από αυτές σε μισθούς-συντάξεις) να δεί πως δεν της βγαίνει να συντηρεί τέτοια μουσεία…
“Σκραπ” έγραψε ο Κάρβου πιό πάνω…
αν κερδιζε ο Στρατός κανενα 100,000 οκ, εσοδα…
αλλα με τα 5.000 χιλαρικα που πηρε, περισσότερο χαλαμε εμεις σε ρευμα για να γραψουμε την αποψη μας παρα κερδισε ο στρατος…
και επισης δεν ειναι το ιστορικο μονο…
τωρα να κανεις παρτυ με λαικοποπ πανω σε ενα πολεμικο…ξερω γω… μαλακια μου φαίνεται… τοσα καραβια εχει ο αλλος…δεν το εκανε εκει το παρτυ και μετα βαλτο και φωτια αμα λαχει…
Κάτσε ρε Crimson. Μιλάμε για ένα μουσείο που δεν έχει έσοδα, αφού έχει free entrance (από μνήμης το λέω γιατί είχα πάει μικρούλης εκεί) και διατηρεί κάμποσους υπαλλήλους. 5,000 ευρώ είναι ο μισθός 3-4 μηνών για έναν από τους υπαλλήλους του κι αυτό το πήρε το μουσείο μέσα σε μια νύχτα δίχως περαιτέρω υποχρεώσεις. Νομίζω υπερβάλλετε 1) στο πόσο κοστίζει η ενοικίαση χώρου για δεξίωση, 2) στη σημασία του πλοίου και 3) στη σημασία της είδησης.
Μας χαλάει δηλαδή ένα αυτοχρηματοδοτούμενο μουσείο που δε θα ζητάει κρατική υποστήριξη για να λειτουργεί; Το κόστος συντήρησης ενός τέτοιου μουσείου δεν είναι αμελητέο. Μόνο το καθάρισμα της αλμύρας να σκεφτείς πόσο κόσμο απαιτεί και πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζεται, θα πεις “πετάχτε τα τα παλιοσίδερα”. Τα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου διοργανώνουν δεξιώσεις (μέχρι και house party) στους χώρους τους κι εμείς αγχωνόμαστε για ένα πλοίο που αν το είχαμε πάει στην ανακύκλωση κανένας δε θα το είχε κλάψει; Εφόσον το έκθεμα δεν κινδυνεύει, δε θα έπρεπε να πειράζει κανέναν.
οπως ειπα και πιο πανω το να νοικιασεις μονο με 5.000 ειναι λιγα…
αυτα δεν ειναι εσοδα…
και επισης δεν ειναι και η απολυτη λογικη αυτη…
ολα τα μουσεια που εχουν εναν επισκεπτη να τα κανουμε πιστα για κλαρινα για να συντηρηθούν??
και επειδή εγινε ενα κοσμικο γεγονος(τρομαρα μας) δεν σημαίνει πως θα εχουμε ενα αυτοχρηματοδοτούμενο μουσείο…εκτος αν εχουν βγαλει προγραμμα…
enforcer live …
παντως θα συμφωνήσω πως οι πολλες φωνες προηλθαν απο συγγεκριμενα καναλια που τραβηξαν το θεμα οσο δεν παει…
ειδησεις στο mega στις 1 σχεδον το βραδυ και το ανέλυε για 10 λεπτα…:?
peace…
edit: και επισης ο γαμπρος εχει του κοσμου τα καραβια αν καταλαβα καλα…ας το εκανε στα δικα του…
Ρε συ Κρίμσον αν είναι να διαφωνήσουμε στην ταρίφα, ΟΚ πάσο, δεν έπρεπε να είναι 5 ας ήταν 10 τα χιλιάρικα. Η ουσία είναι αυτό που λέμε ο Κάρβου και εγώ “επί της αρχής”: Kανενός ήρωα τα κόκκαλα δεν έτριξαν επειδή 10 μπούληδες και 20 μοντέλες χόρευαν στο πλοίο, σιγά το θέμα, κανέναν δεν πρέπει να χαλάει αν ο στρατός βγάζει και 5 φράγκα από τέτοιες μαλακιούλες.
Το θέμα του Αβέρωφ είναι ένα τπτ μπροστά στην είδηση ότι η “νομιμοποίηση” των αλλαγών στα εργασιακά ήρθε με προεδρικό διάταγμα. Ούτε καν στη βουλή δεν πήγε. Αν είσαι 15-25 ουσιαστικά θεωρείσαι “κατώτερος” σε σχέση με μεγαλύτερους ηλικιακά εργαζόμενους και φυσικά αμοίβεσαι ανάλογα… Δεν είμαι δικηγόρος, αλλά αυτό δεν είναι παράνομο? Μπορεί το κράτος να αποφασίσει ότι ο μισθός εξαρτάται από την ηλικία του εργαζόμενου?
σημερα το πρωι το εβλεπα…
λιγοτερος μισθος…
αν θελει ο οαεδ σου συμπληρώνει την διαφορα(αλλα δεν γίνεται καθως δεν εχει χρηματα)
και σε διωχνει με μικροτερη αποζημίωσή και με πολυ μικροτερη ειδοποιηση…
πολυ ωραια
ναι αλλα δεν ειμαστε σιγουροι οτι τα πηρε αυτα τα χρηματα ο στρατος…
δεν θα ειναι και πρωτη φορα που δεν πηγαν εκει που ηταν να πανε τα χρηματα…
και ξαναλεω πως εχει παρασύρει τον κοσμο(και εμενα μαζι) το πολυ μεγαλο ζητημα που το εκαναν τα καναλια…
Πω, το ΠΟΝΤΙΟΥΜ σιγά σιγά αρχίζει και δικαιολογεί πλήρως το όνομά του.