Εδω το πιανει ακομα καλυτερα
Και καπως ετσι βλεπουμε ποσο δεξιοτερα εχει μεταφερθει ο κυριαρχος λογος μεσα σε λιγοτερο απο 2 χρονακια
Εδω το πιανει ακομα καλυτερα
Και καπως ετσι βλεπουμε ποσο δεξιοτερα εχει μεταφερθει ο κυριαρχος λογος μεσα σε λιγοτερο απο 2 χρονακια
@Vildanden: Δεν είμαι σίγουρος πως καταλαβαίνω τι προσπαθείς να πείς κοπιάροντας ένα σχόλιο, πες το αν θες ξεκάθαρα.
@Drizzt: Βρες κάτι άλλο να πεις αν θέλεις να χώσεις στον Μίχα αλλά άσε τα περί “εθνικοφιλελεύθερων” ατην άκρη, μιλάμε για άνθρωπο που είναι πρακτικά επικηρυγμένος από τον εθνικιστικό χώρο για τα όσα 20 χρόνια τώρα τους έχει προσάψει για τις αλλαξοκωλιές με τον Μιλόσεβιτς, τον Κάρατζιτς και τα υπόλοιπα μπουμπούκια της Σερβίας…
Floydized έχεις πάρει φόρα και δεν ξέρεις τι γράφεις σήμερα.
Αν ο επί χρόνια κολλητός και καλεσμένος του Γαλλικού FN Βορίδης είναι φιλελεύθερος κατ’ οποιαδήποτε έννοια εγώ είμαι αεκάρα και θα πηγαίνω και εκδρομές να βλέπω την ομάδα ανά τις επαρχίες της γ’ εθνικής!
Η τελευταία σου παράγρφος που μπόλνταρα δυστυχώς ισχύει σε μεγάλο βαθμό. Κακά τα ψέματα, ακόμα και αν κάποια στιγμή άνθρωποι με περισσότερο ή λιγότερο φιλελέυθερες αντιλήψεις βρέθηκαν στη ΝΔ ακόμα και σε κυβερνητικά πόστα, αυτό δυστυχώς ήταν μία επιλογή της τότε ηγεσίας αυτού του κόμματος που δικαιολογούνταν απόλυτα και από την διεθνή συγκυρία της εποχής, δεν ήταν η αντανάκλαση ενός ισχυρού ποσοτικά ρεύματος στην κομματική βάση της ΝΔ.
Για αυτό και η βαθιά κρατικίστικη και πελατειακή “λαϊκή δεξιά” τους περίμενε στη γωνία και τους ξαπέστειλε στην πρώτη ευκαιρία.
Αυτό είνα για μένα μεγάλο μέρος του δράματος μας: Όχι πως δεν έχουμε ισχυρό φιλελεύθερο κόμμα αλλά δεν έχουμε καν συντηρητικό κόμμα με την έννοια που έχει ο όρος διεθνώς.
Με έναν ρεπουμπλικάνο ή έναν τόρη μπορεί ο φιλελεύθερος να διαφωνεί πάντα σε θέματα μετανάστευσης ή ελευθερίας λόγου και ανεκτικότητας. Αλλά στο πως η οικονομία αναπτύσσεται μόνο όταν αφεθούν οι δυνάμεις της αγοράς ελεύθερες και η φορολογία είναι χαμηλή θα συμφωνήσουν. Με τον Έλληνα λαϊκοδεξιό-κραμανλικό, δεν θα βγάλει άκρη!
Ουτε γω είπα οτι ο Βορίδης ειναι φιλελεύθερος
Εγω θίγω το θεμα κατα πόσο άτομα εφευρίσκονται και βαφτίζονται ως κατι νεο.Το αν η ΝΔ επίσης πλέον δεν θυμίζει σε τίποτα φιλελεύθερη παράταξη αλλα βλαχομπαρόκ συνέλευση είναι αλλο θεμα.Το θεμα ειναι οτι γύρω της συσπειρώνονται φιλελεύθεροι ( στην κατάσταση εκτάκτου ανάγκης που βιώνει η χώρα 2,5 χρόνια συνεχόμενα, και επίσης αυτή ειναι που κυβερνά τον τόπο με την επίβλεψη όσων γνωρίζουμε
Αν ο φιλελεύθερος χώρος λοιπόν στην χώρα έχει φτάσει στα επίπεδα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς τα αίτια θα πρέπει να τα βρούμε στο πως αυτός οργανώθηκε και εξελίχτηκε στα πλαίσια μιας χώρας σίγουρα οχι του Ανατολικου μπλοκ, και οχι καπου αλλου. Αν θελουμε να είμαστε τίμιοι με την αλήθεια.Αλλιως ας τα ρίξουμε στο κράτος (λες και αυτο είναι κατι αλλο περα απο αστικό δημιούργημα!)
Επίσης σε αυτό που λες για το συντηρητικό κόμμα κτλ.Μην παίρνουμε μπούσουλες και πάμε να εξηγήσουμε βάσει του Αμερικανικου πολιτικου συστηματος πχ το ελληνικό για την έλλειψη αντίστοιχου σοβαρου συντηρητικού κόμματος εδω.Είναι άστοχο
Προφανως κάποιες ομοιότητες θα υπαρχουν αν μιλάμε για κοινά συστήματα αλλά αυτες δεν μπορούν να ορίσουν την ίδια την διαμόρφωση των κομματων παντου.
Το ίδιο ιδιαίτερη περίπτωση(σχετικά με την διαμόρφωση κομμάτων και γενικότερα συστήματος και μοντέλου), και περισσότερο βασικα αλλά αποτελεί μαλλον “επιτυχημένο παράδειγμα”, μπορεί να αποτελέσει και η Γερμανία.Και ειναι κατι που εχει χρησιμοποιηθεί και πολιτικά!
Με λίγα λόγια θελω να το εστιάσω βαθύτερα.Αλλιώς μπορούμε να πούμε το οτι η φιλελεύθερη πτέρυγα της ΝΔ ισοπεδώθηκε απο το ΠΑΣΟΚ οταν η πρωτη προσπαθούσε να συγκροτηθεί ως ενα “αντι” στον Αντρέα (κατι που ισχύει τερμα εν τω μεταξυ)
Αυτογκόλ
[B]Μιχαλολιάκος: Τι χιμπατζής, τι Αντετοκούμπο…[/B]
Ενδεικτικό των θέσεων της Χρυσής Αυγής ήταν το σχόλιο του Νίκου Μιχαλολιάκου για τον μπασκετμπολίστα Γιάννη Αντετοκούμπο. Απαντώντας σε ερώτηση για την κίνηση του Γιάννη Αντετοκούμπο και του αδερφού του Θανάση να πανηγυρίσουν την επιλογή του πρώτου στο «draft» του ΝΒΑ με την ελληνική σημαία, σημείωσε: «και στο ζωολογικό κήπο αν δώσετε σε έναν χιμπατζή μια μπανάνα ή μια σημαία θα την σηκώσει».
Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή το βράδυ της Τρίτης, ο Ν.Μιχαλολιάκος σημείωσε, μεταξύ άλλων: «Αν μάθετε το όνομα του πες τον και Έλληνα. Ούτε εγώ το θυμάμαι, Αντεντοντούμπο κάπως έτσι. Ξέρετε εσείς κανέναν Αντεντοντούμπο να πολέμησε το '40».
«Ξέρετε σαν αυτόν πόσοι από τη Νιγηρία και το Κονγκό βρίσκονται στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή; Αλλά δεν παίζουν μπάσκετ. Αν έρθουν όλοι οι Ορθόδοξοι από την Αφρική τι θα κάνουμε. Δεν χωρίζω τον κόσμο, ο Θεός τον έχει χωρίσει. Δεν έχετε διαβάσει την Παλαια Διαθήκη;», συνέχισε για να καταλήξει: «Ο Θεούλης ο καλός τον έχει χωρίσει τον κόσμο. Δεν με συγκινεί αν σηκώνει τη σημαία. Είμαι άσπλαχνος».
με ανάποδο κάρφωμα.
Σε διάφορα σχόλια πάντως για αυτό που είπε ο chief των χρυσαύγουλων βγήκαν αρκετοί υποστηρικτές. Δεν έχουμε ελπίδα σαν χώρα… καμιά.
δεν είμαι και τόσο σίγουρος για αυτό.
Παίδες, δεν κρίνουμε από το ίντερνετ και τα φασιστοτρολ. Απλά κάντε τη σφυγμομέτρηση στη δουλειά σας. Αυτό είναι το πιο ασφαλές γκάλοπ. Στη δική μου πάντως ,δεν υπήρχε ένας που να μη χάρηκε έστω και λίγο για τον πιτσιρικά. Και οι περισσότεροι έλεγαν πως αφού έχει λάβει ελληνική παιδεία, τον θεωρούν έλληνα.
η λογική αυτό που λες λέει και μακάρι να είναι έτσι, απλά έχω βαρεθεί να εκπλήσσομαι αρνητικά από τον νεοέλληνα κάθε φορά και λίγο παραπάνω
Αν και δεν είμαι πλέον στην δουλειά όσο ήμουν κάτι τέτοια δεν επηρέαζαν καθόλου αυτούς που το έριξαν χρυσή αυγή (και εκεί που ήμουν ήταν πολλοί αυτοί). Ο λόγος; Για κάθε τέτοιο νέο όλοι αυτοί πιστεύουν διάφορα άλλα κουλά τύπου “οι αριστεροί διορίζονται μόνο στο δημόσιο με μέσο” “οι αριστεροί πάνε διακοπές με λεφτά του κράτους και η νεολαία της χρυσής αυγής σβήνει φωτιές στα δάση” και άλλα χαριτωμένα. Επίσης όπου “αριστεροί” είναι όλοι εκτός των εθνικιστών. Ακόμα και να ξενερώσουν κάπως μερικοί θα το ξεχάσουν στο επόμενο χαριτωμένο νέο σαν αυτά που έγραψα παραπάνω.
το θεμα ειναι πόσοι απο αυτοί ηταν κοντά σε απόψεις της χρυσής αυγής και τωρα ξίνισαν με δήλωση μιχαλοβλακα. αλλιώς δεν υπάρχει αυτογκόλ.μην σου πω συσπείρωση για με την δυναμική προεδραρα υπάρχει…
Να το πω πιο ξεκάθαρα λοιπόν: πετάει ο Σαμαράς μια μαλακία στο συνέδριο της ΝΔ στα πλαίσια της νέας δεξιάς αφήγησης (ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς, οι διεφθαρμένοι αριστεροί στελέχωναν το δημόσιο, ήμασταν κομμουνιστικό κράτος αλλά δεν το ήξερε κανένας, ούτε οι κομμουνιστές) και σκάει μύτη ο Τάκης Μίχας να τον υπερασπιστεί. Ο ίδιος γελοίος τύπος που έγραφε προ ολίγων ημερών ότι οι διορισμοί της δεξιάς είχαν μια επίφαση αξιοκρατίας (σε παραπέμπω στο σχόλιο που έκανα προ ολίγων ημερών).
Φυσικά, ούτε ο Σαμαράς ούτε ο γελοίος Μίχας μας εξηγούν πώς σκατά εξαργύρωναν οι δεξιοί πολιτικοί τους διορισμούς αριστερών: τους ψήφιζαν οι αριστεροί; Τους προτιμούσαν οι δεξιοί ψηφοφόροι περισσότερο (οι ίδιοι που τώρα ηδονίζονται στην προοπτική του να κλείσουν λογαριασμούς που θεωρούν ανοιχτούς από την εποχή του εμφυλίου); Ο γελοίος Μίχας επίσης δεν αρθρώνει κουβέντα για όλους τους επώνυμους διορισμούς συγγενών και φίλων δεξιών πολιτικών στην ΕΡΤ ή σε άλλους οργανισμούς του δημοσίου. Την περίπτωση του Μουσείου Ακρόπολης την κάνει γαργάρα φυσικά…
Τέλος, ούτε ο Σαμαράς ούτε ο γελοίος ο Μίχας μας εξηγεί πώς προκύπτει ο χαρακτηρισμός “αριστερός”. Έχει πρόσβαση σε φακέλους εργαζομένων;
Δυστυχώς, οι δηλώσεις του Παναγιώταρο για το Σχορτσιανίτη δε φάνηκαν να έχουν και καμιά σημαντική επίδραση στην απήχηση της ΧΑ.
Συμφωνω πανω κατω. Ισα ισα ο μιχαλοβλακας παιρνει αποστασεις απο ΝΔ (παλι δια της θεαματικης οδου, γτ στα σοβαρα θεματα τα ιδια λενε).
Επισης, για να μιλησουμε για αυτογκολ πρεπει να γινει σοβαρο ιδεολογικο ατοπημα. Ε στην προκειμενη, ο ρατσισμος των ναζιδων ειχε παντα κριτηρια φυλης/αιματος, δεν ηταν “ορθολογικος” ρατσισμος αλα ΝΔ.
Μετά τις δηλώσεις του ηλίθιου νεοναζί, έχουμε και τη δήλωση του πανηλίθιου υπ.οικ.
«Θα ήμασταν σαν την Αίγυπτο, εάν χρεοκοπούσαμε και βγαίναμε από το ευρώ, όπως υποστήριζαν κάποιοι» τόνισε, μετά το πέρας των διαπραγματεύσεων με την τρόικα αργά το βράδυ της Τετάρτης.
Μπορούμε άραγε να αρχίσουμε να μιλάμε για φλερτ;
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=219291&catid=9
Τώρα που η ΝΔ φανέρωσε πλήρως δημόσια τους σκοπούς της ποιος τους πιάνει τους φασίστες!!
Αν δεις πως ήταν γραμμένο το αρχικό σου ποστ φαίνεται σαν να θεωρείς τον Βορίδη φιλελέυθερο ή υποτιθέμενο φορέα φιλελεύθερου λόγου…
Η αλήθεια είναι πως είτε μας αρέσει είτε όχι, στην Ελλάδα φιλελεύθερα κόμματα δεν υπήρξαν μέχρι το δεύτερο μισό της δεκαετίας του ‘90. Υπήρχαν φόρα και think tanks, πτέρυγα στη ΝΔ από τα τέλη της δεκαετίας του ‘70 αλλά όχι κόμματα. Και όποτε αυτά τα κόμματα πολιτεύτηκαν μακριά από την ΝΔ ποτέ δεν μπήκαν στη βουλή. Και έχεις δίκιο πως πρόκειται για μία τεράστια αποτυχία, που μπορώ μόνο εν μέρει να ερμηνεύσω, με λόγους ιστορικούς αλλά και δημογραφικούς (ποιοί συμμετέχουν σε αυτά τα κόμματα), πως ποτέ δεν κατάφεραν (πιθανότατα γιατί δεν το επιδίωξαν σωστά) να αποκτήσουν ευρύτερα ερείσματα στην κοινωνία, ακόμα και σε χώρους που θα περίμενε κανείς πως θα ήταν δεκτικοί σε αυτές τις ιδέες.
Δεν είναι καθόλου άστοχη η αναφορά μου στα συντηρητικά κόμματα του αγγλόφωνου κόσμου. Εκεί υπήρξε πετυχημένη εμπειρία συμπόρευσης συντηρητικών και φιλελέυθερων στα χρόνια του ψυχρού πολέμου και επιτυχημένη εφαρμογή πολιτικών περιορισμού του μεγέθους της κυβέρνησης, μείωσης φόρων κλπ.
Αντίθετα η Γερμανία είναι μία ιδιάζουσα περίπτωση, αφ’ ενός γιατί στερείται φιλελέυθερης πολιτικής παράδοσης (Αντίθετα υπάρχει μία θλιβερή κληρονομιά όχι μόνο απολυταρχισμού αλλά -ακόμα χειρότερα- γέννησης ιδεολογιών που τον εκλογικεύουν και τον πλασάρουν ως μόνη λύση…) και αφ’ ετέρου γιατί το κόμμα που συμμετέχει στην σημερινή γερμανική κυβέρνηση και αυτοαποκαλείται φιλελέυθερο, το FDP είναι ένα κόμμα για τα πανηγύρια που απλά λειτουργεί ως lobbyist συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων της χώρας, δεν έχει καμμία σοβαρή ιδεολογική κατάρτιση.
Νομίζω πως το πως τους εξαργύρωναν το γράφει και ο Μίχας πάνω-κάτω, λέει “να μην γράψει προς Θεού τίποτα κακό για εμάς ο ριζοσπάστης”…
Η φάση πήγαινε περίπου ως εξής:
“Nα 'μαστε καλά παιδιά, να κάνετε και εσείς καμία απεργία που και που να ξεμουδιάζετε, αλλά όχι και να το παραξηλώνετε και να απειλείται η κυβέρνηση. Να απολαμβάνετε τα συνδικαλιστικά σας προνόμια και εμείς θα προσλάβουμε και άλλους δικούς σας, θα σας δώσουμε και άλλα λεφτά μέσω επιδομάτων κλπ. χρέωνοντας όλες τις επόμενες γενιές.
Και όταν ο Τσίπρας μία μέρα βρεθεί να αγορεύει στο Μέγαρο αντί για τις καφετέριες, ας θμηθεί να πεί και έναν καλό λόγο για τον “Εθνάρχη””
Ακολουθεί ιστορία που ξέρω:
Διευθυντής σε κατάστημα κρατικής τράπεζας, πολιτευόμενος με τον (τότε) συνασπισμό, αποσπάται και δουλεύει για κάποια χρόνια στην βουλή αμοιβόμενος φυσικά και από την βουλή και από την τράπεζα. Ωραία ε;
Νομίζω σου απαντώ και στο πως ήξεραν αν είναι αριστερός. Ποτέ δεν κρύφτηκε, πολιτευόταν ανοιχτά με την αριστερά είναι η απάντηση.
Σε κάποιους χώρους ειδικά το να είσαι αριστερός ήταν ουσιαστικό προσόν και εξαργυρωνόταν.
Ντάξει μιλάμε για ξαναγράψιμο της ιστορίας. Δηλαδή μας λες ότι ήταν το σατανικό 8-10% των πολιτών που ψήφιζαν αριστερά που χρέωσαν τα παιδιά των ελλήνων μέσα σε μια 40ετία αποκλειστικού δικομματισμού και οι καημένοι οι συντηρητικοί και αστοί πολιτικοί το δεχόντουσαν για να μην γράψει κάτι κακό ο ριζοσπάστης.
Όσο για τις προσωπικές ιστορίες, ξέρεις πόση αξία έχουν(όχι ότι αμφισβητώ τίποτα, αλλά μην κάνουμε πως ανακαλύπτουμε και την αμερική)
Δηλαδή το όπλο της αριστεράς για βόλεμα στην μεταπολίτευση ήταν το τι θα γράψει ο Ριζοσπάστης? Γελάει ο κόσμος…
Την ξέρω κι εγώ αυτή την ιστορία!.. Ήταν από τις αγαπημένες μου μετά φυσικά από τους “Ινδιάνους και καουμπόϊδες”.