Ειδησεις απο την Ελλαδα (Part 1)

Λες γι αυτήν με τους αριστερούς ινδιάνους που όλο όχι έλεγαν στους φιλελεύθερους καουμπόηδες οι οποίοι ήθελαν να επενδύσουν στη γη τουw, με αποτέλεσμα οι φιλελεύθεροι καουμπόηδες να “ξεχάσουν” για λίγο τον κοινωνικό τους φιλελευθερισμό και να τους σφάξουν όλους τους παλιοαντάρτες ινδιάνους?

Πολύ ωραία ιστορία, τη θυμάμαι κι εγώ. :smiley:

Μπορείτε να συνεχίζετε να εθελοτυφλείτε και να το χαβαλεδιάζετε όσο θέλετε!
Η ουσία είναι πως μία χαρά βολευόταν και η αριστερά να κάνει τα παιχνίδια της στα χρόνια του “συνεχούς δικομματισμού” που γράφει και ο Ντριζτ, μία χαρά συμμετοχή στην διόγκωση του δημοσίου είχε, χωρίς φυσικά να έχει την αποκλειστικότητα!
Σαφώς και πασοκ και νδ υπήρξαν βαθιά κρατικίστικα κόμματα και έχουν τεράστιες ευθύνες -μάλλον και τις περισσότερες αφού ήταν κυβέρνηση- όλα αυτά τα χρόνια. Αλλά η αριστερά μόνο αθώα δεν είναι και είχε πολύ μεγαλύτερη συμμετοχή από όση αντιλαμβάνεται κανείς σε πρώτο επίπεδο.
Μέσω συνδικάτων του στενού και ευρύτερου δημοσίου που εκβίαζαν, μέσω των μηχανισμών της μεταπολιτευτικής ιδεολογικής της κυριαρχίας σε όλες της βαθμίδες της εκπαίδευσης, στην τέχνη που επιδοτούνταν και προβάλονταν με κρατικό χρήμα, μέσω της κατασκευής ιδεολογημάτων για το τι αποτελεί “δημόσιο αγαθό”, “κοινωνικό δικαίωμα” κλπ. που κατάφερε να επιβάλει στον δημόσιο λόγο και την ανάλυση και άλλων πολιτικών χώρων (ας όψεται η αμορφωσιά και η ασχετοσύνη κάποιων σε αυτούς…)

Καληνύχτα σας.

Με τέτοια άρθρα του Ριζοσπάστη θα τρόμαζαν οι δεξιοί και θα υποχρεώνονταν να διορίσουν αριστερούς:

Να σου πω κι εγώ μια ιστορία: ήταν κάποτε ένας που το έπαιζε φιλελεύθερος, αλλά όταν η παρέα του Σαμαρά του έλεγε “πήδα”, αυτός ρωτούσε “πόσο ψηλά;”.

Υ.Γ.:

Τεράστια νίκη του κινήματος η παραχώρηση του “μάλλον”. Έτσι, αργά και σταδιακά αλώναμε συνειδήσεις.

Δηλαδή έλεγες να καταρρεύσουν οι τράπεζες το 08; (δεν ειρωνεύομαι, ρωτάω).
Αυτή ήταν η άποψη του Ανδριανόοπουλου πχ και γενικά του ακραίου φιλελευθερισμού-καπιταλισμού (και όχι νεο-φιλελευθερισμού).
Καμία κρατική παρέμβαση, ότι δεν παράγει κέρδος ας χρεοκοπήσει.
Βέβαια εκεί θα είχαμε χαμένες καταθέσεις ιδιωτών κ.α. δεινά.

Η ΑΤΕ δεν “τζόγαρε” από μόνη της ή κατόπιν απόφασης των οργάνων της όμως, μην το ξεχνάς. Με πολιτική εντολή έπαιρναν οι κρατικές τράπεζες συγκεκριμένες αποφάσεις (νωπό είναι το σκάνδαλο των ομολόγων ή παλιότερα του χρηματιστηρίου). Και φυσικά, για πλουτισμό τρίτων με inside info. Εύκολα μπορείς να καταλάβεις (αν και μάλλον ξέρεις) τον τρόπο.

Και φυσικά τα αγροτεμάχια (και όχι μόνο) δεν ήταν μηδενικής αξίας, ούτε είναι.
Στην πραγματικότητα, είναι ένα μέσο εύκολου πλουτισμού για μεγαλοκεφαλαιούχους, όπως είναι αντίστοιχα το ΕΣΠΑ που εσύ και εγώ δε θα μπορέσουμε ποτέ να εκμεταλλευτούμε (και θα λέει ο Χατζηδάκης ότι κάναμε ρεκόρ απορρόφησης - πόσα μάρμαρα και υδραυλικά πληρώθηκαν χρυσά από όποιον έχει 200.00 πρόχειρα να μπει στο πρόγραμμα δεν ξέρω :lol:).
Αλλά στο ενεργητικό μίας τράπεζας, έστω και σαν απαιτήσεις, είναι ένα τεράστιο ατού. Ειδάλλως ως προς τι το δώρακι στον Σάλλα με την “καλή” ΑΤΕ (με τα αγροτεμάχια μέσα).

Εγώ αναρωτιέμαι ποιους εννοεί αριστερούς ο Mule; Τους Πασόκους; Τους Συνασπισμένους; Τους ΚΚΕδες; Τους εξωκοινοβουλευτικούς; 'Η/και τους αναρχικούς;
Ειδικά από τις τρεις τελευταίες ομάδες γέμισε ο δημόσιος τομέας και τα ανώτερα κλιμάκια του. Είχα ηλίθιους γονείς τελικά που δούλευαν στη φάμπρικα.

Καλά τα λέει ο Βορίδης : “Μέσω συνδικάτων του στενού και ευρύτερου δημοσίου που εκβίαζαν, μέσω των μηχανισμών [B]της μεταπολιτευτικής ιδεολογικής της κυριαρχίας[/B] σε όλες της βαθμίδες της εκπαίδευσης…”

Τρομερή η ιδεολογική κυριαρχία της Αριστεράς στην εκπαίδευση, αν αναλογιστούμε ότι οι νεολαίοι της Ντόρας, του Μεϊμαράκη και Βουλγαράκη σάρωναν κάθε χρόνο στις εκλογές.

Προς επίρρωση της φιλελέ ιστοριούλας, έχω κι εγώ μια προσωπική μαρτυρία. Όταν ήμουνα εκεί πέρα 7-8 χρονών και η χώρα είχε τη βαθύτατα παραγνωρισμένη και συκοφαντημένη υπεργαμάουα φιλελεύθερη κυβέρνηση Μητσοτάκη, θυμάμαι αμυδρά τις “κοινωνικές μαζώξεις” μεταξύ των γονιών μου και άλλων συναδέλφων δασκάλων και λοιπών σατανικών Δ.Υ., είτε στο δικό μας σπίτι, είτε σε άλλα φιλικά σπίτια. Εγώ τότε, μικρός και χαζός ων, νόμιζα ότι απλά οι γονείς μου μαζεύονταν με φίλους και γνωστούς από τη δουλειά για να πιούν κάνα κρασί και να τα πουν σαν παρέα κι έτσι. Πέρασαν χρόνια μέχρι οι μνήμες να συναρμολογήσουν το παζλ της ugly truth. Στην πραγματικότητα συνωμοτούσαν για την επαναστατική ανατροπή της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Άκουγα κάτι πράγματα που δεν καταλάβαινα, τύπου “ως πότε το όπλο παρά πόδα σύντροφοι;” και “μα δε βλέπετε ότι οι συνθήκες για επαναστατική κατάσταση έχουν ωριμάσει, οι από πάνω δεν μπορούν και οι Δ.Υ. δε θέλουν”, ενώ κάθε δήθεν αθώα μάζωξη τελείωνε με τους παριστάμενους να τραγουδάνε τη Διεθνή σε διασκευή Giorgos Dalaras style και στο τέλος με σφιγμένες γροθιές στον αέρα να φωνάζουν “ΠΑΣΟΚάριοι όλων των Δημόσιων Υπηρεσιών ενωθείτε”. Υπήρχαν θυμάμαι και 3-4 που μοιάζανε για Νεοδημοκράτες, αλλά στην πραγματικότητα κι αυτοί ήταν secret agents της KGB με αποστολή να διαβρώσουν τον κρατικό μηχανισμό. Τώρα που το σκέφτομαι, παίζει όλος ο μηχανισμός της ΚΥΠ/ΕΥΠ να ήταν KGB. Τέλος πάντων. Και αυτά για την ιδεολογική κυριαρχία, επίσης τα επιβεβαιώνω. Θυμάμαι ένα δάσκαλο που είχα να μας λέει μια φορά στο μάθημα “κατέχετε μπρε ηντα’ ναι ο κομμουνισμός; Εκειά που κοιμάσαι να ρχεται ένας και να σου λέει, σύρε μωρέ μπλια μέσα να θέσω κι εγώ!” Cleeeever. Άσε που της μάνας μου κάποτε της ξέφυγε ότι όλη αυτή η ιστορία με το πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων από τη δεκαετία του '40 μέχρι τη δεκαετία του '80 ήταν μόνο προπέτασμα καπνού για να συγκαλυφθεί η άλωση της κρατικής μηχανής από τις ορδές του συμμοριτισμού. Inside info λέμε ρεεεεεε.

Μule όπως κατάλαβες η παράθεση προσωπικών εμπειριών δεν έχει νόημα. Ο καθένας τώρα θα γράψει τη μαλακία του. Ο καθένας μπορεί να συνεχίζει να εθελοτυφλεί και να πιστεύει ότι ουδέποτε διορίστηκαν αριστεροί όπως και ότι ουδέποτε διορίστηκαν δεξιοί , κεντρώοι και πάει λέγοντας. Δεν μπορεί να καταλάβει το απλό ότι δηλαδή όταν παίζει ένα βόλεμα αυτό σπάνια γίνεται για μία και μόνο ψήφο. Το ζητούμενο είναι να πάψουν τα βολέματα και όχι να βολεύονται περισσότεροι. [B]To ζητούμενο είναι ότι έχουμε μία αριστερά η οποία έχει σαν πρώτο μέλημα να μην ξεβολέψει κανέναν από τους βολεμένους οποιασδήποτε ιδεολογίας και αν είναι.[/B]

Πάντως όταν μια πρόταση ξεκινάει ως “το ζητούμενο είναι…”, από συντακτικής άποψης αυτό που πρέπει να ακολουθεί δεν είναι μια νέα κύρια πρόταση, που στέκεται από μόνη της, τύπου “ότι συμβαίνει αυτό”, αλλά μια δευτερεύουσα πρόταση, εν είδει παροτρύνσεως, τύπου “να συμβεί αυτό”. Αυτό σημαίνει “ζητούμενο”, βλ. “αυτό που ζητείται”. Γιατί πάντα “ζητείται να” και όχι “ζητείται ότι”. Βασικά ο από πάνω το πέτυχε με την πρώτη πρόταση, πριν το μπολντ, αλλά μετά μάλλον ξεχάστηκε και ήθελε να πει “το ζήτημα είναι ότι”. Το ζήτημα. Όχι το ζητούμενο.

Το ζήτημα crabsody είναι ότι διορίζονταν σχεδόν κατ’ αποκλειστικότητα αριστεροί στον κρατικό μηχανισμό. Το λέει ο Τάκης ο Μίχας, ο Mule ο φιλελεύθερος και ο Μπάμπης ο Σουγιάς.

Βασικά το ζήτημα είναι (ευχαριστώ τον Γράκχο για τις διορθώσεις) ο crabsody πιστεύει ότι για να μειωθούν τα βολέματα ο μόνος τρόπος είναι να μειωθούν οι θέσεις “βολέματος” ενώ ο Vildanden πιστεύει ότι για να μειωθούν τα βολέματα αρκεί να αναλάβει ο Αλέκης Ερνέστο Τσίπρας αντί του Αντρέα Παπανδρέου, του Σημίτη, του Καραμανλή ή του Σαμαρά

Είναι φυσικά δικαίωμά σου να πιστεύεις ό,τι θέλεις, ακόμα και να μιλάς για τον εαυτό σου στο τρίτο πρόσωπο. Εγώ απλά σου υπενθυμίζω το αρχικό θέμα συζήτησης. Οι απόψεις σου για το τι πιστεύω (και τι ψηφίζω) είναι λογικά άλματα. :slight_smile:

Mετά την παρένθεση έπρεπε να βάλεις ‘ότι’ γιατί αλλιώς η δευτερεύουσα ειδική πρόταση που εισάγεις είναι ξεκρέμαστη. Επίσης, εφόσον βάλεις το ‘ότι’, καλό θα ήταν να αντικαταστήσεις το επόμενο ‘ότι’ που υπάρχει μέτα το ‘πιστεύει’ με το ‘πως’ για να αποφύγεις την επανάληψη της ίδιας λέξης τόσο σύντομα. Στη συνέχεια είσαι ασυνεπής ως προς την χρήση των εισαγωγικών, ή θα τα βάλεις και στα ‘βολέματα’ ή θα τα βγάλεις και από το ‘βολέματος’. Τέλος, ο Τσίπρας λέγεται Αλέξης και όχι Αλέκης, ενώ Ερνέστο λένε τον γιο του.
Παρακαλώ.

Ερνεστο είναι μόνο ο Βαλβέρδε και εδώ τελειώνει η κουβέντα!

[SPOILER]ναι τόση ώρα λέτε σοβαρά πράγματα, η δικιά μου μαλακία σας πείραξε[/SPOILER]

Άσχετο (με το παραπάνω γεγονός) αλλά σχετικό (με άλλα παρόμοια)

Ένοχος αλλά ελεύθερος ο «εγκέφαλος» των τοκογλύφων

Κατά τα άλλα για τον Σακκά δεν ισχύουν οι 18 μήνες…

ε αφού το έχει ζητήσει ο κύριος δενδιας. εσυ τι θες τώρα?!

Vildanden κατά καιρούς έκανες και κανένα ποστ με επιχειρήματα και μπορούσαμε να κουβεντιάσουμε…
Δεν θα βάλουμε τους αριστερούς να κρίνουν ποιός είναι και ποιός “το παίζει” φιλελεύθερος!
Έτσι και αλλιώς μιά ζωή την συκοφαντία σε βάρος των φιλελεύθερων ιδεών την έχετε κάνει βιομηχανία: Φόρους βάζει η κυβέρνηση και εσείς καταγγέλετε "νεοφιλελέυθερες πολιτικές"
Έχετε μεγαλώσει γενιές στο παραμύθι σαν τον τύπο στην ταινία Underground του Κουστουριτσα που τους κράταγε στην υπόγα παραμυθιάζοντας τους πως ο πόλεμος ποτέ δεν τελείωσε (αλληγορία για τον κομμουνισμό (Τito version) η ταινία, σας τη συνιστώ!)

Εμαθες πως γραφεται το ευτυχια ή να ανατρεξουμε σε παλιοτερα ποστ σου που μου εκανες και μαθηματα ορθογραφιας; Τρομαρα σου… :lol:

Μπορεί να έχει βάση αυτό που λες, τουλάχιστον σε θεωρητικό επίπεδο, αλλά το παραμυθάκι με την ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς στην μεταπολίτευση δεν έχει ταίρι. Είναι τόσο μακριά από την πραγματικότητα που δύσκολα να πιστέψει κανείς ότι το έχετε χάψει και δεν το πλασάρετε εσκεμμένα.

:frowning: Κι εγώ που νόμιζα ότι θα με ευχαριστήσεις όπως το Γράκχο…
Γιατί είσαι τόσο κακός μαζί μου βρε;

Ναι αυτό έλεγα από τότε, να χρεοκοπήσει κάθε τράπεζα που δεν μπορεί να χρηματοδοτηθεί από τους μετόχους της ή νέους επενδυτές ή να μαζέψει τις απαιτήσεις της, γιατί απλά αν δεν γίνεται τίποτα από τα τρία είναι ήδη χρεοκοπημένη. Είχε ανοιχτεί ένα θρεντ τότε “Διεθνής οικονομική κρίση” μπορείς να βρεις αν θέλεις τα ποστς μου. Πολύ σωστά έκανε και ο Ανδριανόπουλος αν υποστήριζε τα ίδια (δεν θυμάμαι) γενικά συμφωνώ μαζί του αρκετές αν όχι τις περισσότερες φορές.
Ναι, θα είχαμε ίσως και χαμένες καταθέσεις ιδιωτών αν και στις ΗΠΑ όπου ξεκίνησε τότε η κρίση αυτές είναι εγγυημένες από την FDIC. Αλλά γενικά πιστεύω -όπως και όλοι οι φιλελέυθεροι- στο full reserve banking γιατί απλά το σημερινό σύστημα με τα κλασματικά αποθεματικά οδηγεί σε τέτοιες καταστάσεις όπου μετά από μία κρίση ο “μουτζούρης” θα πρέπει να καταλήξει στα χέρια κάποιων στο τέλος και δεν είναι δυνατό αυτοί να είναι οι φορολογούμενοι ή οι καταθέτες (συχνά κάποιος είναι και τα δύο!)

Προφανώς και η ΑΤΕ τζόγαρε με κρατική καθοδήγηση, προφανώς και ήταν μέγα σκάνδαλο και για αυτό λέω πως δεν πρέπει οι τράπεζες να ανήκουν/διοικούνται από το κράτος όπως θέλει ο συριζα!
Τα ΕΣΠΑ είναι άλλο ένα σύστημα αναποτελεσματικής αναδιανομής, έμπνευση σοσιαλίζοντων/σοσιαλδημοκρατών πολιτικών που πιστεύουν πως αντί ως πολίτες/επενδυτές σε αγορές να επιλέγουμε business plans που μας υπόσχονται κέρδη -αναλαμβάνοντας το ρίσκο που μας αναλογεί- και να τα χρηματοδοτούμε, είναι δουλειά των κυβερνήσεων (εθνικών και υπερεθνικών) να παίρνουν τα λεφτά μας και να “επιδοτούν” διάφορα projects που ακούγονται ωραία και “κοινωνικά ορθά” όπως η “γυναικεία” ή η “νεανική” επιχειρηματικότητα…
Και τα λεφτά καταλήγουν στις νέες πανάκριβες… χέστρες που πολύ σωστά γράφεις! #-o:lol:
Δυσκολεύομαι να εξηγήσω με αμιγώς οικονομικά κριτήρια το τι πήρε ο Σάλλας στην κάθε περίπτωση από όσα πήρε, σίγουρα είναι ο πιό διαπλεκόμενος τραπεζίτης της χώρας αυτή τη στιγμή…
Αν η καλή ΑΤΕ ενίσχυσε την θέση του με τις Κυπρακές που τις πήρε μέσα σε ένα σαββατοκύριακο χωρίς να μπορεί να ξέρει την πραγματική τους έκθεση τι ακριβώς πήρε; Σίγουρα πάντως εξυπηρέτησε την κυβέρνηση αποτρέποντας το να βρεθούν 5.000 άνεργοι από τη μία μέρα στην άλλη…
Και παράλληλα απέκτησε την τράπεζα που τον είχε δανείσει (ως φυσικό πρόσωπο και μέλη της οικογένειας του) για να συμμετέχει στην ΑΜΚ της δικής του τράπεζας! 8O
Αυτό είναι κάτι που θα έπρεπε να απασχολήσει και την ΕΚΤ κανονικά… :roll:

Αμφιβάλλεις πως υπάρχουν ΚΚΕδες στο δημόσιο; ή και εξωκοινοβουλευτικοί; Oι αναρχικοί -προς τιμήν τους- απείχαν από το πάρτυ…
Σημασία δεν έχουν τα -κυβερνητικά ελεγχόμενα- ανώτερα κλιμάκια του δημοσίου αλλά τα πραγματικά ισχυρά, οι άτυπες ιεραρχίες. Ποιός διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ θα είχε τα άντερα να τα βάλει με την ΓΕΝΟΠ του Φωτόπουλου με την αφίσα του Λένιν στο γραφείο;

OK, και αν βρεθούμε στην Πανεπιστημίου την ίδια στιγμή εγώ και ο Βορίδης και μιλάμε με κάποιον στα κινητά μας εκείνη την ώρα, μπορεί και να πούμε ταυτόχρονα “είμαι στην Πανεπιστημίου”. #-o Δεν νομίζω να προδίδει καμμία βαθύτερη σύμπνοια το να διαπιστώνεις το πασιφανές…